![]() |
ANLATAMAMAK Bazen içinden bir şey kopar gelir, İçinden ta yüreğinin derinliklerinden Adın gibi eminsindir. Anlatamazsın Bazen haykırmak istersin hiç susmaksızın, İçinde fırtınalar kopar Sesini çıkaramazsın Çığlıkların ruhunda kaybolur Bazen de içinden bir duygu kopar gelir, Hiç ummadığın bir anda. Adı sevgidir Sevmişsindir,yüreğini ortaya koymuşsundur Anlatamazsın. İçinde büyür de büyür,büyütürsün Tüm ruhunu bir sarmaşık gibi sarar Kurtulamazsın... |
SEN YOKKEN http://www.e-sehir.com/siirler/images/503bar.gif Sen yokken gittim Korkularımın üstüne Hiç ardıma bakmadım Gümüş şiirler yazdım sen yokken Çok yangın çıktı yüreğimde Küllerini bile savurmadım Irak denizlerin fırtınasıydım Uzak iklimlerin sert rüzgarları Kulaçlarken denizinde gurbeti Kanlı savaşlarım, Belalı sevdalarım olmadı hiç Ama hep sustum, Hep ağladım, hep yandım sen yokken. Bekliyorum dönüşünü yeniden, Bir gelsen, Hayatın önünden alsan beni Bir gelsen, Sellerin önünden alsan beni Bir gelsen, Ölümlü düşlerimden alsan beni. Çok durdum güneşe karşı bir başıma Savrulurdum rüzgarlarında sensizlik denizinin Sen yokken, Az dolaşmadım gönlümün kuytularında Üşüyen karanfilim şimdi buruşuk parmaklarda Bir kırağı ayazıydım gecenin kollarında Zifirlerinde sadece ben üşürdüm. Hiç aldırmadım esen rüzgara Hiç dinlenmiş bir yürekle çıkmadım ortaya Yinede hiç yıkılmadım giden trenlerin ardından Ama bütün yangınlar beni yaktı önce Hep ortasında kaldım vurgunların Vurgun nedir ki? deme Bir babanın serzenişi nasılsa öyle Bayrakları indirilmiş, Bozguna uğramış bir hisardım sen yokken Hep sustum, Hep yandım, hep ağladım sen yokken. Bir gelsen, Yangınlardan alsan beni, Bir gelsen, Dünyalarımdan alsan beni, Bir gelsen, Şafaksız gecelerden alsan beni, Ama ne zaman gelsen, Akşam kızılı gözlerimle bulacaksın beni. |
Deniz gözlüm ne şarkılar ne şiirler artık teselli emiyor sensiz koca şehir İstanbul dar geliyor dilim sussada yüreğim durmuyor yüzüm gülsede gözlerim ağlıyor çekilmiyor sensiz akşamlar çalmasın hüzünlü şarkılar saçlarımdaki bütün beyazlar hasretinin bekçisi oldu yar yüreğim aşkınla çağlar yağmurlar sevgime ağlar elbet bir gün sel olup deniz gözlerine akar... güray ilham |
DELİ YANGINIM Deli yangınım sana dargınım Hani söz vermiştin gelecektin Çok bekledim Deli yangınım sana doymadım Hani söz vermiştin dönecektin Niye yalnızım Deli yangınım söyle Yokluğun neden böyle Seni benden alan,bırakmayan Sonum olan şey ne? |
Bakma gözlerime Çoktan perde indi üstlerine Bakarsam dayanamam ağlarım Sarılma ne olur Böyle bir şefkat fazla bana Hep isterim sonra, alışırım Sevme be güzelim beni. Gönül sayfamı çoktan kapadım Dokunma sakın bana. Yüreğim yaralı. Seninde canını acıtırım.... |
Hazan Bahçeleri Kalbim yine üzgün, seni andım da derinden Geçtim yine dün eski hazan bahçelerinden Yorgun ve kırılmış gibi en ince yerinden Geçtim yine dün eski hazan bahçelerinden Senden boşalan bağrıma gözyaşları dolmuş Gördüm ki yazın bastığımız otları solmuş Son demde bu mevsim gibi benzim de kül olmuş Geçtim yine dün eski hazan bahçelerinden |
Dalga ile kıyının aşkını bilirmisin? Öncesizden başlayıp sonsuza giden Dalga hep aşka kavuşma özlemiyle atılır kıyıya Dalga seven kıyı sevilendir Dokunur parmaklarının ucuyla sevdiğine dalga Ve döner hep geriye Bilir kavuşamayacağını ama hep koşar kıyıya Her bir dokunuşunda aşkına verir bedenini hesapsızca İste bende seni böyle severim yar Ya bilirmisin dağ başında açan uçurum çiçeklerini Bilirler görünmeyeceklerini..... Sevilmeyeceklerini... Koklanmayacaklarını... Okşanmayacaklarını... Ama inatla acarlar aşkla.. sevgiyle.. özlemle.. Hep beklerler gelmeyecek sevgilinin onu kucaklamasını İste bende seni böyle beklerim yar Ya bilirmisin günebakanın güneşe olan aşkını Hiç kucaklayamayacağı bir sevgilinin pesindedir Bir bakışına verir ömrünü Bir bakışının özlemindedir sevgiliden gelecek olan Ve güneşin her batışında boynu bükük kalır Sarıya boyanır yüzü sevgiliden aldığı ilhamla Bilse de kavuşamayacağını Her doğan günü umutla bekler sevgiliye kavuşmak için Bende seni böyle beklerim yar Ya ipek böceğini bilirmisin Onun kozasının içinde ördüğü o ipliğe olan aşkını Bilir o ördüğü ipliğin kendisinin ölümü olacağını Ama aşkına feda eder kendini Öyle verir kendini yarenine korkusuzca İste bende kendimi böyle veririm sana yar Ya ağaç ile meyvesinin aşkını bilirmisin Meyvesini vermelidir ağaç yeniden doğmak için Öyle zorludur ki ayrılmaları Verir meyvesini ağaç Meyve tohum olur Tohum kok olur Ve yeniden doğar ağaç kendi meyvesinden İste bende böyle yar Yok olmayı göze aldım tekrar sende doğmak için Seni Seviyorum Yar ! |
Kayip Kayip Geceleri zincire vurdum Gündüzler kayip Yüregimi sevda yoluna koydum Kavgada var kayip Kirik pilagim calar hep ayni sarkiyi Beste bozuk siir eksik nakarat kayip Lale siyah gülün boynu bükük karanfil kayip Gözler bakiyor agizlar acik Renkler karisik ses ise kayip Ömür bitmis azrail kapida ruh kayip |
ÇOCUKSUN SEN Dünyanın dışına atılmış bir adımdın sen Ömrümüzse karşılıksız sorulardı hepsi bu Şu samanyolu hani avuçlarından dökülen Kum taneleri var ya onlardan birindeyim Yeni bir yolculuğa çıkıyorum kar yağıyor Bir aşk tipiye tutuluyor daha ilk dönemeçte Çocuksun sen sesindeki tipiye tutulduğum Dönüşen ve suya dönüşen sorular soruyorsun Sesin bir çağlayan olup dolduruyor uçurumlarımı Kötü bir anlatıcıyım oysa ben ve ne zaman Birisi adres sorsa önce silaha davranıyorum Kekemeyim en az kasabalı aşklar kadar mahçup Ve üzgün kentler arıyorum ayrılıklar için Bir yanlışlığım bu dünyada en az senin kadar Ve sen kendi küllerini savuruyorsun dağa taşa Bir daha doğmamak için doğmak diyorsun Ölümlülerin işi bir de mutlu olanların Onların hep bir öyküsü olur ve yaşarlar Bırakıp gidemezler alıştıkları ne varsa Çocuksun sen her ayrılıkta imlası bozul |
Üşüyorum, bu üşüme yalnızlığımdan geliyor ve sarıyor her tarafımı. Tutunabileceğim hiçbir güzellik yok, hatırlamaktan usanmayacağım anılarım dışında. Isınabilmek için onlara sarılıyorum. Anlamsız ve cevapsız sorular hınzırca sırıtıyor, ben görmemeye çalışıyorum. |
| Saat: 04:37 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık