![]() |
http://img159.imageshack.us/img159/1750/3100530251vd51dw2.gif Gözlerin geçerken gözlerimden, Şehir ıslanırdı sırıl sıklam. Herkes yağmur yağdığını zannederdi, Bilmezlerdi senin için ağladığımı. Her bir damlanın gözyaşım olduğunu bilmezlerdi. Hiçbiri akıl edip de gökyüzüne bakmadı Baksalardı göreceklerdi Gökyüzünde tek bir bulut dahi olmadığını Sen de bakmadın... Oysa ben yalnız senin için ağladım. Koca şehir uyuyamıyor kaç gecedir senin yüzünden. Şimşek çakarcasına bağırıyorum adını gökyüzüne. Seni sevdiğimi var gücümle haykırıyorum tüm sessizliğe inat. İsmin yankılanıyor boş sokaklarda Gözyaşlarımla ıslanan caddeler artık nem değil hüzün kokuyor. Derdimi anlıyor sanki yıprattığım kaldırım taşları. Bir sen anlamadın neler olup bittiğini şu koca şehirde. Oysa ben yalnız senin için ağladım. Her gece bir yıldız seçiyorum kendime gökyüzünden. Alıyorum karşıma sen diye konuşuyorum delicesine. Ne ben ondan bir şey anlıyorum, ne de o benden. Dayanamıyorum, isyan ediyorum engel olamıyorum kendime. Boğazım düğümleniyor aniden, Tutamıyorum kendimi ve ağlıyorum. Bu şehrin yağmurları böyle başlıyor işte. Yağıyorum şehrin üstüne usulca. Gözyaşlarımla her zerreye dokunan ben bir tek sana dokunamadım; Oysa ben yalnız senin için ağladım. |
Aldım Elime Sazı Yazdım Bir Kara Yazı (1) Dedim: Dumanlıdır bu gözlerim dumanlı, Bir kız sevdim uzaklardan selamlı. Bir kelebek, baldan tatlı kelamlı Aşık oldum a güzel kız ben sana. Dedin: Dumanlıymış neden gözün dumanlı Sevme beni, değilim ben selamlı Ne kelebek, ne sözlerim kelamlı Aşık olma a be adam sen bana. Dedim: Yaza yaza kalem bitmez, ben bittim. Korsuz odda duman tütmez, ben tüttüm. Revan oldum aşk yoluna uz gittim, Aşık oldum a güzel kız ben sana. Dedin: İstersen yaz, ister yazma, bana ne. İster kor ol, ister duman bana ne. İster gitme aşk yoluna bana ne Aşık olma a be adam sen bana. Dedim: Kara kara karardı bak ocağım, Sevgi bekler, seni bekler kucağım. Sana yakın aşk olunca bucağım Aşık oldum a güzel kız ben sana. Dedin: Kara ocak alsın seni götürsün Beklemesin beni sakın kucağın Bana yakın olmasın hiç bucağın Aşık olma a be adam sen bana. Dedim: Seven der ki, “yüreciğim kül olmuş, Ahu gibi sevgiliye kul olmuş, Karakışta kuruyan bir gül olmuş.” Aşık oldum a güzel kız ben sana. Dedin: Senin yanan o yüreğin bir dursa Gözün dönse, gönlün hepten kudursa Senin olmam, zaman aniden dursa Aşık olma a be adam sen bana. Vecdi Murat Soydan |
En sahipsiz uçurumlarda buldum yüreğimi, Senli kayalıklara çarptı ruhum. Şimdi ellerimde bir tutam yitirilmiş hayat Sensizliğe yenilmekse en acı katliam bana Yokluğunda açan kelepçeli menekşelerle, Uğurluyorum şimdi seni… Kafeslerden uçamıyor yüreğim, En müphem hüzünlerimi yolluyorum, ruhumun kanattığı zarflarla,bir sonbahar sabahında. Anlayacağın bu mektuba seni yazıyorum. Beni sana salan gözlerimi bırak Ardınca süzülsün koca bir nisan. Yine hüzünlerimin uğrak yeri sen, En korkunç akşamlarda çoğalıyor hasret. Sen basıyorum her kanayan yarama Bak şimdi bir anı can çekişiyor güncemde, Sana saklı zamanlarım takvimlerden süzülüyor İntihar edercesine… Zamansız gidişinle demleniyor şimdi gözlerim Kan kusarken geceye bir ses beliriyor ruhumda Dökülüyor ellerime yıllar. En ölümcül hasretler kavururken içimi, ben yine sensiz uyanıyorum geceye.. en katil duygular süzerken seni gözlerimden, ben bir geceye bir de sana yeniliyorum işte… gidişinle yapışır ruhuma soğuk bir kış gecesi, ben seni üşüdüm her nefeste. Mesafelerin büyüttüğü yüreğimde Sen hala ateşi gönül yakan bir kor gibisin. Bir eylül masalısın hüznüme İçimde mevsim sonbahar, buğularında esen. Senin yamaçlarında biriken pişmanlıkların var, Benimse sana dolan umutlarım. Son taneleri süzülürken içimin kum saatinde Gözlerimle uğurluyorum seni.. Yalnızlık ben geldim demeye yetişmiyor dilim, Titrek avuçlarımda birikiyor yaşlar, Ben gözyaşımda boğuluyorum. Kelimelerimin enkazından çıkardım seni, Gözlerimi açtığımda ölmüştüm. Ve sen ilk defa başucumdaydın ama ben çoktan… |
LâL yalnızlık!… ben bir (h)iç / kimse´yim… bir yanımda üşüten bir yalnızlık; diğer yanımda sesime karışmış yokluğun. nedendir ki, çığlıkların yankısıdır uzaklardan gelen. sokaklarda bir gölgedir şair; kendinden kaçak! kafir bir gülümsemedir dudaklardan, an be an dökülen. / hoyrat kalabalıklarda; / bir adın var senin, kirlenmemiş, / beyaz… onun için düş´lerim, en çok beyaza çalar LâL yalnızlığımda. saatlerin adam yutan tiktakları arasında, bir şehir bütün beyazlara inat, en karanlık saatlerinde, sokaklarında kendini o kadar kaybetmiştir. / sarhoş bir ağızda; / eski bir istanbul türküsü. / ****** bir yatakta, / istanbul hatırası!… bilinmedik hiç bir nakarat yoktur artık. ve bütün şarkılar, hep aynı buruk notayı sayıklamaktadır… bu şehir, âh bu şehir; isyan bayrağını çekmiştir! / bütün fethedilmişliğine karşılık / bir o kadar esir olmuştur… bütün ümitlerim; kirletilmiş ****** bir şehrin, yatak ucuna bırakılmış bozuk para gibidir artık. umutlar; serkeş bir rüzgara teslim, beyaza çalarken LâL yalnızlığımın, çıkmaz sokaklara dalan noktasında. gözlerimde asi bir yalnızlık, iki tarafı keskin bıçak; / ne yanımı dönsem hep bir yanım kanar / ve yine ne yanımı dönsem, / bir şair orada yanar… düş´lerim; kayıp gidiyor hiç kimse olduğum noktada. bir şair var orada; sokakların kıvrılıp gittiği noktada. bir yanı hep kanar, diğer yanı hep yanar… / LâL yalnızlık… / KâL yalnızlık… |
BAŞ UCUMDA Kİ AŞKINDI Elimin tuttuğu gözümün gördüğü de yalan olabiliyormuş. anladım ki sen bana güneş olmak yerine gündüzlerimi de gece yapmak istedin.. Yıldızım ol demeyeceğim sana o karanlık gecelerde o geceler dahi zifiri bir karanlıkta hoş çakal aşk sende kalsın.. mavi bir yalan sundu kalbim bana mavi bana göre hayatın rengiydi.. mavi bende bir gülümseme nedeniydi.. sonrası yok demiştim.. senden sonrası yok senden ÖTE'si yok demişti yüreğim senden ğayrısı ölüm olsun diyerek dua etmiştim hani nerdesin demiyorum ama aşkın baş ucumda duracak bir kitap gibi.. ama açıp okumayacak gözlerim.. Elimin uzanmadığına yüreğim nasıl dokunsun ki ? ? ? Gül Doğan |
Bilmem Sarhoş Mudur Uykudan Kalkmış Bilmem sarhoş mudur uykudan kalkmış Taramış zülfünü gerdane dökmüş Beyaz ellerine al kına yakmış Dedim öpüşelim dedi ki yok yok Dedim servi nedir dedi boyumdur Dedim bu güzellik dedi soyumdur Dedim bu cilveler dedi huyumdur Dedim koçuşalım dedi ki yok yok Dedim ölüm yok mu dedi aynımda Dedim öz vebalım dedi boynumda Dedim turunçların dedi koynumda Dedim koklaşalım dedi ki yok yok Dedim yanakların dedi gülümdür Dedim kakülün dedi sümbülümdür Dedim Garip Hasan dedi kulumdur Dedim sarmaşalım dedi ki yok yok |
Kül ve Gül ben gülüm kök saldım sevdaya önce sonra goncalar verdim kırdılar, aldrımadım, yine açtım ve en sonunda büyüdü bir gonca geldi özenle kesti biri ama ben gülüm köklerim halen diri ben külüm yangındım önce, yandım birine hem de öyle kömür gibi değil çıra gibi çatır çatır yandım tam közlendi derken yeniden ve içinde korlar saklı olsa da ben artık külüm gel açtır goncalarımı yeniden seyret karşıdan koparmadan gel alevlendir yeniden bak ne ateşler yanacak korlardan |
GÖZYAŞl Güzel ne kaldı...? .....................Gözlerde / ki manadan derin .....................Bu dünya içinde, .....................Sevmeye değer...! Saçlarında, .....................Akşam rüzgarı .....................Bir kaç sarı yaprak, Ellerinde, .....................Kaybedilmiş sıcaklığım... Yum artık gözlerini, ''Bir bahçe ve bir kaç nergiz, Avuç dolusu mutluluk saksılarda Ve kadehte damla damla Yudumlanan, Sevinç,ümit...'' .....................Gerçek / se Bir bakış sonsuzluğa Bir kaç müzik nağmesi .....................Dudaklarından... Hayat umutsuz boş .....................Sevdiceğim. Gözler / se dopdolu .....................Ağlamalarla...! Baki Son |
Git; Senle yaşadığım, korkularımdan, Beni senden kurtar, seni alda git, Yastığıma sinen, kokularından, Pılını pırtını, burdan topla git. Ahhh çekdim yıllarca, bencilliğinden, Bu aşk kan kaybetti, yüceliğinden, Düştü bu sevdamız, güncelliğinden, Beni senden kurtar, burdan kopda git. Elinde tuttuğun, dikenli güller, Cehennem ateşi, oluverirler, Sana layık olur, senin gibiler, Ardına bakmadan, burdan kopda git. Hak etmişmiydim, aldatılmayı, Benden ayrılmayı, göze almayı, Unutmuşsun nasıl, ar'ı haya'yı, Pençelerini çek, benden kopda git. Galyana geldim ben, bu konu bitmez, Bana gönül veren, benden üzülmez, Aşka inanmayan, vefayı bilmez, Mazini kendinle, burdan alda git. |
Anı Bir çift güvercin havalansa Yanık yanık koksa karanfil Değil bu anılacak şey değil Apansız geliyor aklıma Nerdeyse gün doğacaktı Herkes gibi kalkacaktınız Belki daha uykunuz da vardı Geceniz geliyor aklıma Sevdiğim çiçek adları gibi Sevdiğim sokak adları gibi Bütün sevdiklerimin adları gibi Adınız geliyor aklıma Rahat döşeklerin utanması bundan Öpüşürken o dalgınlık bundan Tel örgünün deliğinde buluşan Parmaklarınız geliyor aklıma Nice aşklar arkadaşlıklar gördüm Kahramanlıklar okudum tarihte Çağımıza yakışan vakur, sade Davranışınız geliyor aklıma Bir çift güvercin havalansa Yanık yanık koksa karanfil Değil, unutulur şey değil Çaresiz geliyor aklıma. Melih Cevdet Anday |
| Saat: 00:46 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık