![]() |
KONUŞ ARTIK Sevda kadar,sevinç kadar güzel, Ekvator çizgisi kadar sıcak, Müjdelerin göllerime bin yıl akacak mı? Durdurup zamanı mercan sahillerde, Yüreğin,yüreğime güller bırakacak mı? Akşam serinliğinde gülücükler uçuran kuşlar, Kınalı ellerimizde türküler söyleyecek mi? Kuşlu,çiçekli en güzel iklimlerde, Gülen yüzler şarkımızı dinleyecek mi? Güneşle tanışan,yağmurla konuşan diller, Bitimsiz güzelliklerle obamıza konacak mı? Asırlarca kışta kalmış umutlar, Gönül iklimimizde ısınacak mı? Daha fazla bekletme haydi konuş artık! Sevda kadar,sevinç kadar güzel, Ekvator çizgisi kadar sıcak, Müjdelerin göllerime bin yıl akacak mı? Durdurup zamanı mercan sahillerde, Yüreğin,yüreğime güller bırakacak mı? Durdu ŞAHİN |
Sadece Sen Seni düşünmediğim zamanlarda Gözlerini görüyorum karşımda. Gözlerini görmediğim zamanlarda, Saçlarını okşuyorum büyük bir hazla. Saçlarını okşayamadığım zaman da, Seni düşünüyorum. Anlıyacağın çok meşgulüm seninle İlgili zamanlarda. Kendime bir dünya kurdum. Sadece senin olduğun, Ve ben, En mutlu insanım Kendi dünyamda. |
Ne acıdır ki baba çok haklı
|
http://www.e-sehir.com/siirler/images/t.gif SENİ DÜŞÜNMEK http://www.e-sehir.com/siirler/images/503bar.gif Seni düşünmek güzel şey, ümitli şey, Dünyanın en güzel sesinden En güzel şarkıyı dinlemek gibi birşey... Fakat artık ümit yetmiyor bana, Ben artık şarkı dinlemek değil, Şarkı söylemek istiyorum. |
Bu Vakitler İkindi geldi yine usulca sıyrılıp sıcaktan, Akşama doğru çevirdi dümenini. Yağmurlu bir günün devamı, Puslu, erken gelen akşamın ikindisi. Bu vakitler hep kaybedişleri özledim. Dostları, bir daha kavuşulmayışları. Karanlık geceye merhaba diyen İkindi ile akşam arasındaki bozkırda, balık tutmayı özledim yalnız ve yağmurda. İkindi bırakırken oltasını ağır ağır, gecenin çanları başlamışsa çalmaya sabaha, sokaklar boşalmış, kediler kalmışsa yollarda; Bir mavilik dolar içime. Laciverte inat, boz bulanık bir mavi. Geceyi yırtarcasına. Sarı renkli bir taksi geçer yanımdan, gözlerimin içine bakar şoförü. Ben görünmez gecenin içinde, ben yalnızlığın çemberinde dolaşırım. Görmem hiç bir şeyi. Gece sabaha döner, başlar içimdeki ezan sesleri. Oltamda tutulmuşluğun acısını duyurur takılan kısmetlerim misinama. Deniz yalpalanır bir o yana bir bu yana, yüreğimde sevgiler uyanır, tadına doyamadığım hep bu vakitler… Mehmet Akif Tiryaki - 2006-09-01 19:57:12 |
Sadece Senin Gibi Yaşamak,yırtarcasına hayatı Ve parçalarcasına tüm kuralları Sadece aşkın kuralları kalana kadar Savaşmak kurallarla Ve kazanmak,zaferi coşarcasına Kutlamak,aşık olmak gibi Delicesine,çıldırmışçasına Yeniden doğmuş gibi ağlayarak Yaşamak,sadece aşkla,sevgiyle En güzel yaşam,en güzel hayat Ölüm yok,ayrılık yok Sadece senin gibi güzel Sadece senin gibi sade |
Sen De Unutamazsın Fırtınalar kopuyor yüreğimde Bağrıma taş da bassam aslı yok Öyle yer etmişsin ki ta derinde Unutamadım birtanem unutamadım Döneceksin elbet o gün de yakın Teselli oluyorum kendi kendime Hayaller kuruyorum işte umutsuz Ben öyle istiyorum belkide Anla beni zora başvurma sakın Dayanamam gücenir alınırım Severim yine sevmesine de Yorgunum koşamam ardından Gözlerimi damlacıklar Hayallerimi anılar süsler Belki de göremem düşlerimde Sarhoşluğumu yüzüme vurma Bakma saçma sapan konuştuğuma Sebep sensin tutmadın ellerimden Unutulup gidersem günün birinde Şöyle bir bak gökyüzüne Bir yıldızdı kaydı dersin İsminin harflerini işlemişim Aralıksız bulutlarla Sonbahar yağmurlarıyla yağdı Silinip gitti dersin Unutamadın birtanem sen de unutamazsın Şükran Çamoğlu |
Saklı Sevdam “Bir sabah güneşi oldun içimde, Coşkun pınar gibi sana akarım. Bir sevda ateşi yaktın gönlümde, Sensiz geçen güne ağıt yakarım. Solmasın hep açsın kırmızı güller, Sılada sevdalın hep seni özler. Baharda tomurcuk gibiydi gözler, Sensiz geçen güne ağıt yakarım … Aşkınla yaşarım elin elimde, Gözlerinde sevda olur bakarım. Bu canı anlatmak vardı dilimde, Sensiz geçen güne ağıt yakarım.” |
Seni Unutamiyorum.... Bir basima bu kentin sokaklarinda yürüyorum Ne kadar uzaksan bana , o kadar soguk hava Sen yokken, sıcaklık hep mevsimin altinda Umurumda degil zaten Karmi yagiyor, yoksa yagmur mu? bana ne Ben senin hasretinle syrylsyklamym zaten Daha ne kadar islanabilirim ki!!! Yoklugunu yürüyorum sokaklarda Yoklugunu iciyorum kadeh kadeh... Hangi yola vursam basimi Hangi yolculuga ciksam Seni arayislarin ortasinda buluyorum kendimi Kendimle kalmak isterken, Bakiyorum senin pesindeyim Seni ariyorum.... Sonsuz bir arayis bu belkide Özlemin büyüdükce büyüyor icimde Sensiz kalmayi kaldiramiyor yüregim Ayrilik hüzün dolu geceler yasatiyor bana Seni özlüyorum.... Sensizken her güne yorgun uyaniyorum Her gecen gün icimdeki sen büyüyor Biliyorum birgün sygmayacak, tasacaksyn Seni özlemek tüketiyor, yylyorum Seni seninle yasamak icin Seni kendimde ariyorum.... Ve ben canym sevgilim Hergün seni sevmekten baska birsey yapamiyorum Ve seni unutamiyorum..... Fadime Gül |
SEN GİDİNCE http://www.e-sehir.com/siirler/images/503bar.gif sen gidiyorsun ya işine yetişmek için saçlarını, gözlerini, ellerini neyin varsa toplayıp gidiyorsun ya her seferinde bir şey unutuyorsun sıcak termometrede yükselen çizgi kimbilir nerelerde soğuyorsun senin gözbebeklerin var ya kadın kadın gülen insan insan bakan gözbebeklerin beni tutsa tutsa gözlerin tutar ayakta beni yıksa yıksa gözlerin yerle bir eder ne gelirse onlardan gelir bana çalışma gücü yaşama direnci mutluluk gibi kazanılması zor mutluluk gibi yitirilmesi kolay bir açarsın ki mutluyum bir kaparsın ki herşey elimden gitmiş |
| Saat: 04:37 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık