![]() |
Güne Tutsak Sevdalar Gün tutsadı yalnızlıklarımı Eğildi güneş harman savurumlarına Yorgun süzülen yağmur silüetlerinde Kesildi kahkahası bilinmezlerin Düşerken bulut bulut amazonlara Yürüdü zebaniler sarp geçitlerinde Kırpınışlarında badem gözleri ve İçine işlemiş paytak sözleriyle Ve dahi pasaklarında iftira közleriyle Çizmekte biri yol kutsamalarını Güne dizdim çiroz misali sevdayı Gün yürüdü akşam sefaları tanıkladı Çingene sevişler mesken tutarken arşı Kimler aşdı ki ufuk çizgilerini Aşk işledi nakış diye yüreğe Gün tutsadı sevdayı gölgeler boyu Yol sıkıntılı yeller sarmazken dalı Gözler yırttı şehveti inletti doğayı Suya hasret dövüngeç yakınmalarında Kukla saraylar aldı nisbet rüyalarımı Darılgan tablolarda kıskanç nağmeler Küs kuşlarıyla meze olur gecelere Hoyrat bir rüzgar çeker ıklığı da Düşer gölgesine vaki ahir demlerde Güne tutsak sevdalar ... Düşer gölgesine Güne tutsak sevdalar Düşer.... |
Klavyeme bir gül bırak Aşklar vardı eskiden eskimeyen Her gün çoğalan hiç azalmayan Sevdiğini ağlatmayan Gerçek aşklar vardı eskiden! Şimdi sanal aşklar var Yalnızca klavyenin tuşlarında inleyen Ve inleten seni ömrün boyunca Gerçek aşklar eskilerde kaldı ağlama! Klavyeme bir gül bırakırmısın sevgilim İşte bıraktım hemen yanı başında Bir sanal aşktır gidiyor nedir çektiğin Belli gerçek aşkı bilmediğin! O aşk'ki ince bir sızıdır yüreğinde Sevginin burcunda açan bir tomurcuktur Öyle güzel bir rayiha dağıtır ki ömrüne Binkere can versen değer rengine... |
BİR ARAYA eşit olmadığı söylenir insanların aynı boyda olmayan beş parmağı gibi bir elin oysa uzanır nice yorgun emekçinin dudağı su dolu avucuma elimin eşit olmayan beş parmağını getirince biraraya |
Susuyorum Hic İstemeden Hem de &&&& Seni uzdum kendimi uzdum elimde olmadan Dusmesin diye tutmaya calıstıgım kristal bir bardak gibi.. Ama ben tutamadım O simdi yerde Ve paramparca Ne yapsam olmayacak eskisi gibi Kucukken herseyin tamirini cok kolay sanırdı cocuk kalbim Birisi kırsa da oyuncagımı Ozur diledimmi yuzumde guller acardı Beraber oynamaya baslardık kaldıgımız yerden Cocuk cocuk nasıl gulerdim Hala bir resmim var oyle arasıra bakarım Ne zaman birisi kırsa beni ne zaman ben kırılsam birine Ama cocuklugumda ki gibi hissedemiyorum artık ben bile Unutmuyor yuregim bazen ne yapsam Ozurler artık pazarlarda satılık Ve uzuntuleri gozlerinden kimse okuyamıyor Anlatmak uzun zaman aldıgından degil Dinleyecek kimseyi bulmayacagından gonul susuyor Soylesem tesiri yok,sussam gonul razı degil desende Susuyorum hic istemeden hem de Z.S.U |
KARNLIĞIN YILDIZLARI Bir karanlığın yıldızları Biz aydınlığın karanlığı İki dost bir sevgili Biz rüyaların yalnızlığı Gök yüzünde aşıklar bizi arar Sonra birbirine sorar Biz karanlığın aydınlığı Karanlığın yıldızları Bazen rüya gerçeklerin olduğu yerde Bazen gerçek o saf sevgilerde Biz siziz Karanlığın yıldızları Bir duyguyuz kalplerde Sevgiyiz, aşkız biz mehtapta Bazen kayarız dileklerde Biz karanlığın yıldızları İçimiz sevgi Eririz sevene Sırf onun için kayarız Kayboluruz yok oluruz Biz karanlığın yıldızları… |
Biz uzaktan severiz! Hep sonradan söyler, Biz uzaktan severiz. ''Seni seviyorum'' diye Beklerken sevdiklerimiz. Yazılıyken yüreklerimize, Çok yakından sevilenler Annemiz,eşimiz çocuklarımız... Diyeceğimiz çok şeyler varken, Biz uzaktan severiz. Söylenmeden bilinirmi? Sevildiğimiz. Gözlerine bakarak söyleyebilsek, Seni seviyorum diye Nasılda sevininir sevdiklerimiz. Bitmeli kilitli duygular, Gizlenmemeli... Mutlu olmalı sevdiklerimiz. Gözlerine bakmalıyız gözlerine... Biz uzaktan severiz. |
http://www.yazgulu.com/karisik/roseformyloveredrose.jpg http://www.yazgulu.com/karisik/gulumsegunese.jpghttp://www.yazgulu.com/karisik/roseformylovelace.jpg Bak şu tepenin ardına dostum, Güneş doğacak birazdan gülümseyerek. Çekip gidecek gece,tüm kasvetini alarak, Yeni bir gün yeni bir umutsabahı başlıyacak. Sil gözünün yaşını,pes etme hayatın yokuşuna, Koş kırlara...kelebeklerle yarış kim tutarki seni? Kader deyip bağlama kollarını böğrüne,kelepçenmi var? Gülümse kendine ,gülümse herkese güneş kıskansın! Bastığın toprak gururlansın!attığın adımlardan, Şiirler yaz gözlerinle,gökyüzünün derinliklerine. Dudaklarında çiğdemler açsın,tatlı sözlerinle, Hayat devam ediyor...küsmek çare değilki derdine. Çek ipini kederlerinin! mutluluk darağacında sallandır! Sevvvv,sevilll...gönül limitinin alabildiği kadar, Dün yok,yarın belki,!bugününü yaşa bence; Göreceksinki o zaman,asırlar sığacak her anına. BİLAL COŞKUN http://www.yazgulu.com/karisik/roseformyloveredrose.jpg |
Sen Kabrime Ayrılığın Adını Yazdın Bir sevda mevsimi geçti bak ömürden Kimi zaman titreyen dalların esintisinde, Kimi zaman güneşin ışıltısında kaybolduk Doğrular yanlış, Yanlışlar zaten yalandı sevdamızda Bir pazartesi akşamı sensizlik yoluna düştüm Ruhumdaki fırtınayla savruldum sokaklarda Karanlık duygular içinde kayboldum Neydi beni böyle korkutan Gözlerin bir anda esir oldu yalnızlığın tadına Neden suskun bugün caddeler Bak..! ! Senin olmadığın yerde ateş yok,su yok,güneş yok Sen gönlüme sevdanın adını yazdın Şimdi sorma ne haldeyim Sen kabrime ayrılığın adını yazdın |
Ya bir gün biterse bu ızdırabın sonu Sevginin sonu gelir mi sence Ya bir gün gelirse naparım o zaman Ya sen naparsın hiç düşündün mü ? Ya bir gün biterse bu ızdırabın sonu Mahşer gününde mi konuşuruz ancak Belkide o bile olmaz Sen başkasının ben başkasının olmuşuzdur çoktan ! Ya bir gün biterse bu ızdırabın sonu Sevgi seli bitermi sence bir gün Coşkun dereler durulur mu ? Ya hızla yağan yağmur diner mi sence Ya bir gün biterse bu ızdırabın sonu Sararan yaprak yeniden yeşerir mi ? Kırılan dal yeniden biter mi dal olarak Solan çiçek yeniden canlanır mı ? |
Gidiyorum İşte Gidiyorum işte gidiyorum… Bil cümle elveda diyorum özgeçmişe… Şimdi elimde ağzına kadar dolu bavulum, içini bana değil kağıtlara sorun… Bir tesbih var elimde,yamandan hatıra… Söz dostum söz,hayaller eski yerinde kalmayacak, ve sırtını çevirenler bir gün bizle hayat bulacak… Hatırlar mısın sevdiğini anlattığın,o karalık ve ağaç altı bankı? Soğuk gecelerin,en geç vakitlerine dair bize ocak olmuştu… Ve yollar ve yollar İşte onlar bizleri asıl tanıyanlar… Gidiyorum işte gidiyorum… Arkamda bırakıyorum Kimi masum kimi hain sevdaları Şimdi kırılan yüreğim yolcudur, Bir başka hayat bir başka düzenin Sevda dedikleri haslete Özlemek mi? Olmayan bir sevda nasıl özlenir? … Ben özleyebileceğim bir sevdayı bulmaya gidiyorum… Gidiyorum işte gidiyorum… Ve sokaktaki çocuklara bakmadan edemiyorum… Ellerinden masumiyet akan oyunlarını, gülerek izliyorum… Birden gözlerim yaşarıyor… Oda ne yine kafasını çıkartmış bir yerden Selimiye Ah cumalar ah! Selimiye de bir Cuma namazına nelerimi vermem… Seni unutmak mümkün mü Selimiye? Ya siz ne yapasınız bensiz? Hergün her gece, masallarımı dinleyen paket taşlar… Ya siz? Ağlamak bir yana,özlemek içimi acıtır be Edirne… Sen bensiz değil,ben sensiz ne yaparım… Söyle be Edirne, göreceğimiz ilk gerçek olmaz söyliyeceğin, ama son olabilir… Sen ki bir defterlik şiirime, sen ki benim göz yaşlarıma, ve sen ki son 20 yıllık hayatın bir ayyuka gencine, ev sahibiydin… Kışları,puslu havan aklıma gelir, ve hoyratça dolaştığım karanlık sokakların… Şimdi canlanıyor gözlerimde,yabancı bir köşe başı Eğer senin olsaydı o köşe başı Tamam,başımın tacı Fakat toprağını ve rüzgarını bilirim Edirne… Bilirim … Şimdi kırgınım,beni kırgın yollayanlara, ve süzgün bir edanın esaretinde yol tutmaktayım, özlemlerimden ırak bir diyara… Ama biliyorum sevmek diye bir kavram varsa, ve biliyorum sevgiler üç beş paraya satılmadıkça, sevgi mesafe gözetmez …. Hiçbir şey bulamazsam sevmeye gittiğim yerde, sevmeyi sevicem bu seferde… Gidiyorum işte gidiyorum Birkaç abim kaldı,ve kardeşlerim Kızarlardı bana bağırıyorum diye Kızmayın be oğlum Sizi çok seviyorum Diyecekler; Gidiyor işte gidiyor… Ve diyorlar arkasından bir delikanlı vardı Hak yedirmeyen efendi bir çocuk Ondan sonradır, delikalılığın kabadayılığa yenildiği dönemin hikayesi… İşte şimdi o da gidiyor… Hep derdi; Delikanlılık, Silah çekip tesbih sallamak değil, Silahı saklayıp tesbihi çekmektir Gitti işte gitti… Hazin bir hikayeydi… Ewet gidiyorum… Özlemeye gidiyorum… Bir değişiklik olsun diye hayatımda,özlemi tatmaya gidiyorum… Özlem bana uzak,bizse uzaklara ırak… Yine bir gecenin koynuna sığındım,elimde sigara, kafamda bin bir türlü olayın şarkısı… Her sevda gibi yalansın be Dünya… Dilime dolanıyor ansızın ismin, elime geçiyor cebimdeki resmin… Ağlıyorum,ağlıyorum özlediğim için… Özlemek zor geliyor,sanki buluşmak hiç olmayacakmış gibi Ah hayat ah, çok zalimsin çok! Adını hep dilime doluyorsun,sevgisini yüreğime, özlemini içimin cız eden her yerine… Ben susuyorum artık, Çünkü,gidiyorum gidiyorum işte… |
| Saat: 04:37 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık