![]() |
Üşüyorum Soğuk iliklerime kadar işliyor Hatta alyuvarlarıma kadar Hasret ateşinde olmasa vallahi Bu soğuk dondur beni Üşüyen ellerimi hohluyorum fayda etmiyor Sigaramın ateşinde ısınmaya çalışıyorum Faydasız faydalar Sonra dağlara bakıyorum Her yer bembeyaz her yer kar Yalnız gece karanlık gece korkunç Karanlık saçların gibi Yalnız dağlarla da küskünüm Saçlarınla olduğu gibi Dağlar bana soğuk getiriyor düşman getiriyor Daha geçenlerde bir şarjör attım üstüne İsmini yazdım kurşunla Sonra dalıyorum uzaklara Düşmanımın gözüne dağlara Bir ses duyar gibi oluyorum Düşüncelerim dağılıyor irkiliyorum Bakıyorum etrafa kimseler yok Yumruklarımı sıkıyorum hıncımdan öylesine Üşüyen ellerimle karın üstüne ismini yazıyorum Kararsızlığımı ortaya koyup siliyorum Hepsini Rüzgar ıslıklarıyla seviniyor yalnızlığıma Uzaktan gelen köpek sesleri dağıtıyor düşüncelerimi Sonra yine dalıyorum uzaklara inatsa inat Aslında sen bana çok yakınsın İşte şuradasın Uzatsam ellerimi tutacak gibiyim Ama açsam gözlerimi gideceksin biliyorum Açmıyorum işte bende gözlerim Ve birazdan güneş doğacak yalnızlığıma Üşüyen şakaklarımın üstüne Sanki beni utandırmak için vuracak alnıma Ve şakaklarıma biliyorum güneşi sensiz karşılayacağım çünkü ben sensizim ve üşüyorum |
Bahtımın Peşinde Nasılsa alıştım, göçük altında, Çırpına çırpına yaşar giderim. Sağlam kılıç durmaz, kırılmış kında, Bilinmez yollara düşer giderim. Çözülmez sanırdım, sevginin bağı, Onun son yanlışı bitirdi çağı. Durgun görünse de gönül ırmağı, Vadinin dibinden coşar giderim. Gür ateşler yanar, duman tütmeden, Hiç duman tüter mi, sevgi bitmeden? Halimi kimseye belli etmeden, Kırgınlık korunda pişer giderim. Hüzündür gönlümün çürüten pası, Mecnunu üzer mi, sevenin hası? Beş ömüre sığmaz, verdiği yası, Yüklenir, dağları aşar giderim. Bir devi devirdi, küçücük yalan, Sevgi cennetimdir, sararıp solan. Doğduğumdan beri firarda olan, Bahtımın izinden koşar giderim. |
Dostlarım Dostlarım Sanırdım gündüzdü onlarla geçen günlerim İçimde bir ümitti dost bildiklerim. Ne zaman yıkılıp yere düştüysem Beni bırakıp gittiler dost bildiklerim. Hepsi varken baharımda, yazımda, Kışın bir soğuk kaldı ağzımda Seneler senesi oysa gözümde Dünyaya bedeldi dost bildiklerim. |
Belalı Gözler Mahmurluk giyinmiş, mahzun gururlu, Çatal kirpiklerle çevresi surlu. İlkbahardan güzel, kıştan yağmurlu, Islanıp parlayan, hileli gözler. İri bebeğine baktığım anda, Büyüye dolanır, hal kalmaz canda. Çapkın bakışlardan kıskandığında, Beni azarlayan, çileli gözler. Şu ahraz gönlümü getirir dile, Süzmesi diriltir, ölüyü bile, Yontulmuş elmastan çerçeve ile, Sevda pazarlayan, hâleli gözler. Kimler av olmadı, avcı haline? Yaralı kuş oldum, düştüm eline, Bağımlı olduğum, rengi yoluna, Ölmeye zorlayan, belalı gözler. |
Tarçın Kokulu Aşk Tarçın kokuyordu gözleri inanmak zor Tüm planlarımı değiştirdim o yüzden Niyetim resimler göstermekti Asılı kaldım teninin buselerine Dönmüş oldum sözümden Tarçın kokuyordu, ruhu Misler gibi Doldurup tüm çiçeklerin haznelerini Tarçına çevirmek kolay olsaydı O zaman seni koynumda hissederdim biteviye Sormazdım Gelmedin niye Tarçın kokuyordu kaçışları İmdat istemeyen bir hali vardı Lakin tenime sinerse kokusu Bırakamayacağından korkardı Bilir mi acaba Artık nefes aldığım Havadaki tarçın buğusu Yağmur yağdığında Ankara’ya Rüzgar estiğinde Ve kış geldiğinde Sıcacık bir salep gibi içimi ısıtan sen olaydın Bir tutam tarçın Sen doğduğunda biliyorum tarçın kokardın. |
Senin adını kol saatimin kayışına Tırnağımla kazıdım... Malum ya bulunduğum yerde Ne sapı sedefli bir çakı var Nede bir ağaç Gökyüzünde belki bir ağaç bulunur amma Gökyüzünü başımın üstünde görmek Bana yasak... |
Karanlıkta duruyorum aşk vurmasın yüzüme dokunmasın kimse bana kimse ulaşamasın artık tenimin incinen yerlerine... uyanmasın bir daha etimdeki yaralı hayvan zamanın siyah deltasında çürümek istiyorum biliyorum artık kimse yok kimsesizliğime... biliyorum aşka kimse yok aşkın karanlık metali soğuyor yüreğimin derinliklerinde... aşklarım, arkadaşlarım, dostlarım dağılıp gitti herkes içimi sızlatacak kimse kalmadı içimde... |
Sessizliğe Gömülürken Buz kesen yalnızlığa direnmektir yaşamak Yükselmektir adını bilmediğin yıldızlara coşarak Bir değil bin defa ölmektir sevgiyi yaşarken tek başına Çürümektir günü görmeyen tohum gibi kuru toprak altında Tutunursun en karanlık gecede ay ışığına Pır pır eden şerçe yüreğiyle konarsın gül dikenine Bazen denizleri aşan köprü olursun da ufuklara Yine de; Bir sızı …küçük bir sızı olarak kalırsın kainatın ortasında Tek başına Vardığında beklenen sona Düşünceler….hayaller ….ve umutlar Sıfırlanır gözünde…. Beklerken dipsiz uçurumun başında Görürsün el değmemiş yarınlar yoktur önünde Sadece seni çağıran yalnızlığın Ve……ve sadece Ürküten sessizliği ölümün |
Sustum... Tam sevdamı haykıracaktım ki O sana has an geldi...Sustum. Tam sevdamın üstüne yüreğimi Zaptetmeyip salacaktım ki Ne yüreğim ne sevdam Bende değil...Yine Sustum. Dostlar “haydi tam sırası haykır” dediler Düşündüm uzun süre.. Şimdi kendi rızamla...Sustum. |
Duymaz mısın mor dağların tepesini kızıla boyadığında güneş şahikalar gibi sessiz çığlıklar yükselir yüreğimden çaresiz adını haykırır duymaz mısın? gün kararıp ay ışıyınca yıldızlar geceye yoldaş olduğunca haykırsam gecenin sessizliğine gel desem duyup da gelmez misin ? yüreğini yüreğime vermez misin? |
| Saat: 02:03 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık