![]() |
üzgünüm....... menfeat çürük dallarda çiçek açarken , değerler yüksek dağlarda erişilmez olmuş.. üzgünüm... yabancı eller üstünde ağırlanırken,. sahipler karanlıkta okunamaz olmuş.. üzgünüm.. gösteriş isteğe sobelenirken, renkler arka bahçede saklanan olmuş.. üzgünüm... zarar hesapta çoğalıyorken, faydalar beyhude onun kölesi olmuş... üzgünüm... uzaklık gittikçe yakınlaşırken, sevmeler gözlerden düşen yaşların olmuş.. |
*Sen ve Ben ve Akşam Dokunaklı şarkılar kulaklarımızla Haşır neşirdir akşamın dar vaktinde Heyecandan terleyen avuçlarımızla Yanaklarımıza gamzeler kondurduğumuzda Rüzgârlar öpüşür dudaklarımızla Yürekler şimdi türküler söyleyecekler Yürekler şimdi ezgiler dinleyecekler Eşlik edeceğiz bir aşk şarkısına Ey sevgili sıklaşan soluklarımızla Bir kalbe diğer bir kalp ne söyler Bir akşam vaktinin sessiz serinliğinde Hak bu vakitte ' aşk ' halk eyler Bir tohum çatlar bir yürek derinliğinde Zaman sonsuzluk harfleriyle bir tarih düşer Faniliğin soldurduğu gül yapraklarına Çiğ tanesi erimeden önce bir ' hû ' çeker Sonra düşer ebediyet topraklarına Bir velvele bir figan bir naz bir titreyiş Sular büklüm büklüm, rüzgar har har Karşıda tüm ihtişamıyla çünkü yar var Hasret son deminde /bitmek üzre bekleyiş Dokunaklı şarkılar kulaklarımızla Haşır neşirdiler akşamın dar vaktinde Ben ve akşam / kol kola geziyorduk Ayrılığın baş kentinde Seni gördük...... |
Son bakışın bana çok acıydı Yüreğim öylece donakaldı Ellerin ellerimi aradı Uzattım ama neye yaradı Uzaktı yolların varamazdım Seni hiçkimseye soramazdım Bir umut olsun verseydin bana Şimdi böyle ayrı kalamazdım Yıllar sonra geri geldiğinde Üzgün ve pişman beklediğinde Ellerin boş kalsada belkide Bakışlarım kaldı gözlerinde |
YAŞIYORSAM Seviyorum dedim Anlamadınız Kalp çarpıntısı değil Titreyen eller değil Bir benliğin huzura kavuşması Kendini adamak Acıdan haz almak Kanadıkça kamçılanan Her damla gözyaşında Biraz daha yükselmekti Tutunabildiklerime değil Uzaklarda olana uzanmaktı Haykırmaktı delice Kendini feda etmekti Gerekirse bir hiç uğruna.. Taşıyabilmekti ağırlığınca Savrulmak,sürünmek ama.. Yine kalkmak devam etmekti Utanmadan ağlamaktı Umursamazlıktı Gerekirse ölmekti Bir ana takılıp kalmaktı kimi zaman Her baktığında onu görmekti Bir gülle sevişmekti Dikenlerini batırmak avucuna kanayasıya Ummanlara açılmaktı Boğulacağını bile bile Bir kez olsun elini tutmak için Bir ömrü feda etmekti Anlamadınız… Beklemiyorum da zaten Özür dilerim ama Umurum da değilsiniz Yaşıyorsam tek sebebi o dur, Ölürsem de sizin için değil... |
Bu gece ... Başka gece sanki Sabaha hiç özlemi yok Çayın tadı başka Sigaranın zehri başka Yarına hiç telaşesi yok Bu gece... Başka gece sanki Dokunulmaya hasret ruhum Dokunmak istiyor Beklemeye hiç tahammülü yok.. |
OZLERIM gonlum neler gordu gecirdi felek beni kalburundan devsirdi hep aglar gulmez su gozlerim seni nasil seni nasil ozlerim acilara gomulmus bir garibim aci ve keder olsa yansada kalbim ben omrumde bir kez olsun gulmedim seni nasil seni nasil ozledim aglamak sizlamak bilirim hep bosuna bu hallerim gidermi senin hosuna bir koklayip bir opeyim gozlarin seni nasil seni nasil ozlerim senden ayri hayat inan cok aci sensin benim basimin bir tek taci sanma beni sakin ha bir yalanci seni nasil seni nasil ozledim inanki hep yollarini gozlerim hep dogrudur hep gercektir sozlerim gururmu acep daha seni gozlerim seni nasil seni nasil ozlerim |
AŞKIM YADİGAR KALACAK SANA... Yüreğim ne dediyse onu dinledim ben. Kimi işaret ettiyse ona yöneldim. Şimdi sen diyor da başka bir şey demiyor. Ansızın bastıran bir yağmura hazırlıksız yakalanır ya insan, işte öyle ıslattı beni aşkın. Seni bekledim ben. Yüreğimdeki heyecanı, gözlerimdeki yeşili, dudaklarımdaki ateşi, ellerimdeki titremeyi, küçük dokunuşları sana sakladım. Ne sen beni bilirdin ne ben seni ama bir yerlerdeydin ve mutlaka gelecektin. Ve bir gün çıktın karşıma. İşte o gün sevdaya dair ne kadar tortu varsa içimde eridi gitti. Çocuk oldum yeniden. Hani bıraksan yemyeşil bir kırda bağıra çağıra şarkı söyleyip koşarım. Seni bulmanın coskusunu hiç bitmeyecek bir enerjiyle yaşarım. Seninle yep yeni bir hayatın başladığını biliyorum. O hayatın içinde vazgeçilmez kıldığım tek şey sensin. Bilirim, bu şarkı korkutur bazen insanı. Neler oluyor diye sormadan bir duygu selinin içinde bulursun kendini. Ama zaten aşk öyle bir şey değil midir? Sorarsan planlarsan onun adına aşk denir mi? Bırak kendini, bırak ki aşkın büyüsü sarsın seni. Kendini o eşsiz duyguların ferahlığına bırak. Tut elimi birlikte çıkalım bu yolculuğa. Yarınsız zamanların iki yolcusu olalım. Kaygısızca yaşayalım aşkı, eriyelim birbirimizde. Yüreklerimiz birbirimiz için atsın, soluklarımız birbirine karışsın Tutkunun alevleri dalga dalga sararken bedenlerimizi. Gidersen... Gözümdeki son parıltıyı da alır götürürsün. Bir zemherenin ortasında titrerken bırakırsın beni. Ama merak etme ayakta kalırım ben. Tıpkı fırtınaların boynunu eğip yıkamadığı kavak ağaçları gibi. Senden bana yadigâr kalan her anıyı bir kez daha bir kez daha yaşarım. Aşkım da benden yadigar kalır sana... |
Sen Benim Gülen Yüzüm Sen benim gülen yüzüm sağ yanım, ayışığım sen ki Altay topraklarında yüreğimde kır atımı koşturduğum , tuna boyunca yüreğimde serinlediğim sen memleket gözlüm sen gözlerine bakmayı ibadet saydığım ve yüreğimin yarısı amansız sevdam gözlerinde gördüğüm annemsin. Sen bile bilir misin sevilmeden sevmeyi görmeden hissedebilmeyi ben bunları yıktım da geldim anayurttan koptum da geldim seni bağrıma bastımda sevdim. |
ELVEDA. Elveda hayellerim elveda Korkutuğum tek gerçek Elveda sanada elveda Vazgeçemediğim tek kişi Elveda çirkinim elveda Beklediğim ayım yıldızım Elveda hüznüm elveda Sana benyezeyen aynadaki Elveda gölgem elveda |
Kendine İyi Bak Kendine iyi bak' bir 'veda' değil 'elveda' cümlesidir çoğu zaman. O üç kelimeden çok daha fazlasını gizler içinde... 'Kendine iyi bak. Çünkü bundan sonra ben yanında olmayacağım, olamayacağım. İstesem de istemesem de... Sevdim seni bir zamanlar, hala seviyorum ve benden sonra da mutlu olmanı istiyorum. Olurda bir gün dönersem seni iyi bulmak istiyorum.' ... 'Kendine iyi bak. Çünkü bundan sonra kendinden başkası olmayacak yanında sana bakacak. Ben olmayacağım. Kendine iyi bak ve beni düşünme. Çünkü ben de seni düşünmeyeceğim artık. Arama sakın beni, yazma, çünkü ben yazmayacağım. Sil beni yüreğinden, çünkü ben sileceğim. Fakat, yaşanılan, paylaşılan güzel şeyler hatırına sana yürekten mutluluklar diliyorum. Ve ben bir daha dönmemek üzere gidiyorum.' ... 'Kendine iyi bak. Aramızda geçen her şeye rağmen benden sonra iyi olduğunu bilmeyi tercih ederim. Aslında bilmem çok önemli değil, iyi olduğunu varsayacağım ben. Seni bir daha asla görmemek üzere gidiyorum ben, seni kendinle baş başa, yapayalnız bırakıyorum ben. Biliyorum kendini bırakacaksın benden sonra, o yüzden iyi bak diyorum. Aslına bakarsan, çok da fazla umursamıyorum.' ... Kendine iyi bak, derler ve giderler. Tutkuyla sevenler, bazen birden fazla söylerler bunu. Çünkü onları ayırmak, eti tırnaktan ayırmak gibidir. Kolay kolay kopamaz onlar, süreç çok acı vericidir, yürek parçalayıcıdır. Her seferinde azalan umutlarla geri döner ve yine 'Kendine İyi Bak' gözleriyle ayrılırlar. Ta ki umut da, sevgi de tükeninceye kadar... Ta ki son elveda mezar sessizliğine bürününceye kadar. Tutkunun ötesinde sevenler, bir kez 'Kendine İyi Bak' derler ve giderler. Onlar eti tırnaktan ayırmak yerine ölümü yeğlerler. Onlar bu acıyı bir kereden fazla kaldıramayacaklarını bilirler. Kendine iyi bak, derler ve giderler. Bu sözlerin içinde ihanet yok, hiçbir zaman olamaz derler ve giderler. En büyük ihanet değil midir aslında seni seveni, ihtiyacı olanı yüzüstü bırakıp gitmek. Kendine iyi bak, derler ve giderler. Seni suskunluğa mahkum edip giderler. Seni parçalara ayırıp, en büyük parçayı yanlarına alıp giderler. Seni senden alıp giderler. Daha kötüsü suçlayamazsın onları tüm bunlar için. Kendine iyi bak deyip gidenin geçerli bir nedeni vardır elbet... Suçlatmazlar kendini. Savaşmadıkları için kızarsın ama suçlayamazsın. Savaşmışlarsa, yenildikleri için kızarsın ama suçlayamazsın. Yenildiğin için kızarsın ama suçlayamazsın.. Ayrılığın kaçınılmazlığına inandırır seni, kendine iyi bak, derler ve giderler. Elinden umutlarını, düşlerini, sevgilerini alıp giderler. Bir tek anıları bırakırlar geride, bir de hatırladıkça gözyaşlarına boğulasın diye unutulmayan nağmeler. Arkalarına bakmadan çekip giderler eğer yalnız kalmışsan, çünkü insafsızlıklarını görmek istemezler. Her şey o saniye orada bitsin, kapansın bu sayfa isterler. 'Bitti' diyemedikleri için, kendine iyi bak derler. 'Kırıldım ve affedemiyorum' diyemedikleri için kendine iyi bak derler. 'Seni istemiyorum artık, hayatımdan çıkaracağım ama bil ki hiç unutmayacağım' diyemedikleri için kendine iyi bak derler. 'Biliyorum çok kanayacaksın ama daha iyisini yapamıyorum' diyemedikleri için kendine iyi bak derler. Vicdanlarını rahatlatmak için kendine iyi bak derler, çünkü o kan uzun süre akacaktır ve o yara asla kapanmayacaktır, bilirler. Kendine iyi bak bir noktadır çoğu zaman. Kendine iyi bak deme bana, sadece kötülükler noktalansın isterim ben. Oysa sen iyisin... Sen gözümdeki ışık, dudağımdaki tebessüm, sen içimdeki sevinçsisin. Sen hayatıma renk katan, sen yüreğimdeki çarpıntı, sen hayatımdaki neşesin. Sen yolumu aydınlatan, sen dert ortağım, sen gönül yoldaşım, sen bir tanesin. Kendine iyi bak deme bana. Nokta koyma. Keşke böyle yaşanmasaydı bazı şeyler, keşke affedebilsem seni, keşke sen de affedebilsen beni.. Keşke döndürebilsek zamanı geriye. Keşke bugünkü aklımızla yaşasak her şeyi baştan. Nafile... Ama yine de, gitmesen olmaz mı? Bitmesek olmaz mı? Sen eksikken, ben nasıl tam olurum? Senden kalan boşluğu kimlerle doldururum? Savaşsak aramıza giren şeytanla olmaz mı? Hani büyük aşklar her türlü engeli aşardı, hani gerçek dostluklar her sınavı geçerdi, hani sevgi eninde sonunda kazanırdı? Hani hayatta hiç kirlenmeyecek değerler vardı? Hani en büyük zaferler, en kanlı savaşların ardından kazanılırdı? Bunların hepsi yalan mı? ... Sahiden, gitmesen olmaz mı? Bitmesek olmaz mı? boşver her şey olması gerektiği gibi olsun. Öyleyse...Sen de 'Kendine İyi Bak.' |
| Saat: 04:37 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık