![]() |
S.R.Ş (Süper Romantik Şarkılar) Her ne kadar Hoyrat olsam da Sana Ve hayata karşı İçimde sakladığım Ve senin asla Erişmeyi beceremediğin Son derece kırılgan Ve oldukça uysal Yönlerim de var benim. Bilmiyorum Bunu söylemek Ne kadar doğru Ya da yanlış mı Acaba Bile bile Kışkırtmak seni Bu şekilde Birdenbire Ama içimdeki Ses Artık konuşmak İstiyor seninle Belki de Bunun tek sebebi Bugünlerde dinlediğim Aptal ve aynı zamanda Süper romantik şarkılar Zaten Bakarsan aslına işin Ya alkoldür Yakan beni Yaz geceleri Ya da dinlemeye O ya da bu şekilde Maruz kaldığım Aptal Ve süper romantik Şarkılar... Cenk Bölük | |
Yine bir hüzün düştü yakıyor beni Ağlıyorum Hasretine yıkıyor beni Sanki kalbimde bir el sıkıyor beni Yüreğim buruk gözümüzde yaşlar Ellerinle doldurdun bağrıma taşlar Aldanmayın benim böyle gülmeme Sen sebeb olacaksın şuçsuz ölmeme İki damla göz yaşım düştü sineme Hasretinin acıları sinemde başlar Ne zaman kesilir gözümde yaşlar Dağ olsam uğruna çöker giderdim Ateş olup dünyayı yakar giderdim Senin için çiğerimi söker giderdim Ayrılık hasretinden yanğınlar başlar Sel oldu akıyor gözümden yaşlar Seni seviyorum demem suçmu bilemem Yokluğuna ağlıyorum artık gülemem Canım çıkmaz ben sensiz ölemem Gözüm açık giderem süzülür yaşlar Sensiz olan her yerde acılar başlar Yaşar Gürlek |
Aldanma Cahilin Kuru Lafına Aldanma cahilin kuru lafına Kültürsüz insanın kulu yalandır Hükmetse dünyanın her tarafına Arzusu hedefi yolu yalandır Kar suyundan süzen ceşme göl olmaz Gül dikende biter diken gül olmaz Diz diz eden her sineğin bal'olmaz Peteksiz arının balı yalandır İnsan bir deryadır ilimle mahir İlimsiz insanın şöhreti zahir Cahilden iyilik beklenmez ahir İşleği ameli hali yalandır Cahil okur amma alim olamaz Kamilik ilmini herkes bilemez Veysel bu sözlerin halka yaramaz Sonra sana derler deli yalandır Aşık Veysel Şatıroğlu |
SEN BENİM HİÇBİR ŞEYİMSİN Sen benim hiçbir şeyimsin Yazdıklarımdan çok daha az Hiç kimse misin bilmem ki nesin Lüzumundan fazla beyaz Sen benim hiçbir şeyimsin Varlığın yokluğun anlaşılmaz Galiba eski liman üzerindesin Nasıl karanlığıma bir yıldız olmak Dudaklarınla cama çizdiğin En fazla sonbahar otellerinde Üniversiteli bir kız uykusu bulmak Yalnızlığı öldüresiye çirkin Sabaha karşı öldüresiye korkak Kulağı çabucak telefon zillerinde Sen benim hiçbir şeyimsin Hiçbir sevişmek yaşamışlığım Henüz boş bir roman sahifesinde Hiç kimse misin bilmem ki nesin Ne çok çığlıkların silemediği Zaten yok bir tren penceresinde Sen benim hiçbir şeyimsin Yabancı bir şarkı gibi yarım Yağmurlu bir ağaç gibi ıslak Hiç kimse misin bilmem ki nesin Uykumun arasında çağırdığım Çocukluk sesimle ağlayarak Sen benim hiçbir şeyimsin ATİLLA İLHAN |
Nehir Gözlüm Nehir gözlerinde tanıdım aşkı Yalnızlığımı sen aldın Geldiğinde kıştı Seninle baharı buldum... Seni sevmek yaşamakmış Ben hiç ölmeyeceğim Sana sonsuz yemin ediyorum Başkasını sevmeyeceğim... Nehir gözlerinde tanıdım gülümsemeyi Hüznümü sen aldın Karanlıktım uzun zaman Gönül perdelerimi açtın... Seni sevmek yaşamakmış Ben hiç ölmeyeceğim Sana sonsuz yemin ediyorum Başkasını sevmeyeceğim... Mustafa Çamlıbel |
Seni yıldızlar kadar seviyorum ben gülüm yıldızlar kadar MUZAFFER KOBAN |
Uzak Yakınlaşma yürürlükten kalkmadı henüz, çocuk yaşta kadın olmak ve her kadın içinden bir çocuk çalmak ... gece vakitlerinde gel otur dizlerime / ansızın sayfa sayfa çevirelim hayatı düşlerimize yeni alınmış kitapların okunmamış heyecanları gibi çekilelim birbirimize / sorgusuz _____Başım omzunun himayesinde dinlensin bu ilk yüzleşme / dokun dinsin canımın can çekişleri iplik ucu yaşamlardan tenim kan terler yatağıma / koklama yakmasın genzini _____Bir insan neden yaşar nef(e)sini tüketerek damla damla inerken saçlarımdan k a n / t e r alnındaki dudak izlerine birikti / kıpırtısızım çatladı toprağı,çorak yüzüm dudaklarını çek alnımdan mevsimi geçmeden yağsın damarlarıma k a n _____Ensemde nefesin kuru bozkır havası,yüksek sancılardan esen tren istasyonlarında tutulan akşam nöbetleri kaçan trenin ardından savrulan birkaç sayfalık k ü l soğuk r(ay)ların kucağına terkedilen çakıl taşları çok uzaklarda bir kızın ağzında alevlenen yeni yetme sözcüklerden arta kalan _____Yanında götür gözlerinde kalan yüzümü,sana daha çok yakışır soluk benizli çocuklar kapalı kapılar ardında makamsız şarkılar söyler/uyku saatlerine yangın yemiş yanında sokağın başıboş dualar salınır yüzsüz köpekler saldırı hazırlığında boynuma bulaşmış kan kokusuna soğuk / titriyorum ______şimdi uyut yüreğini,yarın ellerinin arasında şehrime taş(ıy)acaksın ... gelişine bir anlam veremedim gidişine alışamadım bekletme aşkın kapı eşiğinde yaşayamıyorum İlknur YILDIRIM |
yıldızlar senin olsun ben arka sokaklarda umut toplarım ve giderim buralardan istersen kavuniçi akşamlarda, acıklı vedalardan söz etme bana ve sevgimi taammüden görmezden gelme heves değil benimkisi, bükülmez demirlerde sevda türküsü akdeniz gözlerinle bir bakış gönderirsen senin için mor dağları aşarım ve geçerim şiir yüklü denizi belki yolum sizin sokağa düşer basma perdeleri açarsın belki hüdai ülker |
N'oldu Bu Gönlüm N'oldu Bu Gönlüm N'oldu bu gönlüm n'oldu bu gönlüm Derd-u gam ile doldu bu gönlüm Yandı bu gönlüm yandı bu gönlüm Yanmada derman buldu bu gönlüm Yan ey gönül yan yan ey gönül yan Yanmadan oldu derdine derman Pervane gibi pervane gibi Şem'ine aşkın yandı bu gönlüm Gerçi ki kandı gerçeğe yandı Rengine aşkın cümle boyandı Kendide buldu kendide buldu Matlabını hoş buldu gönlüm Sevad-ı a'zam sevad-ı a'zam Belki oluptur Arş-ı muazzam Matlab-ı canan matlab-ı canan Olsa acep mi şimdi bu gönlüm Seyr-i billahtır seyr-i billahtır Li maallahtır fena fillahtır Ayinesinde ayinesinde Gird-i sivayı buldu bu gönlüm El fakru fahrı el fakru fahri Demedi mi ol alemler fahri Fahrini zikrin fahrini zikrin Mahv-u fenada buldu bu gönlüm Bayramı imdi Bayramı imdi Bayram edersin yar ile şimdi Hamd-ü senalar hamd-ü senalar Yar ile bayram kıldı bu gönlüm Hacı Bayram Veli |
Asi ünlemler öyküsünde Ünsüz bir anıdır ahım Sevdikçe örülüyor tenden duvar Yazılıyor günahım sarıldıkça. Gün be gün yalnızlığa çekiliyor sınırlar. Dinle! Ve dinlen biraz! Bir solukluk ay düşsün geceye Sarı sıcak bir iklim geçsin pencereden. Bırak silahlarını ellerimi kuşan Güvercinler uçurdum sana bir bir Umut ilen düş ilen Bir uslanmaz aşk ilen Senin değil mi? Şu esrik koku Dudağımdaki gül kurusu Şu yalın ayak izleri Yaz kış içimde dolaşan. Dur biraz! Pimi elinde kalacak sabrımın Biz mazide tuz-buz Biz mazide tuz ile buz. ercan günel |
| Saat: 20:44 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık