![]() |
Ayrılık ayracı Bütün ayraçları kaldırdın ama unuttuğun Bir şey vardı yine de, çiçekleri sulamadın Gökyüzü sarardı o zaman bulutlar kirlendi Ve ne kadar az konuşur olduk günboyu Birden ayrımsadık ki ayrılık orda başlıyor Tam da susuşların birbirine eklendiği yerde Ezberlenecek hiçbir şey yok bu dünyada Kirletilmemiş bir bulut bile yok artık Böyle diyorsun her yolculuğa çıkışımda Yaşadığın kent de sana benziyor gitgide Ne zaman dönmeyi düşünsem yangın çıkıyor Ya da erteletiyorum biletimi son anda Uzun bir sessizlik oluyorsun dağlara baksam Karşılıksız mektuplar kadar burkuluyor kalbin Yazdığım şiirler de canımı sıkıyor artık Fotoğraflarımı yırtıp atıyorum tek tek Ve ben bütün yapraklarımı döküyorken şimdi Eylül diyorsun, tam da orda başlıyor ayrılık Üşüyünce ağlıyorsun yalnızım dememek için Uçaklar gemiler trenler çiziyorsun duvarlara Kendine bir deniz bul artık bir de rüzgâr Parçalanacağın bir uçurum bul bu dünyada Tek tutkun o kenti bırakıp gelmek olmalı Ve gelirken havaya uçurmak bindiğin otobüsü Birden ayrımsadık ki ayrılık orda başlıyor Tam da çiçeklerin sulanmadığı yerde Konuşacak bir şeyler bulamıyorsak günboyu Derim ki ayrılık gündemdedir ne yapılsa Ve sen bütün ayraçları kaldırdığını sanmıştın Ama unutmuşsun yine de ayrılık ayracını |
Beyaz Sayfa Küstü galiba bana beyaz sayfalar kalemlerim kutularında suçlarını bilmeksizin mahkum ellerim çoktan beri tutsak yanık yüzlü odalarda taze bir yaşam olsun diyorum - duvarları hep mavi - yaşamın yeşil yaprakları sonbahardan önce sararmasın sakın vaktinden önce kurumasın denizlerim tenim daha doymadı; kıyıların sıcaklığı açıkların soğuğuna rüzgarlar çıkmasın sakın beyaz sayfalarla barışmadan savurmasın imbatlarla, meltemlerle karşılaşsın karşılacaksa canhıraş çığlıklarımı duyarsa belki beyaz sayfaları bırakıverir kucağıma kelemlerim de prangalarından bir kurtulursa beraber okşarız beyaz sayfaların naçar kalmış yerlerini mavi gözlü kalem açacağım da olursa yanımda türküleri çağırırız memleketlerinden severiz, söyleriz biz birbirimizi biliriz yeter ki dağılıversin kara bulutlar söyledikleri son şarkısı olsun hüzünlerin gülelim - ağzımız kulaklarımızda - ortalıkta gezinen tilkilerin tüketelim soylarını sen diye başlıyalım söze çok ama çok seviyorum diye bitirelim istersen bu şiirin son satırındaki "sevgili" sözcüğü ilk mısrası olsun mutluluklar ülkesinin ne de olsa artık alabildiğine özgür beyaz sayfalar... |
Çıldırmak Üzereyim kapînda kopegindi yuregim, el pence diz divan! cagir beni diyordu, ufukta kizillik... gece geciyor yuregimden, tan agirmakta. yanlisin var guzelim... hesabimiz kapanmadi hala! aklim sende... cildirmak uzereyim! |
Sana Yaranamadım Ardına kadar açtım kapılarımı Yüreğim kuş gibi ellerlindeydi ama Ben sana yaranamadım Tüm iç dünyamı açmışken Hayalllerim aşkım Umutlarım doluydu ama Yaranamadım Gözlerinde dünya yoktu Tüm evreni sersem Ayaklarının altına Ay tüm güzelliğiyle yüzüne vursa Aklın iç dünyanda değildi Hayallerin bile yırtıcıydı Yüreğinle bakmadın bana Sen değerlerinle düşüncedeyken Bendeki değerleri göremedin Sen kendine yaranamamışsın ki Ben sana yaranayım. |
http://www.siirkolik.com/images/siir.gif Adını Sen Koyhttp://www.siirkolik.com/images/siir.gif Canım istedi döküldüm klavyenin tuşlarına İçimde tarifi olmayan bir coşkunun Sebebi olduğunu biliyor muydun? Sonunu düşünmeden akışına bırak Bırak ki anlarsın , Benim işte senin için son durak Kelimelere dökmeye kelime yetmiyor Aç canım gönül kapılarını Yaralarını sarmaya geldim Duygularım ve ruhum merhemi olsun Derdini tasanı silmeye geldim Küstüğün dünyanın güzelliklerine derken Seni kalbinle BARIŞ’ tır maya geldim Müdahale etme sakın yüreğine Bırak sevsin kendince Unutmayasın diye hep yanında olan Derdine derman olmaya geldim. |
Sana Yasaktır Elbet bu güzellik biter, Sevgin sevgime muhtaç kalır, Sen beni ararken, Beni sevmek sana yasaktır! |
HANGİSİYİM BEN Şu insanlardan hangisi ben'im? Hele sen şu kavgayı, gürültüyü dinle, ağzıma, sözüme kulak asma. Hem sen beni elden çıktı bil. Yoluma kadeh madeh koyayım da deme. Önüme ne çıkarsa tuzla buz ederim. Hem ben tıpatıp sana benzerim. Ağlarsan ağlarım, gülersen gülerim. Asıl sen vardın ortada, ben senin elinde bir ayna. Sen yeşillikte bir ağaç, ben senin gölgen. Ben senin gôlgen olduktan sonra hemen gider kendime bir dost ararım kurmak için yanında çadırımı, ararım bir taze gül fidanı. Sonra sâkinin kapısına varır, vurur testimi kırarım. Sonra oturur bardak bardak içerim ciğerimden akan kanı Mevlana Celaleddin Rumi |
Kal Gün soldu, vakit geç, gitme bırak, kal Omuzlarında şal, başında örtü, Odamda hülyalı bir akşam üstü Gölgeler içinde renk ve dudak kal. Gidersen sana da kırılacak, kal -Gönlüm ki, böyle her gidene küstü- Ve deme “buradan bir akşam üstü “Giderken ardımda hıçkırarak, kal!” Madem, günlerimiz, sevgilim, kısa, Gümüşlü sabahlar, altın akşamlar, Soluk bir gül ıtrı gibiyken bahar... |
Sana Yazmadım Bütün şiirlerimi sana yazmadım ama Kimse yazmıyor ki Hem senden öncesi vardı Sen ilk olsaydın da yazamazdım Senden sonrası da olacaktı Dayanamazdım. |
Artık Uzaklardasın Nasıl anlatamazsan aşkın ne olduğunu Ben de anlatamıyordum sana dokunduğumda kanatlanıp uçtuğumu Artık uzaklardasın, göklerde kalmak mümkün olsaydı seni görürdüm Neden bulut olmayı istemedim masal cinlerinden, pişmanım Üç dileğim olsaydı Üçü de seninle olmak olurdu Uzun bir yaşam boyu Uykusuz gecelerinden Mutluluk sağmayı bilirdim ben Artık uzaklardasın, tutunmak mümkün olsaydı sana, bırakmazdım Sarmaşıklar ne tutkundur hayata, gökyüzü hedef gibi sanki Kollarım boynuna dolandığında kokuna kilitlenir kalırdım Ben nefesi varlığından alırdım Ne yapacağım şimdi, boğulmak üzereyim Nefes ver nefesime dediğimde Gördüğüm yıldızların bir tanesine gidecek kadar bir nefes Sana parlamak istiyordum, karanlıklar içinden göz kırpmak Artık uzaklardasın, sadece hayallerim ve anılarım var şimdi Sakın geri dönüp, hayallerimi yıkma Ben yüreğimle çıktım buraya İnemem oraya, bil ki senin getireceğin ne varsa Götürdüklerinden daha değerli olamaz İşte onlar, Götürdüklerin Yani Çocukluğum Gençliğim Deli rüzgarlarım Ateşim Dağlarım, denizlerim Ölümü bilmediğim günlerim Özür dilerim Ben artık sensiz de giderim…………… |
| Saat: 00:46 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık