![]() |
Yokluğunda içimin karanlığı eksilmez Dakikalar uzar da gece bitmek bilmez Sadece uzaklarda yanıp söner o ışık Kutup yıldızı gibi görülür, erişilmez. |
Yağmur Tanesi Eğer,bir yağmur tanesi olupta Dudağına düşersem Sakın korkma Tatlı,tatlı yanacaktır. Eğer,bir yağmur tanesi olupta Tenine düşersem İçin ürperecek ve Bambaşka arzular duyacaksındır. Eğer,bir yağmur tanesi olupta Kalbine düşersem İşte, o zaman kork Çünkü ben çok uzaktayımdır... |
Acı bir hayat. Bir tek senin aşkın mı aşk? Sen misin sevda yanığı kaçak Ben seni sevdim seveli yandım Yandım,yandım sende söndüm Hayat bana bir dargın bir barışık Her günüm senle karma karışık Çakmak, çakmak gözlerinde ışık Senin sevdan bende, barut fişek Ulaşılmayı beklerken ayrılık İkimizin kaderi olsa gerek Bana ayrılık yazan felek Sensizliğini bana giydirecek Yapma be sevdam ağlama artık Bu kader senin değil benimdir Sana gelen bu ayrılık, firak Bende oluyor acı bir hayat Alaaddin Uygun |
ELVEDA Sen, hiç gece gökyüzüyle ağladın mı? Sen,hiç yıldızlarla dertleştin mi? Başını yastığa koyar koymaz, Ağlamaya başladın mı? Çaresizliği bilir misin? Saatlerce ağlamayı, Sevdiğinin yolunu gözlemeyi, Elbet bir gün döneceğini düşünmeyi, Kendini bu şekilde avutmayı, Ağlamayı,kalem ve kağıdı... Bir çare olarak görmeyi bilir misin? SÖYLE!...Söyle bilir misin? Her gece yıldızlara bakardık, Geceyi zor beklerdik, Keşke gelse diye,hep dua ederdik. Yıldızlar gözükünce rahatlardık, Birbirine en yakın olan yıldızlara bizim adımızı verirdik. Artık geceleri beklemiyorum, Çünkü sen yoksun. Artık yıldızlara bakmıyorum, Geceleri sevmiyorum. ARTIK! Artık gecenin gelmesi için değil dualarım, Gecenin bitmesi ve bir daha gelmemesi için. Kim bilir nerde,kimlerlesin? Artık yıldızlara bakarken benim yerime kimi koyuyorsun... İsyanım gecelere, İsyanım sensizliğe, İsyanım sensiz geçen her güne... Her gün yeniden acıyla ölüyorum, Çünkü sen yoksun. Artık her gün değil, Bugün ve son kez öleceğim. Senden ilk değil ama SON KEZ bir şey isteyeceğim. 'Bu gece gök yüzüne bak Ay ve yıldızları göreceksin Hepsine iyi bak Ay'da beni yıldızlarda, Göz yaşlarımı ve seni göreceksin'. İşte o gece! Sen yokken döktüğüm yaşları Yıldızlar dökecek,ve bu sefer Yıldızlarla ben değil SEN ağlayacaksın... Ben artık sonsuza dek yok olacağım, ÇÜNKÜ!!!... Tek yaşama sebebim sendin, Ve sen gittin, Ama... SENİ HALÂ SEVİYORUM! VE SEVGİYİ KALBİME GÖMÜP, ÖLÜYORUM!!! ELVEDA TEK AŞKIM! ELVEDA YAŞAMA SEBEBİM! ELVEDA SENSİZLİK! ELVEDA GECELER! ELVEDA!!!........... |
ANALARIN GÖZYAŞLARI İnancını vicdanına kitle diyorlar ! Yapmıyorum ! Müslümanlığım el vermiyor .. Sözlerini karnından söyle diyorlar ! Susamıyorum ! Susup dilsiz şeytan olamıyorum .. Bugün kan revan hallarımız, Feryat ve figanlarımız var ! Ama yarın yeni bir güneş doğacak Biz aydınlıklar içinde yüzerken Aydınlıklarımızı gasp etmeye kalkanlar, Karanlıklarında boğulacaklar ! Kim bilir belki bu cehennem ateşi, Horasan' dan çıkıp gelecek olan, Siyah sancaklıların suyuyla sönecek, Belki de anaların gözyaşlarıyla .. |
Hüznün Kenti geçmişi sıkı tutan bir söz söylenir yalancı kubbesinde yankılanan bir şiir yada şarkısı gökyüzüne dilenen üçkağıtçıları vardır ve de soluğu tutulmuş sefil meydanlarda kaldırımları yağmur sevmese de güneşe sunar tüm melodilerini ayrılık yeni gelir kuytularına garip, kimi zaman içinde ıslattığı yolculukların başı yada sonudur sonra benimle gelir, belki onunla dalgalanırcasına sürükler nefesini rüzgarın bıraktığı eteklerinde yemyeşil karanlığı kaplar uzaklaştıkça hepsi rüyadır, kayboluştur, diriliştir ne olursa uyanışı hüzündür |
CİNNET Seni ve göz yaşlarımın eseri Ümitsiz, sarsak, serseri, Bir yığın kirli defteri Bir damla duman kadar Yoğurup erittim tekrar… Ne olur koş, uç, yaşa Harmanda savrulan Taze samanlar gibi parla Gel, gül, omuzla Şişir yelkenleri hızla Yürüt paytak pengueni Bırak nasılı nedeni Kıvır kalemin ucunu Bilme arsızın suçunu İltihaplı yaralara toz basılsın Kanasın sağır kulakları İş bilmeyen uşakları Takma, asıl sen nasılsın? Kork sarmayan kollardan Kurtul şarkını söyle Şarkını söyle de kurtul Titrek yollardan geriye Gitme, yıllardan beri Ne tokmaklanan deri Ne de tokatlanan dadı Bir sarhoş darbukacı Ve döne döne sızmış bir dansöz Göbeği kadar nam saldı Nerede göklere uzanan gelecek Nerede sakatlanan geçmişin yâdı Elde sadece top top yuvarlak, Kutu kutu aptallık Ve çillenen kumbaram kaldı… |
İmkansız birini seviyorum Onu bedenime nakış nakış İşliyorum İmkansız birini seviyorum Sanki gelecekmiş gibi bekliyorum İmkansız birine aşığım O benden çok uzaklarda Hasretine ağlıyorum Sanki beni sevecekmiş gibi Hayaller kuruyorum İmkansız birine aşığım Ona dokunamadan Onun kokusunu içime çekemeden Öleceğim bunu biliyorum Korkuyordum yeniden sevmekten Severken terkedilmekten Korkuyordum yine yalnızlığımla Başbaşa kalmaktan Ama bu deli yüreğe söz geçiremedim Bir hayal kırıklığı daha Kaldıramaz bu yürek diyemedim |
AŞKIN SERÜVENİ Aşkı gönlümüze katık edindik Atıldık bu geri dönülmez yola Ne durmak bildik ne de korkup sindik Yılmadık hiç, vermedik bir kez mola Biz ateşten beratlı bir çift kuştuk Aşkla kanatlandık sonsuza uçtuk Zaten şarabıyla aşkın bir hoştuk Dönüp sütliman denizlere koştuk Bırakın kalbimizi aşkla yansın Acıya, kaygıya, hasrete kansın Yar, gönlümü kaplayan asumansın İzin ver sevgim ruhuna dolansın Aşka vefaya sadakate açtık Kokuşmuş devrana fazilet saçtık Sığamadık, bu kalıptan taştık Durmadık uzak ülkelere kaçtık Uzak ülkelerin haşmetli lordu Gözümüzü oyup yaşla doldurdu Hüzünlerden hüzünlere daldırdı Bir kezzapla ihaneti soldurdu En sonunda ise: Bülbül gülü, gül bülbülü güldürdü.. |
Yaşanan Anılar Senin yokluğunu daha derinden hissettiğim bu günlerde bana güç veren yaşadığımız o harika dakikalar mazide, sevgiyle bana yaklaşman- okşaman - koklaman kalbini yansıtırcasına bakman ve bakışları ben kaçırdıkça senin yakalaman, bu hatıralar seni bana yakın tutan bunlardır hasretine dayanmama sebeb olan. Şu an kimbilir nerdesin ne haldesin, hasretle yanarken hangi mazimizdesin belki de soğuktan üşümektesin sevgilim belki de gece nöbetindesin, tek bildiğim delicesine özlenilmekte ve sevilmektesin, sabırlı ve güçlü bir şekilde beklenilmektesin sen benim aşkım sevgilim tek çaremsin! Mutluluğa giden yol yaklaştı o günlerimize çok az kaldı Yeter hasretten yüreklerimizin yandığı!!! |
| Saat: 00:46 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık