![]() |
Sakın Sorma sevginin destanını ben yazdım sayfa sayfa aşkın acısını ben tattım yana yana yalnızlığın cehennemini bir ben bilirim sakın sorma |
Sitem Güle sitem, gönle sitem, Sitemlerde yürüyoruz; Sana değil nazlı gülüm, Gönle sitem ediyoruz. Güle akar, öz dinlemez, Yakar yakar, köz dinlemez, Gücüm yetmez, söz dinlemez, Gönle sitem ediyoruz. Diken batar, gül yaralar; Bülbüle düşer karalar; Sevdan umutlar sıralar; Gönle sitem ediyoruz. Bülbülde hazan hiç gitmez; Çeker çeker çile bitmez; Seviyorum demek yetmez; Gönle sitem ediyoruz. Bülbül güle, gül bülbüle; Hasretlik iki gönüle; Günüm geçmez güle güle; Gönle sitem ediyoruz. Sadık Softa |
Sakın Unutma Eybenim canımdan cok sevdiğim vefasız yarim. Sen benim meleyimdin meyer zaliminde zalimi imişsin. Busana son yalvarışım unutma . Budünyada senden başka kız yok sanma. Sen olmazsan başka biri olur mutlaka. Ne benim nede başkasının duygularıyla oynama birdaha. Birgün gelirsen mezarımın başına. İyi bak birşeyler yazılı soluk taşında. Kara toprakoldu doymadan diye aşkına. Birgün gelir senin mezarında kazılır yanı başıma. sakın unutma.....!!!! |
Merhaba Nice gecelerden Nice şafaklara dönerken gün Şafaklardan gelenlere merhaba Ve Gidenlere şafaklara |
Sakla Onu Dilimin ucunda bir ana var Sana söyleyemediğim Ölümünün anısına sakladığım Sana söyleyeceğim, anlayamayacağın Bir Türklü var dilimin ucunda Ölümünün anısı olarak bırakacağım Bir ağıt vara sana yazacağım Türkülerle dolu isyankâr bir düşünce İsyankâr bir yoldaş İsyankâr bir sevgi var sana bırakacağım Ölümünün anısı olarak sana Unutma, sakla onu… |
Ah! artık benim de benzim sari, Damar kanımı dolaştırmıyor. Hiçbir kıyıya ulaştırmıyor, Beni Sehrazad'in masalları. Anlamıyorum dilinden artık Geceyi saran güzelliğinin; İçim kor bir kuyu gibi derin, Bir şey beklemiyor benden artık. Susmak istiyorum, susmak buğun. Susmak. hiçbir üzüntü duymadan. Büyük bir kus iniyor semadan. Sukut, bu indiğini gördüğün. Artık tırtılları beslemiyor Bahçemin orta yerindeki dut. Başıma kondu ebedi sukut. Gün yeniden doğmak istemiyor. Kuşla oldumsa da senli benli, Beynimi kurcalayan bir kurt var: Anlamak istiyorum, ne yapar Rüzgarı boşalınca yelkenli? |
Gönlüme Öğüt Bulamadin diye yok mu saniyorsun? sevdin diye, sevilmedigine bakiyorsun. Düsünmüyorsan sebebini, soramiyorsan nedenini kavrayamazsin zaten sevginin tek bir hecesini Belkide sevdim diye kendini aldatiyorsun ya yaniliyorsun, ya da ne yaptigini bilmiyorsun. Basit mi saniyorsun, gönüller derinligine inmek, Askin üstüne çikip, gerçek cevheri bulabilmek, ulasabilmek, ve bir daha kaybetmemek. Çileyi, hasreti ve aciyi paylasabilmek. Hep aynalarda ariyorsun gerçek güzelligi. Peki sen dorukta oldugunu sanan kisi, hiç farkina varmadinmi sunî yansitmalarin ve insanin içine isleyen manali bakislarin. Hiç ürpermedinmi soguk dostluklardan ve pamuk ipligine bagli dalgali yasam tarzindan! Ahenkli felsefenle taban tabana zit. Bulamadigin maceraya yaktigin agit. Yarana merhem olabilecek doktoru çagirt Pisman olmak istemiyorsan ardinca bakip. |
Sana Sana yazdığım ilk şiir bu Belki sondur da Bilemem… Ama senin için ilk ağlayışım değil bu Son da olmayacak Biliyorum… İçimde bir tane daha sen var Senin bile bilmediğin bir Sen Ne kadar şaşırırsın tanışsan onunla... Ama sen başkasını ağırlıyorsun şimdi kalbinde Yer yok bana şu an Kabullenmeye çalışıyorum bu durumu Başarabilir miyim bilmiyorum Bilmiyorum Bilmiyorum… Tek bildiğim Galiba ben seni sevmeye başlıyorum… |
Gurbet Akşamları Hiç istemem yine gelir, Çatar gurbet akşamları Yüreğime hançer olur, Batar gurbet akşamları. Öldürecek beni dertler, Bende geçti bini dertler, Dertlerime yeni dertler Katar gurbet akşamları. Bilmiyorum dertten gamdan, Zevk mi alır intikamdan? Kanlım gibi şu yakamdan, Tutar gurbet akşamları Şimdi akşam bak şu anda, Zindandayım ben zindanda, Zindan ne ki zindandan da Beter gurbet akşamları Acılara beler beni, Kesip doğrar diler beni, Parça parça böler beni, Yutar gurbet akşamları. Memleketim ilim obam, Kavim, gardaş, dost, akrabam, Gözlerimde anam, babam, Tüter gurbet akşamları. Kadir Mevla’m yardım etsin Ozan Arif yurda gitsin Bitsin artık bitsin bitsin... Yeter gurbet akşamları. Ozan Arif |
Sana Sana Yarınları olmayan dünlerimi bırakıyorum Bir daha hiç akmayacak olan nehirleri Ölümle burun buruna olan Özürü olmayan hatalar bırakıyorum Sana Yaşanmayan aşklarımı bırakıyorum Ölümsüz sevgilerin ölümünü Yağması imkansız Umutlar bırakıyorum sana Sana Bu kentin yağmurlarını bırakıyorum Her karışında göz yaşlarını Şehrin kalabalığında yok olan Yalnız insanlar bırakıyorum sana Sana Bir nefes daha fazla alacağın Koskoca bir dünya bırakıyorum Bir adım daha fazla atacağın Up uzun yollar Sana Kalabalıkların içinde fark edemeyeceğin Bir dünya bırakıyorum Yalnızlığında Gerçeklerle yüzleşeceğin Bensiz bir dünya bırakıyorum. |
| Saat: 02:03 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık