![]() |
ADI GÜL'DÜ Adı Gül'dü Gülleri severdi en çok Güldü mü güller açardı gül yüzünde Güllerle bölüşürdü yalnızlığını Hep gül beklerdi sevdiğinden Bir de "gül mevsimini" takvimlerden Bir gül kokusuna Bir de "gül reçeline" dayanamazdı Hep güller kurutmuştu Hayatının en hazin sayfalarında Hep gülerek büyütmüştü sevdasını Ve her sabah Bir gül gibi bırakırdı tebessümünü sofraya Tıpkı sımsıcak bir ekmek gibi Ahşap bir evin avlusunda Mis kokulu gülleri derlerdi Ve bütün sırlarını sadece güllere söylerdi Ne zaman bir haksızlık görse Kanayan bir gül gibi Ahh bu dünyada Gülü gülle tartsalar derdi Ne okur ne yazardı Ağlasa gülleri sular Gülse gülleri okşardı Ama ne zaman içli bir şarkı duysa Güllere bakar uzun uzun dalardı İşte öyle bir çiçekti Şiirimin ucunda gülden bir kalemdi İşte o kadın Benim annemdi. Bir bilseniz Ne güller yeşertti hayatın dikenlerinden Dökerek gözyaşını Ve şimdi O güller süslüyor onun mezar taşını... (A.Selçuk İlkan) |
Sen Benim Benim için dalında açan bir taze gülsün Gözleri ışıl ışıl parlayan bir bülbülsün Tebessümün kırda açan çiçekler gibi Güzelliğin renkli kelebekler gibi Sana aşık olunca bütün dünyam değişti Bütün hayallerim seninle güzelleşti Artık sen benim için vazgeçilmez duygusun Yaşayabilmem için en güzel umudumsun. |
Bebeğim Bebeğim sıcacıktı bedenin o gün Seni sardığım,doğduğun gün. Özlemiştim seni yıllar yılı Gelmiştin sevgin ile o gün. Bakışların beni arıyordu sanki anne dercesine sokulmuştun Tüm yorgunluğumu unutmuştum. Sen vardın artık hayatımda Küçücük,sıcacık bakışlarınla. Sen vardın uykularımda Uyanık iken gene sen. 3 yılı doldurduk beraberce Mutluyum ben seninle. Seni çok seviyorum bebeğim Senin için hayırlı ve Uzun bir ömür tek dileğim. İyi ki doğdun yavrum! ! ! ! Canım,birtanem,Gülin'im.... |
Sen Benim Sen benim dileğim, Ve tanrıdan duam. Sen benim beklediğim, Ve ölene kadar beklemeyi göze aldığım. Sen benim buraya kadarmış dediğimde çıkıp gelen, Ve beni hayata bağlayan. Sen benim mutluluğum, Ve kalbimin bugüne kadar Hiç keşfedilemeyen bölgelerinin kaşifi. Sen benim... Sen benim... Sen benimsin. |
Korkularım Genzim yanıyor, dilimde akrep suskunum: Yalan sözünden daha çok, sözü yalandan, Büyük burundan daha çok, burnu büyükten, Korkuyorum. Paranın kirlisinden daha çok, kirli paradan, Zengin sofradan daha çok, zengin sofrasından, Korkuyorum. Soytarı sözünden daha çok, sözün soytarısından, Budalanın davranışından daha çok, davranışın budalasından, Korkuyorum Sensiz yaşamaktan daha çok, sensiz seni yaşamaktan, Ölüm zamanından daha çok, zamansız ölümden Korkuyorum, Korkuyorum... |
GÖZLERİN KAL DİYOR BU NASIL AYRILIK BU NASIL VEDA GÖZLERİN KAL DİYOR DUDAKLARIN GİT BAKIŞIN ANAHTAR GÖZLERİN KİLİT ELLERİN AÇ DİYOR DUDAKLARIN GİT AYRILIK DÖNÜŞÜ OLMAYAN NEHİR YALNIZLIK YIKILMIŞ BOMBOŞ ŞEHİR KAÇ SEVDA KÜL OLDU BÖYLE KİMBİLİR GÖZYAŞIN KAL DİYOR DUDAKLARIN GİT GİDERSEM BİR DAHA DÖNMEYECEĞİM KALIRSAM KALBİME YENİLECEĞİM ÇÖZEMEDİM SENİ DELİRECEĞİM GÖZLERİN KAL DİYOR DUDAKLARIN GİT DUVARDAN İNSİN Mİ RESİMLERİMİZ YABANCI OLSUN MU İSİMLERİMİZ YA O DELİ DOLU GECELERİMİZ ANILAR KAL DİYOR DUDAKLARIN GİT BU ROMANDA BİTER BELKİ BİRAZDAN NE AŞKLAR YIKILDI GURURDAN NAZDAN AĞLIYOR BESTELER YİNE HİCAZDAN ŞARKILAR KAL DİYOR DUDAKLARIN GİT... (A.Selçuk İlkan) |
Sen Benim Gibi Sevebilir misin Sen hiç hasretin acısını ... Bağrında hissettin mi ?... Sen hiç hasretin acısıyla ... çıplak ayakla kendini ... ıssız ve ıslak sokaklara attın mı ... Soğuk bir Eylül akşamında ? ... Hiç yağmurlu gecelerde aşkını düşünüp ... umutsuzluğa kapıldın mı ?... Bir gece yarısı uykundan uyanıp ... Aşkın için yağmurla ağladın mı ? ... O gece yarısı dağlara çıkıp , aşkını haykırdın mı ?... Sen sevgisizliğin ne demek olduğunu bilir misin ?... Sen seni seven biri için ... Mavi gözyaşı dökebilir misin ? ... Aşkın için sen, kırık camların üzerinde, sevgiline kaçabilir misin ?... Buğulu camlara aşkını ismini yazdığında ... Atan kalbinde acı hissedebilir misin ?... Sen çıkmaz yollara saptığında , Benim gibi pes etmeyip, Çıkar yol arayabilir misin ?.. Kendin için değil sevdiğin için, Her an ölümü göze alabilir misin ?... Kısacası sevgilim... Sen benim gibi sevebilir misin? |
Nasıl olur bu aşkın sonu Hergünüm özlem ve keder, Gönlüm senin hasretin çeker, Senin yokluğun kalbimde tüter, Nasıl olur bilmem bu aşkın sonu. Hicran yarası bağrımda ateş, Yokluğun yerine basarım taş, Hasretinden gözlerimden akıttım kanlı yaş, Nasıl olur bilmem bu aşkın sonu. Sararmış yaprak bak kopmuş dalından, Eğer ayrılırsak düşmeyiz dilden, O zaman hiçbirşey gelmez elden, Nasıl olur bilmem bu aşkın sonu. Anladım ki sensizlik bana bir ölüm, Ne olur bilmem benim sonum, Sensiz boş kalıyor benim bu elim, Nasıl olur bilmem bu aşkın sonu. |
Çarmıha Gerilmiş Mutluluğum Güzel şeyler söyleme bana, Buz keser ellerim. Lavlarımı püskürtmek isterim de, Çocukluğumun griliğindeyim. Acıtırım,ağlarsın bebeğim. Sevmem bile hoyrattır benim. Kırağı da dokunmaz bana, Acıdan da öteyim. Dokunma çocuksuluğuma. Boğulurum. Aldanma suskunluğuma, Çarmıha gerilmiş mutluluğum. Okuyamazsın. Öyle bakma yüzüme. Bakışım derin ve hüzünlüdür benim, Kaybolursun maviliğinde. Git dediğimde bile, Gel diye yalvarır dudaklarım. Söyleyemem ağladığımı, Susuz yoğurulmuş hamurum. Ben hiç sevgi görmedim ki ; Gülümseyemem bile, Bir çakır dikeniyim belki, Ebruli Karanfil bahçende. |
Sen Benim Gülen Yüzüm Sen benim gülen yüzüm sağ yanım, ayışığım sen ki Altay topraklarında yüreğimde kır atımı koşturduğum , tuna boyunca yüreğimde serinlediğim sen memleket gözlüm sen gözlerine bakmayı ibadet saydığım ve yüreğimin yarısı amansız sevdam gözlerinde gördüğüm annemsin. Sen bile bilir misin sevilmeden sevmeyi görmeden hissedebilmeyi ben bunları yıktım da geldim anayurttan koptum da geldim seni bağrıma bastımda sevdim. |
| Saat: 15:38 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık