![]() |
Sensiz mutlu olamadim Sensiz mutlu olamadim Sen giderken canim arkandan bakamadim Gözlerimin yasini biricigim ben tutamadim Bir firtinaya kapildiki askim kurtaramadim Ben canim sensiz mutlu olamadim Deli gönlüme bir türlü laf anlatamadim Feryadim sanaydi birtanem duyuramadim Tutunacak bir dal aradim ama bulamadim Ben canim sensiz mutlu olamadim Karanlik gecelerimi aydinlatamadim Yatagim soguktu sensiz yatamadim Korktum kabus görünce uyuyamadim Ben canim sensiz mutlu olamadim Hasretin zor geldi dayanamadim Derdimi kimsem yokki anlatamadim Gurbet neymis birtanem simdi anladim Ben canim sensiz mutlu olamadim Seni aradim sevgilim heryerde bulamadim Üsüdüm zümrüt gözlüm sensiz isinamadim Yarali kalbime birtürlü derman bulamadim Ben canim sensiz mutlu olamadim Yalnizligimin sarkisini ben hatirlayamadim Askimizin bedeli agir kendim tasiyamadim Gülüm soldu goncasini canim actiramadim Ben canim sensiz mutlu olamadim |
senı hep sevdım gidiyorsun demek bu sefer gitme demicem git git ama geri dönme geri donduğunde benı bulamazsın belkı baska kollarda belkı baska yollarda olucam ama g itme demıcem git gitki acı neymıs öğren ama sakın dönme yakma kendını git sevdiğim ama unutma seni hep sevdim |
Gözlerinden tanıdım seni Gözlerinden tanıdım seni, Gözlerinden... Halbuki,böyle değildin! Ne ümitlerin vardı, Ne günlerin vardı yaşanacak. Ama gözlerin kalmış işte, Yalnızca gözlerin Seni tanıdım. Nelerden bahsetmiştim derslerimde, Mutluluk oyunları öğretmiştim. Aslında biliyordum zor olduğunu Bu hayatın Söyleyememiştim Üzgünüm,diyememiştim. Nasıl harcar hayat bizi, Biliyordum Tercübeliydim. Ülkemin şartlarıda belliydi... Ama diyemedim. Gençtiniz,delikanlıydınız Dinlemiyordunuz İnanmıyordunuz Solarsınız desem yaşamadan solardınız Biliyordum. Seni gözlerinden tanıdım, Aslında hepinizi tanıyorum çocuklarım. Neler olabileceğini biliyorum Çaresizim! Bilgiler yumak yumak, Gerçekler muama... Ya sizler, Yaşamadan soluyorsunuz Üzülüyorum. Beni suçlamıyorsunuz,biliyorum Arkadaşlarımıda... Ama,çok üzülüyorum. Sizi görmek istediğim yerde değilsiniz, Bu öğretmeniniz Adnan deniz. Sizleri seviyorum Güllerim soluyor biliyorum, seni gözlerinden tanıyorum ve...ölüyorum |
Çizebilseydim, Bahar olacaktı yüzün... Yazabilsem , En uzunu şiirlerin... Olmadı, beceremedim. Adın! Duvarlara yazacak çağım da Çoktan geçti benim. Yasak sevdamın Gözaltı tarafı... Çaresiz, Seni yüreğimde erittim. Ama yine de Hoş geldin eskiyen yüzümün yeni gülümseyişi Bana bunu yapmayacaktın Öyle sırtımdan vurmayacaktın beni Gelişin gibi onurlu olmalıydı gidişin Ve öylesine gururlu bitişin Gel gör ki kötü oynadın bu oyunu Erken düştü masken yüzünden Demek ki sen içimde büyüttüğüm bir dev değil Bir hiçtin Görü yosun işte Gittin Ve de bittin... Madem ki içinde o ateş söndü Bir daha yakmadan gidebilirsin Aklımda kalmasın bu son bakışlar Yüzüme bakmadan gidebilirsin Yıllardır verdiğin kederi görme Üstüme yıktığın kaderi görme Ömrümden çaldığın günleri görme Beni de görmeden gidebilirsin Sen düşün yaranı kimler saracak Sen düşün gönlünü kim avutacak Bir an önce kaybol oldu olacak Bir veda etmeden gidebilirsin Demek ben suçluyum bir tek sen haklı Ben zalim bir düşman sense zavallı En güzeli alıp beni asmalı Beni affetmeden gidebilirsin İnsanlar Kendileri Çizer Kaderlerini Artık gidebilirsin gideceğin yere Sana kal diyemem Son ümit senden olsun Senden olsun son pişmanlık Hayır diyemem Bil ki Seni artık sevemem O bitimsiz anılar gelse de aklıma Göz göze, diz dize oluşumuz Birlikte yaşadığımız günler Geceler de gelse aklıma Sana dönemem Her masal gibi bitti bugün O kısacık mutluluğumuz Belki yalandı Belki yalan gibi bir şeydi Seninle mesut oluşumuz Şimdi ellerini görüyorum boşlukta çaresiz Gözlerini görüyorum en acı hüzünlerle dolu Oysa Ne kadar yalvarsan da Ne kadar ağlasan da Artık evet diyemem İnsanlar kendi çizer kaderlerini Seni affedemem... |
Sana da Kalmaz Bırakıp gittin beni, bu kadar kolay mıydı unutmak, Seni hiç mi üzmedi, aşkımı kalbinden söküp atmak, İçimden gelmiyor artık senin ismini anmak, Meğer kurşun yarasından daha çok acı verirmiş, ayrılığa alışmak. Gönül sırça bir saraydır, yıkılırsa yapılmaz, Keşke sende sevebilseydin beni biraz, Seven sevdiğine böyle kıyamaz, Güzelliğine güvenme, Gün gelir o gurur duyduğun güzellik sana da kalmaz |
Prenses Üst üste eklenmiş dertler, sıraya girmiş namertler, prensesin gözünde yaş var... Canım dedikleri önce vurmuşlar, kolunu kanadını kırmışlar... Dost dediğin dert dinler, onlar, merhabadan ibaret saymışlar... 'Günaydın', 'merhaba', 'iyi akşamlar', sen gönlünü ferah tut, oturacak yerine taşlar... Kadr-i kıymet bilmeyene akıtma göz yaşını, elbet senin de prenses olduğun gönüller var! |
Güzelleme Eskiler bilinçli mi yapmış bu seçimi Eğer bırakıp gideceksen Gözü yaşlı Karadenizi İstanbul’dan başka nerede yaşanabilir ki Deniz kıyısındayım Havada sert bakışlı bir bulut Bu bulut Maçkalı dostlar Sağı solu belli değil Ağlarken güldürüyor Söyle bulutum söyle Gurbette onbir ay çalıştın mı? Dağlara kavuştun mu? Zigana’nın oralarda Yağmurla buluştun mu? Denizin dalgası Uçları kama ucu Sürmeneli olsa gerek Bahattin’in yay tutan eli gibi Okşuyor sahilleri Bu poyrazda Kuvvacı eşkıyaların esintisi var Ve silah taşıyan takaların ilahisi Bir ezgi çalıyor Deniz yerinde duramıyor Bu kalıtsal coşku işte Hiç bir şey durduramıyor |
Hazan Mevsimi Yapraklar dökülüyor yine Bir kırlangıç feryat ediyor gökte Bir martı ağlıyor çığlık çığlığa Yapraklar dökülüyor işte Demem o ki: Mevsimi gelmiştir Mevsimi hazanın Vakti gelmiştir bağ bozumunun Sarı benler düşmüş Asma yaprağına Başıboş bir uçurtma gibi Savuradur rüzgara Sen Siyahı Saçlarını Kelebekler ne yapar? Ya kuşlar şimdi nereye sığınır En sevdiğin kedinin yeri,sıcak boş ver; Demekle olmaz gülüm Sokak kedileri ne yapar Düşündün mü hiç Kirpiklerine kar yağacak Üşüyecek o minicik ellerin Avuçlarında hohlayarak ısıtacaksın Yada sıcak bir el arayacaksın Üşüyecek göz yaşların ağlarsan eğer Kara saplı bir bıçak gibi kesecek ayaz İliklerin üşüyecek; Bir garip şair Her Aklına düştüğünde Demem o ki: Vakti gelmiştir Mevsimi hazanın Olmayan bir sevgiliyle Vedalaşır gibi Rüzgarlar fısıldayacak kulaklarına Ayrılık şarkılarını |
Düşme Aklımın Uçurumlarına Düşme aklımın uçurumlarına Bin parça olur dağılırsın Her bir parçan,sızarda yüreğime Bin sevda olur beni dağıtırsın Çıkma ansızın karşıma Buzların çözülür içimde erirsin Hüzün olur karışırsın göz yaşlarıma Düşürme gölgelerini yollarıma Gururum engel olur yüreğime olmasına'da Lakin,gölgemi tutamam sarılır boynuna |
Sana Dair sessiz olan bir şey var hep umutsuzuğun sonlarında yaşarken tek taraflı anlamsız duygularda hayat bazen çekilmeyecek kadar zor bazende yaşanacak kadar toy kaale alınmaz duygular sabretmez bu aralar kendimde olmasamda şu sıralar bilirim şiirimi okuyan anlar biterken sessizce herşey kuşkularım artar bilemez kimseler |
| Saat: 00:46 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık