![]() |
AŞK HER ŞEYİ YAKAR Aşktır bu başka şeye benzemez, Yakar geçer her şeyi, Her şey yanar. Dağ yanar, ova yanar, yer, gök… Bulutlar yanar. Düşmesin bir kez gönle, Tutuşmasın yürekler, Er yanar, ergen yanar, Genç ve ihtiyar yanar. Yeşil yaprak göğerir, Sararır düşer yere. Yaş ağaçlar tutuşur, Dal yanar, dallar yanar. Dalda duran filizler, Elma yanar, nar yanar. Bir damlası düşseydi yüce dağlar başına, Çekemezdi bu derdi, O yüce dağlar yanar. Cayır cayır yanardı dağların dorukları, Kan kırmızı olurdu, O bembeyaz kar yanar. Bir güzelin bir gönle düşürdüğü sevdadan, Sade bir gönül değil, bin beş yüz diyar yanar. |
Sadece Beni Sevmeni İstiyorum Seninle buluşmamız ne kadar zor olsa da senden sadece beni sevmeni istiyorum beş dakika baş başa kalmamız suç olsa da senden sadece beni sevmeni istiyorum. Bir gün bensiz kalsan da benimle yasamanı aşkımın değerini sır gibi taşımanı nemli bakışlarınla resmimi okşamanı senden sadece beni sevmeni istiyorum Senden tek bir dileğim var özel imtiyaz değil kulun bir kula ibadeti farz değil Hâşâ yaradan gibi beş vakit namaz değil senden sadece beni sevmeni istiyorum. |
Aşk ikidir sevgi bir; Aşk yalan,sevgi gerçektir. Aşk sudur,sevgi susuzluk. Bu yüzden sevgi hasrettir, Özlemektir,beklemektir. Asıl maharet: Susuzken suyu içmek değil Karşısına geçip seyretmektir. Aşk haykırmaktır,sevgi ağlamak; Aşk açmaktır,sevgi katlamak. Sevgi saklamaktır Yüreğini,gözlerini Ve de ellerini saklamak Bahar geldiğinde… Bir çiçeğe,yeşile,çimene Aşık olamazsın ama seversin. Arkadaşına aşık olamazsın Ama seversin. Toprağa fidanı aşkla değil Sevgiyle dikersin. Sevgi için ölünür,aşk öldürür. Aşk kıskançtır,nankördür Sevgiyi öldürür. Aşk Kabil’dir,sevgi Habil. Aşkla sevgi aslında kardeştir Babaları insandır,Adem’dir Aşk için şiirler yazarsın, Şarkılar yaparsın; Sevgiyi anlatamazsın. Çünkü yüreğine sığdıramazsın. Kalbini aşka kapatabilirsin Ama sevgiye kapatamazsın Sevgi gizli,aşk aşikardır. Yüz vermeyince unutursun Sen aşığım diye daha kendini kandır. Dedim ya sevgi gerçek,aşk yalandır. Dahası da var: Aşkın gözü kördür, Fazla naz aşık usandırır; Aşk oyun,aşık oyuncaktır. Sevgi ise yaşamdır,hakikattir. Aşk aceledir, Sevgi usul usul sabırlıdır. Acele işe hem şeytan karışır. Aşk ateşlidir Çünkü hastalıklıdır. Sevgi ılıktır Çünkü sağlıklıdır. Velhasıl bu iki kardeşin hikayesidir Aşka ve sevgiye dair… |
Sana Şiirler Yazdım Sana şiirler yazdım bir türlü diyemiyorum, Şiirlerde sitem var, seni sevdim diyorum, Temmuz ayında görmüştüm, bekliyorum, Sana şiirler yazdım bir türlü diyemiyorum.... |
Sadece Bir Yer Hayat diye Mavi gözlerine tutuldum, Kayboldum gözlerinin derinliklerinde, Ben karanlıklarda hiç dolaşmadım, Hiç yön belirlemedim Kutup yıldızıyla kendime.. Seni görmeliyim Saatler her yediyi gösterdiğinde, Geceleri rüyalar görüp Sana tabirler ettirmeliyim, Bir şiir yazmalıyım sana Arasına bir de ah katmalıyım, Sana hasretliğimle eririm Ben hep aydınlıkta yürümeliyim El ele geçmeliyiz köprülerden, Göz yaşın kırağı olsun toprağa Kurşun kadar ağır olmasın sözlerin Ben karanlıkta hiç yürümemeliyim, Şebnemler takılmalı güllere Her gülün bir adı olmalı Sonra her sabah sen olmalısın, Ama şimdi sen bir karanlığın ardındasın Bir yaşmak yüzüne perde, Ben hep seni beklemeliyim Ama sadece karanlığın bittiği Güneşin yüzümüze gülümsediği yerde. |
Sitem * Sitem bu sitem Seni benden çalana, Seni benden ayırana sitem. Başka kollarda olduğun, Beni ayyaş yaptığın, Dipsiz kuyuya attığın için sitem. Bu yüreğin altına elini koyamadığın, Bu yüreği bitirdiğin için sitem. Hissedemediğin aşk, Soldurduğun busem için sitem. Denizlere sel olup akıttığım göz yaşlarımı Dalgalar vurur sahiline diye günlerce beklediğim için Aptallığıma sitem. Riyasız, çıkarsız, sınırsız davranıp, İhanete uğradığım için saflığıma sitem. Başımı dik tutamayıp onurumu, gururumu Ayaklar altına aldığım için Kendime sitem... Canan Palabıyık |
gözlerinde kayboldum bir gecevakti Gece örterken siyah şalını Usulca. Gözlerinde esirim en sevdalı halimle. Sana koştum yıldızlar boyu, Seni sevdim en deli halimle... Varlığın varlığıma armağan olsun |
Sadece İsmini Söyledim Adın zifir bir zehirdi. Ama ben, Diliminin kördüğüm akşamlarında bile, Senin ismini söyledim... Her hecenin besteye dönüştüğü, O endamlı gece saatlerinde, Sen bir alabora darbesiydin, Adın ise zifir bir zehir. Güneşle gelen her ışık tanesi, Penceremde siyah bir canavardı sanki. Sabah kuşlarının ötüş melodileri, Bir cenaze merasimi gibi ağır ve iticiydi... Gölgemden daha yakındı ölüm meleğim. Ama ben ölmek için gençtim... Sen, Fal baktığım çiçektaçlarında bir ümittin, Ben ağladıkça Sen ıslak mektup kağıtlarından silindin. Tütsülü griliklerin perdelediği mesut senelerde, Yazgıya meydan okutan körebe günleri vardı. Yalancı cesaretlerle açıldığım bu körfezlerde, Aşk anaforu... çek beni derinlere. Zifir bir zehirdi ismin. Ama ben Öleceğimi bile bile, Senin ismini söyledim. |
Dostum bu aşk denen İlmek ilmek sevgi örmektir Sözden geri dönmemektir Mücadeledir, yılmamaktır Dünyaya karşı durmaktır Yedi cedde karşı gelmektir Zamanı durdurmaktır Sevgi pınarı olmaktır Pınarı kurutmamaktır Gülüşü paylaşmaktır Derde ortak ağlaşmaktır Yangındır, emektir Aynaya bakıp onu görmektir Uğruna baş koymaktır Başına can vermektir Hepsinden öte, aşk için Kocaman yüreğe sahip olmaktır Aşk yoktur diyorlar Yaşamamışlar bilmiyorlar Hayatının aşkıyla karşılaşmayan Aşk yoktur der Arzu ile aşkı karıştıran Aşk biter der Var mı kocaman yüreğin Var mı direnecek inadın Var mı aşkına rastlayacak şansın Denemeye değer dostum Kaçmamalısın, aşık olmalısın |
Sadece Sana Sana sevgilim Sanadır bu isyanım Bu güzel sözlerim Sadece sanadır benim sevgim Sadece sana olan gülüşüm Ve sadece sana Seni seviyorum deyişim... Sadece Sen Sana olan sevgimi İliştirmeliyim gözlerine Bana olan tövbeni unutmalısın İkimizde öylece kalmalıyız sokakta Sen soğuk bir kış gecesi Ben sana üşüyen serçe Sonra sabah olmalı Gözlerinde uyanmalıyım Yepyeni bir güne Ne bir ah olmalı dilimde Ne de bir günah kanımda Sadece sen olmalısın Sadece sen benim yanımda |
| Saat: 02:03 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık