![]() |
YALNIZLIK MACERASI Oyle yalniz kaldim ki hayatimda Kimi gun oldum kimi gun ilah oldum Cok zaman annemin dizlerine hasret Koydum basimi kendi dizlerime Doya doya agladim Paylasirsa dost paylasirmis Insanin derdini sevincini Dost umidiyle ortaliga dusmeye gor Hangi kapiyi calsan kimseler yok Hangi omuza dokunsam yabanci cikar Asik mi olmadim taparcasina Bir Mecnun gecti o collerden bir de ben Diz mi cektirmedim alemde Kerem gibi Ferhat gibi gurz mu sallamadim daglara Ne Leyla yar oldu bana ne Asli ne Sirin O gun bugun sirtimi kendim sivazliyorum Sabahlari sokaga cikmadan evvel Cesaret sairim cesaret Kendi saclarimi oksuyorum geceleri Sevgilimin saclari niyetine. |
Sebebisin sensiz güneş de doğmadı gecelerim de yıldızsız, aysız karanlıktayım. gittiğin günden beri böyleyim hiç aydınlık gelmedi yokluğundan karanlıklar içinde geçiyor zaman farkında değilim ne dünün ne bugünün ne de yarının benim için; anlar var karanlık, sensizlik var acı , mezar var dipsiz, yaşamak var nedensiz, ölüm var sebebisin. |
Kırılıp dağlarda kalan sol arka makası yerine şasinin altına, dingilin üzerine budaklı bir gürgen kütüğü sarmış olmasına rağmen ve kalb ağrılarıyla ve on kilometrede bir karanlığa yaslanıp durduğu halde ve vantilâtöründe dört kanattan ikisi noksan iken şahsının vekarlı kudretini resmen biliyordu : «6 Ağustos emri»nde ondan ve arkadaşlarından «... ihzar ve teşkil edilmiş bulunan ve cem'an 300 ton kabiliyetinde kabul olunan 100 kadar serî otomobil...» diye bahsediliyordu. İhzar ve teşkil olunanlar, bu meyanda Ahmet'in kamyoneti, insanların, âletlerin ve kağnıların yanından geçip Afyon - Ahırdağları ve imtidadına doğru iniyorlardı. |
Sebepsiz Bazı sözler anlamsızdır Söylesen de olur söylemesen de Hep söylemediklerimi anlarsın En çok kendince yorumlamana kızarım Çünkü kızdığımı anlarsın içimdeki sesi duymanı istemem O zaman beni çözmüş olursun Birlikteliğin tılsımını bozarsın Hep gizemli bir şeyler ararım Hayallerde yaşamak isterim Bir büyücü olmalı hayatımda Mükemmel görünen Asla gerçek olmayacağını Birden bunun bir düş olduğunu söyler Uyandırırsın Yanımda seni görünce anlarım Düş değil gerçek dünyadayım Çünkü seni düşümde büyücü yaptım Ulaşılmaz mükemmellik Vazgeçilmez tutkuydun Hiç yoktun olsan da fark etmezdi Mükemmel değildin hiç olmadın Mükemmelliğin ulaşılmazlığındı Ölümsüzlüğün sevgimde saklıydı Gözlerin karanlıkta... Hiçbir zaman nereye baktığını göremedim Hiç benim kalbime bakamadın Belki bir gün bir frekansta buluşuruz Farklı istasyonlardan gelen sinyallerle Yorgun ama çok uzaklardan gelmiş Sevgiye aç iki sinyal Sen ve ben İmkansızlar ve uzaklar Ama hiç ayrılamayanlar... |
Sensiz Asla Maziye dön şöyle bak ne çileler çekmişiz Birbirimize hasret ikimiz de bitmişiz Aynı yolda yürürken yanlış tohum ekmişiz Sevgisiz yaşanmıyor bir kez yemin etmişiz Yolumuz sarpa sarmış dağlar geçit vermiyor Bak feleğin işine akıl mantık almıyor Çıldırmak üzereyim hasretin çekilmiyor Bizi anlayan anlar sevmeyenler bilmiyor Bilmem bir gün mahşerde birleşir mi yolumuz İkimiz de günahsız ikimiz de suçsusuz Can bedenden çıkmadan inşallah kavuşuruz Yalvarırım Rabbime benim inancım sonsuz Bütün beddualarım bizi ayıranlara Sevgimizi çok görüp aşkı kınayanlara Bıkmam seni sevmekten gitsem darağacına Son sözüm sensiz asla koymasınlar mezara Şükran Çamoğlu |
Sebepsiz Bir Nedendi Sebepsiz bir nedendi ayrılışımız, Bir selamı bile birbirimizden esirgedik. Masum bir bebek gibiydi paylaştıklarımız, Belki şımarıklık belk ide hiç görmedik. Şimdi bakıyorum dostluk çemberine girenlere, Menfaati görünce dostum diyenlere, Sözüm olmaz sevilip sevenlere, Belki de biz hiç sevilmedik. Bir trafik kazasına kurban olduğunda, Kadeh şişelerine beni boğduğunda, O günden bugüne her baktığımda, Utanıyorum söylemeye 'biz kankardeştik'. İsmail hatıralarını hep yaşatıyorum, Senin hatıralarını şiirlere taşıyorum, Ölmeden hergün ölüme koşuyorum, Bilmiyorum böyle bir sonumu hakettik. |
AŞK MEKTEBİM= Biraz sevgiydi belki istediğim, Biraz sevgi,bir yudum aşk. Sığınacak bir liman arıyordum belki de, Ya da ruhumu ısıtacak bir kalp. Daha çok gencim 16 ma henüz girdim Hiç aşık olmamıştım bilemedim Ben sevmeyi senden öğrendim Sevmek için acı çekmek gerektiğini senden. Sen benim ilk aşkım, İlk seferim, ilk yalanım. Ben sevmeyi senden öğrendim, Sevipte kavuşamamayı senden. arif |
GİZLİ YARA Hani gözler vardır bakınca yüreği sızlatan, Durgun bir okyanustur,yüce bir dağ Bazen taşar sessizce bazen gizlice, Bir zaman hışmını belirtir, Bazen anlatamadığın şefkatini. Hani eller vardır dokununca yüreği sarsıltan, Kelimelerden ötedir bazen, Üşüyen bedenine sıcaklık aktarır, O an damarlarda ki kan hızlanır, Hızlandıkça başın döner, Döndükçe bütün acılar usulca diner. Hani şarkı gibi sözler vardır bazen, Hep duyulmak istenilen, Ne çare ki dilde tıkanan, Boğazda düğümlenen sözler vardır hani. O en güzel anda seviyorum demek, Derken titreyen sözler... Sevgiye sitem kâr türküler vardır hani, Dilden dile dolaşan,sevdiğini anlatan, Dinlerken ağladığın, Ağlarken sesini yükselttiğin türküler, Bazen seni anlatır,bazen de sensizliği. Hani yalnızlar vardır,yalnızlık boyu dinmeyen, Değişik,tuhaf yalnızlıklar, Bir parça sana benzeyen,yalnızlıklar vardır, İçimi dirhem dirhem parçalayan. Duyabilene şarkılar vardır, Görebilene gökyüzü ve yıldızlar, Hissedebilene aşk vardır, Bir de güneşin saçtığı pembe ışıklar, Yani hayallerime benzeyen yalan renkler. Bir de sen varsın bütünden öte, Düşününce beni benden alan, Gördükçe yüreğimi kanatan, Hissettikçe yarınlarıma parıltı saçan, Birde sen varsın ki, Bilmem benden çok,bilmem senden çok, İçinde yaşadığım her şeyden çok, Öyle bir sen varsın ki, O sen var ya kalpte gizli bir yarasın... |
Dur gitme kal demiştim Zira sen gittinmi dönmüyorsun Bak gördünmü yine bahçem sensiz ve sessiz kaldı Bütün çiçeklerim keyifsiz renkleri dahi soldu Benden hergün seni soruyorlar Biz yine onun için açacak mıyız diye Ne dememi istersin solsunlar mı sussunlar mı Yoksa hiç gelmeyeceksen ölsünler mi.... Z.K.. |
HEP O Aşk geldi, kan gibi Damarlarıma derime doldu. Beni benden aldı, Varlığımı sevgiliye doldurdu. Kısaca; Bana benden kalan bir ad; Ancak ötesi hep o... Mevlana Celaleddin Rumi |
| Saat: 21:05 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık