![]() |
Seni Ben Yarattım Sen beynimde ve yüreğimde büyüdün Seni içimde ben yarattım Ne kadar küçük olduğunu ise İş işten geçtikten sonra anladım Şimdi ise ne geriye dönebiliyor Ne de seni eskisi gibi görebiliyorum Ne senden vazgeçebiliyor Ne de varlığına katlanabiliyorum |
Ben Seni Özlüyorum sabahları uyandığımda sen yoksun öğlen bir şekilde vakit geçiyor akşamları sensizliğe alışmaya çalışıyorum geceler,bende sonlanmamış seni tercüme ediyor ben seni özlüyorum rüyalar içinde rüyalar görüyorum hep sen varsın,rüyalarımın içinde senli rüyaları hayra yormayı bıraktım sensizliği tercüme ediyor yokluğun ben seni özlüyorum yağmurlar artık seni getirmiyor albümdeki resimlerimiz eskiyor telefonlarda senin sesin gelmiyor aşkı tercümeyle meşgul kalbim ben seni özlüyorum sevgim gelişirken,herşey değişiyor yollar,evler,bir sen aynı kalıyorsun bende gecen gün yeni kazak aldım kendime her neyse... ben seni özlüyorum |
Bir Garip Aşık Güneşin kavurduğu,rüzgarın savurduğu Feleğin hep vurduğu,bir garip aşığım ben Akşamın seherinde,dertli sazı belinde Yanık türkü dilinde,bir garip aşığım ben Hiç durmadan dolaşan,dağlar bayırlar aşan Yüreği sevgi taşan,bir garip aşığım ben Tanrım görsün bu halim,kalmadı hiç mecalim Kerem Mecnun misalim,bir garip aşığım ben |
Dağlar Dağlar Malatya'dan gelen olsa Kenger'i veren olsa Koca İstanbul diyarında Aradım bulamadım kenger'i Dağlar,dağlar dumanlı dağlar Allı,yeşilli dağlar Sana kavuşmak için Bir garip şair ağlar Bâkir bir cevherdir dağlarım benim Cömert anadır bağlarım benim Dağlar Dağlar Sarılı,morlu dağlar Yeri gelir anamdır,babamdır dağlar Bazen de yârimdir,kengerli dağlar Baktıkça uzaklardan,yüreğim ağlar Kenger: Dağların sarp kayalıklarında yetişen, sütünden elde edilen sakızı şifalı bir bitkidir. |
Yoldayım... Ben değilim o; hani en sıkıntılı anlarında, kopkoyu gecenin içinden parlayan, göz ucuyla baktığında hep yerinde gördüğün, kutup yıldızı misali bekleyen, 'o' adam, ben değilim... Yoldayım ben, kaçışlardayım... Demir aldım, halat kestim, zincir olsa farketmez... Sıkıldım, itişlerden, çekişlerden, 'BEN' olmaktan öte geçişlerden... Kalabalık 'SEN' lerden, kaçamak bakışlardan... Gidiyorum ben, kaçışlardayım... |
Bilmezdim Sevgininde Bir Rengi Olduğunu An olur, deli sevdamın suskunluğunu yüklenirim bir başıma. An olur, buluşur yüreklerimiz en masum sevda yollarında. Umut ki, bitivermiş daha yolun en başında... Ne yolumdasın ne yolsun sen bana... Bilmezdim ışıksız yollarda umuda kavuşmanın yorgunluğunu, Bilmezdim, umudun bir rengininde siyah olduğunu. http://www.yazgulu.com/karisik/pinkrosesbullet.jpg Gece olur, en parlak yıldıza takılır dalar gözlerim... Gece olur, aniden kayar gider yokluğuna yıldızım. Gölgen ki, düşüvermiş kalbime.. Ne yakınsın ne uzaksın sen bana. Bilmezdim hayalinin aynalarda da konuştuğunu... Bilmezdim, gözlerinin gökyüzünde de durduğunu. http://www.yazgulu.com/karisik/pinkrosesbullet.jpg Gün olur, buz dağından kopan bir buz parçası kadar soğuk, Gün olur, ısıtır evrenimi güneşimin içime çizdiği ufuk... Sevgin ki, yakıvermiş ateşiyle, Ne sıcaksın ne soğuksun sen bana.. Bilmezdim sevginin de ateşten bir gül olduğunu.. Bilmezdim, gökkuşağınında çiçek gibi solduğunu. http://www.yazgulu.com/karisik/pinkrosesbullet.jpg Mevsim olur, damarlarımda dolaşan kan cehennem sıcağında kavrulur. Mevsim olur, yüreğimde kopan fırtınalar kızgın çöllere savrulur. Şefkatin ki, sarıvermiş ruhumu... Ne ellerindeyim ne ellerimdesin sen bana Bilmezdim yağmurun suyuda hasretiyle kuruttuğunu, Bilmezdim, çölde gezinen yaralı bir ceylanı yüreğinden vurduğunu... http://www.yazgulu.com/karisik/pinkrosesbullet.jpg Neşe olur kahkahalarla ağladığıma güler geçerim... Neşe olur, mutluluğu martıların sesinden dinlerim. Gülümseyiş ki, dönüvermiş hıçkırığa içimde... Ne yalansın ne doğrusun sen bana... Bilmezdim bir gülümseyişin kadehlerde gözyaşı sunduğunu. Bilmezdim, dudaklar gülümserken yüreğe kan dolduğunu. http://www.yazgulu.com/karisik/pinkrosesbullet.jpg Son olur, ayrılık heceleri bir bir kıyıya vurur... Son olur, sözler biter şiirler nağme nağme konuşur. Adın ki şiir oluvermiş dudaklarımda, Ne aşkımsın ne canımsın sen bana. Bilmezdim her aldığım nefeste ölümü soluduğumu, Bilmezdim, canımsın dediğim minik kuşumun kafesinden kanatsız uçtuğunu... |
Kadir Mevlam Senden Bir Dilegim Var Kadir Mevlam senden bir dilegim var Muhannet kuluna muhtaç eyleme Cennet-i alayi nasib et bana Sirat köprüsünden yolum baglama Kapimiza kara deve çökünce Firtinasi sol alemi yikinca Cehenneme kul seçilip çikinca Kadir Mevlam o kullardan eyleme Kadir Mevlam ates atma özüme Dünya mali görünmüyor gözüme Kadir Mevlam sen bak benim yüzüme Cehennemin atesiyle daglama Karac'oglan hata çikmaz dilimden Kocadim da hayir gelmez elimden Kadir Mevlam asla geçmez kulundan Deli gönül ah çekip de aglama Karacaoglan |
Akla karşı tezler 1. Gecenin üçüdür en uygun zaman, bahse girerim düşünün: sabah çok yakın oysa ışıltı yok ortalıkta nerdeyse gece bitmiş ama sürmekte karanlık henüz uyanmış bazıları henüz uyumamış bazıları bazıları uyanmış uykusuna doymadan bazıları uykusuna varmadan doymuş görüyorsunuz ilm-i hilaf ü cedel düzeniyle hayat nasıl da sürüklüyor kendini ve ben bunu kanıtlayabiliyorum şu şair halimle böylece size ey saygıdeğer erbab-i cumhuriyet akıllı ve yetenekli olduğumu kanıtlamış oluyorum sizler de bu derin bilgeliği kavrayarak kendi değerinizi ortaya koymuş oluyorsunuz. 2. Ütüsüz bir pantolon kadar tedbirliyim tarihi bir gerçek kadar sıkılgan bilmem ki Tesalya'daki Termofil bir yiğitlik anısı bir hayınlık anıtı mı olsa yine bilmem quantum kuramını öğrenen insan haklı mıdır kendini ardıçkuşu sanmakta- ben yirminci yüzyılın sonlarında en uzak uyanışlar ikliminde yaşadım bir imparatorluk genişliğindeki gençliğim sırasında kadınlardan daha çok birinci şubeye vardım. 3. En mutlu insanlar belki de baca temizleyicileridir öyle dar, öyle kara karanlık bir yerdedirler ki yüreklerini geniş, dayanıklı aydınlık tutmak zorundadırlar buna yükümlü sayarlar kendilerini. Baca temizleyicileri başkalarını sevmekle kalmaz başkalarınca sevilirler aynı zamanda çünkü herkesi düşünmeyecek kadar mutlu herkes tarafından düşünülmeyecek kadar mutludurlar. 4. Köylüleri niçin öldürmeliyiz? Bu sorunun karşılığını bulamıyorum içinden çıkılmaz bi olay, ama önemsiz köylüleri öldürmesek de olur hatta onların kalın suratlarını görmezlikten gelebiliriz yapılacak çok şey var daha sözgelimi ben, kendim hiç hayıt ağacı görmemişim görmeden ölürüm diye korkum da yok değil mi ki albatrosu Baudelaire'den Yves Bonnefoy'dan semenderi öğrendim bir gün bakarsınız şu güzelim bilgiç beynimi kırıp teneşir tahtası olarak kullanabilirim. |
Seninle Herşey Güzel Daha anlamlı aşk sözleri Volkan olmuş gönül ateşi Daha az yoruyor hasret Bitmez sandığım kasvet Gecenin kara bahtı İnsanların soğuk yanı Kalbimin buruk tadı Acıtmıyor dert ayazı Ağaçlar daha yeşil Daha mavi bu gökyüzü Yürünür oldu yolum Son buldu acı günüm |
UYAN EY GÖZLERİM. Uyan ey gözlerim gafletten uyan Uyan uykusu çok gözlerim uyan Azrail’in kasdı canadır inan Uyan ey gözlerim gafletten uyan Uyan uykusu çok gözlerim uyan Seherde uyanırlar cümle kuşlar Dillu dillerince tesbihe başlar Tevhid eyler dağlar taşlar ağaçlar Uyan ey gözlerim gafletten uyan Uyan uykusu çok gözlerim uyan Semavatın kapuların açarlar Müminlere rahmet suyun saçarlar Seherde kalkana hülle biçerler Uyan ey gözlerim gafletten uyan Uyan uykusu çok gözlerim uyan Bu dünya fanidir sakın aldanma Mağrur olup tac-u tahta dayanma Yedi iklim benim deyu güvenme Uyan ey gözlerim gafletten uyan Uyan uykusu çok gözlerim uyan Benim, Murad kulun, suçumu affet Suçum bağışlayub günahım ref’ et Resul’un sancağı dibinde haşret Uyan ey gözlerim gafletten uyan Uyan uykusu çok gözlerim uyan |
| Saat: 22:19 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık