![]() |
Sen Gel Hiç Gitmemiş Gibi (Gözün cama dalarsa ,geceler çığ olursa ,gündüzlerin kırılırsa ,yandın aşıksın..) Ben seni yüreğimde sevdim Yaslan yüreğime Sevmelere aç yüreğim Aşkın kızgınlığında Ne yapayım yüreğim sevişken Mor kıvılcım aktı Elim sana değmeden yanıyordu parmaklarım Buruk damaklarımda Senin adın sözcüklerde bile yakıcı Kavruluyorum Yorgun kanatlarımla Anlamı Yüreğimde hasretin Suçluyum Gelemiyorum büyük engel çıktı Ilık meltemler dengemi bozdu Kuyruğu tele takılı uçurtma gibiyim Korkuyorum tellerden Beynim firar da Ezgi sarhoşuyum Büyük engeli ben yaratırken Gelemiyorum Bari sen gel hadi Hiç gitmemiş gibi |
İstanbul'da Bir Kızın Mavi Gözleri İstanbul’da bir kızın mavi gözlerini Yürek teknemde yoğurdum Paramparça kalbimi Baştan başa yeni kurdum Ahh İstanbul ahh Az kalsın beni yakacaktın! Değirmen taşları gibi öğütüp Herhangi bir çöplüğe atıp ...ve memleketime bir mektup yazıp Ağıtlar yaktıracaktın değil mi? ...sonunda İstanbul’da bir kızın mavi gözlerini Yürek teknemde yoğurdum Paramparça kalbimi Baştan başa yeni kurdum Ahh İstanbul ahh Ben seni zaptetmeyi bildim! Yoksa Beni bir canavar gibi yiyecektin İstanbul boğazının tüm sularını içtim ki Sevgilimin gözleri Gözleri mavileşti Sonra Emirgan, yıldız parkına ve hatta boğazın üstüne Yemyeşil bir halı serdim Üzerinde sere serpe yatan yarimin yanından İstanbul’un yedi tepesine selam verdim İşte bu vadide Yosmam başını göğsüme yasladı Gözlerini gözlerime dayadı Sanki tarifsiz bir saldırının başlangıcıydı bu Lav gibi arzu dolu bakışlar beni bombalıyordu Her gelen kor parçası Yüreğimde cız ediyordu O iki mavi denizin derinliklerinden Bir türlü gözlerimi alamıyordum Ben büyülenmiş miydim? Ey benim Yüce Allahım Şahlanan bu yüreğimle Anadolu hisarından Rumeli hisarına atlayabilirdim Yarimin üzerine bindiği bir Anka kuşuna dönüşüp Boğazın engin suları üstünde uçabilirdim Seni sokak sokak, Ev ev dolaşabilirdim |
Sen Gelince Aklıma Titrer sesim, dalar gözüm Unuturum her şeyi, Türlü hayaller kurarım, Dünyadan ayrılırım; Sen gelince aklıma... 'Boş ver' derim her derde, Yüzün olur göze perde, Şairlik de var ya serde, Sana şiir yazarım, Sonra mırıldanırım; Sen gelince aklıma... Küçük çocuklar gibi heyecan sarar birden, Elim titrer, tıkanırım, biri bahsetse senden, Yüzüm kızarır sonra, başlarım düşünmeye, Ertelerim sözlerimi, hep bir sonra ki güne.. Sonra gece olur ve deliririm yeniden, Gelmesini isterim güneşin daha erken, Sözlerimi yazarım küçücük bir kağıda, Oturur ezberlerim, onları bir solukta; Sen gelince aklıma... Ama tutulur dilim, Hiç bir şey söyleyemem, Sen çıkınca karşıma.... |
Maviye Uçsuz Maviye Sarılacaksın Tanrının Kızıymış Misali Çırpınacaksın Saçlarında Hırçın Dalgalarla Boğuşurcasına Boğulacaksın Yosunlardan Aldığı Yeşil Gözlerinde..... |
Sen Gelmemeye Devam Et Sen gelmemeye devam et kalbimi kırmaya devam et. Yokluğunu yaşatmayı, beni yalnız,beni sensiz bırakmayı kendi aklınca çözüm zannet sen gelmemeye devam et. Hiç adım atma bana doğru inadından da vazgeçme bu çocuk ne yapıyordur nasıl yaşıyordur diye düşünme ne kendin gel bana,nede davet et Allahın selamını bile esirge sen gelmemeye devam et . Zaten yitirdim yokluğunda aklımı haykırıyorum da kimse duymuyor feryadımı bir sarhoş gibiyim adım mecnuna çıktı arama sorma beni,sevdanla gece gündüz kahret her an her dakika beklediğimi bile bile sen gelmemeye devam et ... Yağmur olup düşme toprağıma, ateşinle küle döndür yüreğimi. Bir gülüşünle can bulur bedenim cevapsız bırak sen mektuplarımı ve hiç düşünme biçare halimi belki gelirsin diye ben: sabah akşam şiirlerden umurken medet, vazgeçme onurundan ve dönme sözünden sen gelmemeye devam et..... Rabbim:ben bu İstanbul güzelini her şeyden çok sevdiğim çok kıymet verdiğim onun için anam babamda dahil herkesi kırdığım için, sen beni affet..! Ve adı bahar olan yar esirge benden her şeyini soldur gençliğimi sen gelmemeye devam et..... |
ÖZLEM.. O denli o denli çok beklettin Alıştırdın bekletmeye kendini Çok zamanlar geçti de geldin Senden çok seviyorum senin özlemini... |
AYRILIK Gözümden yaş akmıryosa, Zannetme üzülmüyorum. Bazen yağmurlardan Daha fazla kar yağar, Benim yüreğimde ise Buzullardan bir dağ var. Gözlerini sele boğardı Eğer eriseydi bu kar. Bir buruk ayrılışın Hüznü çöktü içime, Bir daha dönmeyeceksin Sanki bu son gidişinle. |
HER ŞEY SENDE GİZLİ http://www.sevdimseni.net/Siir/005_dosyalar/ara2bar.jpg Yerin seni çektiği kadar ağırsın Kanatların çırpındığı kadar hafif... Kalbinin attığı kadar canlısın Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç... Sevdiklerin kadar iyisin Nefret ettiklerin kadar kötü... Ne renk olursa olsun kaşın gözün Karşındakinin gördüğüdür rengin... Yaşadıklarını kar sayma Yasadığın kadar yakınsın sonuna Ne kadar yaşarsan yaşa, Sevdiğin kadardır ömrün... Gülebildiğin kadar mutlusun Üzülme bil ki ağladığın kadar güleceksin Sakın bitti sanma herşeyi, Sevdiğin kadar sevileceksin... Güneşin doğuşundadır Doğanın sana verdiği değer Ve karşındakine değer verdiğin kadar insansın Bir gün yalan söyleyeceksen eğer Bırak karşındaki sana güvendiği kadar inansın... http://www.sevdimseni.net/Siir/005_dosyalar/img2e2.jpg Ay ışığındadır sevgiliye duyulan hasret Ve sevgiline hasret kaldığın kadar ona yakınsın Unutma yağmurun yağdığı kadar ıslaksın Güneşin seni ısıttığı kadar sıcak. Kendini yalnız hissettiğin kadar yalnızsın Ve güçlü hissettiğin kadar güçlü. Kendini güzel hissettiğin kadar güzelsin... İşte budur hayat! İşte budur yaşamak! Bunu hatırladığın kadar yaşarsın Bunu unuttuğunda Aldığın her nefes kadar üşürsün Ve karşındakini unuttuğun kadar Çabuk unutulursun Çiçek sulandığı kadar güzeldir Kuşlar ötebildiği kadar sevimli Bebek ağladığı kadar bebektir Ve her şeyi öğrendiğin kadar Bilirsin... Bunu da öğren, “Sevdiğin kadar sevilirsin” |
Sen Gereksin Bir cihana bedelsin sen Bakışınla yakarsın sen Benim için ilahsın sen Bana yalnız sen gereksin Bana baksın hep gözlerin Beni ansın hep sözlerin Kış olmasın dost yazların Bana yalnız sen gereksin Engin sana kurban olur Terketme garibim n’ olur İnan ki bu sonum olur Bana yalnız sen gereksin |
İşte Bu Bakışlar Cümle canlı çekilince kuytulara sessizlik doğuyor İşte o vakit bakışlarıma sadece senin yüzün geliyor Kalbimi bir buruk sevda ateşi çepeçevre sarmalıyor Ellerim tutmaz oluyor, şifâyı ise senden bekliyor İşte bu bakışlar şifa niyetine senin yolunu gözlüyor Yürekten gelen umutsuz sesler ise bekle dost diyor Bu garip ölümü beklemiş sevdalım seni de bekliyor Eller çalmış senin kalbini, haberi kuşlardan geliyor Toprak alsın şu canımı, yüreğim sensizken kanıyor İşte bu bakışlar senin yüzüne delice hasret çekiyor Anam benimle üzülüyor canım oğlum sevdalı diyor Hem de ne sevda anam, bakışlarım dahi konuşuyor Ayaklarım tutmaz, dilim lâl ve gözlerim âmâ oluyor Geceleri toz pembe rüyalarım kabuslara dönüşüyor İşte bu bakış sensizliğin bitmeyen korkusunu çekiyor Hele bak şu Siyahii'ye göz ile değil yürek ile bakıyor Sevda dedikleri ilettin bitmez sancısı ile boğuşuyor Sigara yerine efkarını yakıp buram buram çekiyor Sen aklına her düştüğün de kalbi ile savaşa giriyor İşte bu bakışlar ile gülüm geleceğin günü bekliyor Fatih Kuşak |
| Saat: 08:28 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık