![]() |
Bir Gün Gel Desen Ey dağları siper eden sevgili Alır dağlarımı sana gelirim Toprağım karışmış olsa toprağa Gel desen yürekten cana gelirim Bir yanda cennetler bir yanda gülşen Bir yanda alemler öbür yanda sen Ya onlar ya bunlar yahut ben desen Yemin olsun senden yana gelirim |
SERÇE VE GÖÇMEN KUŞUN HİKAYESİ http://www.morelmas.com/images/M_images/printButton.pnghttp://www.morelmas.com/images/M_images/emailButton.png İhanetin adı göçmen bir kuşa verilmiş, Sadakatin adı ise; bir serçeye Göçmen kuş bütün bahar ve yaz boyunca Küçük köyün üstünde uçmuş serçeyle beraber Küçük sinekleri, kurtları yemişler, Kış yağmurlarıyla şaha kalkmış, derelerden su içmişler. Masmavi gökyüzünde dans etmişler, Çiçek açan ağaçlara konup, papatya tarlalarında gezmişler... Birbirlerine söz vermiş kuşlar; Ayrılmayacağız diye. Ama kış gelmiş, Göçmen kuş adına yakışanı yapmaya kararlıymış, Serçe ise her zamanki gibi sadık Ama sevgi de yabana atılmaz bir gerçek. Ayrılık acı, ihanet kötüymüş serçe için Yaşamaksa önemli imiş göçmen için. O, baharların tatlı eğlencesiymiş sadece Gel demiş serçeye benle beraber... Başka bir bahara uçalım. Serçe ise burada bekleyelim demiş yeni baharı Ama kış acımasızdır. demiş göçmen, Yaşayamayız burada, aç kalır üşürüz Serçe hayır demiş korunuruz kötülüklerinden kışın beraber Göçmen inanmamış serçeye hayır demiş gidelim. <H4 align=center>Serçe için gitmek nasıl bir ihanetse yaşadığı yere Kalmakta aynı şekilde ihanetmiş sevgiliye Ve karar vermiş sevgiyi seçmiş Uçacakmış yeni bir bahara... Göçmen ve serçe çıkmışlar yola, Ama serçe zayıfmış, onun kanatları uzun uçuşlar için değil. Dayanamayacakmış bu yola Oysa göçmenin kanatları güçlüymüş Çünkü o hep kaçarmış kışlardan Hep gidermiş zorluklarından kışın yeni baharlara Bir fırtına yaklaşıyormuş. Göçmen hızlı gidiyormuş fırtınadan, yakalanmayacakmış Ama serçe iyice zayıf kalmış, yavaşlamaya başlamış Göçmene duralım demiş artık. Biraz dinlenelim Göçmen itiraz etmiş, fırtına demiş, ölürüz. Serçe çok fırtına görmüş, kurtuluruz demiş. Ama göçmen yürü demiş serçeye birazdan okyanuslara varacağız Serçe sevgisine uymuş ve peşinden son bir gayretle gitmiş göçmenin Birazdan varmışlar okyanusa Kurtuluşuymuş bu büyük deniz Göçmen için çok iyi bilirmiş buraları Ama serçe ilk kez görüyormuş ve sanki Gökyüzünden daha büyükmüş bu yeni mavi Serçe artık dayanamıyormuş, Son bir sevgi sesiyle seslenmiş göçmene Artık gidemiyorum.... Göçmen serçeye bakmış, Bakmış ve devam etmiş........ Okyanus çok büyükmüş, serçe ise çok küçük Serçenin sevgisi de çok büyükmüş ama göçmen çok küçük... Mavi sularında okyanusun bir minik SADAKAT ... Yeni bir baharın koynunda koca bir İHANET... <H4 style="TEXT-ALIGN: center" align=center> </H4></H4> |
Vur Beni Öyle vur ki, _______ yakışsın ölüm yüzüme. Pusu kurma ne olur, _______sırtımdan vurma kalleşçe. Mertçe olsun, _______iki kaşımın ortasından vur. Gözlerimin içine bakarken _______vur beni.. Saklama kendini,çık ortaya _______korkma sakın,titremesin ellerin. İki kaşımın ortasından vur beni. _______asil olsun vuruşun _______mutlu öleyim _______ölüm yakışsın yüzüme Öyle vur ki, _______hemen öleyim, Öyle vur ki, _______vurulduğumu hissetmeyeyim. |
***UMUT EKMEYE GİDİYORUM*** şiirigidiyorum:: umut ektigim goncayı ellerine bıraktım. avuçlarımda sakladıgım hüzün yagmurlarını topraga saldım.. bir kıymık ki bu cana batırdıgım.. can degil can evimi yaktım.. Gidiyorum sonbahar günesi yakıyor dallarımı kurutulmus umitler dagılıyor gökyüzüme.. ellerin saklı biliyorum yüregimde.. bir ellerini,bir yüregini.. yüregime sakladım gidiyorum.. gidiyorum bir cocuk aglar yüregimde hıçkırıklar dügümlenmis,edemez tek kelime. bir ışık yol vermiş ki o gözlere. gözlerini gözlerime takıp gidiyorum. her gidis bir dönüş Her dönüs bir baslangıc bitanem yeni den seninle baslamak icin. umut ekmeye gidiyorum.. |
Unutmak Seni Kendimi bir masaldan sıyırmak Ve her güneşle bir daha batmak Her gecenin görünmez Bulutu olmak! Unutmak seni; zamanda atlayıp İlkçağlardan gelen yaşamına sarılıp Seni her mevsimde çiçeklenirken Seyredememek, koklayamamak Hasretini öpmek! Unutmak seni, Çöllerde su aramamak Dönüp bakmamak başka güllere Bağrından koparıp yüreğini Atmak gibi bir şey! Seni unutmak; ölüp sende yaşamak Tek olmak şu acunda, tek sesten seslenip Sensiz bir zamanda Her yaprağın yeşili, türküsü Her sistemin iç sesi olmak Seni unutmak Doğmamak gibi bir şey Günsün sen Unutulmazsın ki…. |
seninle yaşlansaydım doymadan sana kavuşamadan hasretinle yok olursam göçersem ebedi dünyaya bütünleşirsem toprakla yar ben zaten yaşamıyordum ki sensiz ölüydüm sensiz bir hiçtim yıllarca senle yaşasam doysaydım seninle yaşlansaydım aynı havayı solusaydım bayramları seninle karşılasam geceye seninle hazırlansam güne seninle başlasaydım suyum olsaydın kana kana içtiğim ateşim olsaydın ocağımda ben seninle yaşlansaydım şarkılarımı sana söylesem şiirlerim sana yazılsaydı ben ocağında ateş olsaydım yar seninle yaşlansaydım yaşasaydım ben sensiz yaşamıyorum anlasana ölüm her günüm hayat deyil sensiz yürek çarpıntısı her anım düşündükçe seni kalemler ağlıyor artık çektiklerimi yazamıyor vaz geçti sensizliğimi anlatamıyor dile getiremiyor hiç birşey anlatamıyor kanıyor geceler şahidimdir günler hiçliğimdir sensiz geçen her anım yokluğumdur denizde susuzluğum gecede uyukusuzluğum ben sensiz yaşamıyorum ölümümsün yada bana hayat verensin belkide bu aşk beni ayakta tutan sızım sızım sızlayan kalp yaşadığımı hatırlatan tek şey seninle yaşasam yaşlansaydım |
Bağır Beni Bütün sesimi sana bırakıyorum Bütün rüzgârlarımı Çekip gidiyorum işte Küskün atlılar peşinden Dönüşüne yasak konmuş yolcuyum. İzlerimin üzerinde gezinirken bulutlar Dağ yamaçlarında, yol boylarında Avcılar izimi sürer bir dalın uçlarında Yaprağında yeşilin Kuşatmaya alırlar bir çiçeğin rengini Oysa ki ustasıyım, tarihiyle yaşıtım Yenilginin, bozgunun Sular ısınıverir birden Bir takla güvercin döner havada Bahar firara çıkmıştır Suçum subuta erer, hüküm kesindir Sabıkam tescillenir Aranan iki kişiyiz Küskün bir şair, kaçak bir bahar İkimiz de firariyiz. Çekip gidiyorum bir yıldıza tutunarak Her gece oradayım işte Her bahar samanyolunda. Bütün sesimi sana bırakıyorum Bütün rüzgârlarımı Bağır Beni.. |
Gül! Gül yaprakları tütmeye başladı, Gül yaprakları nefese vurdu Gülden tütsüler yaptılar evrene Her gönül gül gül koktu. Güller yağdı semadan Nimet gibi rızk gibi basımıza. Her damla bir gül yağı. her harfe vurdu. ilk basta gül vardı kaplamıştı her yeri verdiği rengi son anda gördük. Bildik dikensiz gülleri Kırmızısı, beyazı, pembesi, Gül isminde birleşti. Gül alındı, gül satıldı, gül tartıldı evrende. Gül suyunu verdik hastaya şifa diye Gül götürdüler gittikleri yerlere Göz yasları gül gül aktı Gül sevdiler, gül koydular kalplere. Arılar bal yaptı gülden Mum dilinde, lambalarda, gül yandı. Gül takıldı parmaklara yüzük diye Çok bilen güldü! .. Az bilen gülleri sevdi. Yaraların acısını güller geçirdi Güller giydik, gül süründük, gül koktuk. Gül doğdu ufuklardan, güller battı Ömrümüzden, acı, dertler güller ile kayboldu. Al gülleri al yanaklarda gördük. Gül tozlarında, tarlalarında kaybolduk. Gül fırtınalarında sevdi gönüller Cefa sandığından, güzellik çıktı Öldük, dirildik defalarca gul öldük Gül şiirleri yazıldı, gül ilahileri söylendi. Bin bir çile ardında,rengi geldi. Her şeyin sonsuzluğa döndüğü gözden kaybolduğu, İçin dışa vurduğu, masalların yok olduğu Alemlerin karıştığı yerde de, bitişte de gül vardı. Mezar taslarına işlenmiş, nakıs nakıstı... Bu şiiri Bütün gönül insanlarına, mistik aşıklara hediye ediyorum... Hepsine benden birer kırmızı GÜL --',@, |
Zordaki Aşık http://www.siirkolik.com/editor/resim/yazar/webmaster.jpgBir zayıf anımda çıktı karşıma Sebep kâlp ağrıma, hem göz yaşıma İstemedim belâ oldu başıma Satamadım, satılmıyor, satamam. Kalbime attı ah, aşkın közünü Çevirdi başka gözlere gözünü Bıraktığı tek hatıra, hüzünü Atamadım, atılmıyor, atamam. Ayrılık sızısı her an, bitmiyor Hayali gözümden bir an gitmiyor Şu gözleri onsuz uyku tutmuyor Yatamadım, yatılmıyor, yatamam. Gözden aşkı, dilden zehiri sundu Kendini bıkmadan sevmemi umdu Küstü birden başka bir güle kondu Tutamadım, tutulmuyor, tutamam. |
Sana Doğru Yollardayım Yürüyorum Bu defa yalnız değil Seçiyorum en uzun yolu Bir ucunda sen, bir ucunda ben Sana doğru yol alıyorum Dağlar tepeler denizler görüyorum İçimde sana kavuşmanın özlemi Sonsuz sevgimin hasreti Sıcaklar bana engel değil Yanımda bir melekle yürüyorum Bu defa yalnız değilim Özlemlerime hasretlerime su serper gibi Soğuklarda güneş Sıcaklarda serinlik verici Sana doğru yolardayım sevgili Hiç bir şey bana engel değil Senide getiriyorum yanımda Sana doğru yolardayım gündüz ve geceleri |
| Saat: 04:37 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık