![]() |
YALNIZIM GECEYLE Geceler kor bir ateş bende Yaktıkça yakar gönlümü sensizlik Baktıkça yıldızlara Derin düşünür kalırım sana Bazen sırf geceye inat Bütün ışıkları yakarım Yine de galiptir gece Sensizim,yalnızım geceyle… |
Yalnızlık İstenilir bir hal değildir yalnızlık Unutulmuş bekleyeni gelmeyen gemisiz limanda zamanın orta yerine demirleyen bir tozlu sandık çürür yeşil ve bir başına Çocukluğun penceresine tünemiş korku çalar kapıları gecenin bir vakti ıssız sokaklar koynuna alır yoku ışıklı caddelere götürür akortsuz sesi Oyundan çıkarılmış çılgın söz yaslar sağır duvara çağı Kimin olduğu bilinmeyen şom göz ürker karanlığı yaran bir tutam ışıktan bölünmüş uykulardan arta kalan felsefedir tanrı Güçsüz gövdesiyle kimsesizliğe sürüklenir düşleri okyanusa açılan yelkenli rüzgarın soluğuyla oynaşırken gönenir efendi de kendisidir teslim olan da kendi Anımsayın nerede ilk vurulduğunuzu kanlı bir bıçak yoktur ortalıkta bütün ipuçları saklıdır Küçük bir iz bırakmaz kararsızlık belirsiz bir çatlaktan sızan su kaplar odanın tavanını ağır ağır avına sessizce yaklaşır umarsızlık Kütüğe yazılmış sözcükler ateşe atılır suya çizilir çağıltının resmi Kentleri sardığında mülteci gülüşü donar kanın sesi tükenir renk cümbüşü günler düşer sağır İstenilir hal değildir yalnızlık biter bir gün toprağa iner cemre Bir tek hale mahkum değildir Dünya mevsimler birbirini saklar mayasında yerin altında ve yerin üstündedir sürgün İnsanla çoğalır insan martılar çığlık çığlığa iner suya Belli ki hayata değil yalnızlığadır isyan |
Ebedi Yiğit Adı yok,şehit! Kefenin; Vatan, Tabutun; Cihan, Düşünüp övün, Yaşıyor ünün... Damarında kan, Bir alev midir? Yaşaman; roman, Ölümün; şiir. Sana yok ne taş, Nede bir mezar, Bu hayat; savaş, Ebedi uzar... Eşit olduğun, Şu güneş; Tuğun, Tabutum; Vatan, Mezarın; Cihan Adı yok yiğit, Ebedi şehit... |
Oğlum-IV Seni saksida gül yetistirir gibi Yetistirmedik, tek basina Bir limonlukta büyütmedik seni. Kiragi çalmaz diye aci patlicani Saliverdik sokaga; Düsecektin eninde sonunda Ilk günlerde çok hirlastiniz, Sonra sokuldunuz birbirinize, Kaynastiniz karincalar gibi. Büyümedin bir dadinin dizleri dibinde, Kucaklarinda sütninelerin. Ne kaf dagindaki peri kizlarina tutuldun, Ne kurtarmayi düsündün Sehzadeyi, devler elinden. Tanimadan Keloglan'i Düstün macuncunun arkasina, Dolastin mahalleyi. Yagmurlu bir günde tanidin Göl tutarken bekçinin oglunu, Recep'le tasladiniz Atkestanesini, cami avlusunda, Attiniz Emin'le kedi yavrusunu, Kireç kuyusuna. Bunlar mahellemizin çocuklari; Henüz bilmiyorsun, El tarlasinda koza dösürürken anasi Sitma nöbetleri geçirenleri, Kuzulari dogup Çoban köpekleri ile büyüyenleri, Iki gözünde heybenin Çeltige giden Yesilirmak döllerini. Tanimiyorsun, Benzi tütün yapragindan soluk Çocuklarini Sakarya'nin. Demirindesiniz ayni biçagin, Ilerde kucaklasacaksiniz, nasil olsa; Hazir olsun kalbin onlari sevmeye Daha simdiden! |
BEYAZ O siyahtı kurşuna dizenler beyaz silah sesinden ürkerek gökyüzüne uçuşan kuşlar bembeyaz.. |
Çanakkale Bir efsanedir Çanakkale Savaşı, Kalktı binlerce şehidin naaşı, Destanlaştı Mehmet oğlu Koca Seyit Onbaşı Vurdu kardaş, kardaşı... İnglizler kurdu tuzakları, Siper ettiler zavallı Anzakları Düşmanlar Türk'ün gücünden ürktü, Baş mimarımız Atatürktü Kahramanca savunduk tepeyi,dağı,bayırı Destanın adı Anafartalar, Seddülbahir; Conkbayırı Bayrakları bayrak yapan kandı,Çanakkale'de döktük kanı, Satmadık hiçbir zaman bu cennet vatanı Tarihin akışını değiştiren, Türk'ün şan ve şerefini zirveye eriştiren, Vatana sevgi duygusunu geliştiren, İman gücünü bayraklaştıran, Ve orada savaşanları kutsallaştırıp kahramanlaştıran, Görkemli bir destandır Çanakkale Mayın gemimiz Nusred'ti Yüce Rabbim'e bin şükür bize yardım etti Şehid oldu binlerce er, Çanakkale ebedileşen zafer... Çanakkale 250Bin şehidin kefensiz yattığı, Türk'ün şanına şan kattığı, Ve bir devrin battığı yerdir... Şuheda yetmez sana abide,anıt, İşte Çanakkale en büyük kanıt... ÇANAKKALE GEÇİLMEZ |
Kanarya Yüzümdeki hüznün nedeni Dökülmesi değil saçlarımın Gün geçtikce sesini Daha az dinlediğimden Mahalle berberindeki Kanaryanın.. |
Aslında Yalnızlığa kaçışım çözüm değil aslında. Yetmiyor sözler hislerimi anlatmaya. Masumane bakışın olsada aklımda. Gitmeliyim uzaklara zamanın akışında. Suçlu arıyorsan suçlu olan benim. Seni kırmadan yok olup gideyim. Bedel istiyorsan vur beni öleyim. Gitmeliyim lâkin uzaklara, gitmeliyim. Ayrılığım zaruret, ihanet değil aslında. Ölümcül bir neden kaçışımın başında. Ne olur anla, soru sorma ve anla. Sessizce gidişim ölümüm aslında. |
Gerçek ve Rüya Bir gün bir yerdeydim, Her yer yeşil, Herşey güzel, Sonra uyandim, Rüyaymiş... Sonra bir kabus gördüm, Herkes öfkeli, Her yer siyah, Sonra anladim, Gerçekmiş... |
Çaren ben olacağım Zannetme ki gidişin bende yara açacak Giderken yüreğinde seninle geleceğim Bazen tatlı bir rüya,Bazen kabusun olup Umudun ve hayalin ne varsa çalacağım Ben senin etrafını saran kalın bir koza Seninse özgürlüğün ancak ölüm olacak Dönüp dönüp hep bana hep bana koşacaksın Sana hem yakın olup hemi de kaçacağım Yüreğinin başında paslı bir hançer gibi Kıvır kıvır kıvranan bir acı olacağım Tam kurtuldum sanırken yeniden geleceksin Sana hiç açılmayan bir kapı olacağım Geceler katran gibi ruhunu karartacak Kırılmış bir dal gibi sararıp solacaksın Feryadını hiç kimse, hiç kimse duymayacak, Sığınacak tek liman sana ben olacağım Baktığın her yerdeki gördüğün benim yüzüm Her şiir her şarkıda sesimi duyacaksın Yokluğum akrep gibi ruhunu kemirecek Başını vurduğun TAŞ yine ben olacağım |
| Saat: 15:38 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık