![]() |
Sana seni Tarif Edemem hani bir kere sormuştun ya bana beni ne kadar seviyorsun diye hemen cevap veremem demiştim seni tutamadığım yıldız miktarınca seni denizlerin dalgalara vurduğu kumlar kadar seni gökyüzünde uçan beyaz bulutlar kadar seviyorum seni bu kainat kadar seviyorum hani bir gün sormuştun ya bana beni ne zaman terk edersin diye seni ancak ahireten sonra seni ancak güneş doğmayınca seni ancak denizler suyunu çekince seni ancak bizyok olursak bırakırım bitanem hani bir akşam sormuştun ya bana aşkını tarif edebilir misin diye ben düşünmem gerek demiştim aşkımı tarif etmeme aslında lüzüm yok yaşadığım aşkı sende bende yaşıyorsun benim aşkımı bir Allah bir desen biliyorsun sana seni tarifedemem biliyorsun sana seni anlatamam biliyorsun üzüm gözlüm |
Bir şiir yazdım Sevgiyi anlatmak için Bir gül kopardım Her bir yaprağı sevgimizi anlatsın diye Adım attım ileriye doğru Hüzünlerin geride kalması için Müzik çaldım Tüm acılar alette kalsın diye Rüzgara anlattım Derdime derman olması için Sulara konuştum Dertler akıp gitsin diye Sevdim... Sevginin karşılıksız kalmaması için Acı çektim Sen mutlu ol diye... MERNUŞ ŞAN - 2006-09-01 10:01:17 |
Sana Son Kez Son bir kez gül gözlerinle Hafiften aralayarak ağzını Dişlerinin parıltısı gözlerimi alsın Dudaklarının doyamadığım tadı Aklımda kalsın Seni son kez Son bir kez konuş Saçmalasan da umurumda değil Sesinin tonunu hissetmeliyim kulaklarımda Son bir kez yeter Sana don kez Son bir kez uzat ellerini Bütün içtenliğinle Kalp atışlarını hissetmeliyim Yada heyecanlanıp titrediğini Sana son kez Son bir kez yürüyelim yan yana Sessizlik boğsun hecelerimizi Yanımızdan geçen trene aldırmadan Yağmurun pamuksu dokunuşu Gözlerimizi ıslatsın Hani biz beceremiyoruz ya Seninle son kez Son bir kez bak gözlerime Elan karışsın göz bebeklerime Kal biraz öyle Cesaret gelsin yüreğime Son bir kez bakarken gözlerine Sana son kez Seviyorum seni Hem de ölesi. |
hatırlarmısın - hala orada mısın seslensem sesimi duyar mısın söylesene sesimi hatırlar mısın yoksa yüzümü unuttun gibi sesimi de mi hatırlamazsın seslensem... yine hatırlarmısın ama artık sesim çıkmaz ne gücüm kaldı ne sesim seni yanıma çağırmaya se nbir ihtimal hatırlıyor olsan da eski sesim yok artık haykırmaya en iyisi ben hiç bağırmıyım sen beni o eski sesimle hatırla 2006-08-31 09:07:07 |
Acı Bahar şurada burada sıkılmış limon kesikleri paslanmaya bırakılmış demir çubuklar tertemiz kaynaklara atıksu tarifesi taze sürgünlerin ince boyunlarında ağır kementler henüz sıcaklığı soğumamış körpe cesetler karanlıklar ortasında bir ışık adası gibi talancıların gözünden nasılsa kaçmış çimenler birkaç tomurcuk üç-beş yeşil yaprak ıslak bir kağıt gibi yırtıp atmış kentin dokusunu acımasız kasırgalar arıtmıyor sabun çıkartmıyor sular giysilerden yalnızlığın kokusunu aşk mevsimi değil miydi bahar elele tutuşmaktan korkan ürkek ceylanlar hani nerede eşlerine kur yapan kumrular kuş cıvıltılarına hasret kulaklar denizler denli derin içezikliği geleceksen sekizinci günde gel sevgilim burada haftanın yedi gününde de aşka geçit vermiyor yağmurlar yalnızca bir ad yaraşabilir bu mevsime: “acı bahar” |
Hiçliğime aldırmayın siz,küçücük de olsam koca bir evreni taşırım kalbimde.. Öylesine meşgulsünüz ki siz kendi dertlerinizle Sevdalarım özlemlerim ancak saklıdır tavan arası kiremitlerinde.. Bir parça buğday bulsam ne bulmasam ne Hayat öyle çökmüş ki sapsarı tüylerime Dönsem kabuğuma çekilsem ve hiç çıkmasam ordan anne diye Ya da bir martıya sığınsam bir yaprağa tutunsam Çiçeğe dönüşsem en çok Güneşe aşık bir çiçeğe... |
Acının Duvarı Asılınca Kendisi çatlamadan Toprağı çatlatamaz tohum Aşmışım sınırını mutsuzluğun Ayrımsayamıyorum bile öyle mutsuzum Acısını artık duyamıyorum Ki kendim öyle bir acı olmuşum Nasıl görmezse göz kendini Kendimi arıyor bulamıyorum. Kaynak: Sondan Başa - Adam Yayinlari Aziz Nesin |
İnadına, inadına sevdim sen Yaşamı sevdiğim gibi. Senden hiç vazgeçmedim Yaşamdan vazgeçmediğim gibi Güneş ışklarını söndürürken Sevgim parladı güneş misali Karda,kışta çiçek açtım Bahar çiçekleri gibi Seni sevdim, yaşamı sevdim Yalnız geceleri bile sevdim Sen varsın diye Dünya anladı sana olan sevgimi İnadına, inadına sevdim seni Ayrılığım bile sevgiydi Seni kaybetmeyi bile sevdim Acı çekmeyi sevdim sensiz. Sevemediğim, seninleyken sensizlikti. Senden ayrıyken bile Seni sevdim yine İnadına, inadına sevdim seni Yaşamayı sevdiğim gibi Senden hiç vazgeçmedim Yaşamdan vazgeçmediğim gibi.. |
Sana Son Sözlerim Daha ne bekledin benden Seni deli gibi severken Hicmi acimadin oynadigin duygularima Yaslar gözümden süzülürken Ama artik bitt Sanma hala aci cektigimi Sana karsi icimde ne öfke var Ne intikam atesi Sen bitirdin gözümde kendi kendini Anladim degmezmis yüreksize senin gibi Yaptiklarin benden birsey eksiltmedi Aslinda sana tesekkür etmeli Kazandirdigin tecrübe bana yetti Sen zalimdin sen insafsiz bir zamanlar Cezani cekeceksin ahlarim seni elbet bulurlar Sana da bana kiydigin gibi kiyarlar Ancak o zaman o kücük beynin anlar Vuracak seni kendi ellerin Onu arayacak gözlerin Oynayacak seninle sevdigin Bulacak seni bana ettiklerin Dalgalar vururken kayalara Martilar ucarken adalara Geceler kavusurken sabahlara Yar bana yaptiklarini hatirla Bilmiyorum sebebini benimle dalga gecmenin Bir zamanlar bendim senin tek sevdigin Neden anlayamadim manasini Tek kelime söylemeden beni oyuncak etmenin Ama sunu bilki ben sana on numara büyük geldim |
martılar ki sokak çocuklarıdır denizin... umutsuz bekleyişlerin ve umuda çırpılan kanatların nadide bir portresidir onlar.. sevgiyi ve aşkı saklarlar sol kanadının en ucunda... sevgiyi öğretirler onlar.. denizle sevişirler hergün.. beklentisizdir,karşılıksızdır... hiç utanmadan sergilerler güzelliklerini... yalnızlığın ortasında kalabalıktır onlar.. martılar ki sokak çocuklarıdır denizin.. sıfatsız cümlelerin noktalarıdırlar... sadedirler.. çoğul zamanlarda muhabbettedirler... denizle sevişirler hergün.. onlardan öğreneceğimiz öyle çok şey varki.. başın dönerken ayakta durmayı,her kanat çırpışında yalnız olduğunu bilerek kalabalığa kahkaha atmayı,sol kanadının en ucunu kullanmayı ve kırmamayı,denizde boğulmak yerine açılmayı... onlardan öğreneceğimiz çok şey var... HAYATI OLDUĞU GİBİ KABUL ETMEK GİBİ MESELA.. YALNIZKEN YÜREĞİNİN TAM ORTASINDA SEVGİLİYİ ANMAK GİBİ MESELA... HİÇ UTANMADAN SEVMEK GİBİ MESELA... ONLAR BİZİM ÇOCUKLARIMIZ... |
| Saat: 00:46 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık