![]() |
Saat Tik tak tik tak tik tak. Adem baba kadar eskidir aşkın tarifi en az kendisi kadar. Habil ile kabil iki kardeş değil miydi! Neydi onları ayıran! Kimisi derki aşk bilmece, Kimisi tutku,kimisi ihtiras.. Kimisinin kafası karışık,hala düşünür. Bana sorarsan aziz dostum Yüreklerde yaşayan prens ve prenseslerdir engin derinliklerde, gönüllerin mahfuz yerinde şaşarsın günün birinde, bir tebessüm,tatlı bakışlar,aşk sözcükleri içinde bir yerde karşılığını bulur. Seni sen değilsin yöneten gayri, O çocuk çıkmıştır açığa. Artık aşkın saati çalışmaktadır Kimseye kulak asmadan... Tik tak tik tak tik tak. |
Çeken Bilir Çekmeyenler Ne Bilir Çeken bilir çekmeyenler ne bilir Hasret bizi şair eyledi gitti Gurbet elde boynu bükük yıllarca Yaşlar gözümüzden sel oldu gitti Kafeste kuş gibi çırpındık durduk Dünyanın malıyla mutlumu olduk Sıladaki nazlı yari unuttuk Yıllar gözümüzü kör etti gitti Madde aleminde mana aradık Sevgi okulunda sınıfta kaldık Bir çoğumuz ihanete uğradik Dostlar kuyumuzu kazdı da gitti Yaramadı işte dag kuşu baga Ayak uyduramadık modern çağa Yurdumdan ayrılmam tövbe bir daha Hasret yüregimi dağladı gitti Ne villa isterim ne de bir yalı Mutluluk vermiyor dünyanın malı Gurbette perişan garibin halı Felek sillesini vurdu da gitti Gönlümüz buruk kalbimiz kırık Her yanımızı sarmış zalim ayrılık Yad elde olanın Yüregi yanık Yıllar ömrümüzü çaldı da gitti Aşkın bahçesinde gül deremedik Gönlümüze göre yar sevemedik Gençlik boşa gitti fark edemedik Sim siyah saçımız ak oldu gitti Nicesinin mezarı belirsiz burda Kargodan döndü çoğumuz yurda Güner’i ölmeden götürün yurda Ecel işareti verdi de gitti |
Çukur Bilerek mi yanina almadin giderken basinin yastikta biraktigi cukuru Guveniyordum oysa ben sevgimize vapur iskelesi ya da tren istasyonundaki saatin dogrulugu kadar Beni senin gibi bir de annem terketmişti ki gobegimde durur onun yoklugundan bana kalan çukur |
Dün Gece Uyumadım Dün gece uyumadım bir arkadaşımı üzmenin acısını yaşadım Tedirginliğini tattım kaybetmenin, acaba kaybediyor muyum dedim Oysa yapmak istediğim şey kaybetmek değildi Ona biraz daha yakın olayım derken yoksa kırdım mı onu Dün gece uyumadım bir şeyler beklemenin acısını yaşadım Kendimden nefret ettim hiç etmediğim kadar Ne verdiğimi düşündüm ve de neyi istediğimi Ve insanlardan git gide büyüyen isteklerimi düşündüm Dün gece uyumadım saatlerce ve de sessizce bekledim Gecenin sessizliğine inat haykırmak istedim pişmanlığımı Üzüldüm belki de geçte olsa anladığım onu kırdığımı Ve onu kırışıma rağmen beklemekteyim gelişini şimdi Dün gece uyumadım hayatımın gelgitlerini düşündüm Uykusuz gecelerimi düşündüm,bir nescafeyle sabahladığım gecelerimi Utandım tüm hayatıma girenlerden istediklerime utandım Ve hiçbir zaman çok şey istemediğimi düşündüğüme utandım Dün gece uyumadım denizlerin dalgalarını düşündüm Ve dalgalanan yüreğimin sesini kulağımda duydum Sessizliğiyle inatlaştığım gecenin fısıltısını duydum Sakin ol,istemek insana mahsus dediğini duydum Ve şimdi akşam oluyor dün geceye inat uykusuzum Uykum yok, bir yerlere gidip saklandı gelince uyuyacağım Rahat ol arkadaşım ben iyiyim ve de pişmanım canım Suçluluk duyma olur mu bu benim kendimle kavgam anlayacağın |
Saat 12 Biliyor musun saat tam 12 Kalbim çarpıyor Yine bizim şarkımız Radyoda Sende dinliyormusun Acaba Biliyor musun saat tam 12 Sanki bu gece hiç Bitmeyecek Yanaklarımdan süzülen iki Damla yaşla Seni düşünüyorum Hayallerimde Ellerim titriyor siliyorum Yavaşça gözyaşlarımı Kırılan kalbimim sesini dinliyorum Yalnızlığımda Biliyor musun saat tam 12 Seni düşünmeye paydos Radyoda sevmediğim bir Şarkı Kalemimi elime alıyorum ve Başlıyorum yazmaya Kana bulaşmış Duygularımla Acınmış yüreğimle baş başayım Yanımda olmayışın uzaklara Yaklaştırıyor beni Ve hep seni düşünen saat 12 Şiirleri Unutmaya çalışıyorum seni Bir rüya gibi. |
Deniz Sen Kokuyor Sen Deniz kokuyordun, Deniz sen kokuyor. Dalgalarına her baktığımda Hiç susmadı hep konuştu. Hareketleri öyle anlamlı, Öyle sakindi ki Onu sessiz bir ayrılığa benzettim. Kapılar kapayacak Giderken Ardında kalpler kıracaktı. Sana, Dermansız bir gökyüzü armağan ediyorum. Bu huysuzluk, Bu alınganlık neden? Bak kuşlar uçuyor Mevsimsiz yağan kar gibi Dön hayata Sen dön ki Kuşlar kaçmasın Kaçıpta buralardan ayrı kalmasın... |
Saatin Beşindeyim Acıların İçinde Bu gece yine soğuk bir düşle uyandım Hala üşüyordu parmaklarım Bakışlarım seni aradı karanlıkta Umut yoktu oysa bu olasılıkta Kısık bir sevda ateşiyle sigaramı yaktım Efkarım dağıldı odama Duman duman oldu bakışlarım Saatin beşindeyim acıların içinde Özleminle dans ederken yüreğim Acı bir sevda türküsüydü söylenen Uzaklarda ‘Sonbaharda ‘ diyordu belli belirsiz sesiyle Diyordu ki kavuşmak sonbaharda... |
DOSTUMA Deniz kıyısında yazılır deniz şiirleri ya da dalgalar ışıldar satırlarda, martı konu olur, küçük balıklar konuk, sorunlar da deniz kirleri. Bilmem nedendir kalemim kayıyor, dostluk diyor, dost diyor, diyor da yüreğim buruk, yüreğim donuk dostlarım, deniz değil dostlarım alıyor beni benden. dalga vursun, martı uçsun, ben dostumun güzelliğine dalarım. Baharın çiçekleriymiş şairi güldüren, öyledir, öyle olsun. Dostumdan, ben ilhamı ancak ondan alırım |
Eşsiz bir sevdanın bilmecesini, Önüne sererek sevmişim seni. Görür de, görmezden gelirken beni, Aşka inanmana aklım ermiyor. Işığı anlatmak ne zormuş köre. Ferhat'ın ardından bendedir sıra. Gülşeni bırakıp çorak kırlara, Yönünü dönmene aklım ermiyor. Sendeki aymazlık bendeki çile. Mahzun bakışların gönlüme sıla. Aynada gördüğün güzellik ile, Şeytana uymana aklım ermiyor. Kader döndüremez ettiğim ahttan, Bir sevgi sözünü beklerim bahttan. Sevda töreniyle çıktığın tahttan, Çamura inmene aklım ermiyor. Yangına körükle gitmek mi gerek? Seni de yakacak, yaktığın yürek. Başka sevdalara yol göstererek, Saygıyla anmana aklım ermiyor. Toprağa gömülen kutsal esere, Vedayla çıkılır, sonsuz sefere... Sen de geleceksin, gidilen yere, Kalırım sanmana aklım ermiyor. |
Sevmeseydim Seni Sevmeseydim seni Bilmeyecektim hayatın sızılarını Sevinçlerini. Gözlerimde ki yaş Öylesine yitik olacaktı manadan Öylesine durgun Öylesine umarsızdı ki bakışlarım Sevmeseydim seni Bilmeyecektim renklerini çiçeklerin... Sevmeseydim seni Yağmurlarım olmayacaktı Bakır renkli göklerimin Bir yabani ot çaresizliğinde Kuruyup gidecektim bittiğim yerde. Sevmeseydim seni Anlamayacaktım Bütün limanların dar Bütün denizlerin bir damla su olduğunu. Sevmeseydim seni Sevmeseydim Yaşamış olmayacaktım..... |
| Saat: 02:03 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık