![]() |
Gün olur zaman geçer her erkek kutsal görevini yapar gelir. Yabancısı olduğu bir toplulukla butunleşir bir aile olur. Görev her zaman kutsal olsada bazen traji komik olaylar yaşanır. Askerliğin o an yaşanırken endişe duyulsada sonradan hep güzel bir anı olarak anlatılır ve gülünür o hallere.... Ben size ilk günlerimde başımdan geçenle başlıyim; *** Ankara da Mamak muhabere okulunda ilk egitim alanına gittiğim gündü.. Takımları cavuşlar boy hizasında sıralamaya çalışıyorlardı ben 2. takıma düştüm.. tabii olarak sıranın en başında olanlar ilk göze çarpanlar olur, bende hata yapıpta göze batmamak için hemen en arka sıraya geçmiştim (kurnazım ya). Takımlar çavuşların vasıtasıyla hazırlandı. Tabi ben en arkada olmanın gözden uzak kalmanın rahatlığını yaşıyordum ;) Neyse karagahta 8 takım çıktı, ben 2.ci takım en arkasındaydım.. Başladılar sağa sola yurutmeye takımı derken ileri geri bir baktım takmın en arkası en önde yani ben:D Boşuna dememişler ne apdal ne de kurnaz olucan.. al sana takımını döndürünce en arka olan en öne düştü:D Daha bir sürü anılarım var ama hepsi bir anda olmaz ;) |
4 yıl sonra inşallah anlatıcam |
hehe :D kedi ne ensonda ne de enönde olacaksın. Askere gidenin anısı çok olur derler ama bende hiç öyle tatlı anı yok hep acı anı var. Bi gün askerdeydim; daha bir hafta bile olmamıştı başlayalı, eğitim bittikten sonra serbest bıraktılar bende acıkmıştım kantinde pek yiyecek yoktu aburcubur dışında bende gazino ya doğru yola koyuldum ama yollar birbirinin aynı gibi geldi yolumu kaybettim, neyseki Allahtan biraz önümden bir asker gidiyoru, az bakarmısın diye seslendim gazinoyu sormak için, bana doğru döndü bir de ne göreyim yakası yemyeşil yani as teğmen, o an başımdan aşşağıya kaynar sular dökülmüştü hemen selam çakıp hazırola geçtim, tekmir verdim 20 -30 metre ilerdeki gazinonun yerini sordum..20-30 metre daha gitsem hiç ecel terleri dökmicektim :D:D:D |
Askerdeyken Cok Anı Oldu ama Aıle ıcınde olan aıle ıcınde kalır :P Birgun özel görev için sivil kıyafet gıymek zorunda kalmıstık koylulerden şalvar falan aldım ayakkabı olmadıgı ıcın sıvıl ayakkabılarımı gıymek zorunda kalmıstım hawa soguk oldugu ıcınde sıvıl montumu gıymıstım sözde kendımızı kamufle edecektık ama elden bukadarı gelıyordu su an gozunuzde canlandırın :) ayagımda sarı cat ayakkabı ustunde şalvar :D mont olarak ıse adıdas bır mont sözde kamufle ettım kendımı koye ındım tanıyan bırı olucakmı dıye her onune gelen onbasım hayırdır dedıler :rofl: |
hangisini yazayım :P ..ilk baştan başlıyayım en iyisi anı çok.. malum askere girmeden önce..askerliğini yapış abilerimiz..gitmeden önce bisleri motive eder ve yapmamız gerekenleri söler..nese..bana da gitmeden önce dedlerki..oğlum..bak görev olur bi iş olur hemen zıpla gönüllü ol kendini göster sevdir daha sonra yırtarsın..nesem gitik askere..tabur alınıyor..işte şu işe gönüllü varmı ben hemen en öndeyim..işte çöp atılacak ..ben yine en önde..bu böyle ..4 - 5 devam ediyor baktım yıpranıyorum..dedim ya ne gönüllüsü bidaha olmayacağım..yine bigün tabur çvş geldi..işte ot yolunacak..varmı gönüllü...ben de hiç ses yok..sesiz bekliyorum..çvş demezmi..gönüler ayrılsın diğerleri ot yolmaya..:D |
Usta birliğine ilk gıttıgım gunu hiç unutmam... Bölükten içeri girdim bir sevgi bir ilgi göreceksiniz...Bir yandan Vay torunum h.g ne ısmarlıyım.. Bir yandan çömezim h.g kola içermisin vs. Bende sevındım ne guzel yere düşmüşüm ne kadar cana yakınlar felan... Akşam 5 civarı bizim dedelerden biri geldi torun gel yemege gıdıyoruz dedi neyse bende gittim.. Yemeği yedik yemekhaneden dışarı dogru çıkacam.. Arkadan biri seslendi " Hey nereye gıdıyorsun" .. Kogusa gıdıyorum dıye cevap verdım az bekle burda dedi. Yeniyiz ya beklıyorum.. Baktım 5 kişi daha geldi yanıma beklıyoruz ne olcak bılmıyorum... Butun boluk gıttı 5 kişi kaldık orda ..Dediler bulaşık yıkayacaksınız.. Ne bulasıgı ya dedim yıkamam ben dedım .. Baktım 3 kişi uzerıme yurudu bi yıkamaya başladım 1 ay :D Megerse devrecılık varmıs işleri bize yıkmak ıcın beklıyorlarmıs 4 gözle ... :D |
Aklıma bir anım daha geldi.. Askerliğimin bitmesi 6 ay kadar var ...Bizim Tugay'ın arka tarafında ana nizamıye dısında bir nizamıye daha bulunuyor gun boyu neredeyse hiç araç geçmez fakat orda gece gunduz 2 kişi nöbet tutulur... Neyse bir pazar gunu bana 13.00 - 17.00 nobet yazdılar.. Biz nöbeti tutuyoruz İki kişiyiz iki tane nobet kulubesi var arkadaş başındakı çelik başlığı cıkartıp benım bulundugum kulubeye bırakmıss... ıkımızde yayılmısız sılahlarımız bır tarafta biz bır taraftayız... Arkadaş bir ara ayaga kalktı ve binbaşının arabası gelıyor dedi .. elim ayağıma dolaştı kafamda çelık başlık var arkadaş ın başlıgıda bızım kulubede aldım onu arkadaş cekıyo ben cekıyom kafama takmaya çalışıyom olmuyo bi baktım kafada bir çelik başlık daha varmış :D Neyse arkadaş taktı kafaya silahımı aradım zor buldum binbaşı geldi.. Olum siz ne yapıyonuz dedi.. Nobet tutuyoruz komutanım dedık ..ne nöbeti uzaktan baktım bi oraya bi buraya kosturuyonuz dedi..Bi daha olmasın dedi gitti :D |
OKUL SAYESINDE GITMEK NASIP OLMADI YASITLARIM YAPDI GELDI BEN HALA GITCEM HICDE GITMEYE NIYETIN YOK...AMA ÖLE YDA BÖYLE GIDECEGIM KURTULUSU KACARİ YOK..ASKERLIK KUTSALDIR BUGUN BIZI KORUYANLARI YARINDA BIZ KORUMAMIZ LAZIM... |
Tunceli/Hozatta 3 ayda yada 2 ayda 1 çıktığımız çarşı izinlerinde esnafın yarın akşam operasyona çıkacakmışsınız bisküvi şeker vs. alın gibi konuşmaları bizi korkuturdu. Adamlar içerde olanı bizden iyi bilirlerdi. |
hiç unutmam bi kere diye başlayıp saatler süren içine yalanda katılıp iyice abartılan muhabbetler SELAM OLSUN 227. dönem tank asteklere... |
... Tezkere zamanı alayda fazla asker kalmaz, acemi eğitim yeri olduğundan hep ustalar kalırdı yeni gelen askerler kıt aya intikal edene dek buda 1,5 haftayı bulurdu. Hal böle olunca alay görevleri usta askerlere düşerdi. Alayın istihbarat ve hareket Eğitim yani namı S'_S^olan kısımda çavuştum. Lakin kaçamadım bu görevden aldılar bizi alay görevi Yemekhaneye dev kazanlar bunlarda yemekler pişiyor. Neyse bu işten yırtmanın yolu kazanların arkasına saklanmaktı :D Bende ole yaptım. Uzun süre orda kaldım taki kazanı almaya geldiklerin arkasından ben çıktım :) Way uyanık burda saklanırsın ha bende istifimi bozmadan aynen şunu dedim.. Hayır komutanım elimdeki bezi göstererek kazanı siliyordum :DElimdeki selpak pek inandırıcı değildi.. kabul ediyorum yemedi tabii.:D |
... Atış zamanı gelmişti. Standart 25 metrelik atışlar yapılıcak peşinden de 200 metreye gidilip 5 km. koşu yapılıp hemen atış pozisyonu alıcaktık. Başladık koşmaya atış alanın etrafında 5 tur atıp hedeflere atış yapılacaktık. Arkadaşların bazıları geride kalmaması için tempoyu fazla açmadan gurup şeklinde koşuyordum başta ben olduğumdan hızı ayarlıyordum. Üsteğmen bu uyanıklığımı farketti tabii:D Aşağıdan düdükle bağırdı 5 dakka içinde son 2 turu bitirdiniz bitirdsiniz bitiremediniz.. bitiremesseniz 5 km daha koşucaksınız çavuşlarada ceza vereceğim demezmi (çavuş olmak zor be yaw) ben topukladım tam techizat postalların topukları popomda iz yapmaya başladı:D Arkadaki takım arkadaşlarım isyanlarda tabii . Ben turumu tamamladığımda onlar yarıdaydı. Hemen sipere girip atış pozisyonuna geçtim ama atmam imkansız diğerleri hala koşuyor. Neyse hedef hattından cıktıklarında 5 kez arka arka hedefe salladım ama hal soluk soluğayım nefesimi dengelememimkansızdı o depardan sonra yanı başımda Üsteğmen hele hedeflerde istediği dereceyi göstermeyin ben size yapacağımı bilirim demeside cabası Ancaaaak:D ben atışı ilk yaptım sonra diğer arkadaşlarım yaptı iş bitti. Üsteğmen Çavuşum git getir hedef kagıtlarını dedi bana . Emredersiniz komutanım dedim döndüm hedeflere koştum. Mekanizmayı cevirip tüm hedefleri hendeğin içine aldım bi baktımki nerde tepsi tertemiz hiç bir kuşun isabet etmemiş:D Dedimki bu hedef kağıtlarını Üsteğmene götürürsem oda bunları görürse yandık. Hemen tükenmez kalemi aldım elime başladım hedef kağıdıtlarını delmeye.... Biraz abartmışım demekki o hedef kağıtları sonuçları alayın en yuksek sonuçları olduğundan Alayın atıcılık takımına secilmiştik.:D Yarışmalarda ne netice aldınız diye sormayın çünki hedef kagıtlarını başkaları topluyordu:D |
Bu anımı hayatım boyumca unutamıcam için sizinle paylaşmak istedim. Ben sigara içmediğim için bana nöbeti her zaman ya garaja ya da mühimbat deposuna yazarlardı.Birgün 02:30-04:30 nöbeti tutuyorduk 80/4 tertiple neyse nöbet bitimine sanırım ya 1 saat vardı yada 1,5 saat vardı dedi ben biraz şu man ın içinde kestiriyim nöbet bitimine az kala beni uyandırırsın dedi neyse biz bunu uyandırdık nöbeti devrettik geldik.Ertesi günde denetleme haberini aldık bölük komutanı sabah ictimasını aldı garajı gezmeye başladı o gece de hava yağışlıydı adam çamurlu botlarıyla man da kestirmiş bölük komutanı aracı çamurlu görünce bütün gün garaj nöbetini tutanları odamda bekliyorum dedi.nöbetçi çavuş bütün nöbet tutanları topladı doğru bölük komutanının odasına huzuruna geçtik tabi ben anladım dediki nöbet sırasında çamurlu botlarla kim uyudu kim yaptıysa söyesin yoksa hepiniz mahkemeye veriyorum dedi kimse korkusundan bişey de söyleyemiyo size 1 saat müsaade kim yaptıysa yanıma gelsin dedi.Odadan çıktık dedim askerliğimiz yandı ne yapıcamı da bilemiyorum komutan hazırlatmış dediler herkesin mahkeme kağdını mahkemeye çıkıcaksınız demezmi allahtan yapan gitmiş herşeyi komutana anlatmış komutanım çok hastaydım ayakta duramıyordum ben yaptım diyince haberi geldi hadi iyisiniz mahkemeden yırttınız suçlu ortaya çıktı yanlız bu hafta sonu çarşılarınız iptal edildi deyince bir oh çektim varya yeniden doğmuş gibi oldum.Dedim olan çarşıya olsun yoksa askerlik uzayacaktı sizde bilirsiniz nöbette uyumanın cezasını ondan sonra kimseyi nöbette uyutmadım.İşte benimde hiç unutamadığım bir askerlik anısı pekte anı sayılmaz ya kara anı. |
ben kız oldugum icin askerlik anım yok ama askerlik ve askerlikle cok ilgilenirim.allah nasip ederse sevgilim de subay olcak..:Dsuan abim asker,o geldikten sonra bize anılarını mutlaka anlatacagı icin bende size anlatırımm:D:D |
ben daha 15 yaşındayım askerlik anılarım yok ama babamın bir anıs vardı onu anlatmak istedim : Babamın bir askerlik arkadaşı babamla birlikte çarşı iznine çıkmışlar. İzmir'in caddelerinde dolaşırlarken babam arkadaşının yanında olmadığını fark etmiş. Neyse izin süresi bitmiş, akşam arkadaşına sormuş babam nerdeydin diye... Anlatır, adamda bir feryat bi figan!!!..... Olay şu adam normalde terbiyeli, kız peşinde falan koşmayan birisiymiş. Ama o izin sırasında bi kız görmüş ona aşık olmuş. :D Kız hangi minibüse binse o da biniyormuş. Kız nereye gitse peşindeymiş. En son kız dayanamamış dönüp sormuş adama niye peşimdesin diye... O da arkadaş olmak istediğini falan söylemiş. Kız da mı hoşlanmış neyse, tamam demiş kız. Neyse oturup konuşmuşlar nerelisin diye sormuş adam. Kız Çorumluyum demiş. Adam şaşırmış aaa ben de çorumluyum demiş.:D Neresinden? Kız: Bilmem hangi ilçesinden. Erkek yine şaşırmış aaaa ben de oralıyım demiş.:D Gİt gide anlamış ki kız Eskiden köylerinde birlikte yaşamış olan amcasının kızıymış:D Babam anlatır ben intihar edecem diyor. Ya bizimkilere söylerse bu ben biterim falan demiş. Babam anlatıyordu gülmekten kırıldık o an:smiley32::banana: |
Dinleyenlere empati kurup, hiç bişey anlatmıycam... Zaten öle maceralı bi askerlik de yapmadım... Ama yaptım sonuçta... |
Bitmek bilmeyen asker anıları anlatırken değil dinlerkende bitmez.Asker yolu gözlemiş biri olarak asker anısı dinlemekten bıkmadım hiç ne hikmetse :P Kıymet bilin o günler geri gelmez... |
Askerliği kısa dönem yaptım ama epey zordu diyebilirim.Bir gün haftasonu herkes izne çıkacak,biz yeniydik bize izin çıkmadı.Nöbetçi subay silahları alın 5 dakika içinde sırada olun dedi.Fırladık silahlığa ama silahçı arkadaş nasıl olsa tatil günü kimse olmaz diye gidip yatmaz mı,onu ara silahları al geri gel derken süre geçti.Geldiğimizde komutan bekliyodu.Sonuç 200 metrelik taşlık alanı baştan sona silahla sürün.Ne diz kaldı ne dirsek.Siz siz olun söylenen zamanda söylenen yerde olun !! :) |
Merhaba :D kompetankedi https://www.msxlabs.org/forum/ambience/misc/Bay-M.gif tesekkur ederim ;) Arkadaslar Askerligimi Gonullu Olarak.. Yaptim.. UZUN DONEM.. Dovizli Yapmak Yerine.. Her Turk Gencinin Askerligini Hakkiyla Yapmasi Gerektigine inaniyorum.. 5'NCİ KOLORDU KOMUTANLİGİ ASKERİ CEZA EVİNDE BASGARDİYAN OLARAK YAPTİM.. Anilarim Cok Her Askerin Gibi Ama Birini Anlatayim.. Gundemden Dusmeyen Ve Dusmesi Suan icin Soz Konusu Olmayan Bir Sorunun ilk Teshirleri Bizim Gozlem - Gozetim Evinde 8 Gun Agirladik.. O Ani Hic Unutamam.. ;) isim Vermiyeyim Anlamissinizdir. |
gittim gödüm geldim :D anlatılmaz yaşanır. |
EVET BENDE ASKERLİĞİMİ TEKİRDAĞ/ÇERKEZKÖY kazasında yapmıştım ve en uzun askerliğide ben yaptım 26 ay sonra tekrar memleketime dönüş yaptım.;) |
askerde öyle hareketler yaptırıyolar ki en ortada görünmeyen kısa boylular bile ortaya çıkıyor :D |
81 tertip lerden olarak tekirdağda yapdım askerliğimi sabahları en cok sevdiğim tüfekli hareketlerden 9. su gövdeyi sağa sola çevirme 8 sayılı hareket 4 tekrar başla yahhhh .... Cok matrakdı :):) |
İlk nöbetimde sigara içmiştim çok vukuatlarım var :D Nöbette bir kez uyurken bir kezde sigara içerken yakalandım ikisininde tutanakları iptal oldu :noangel: Bunlar kötü anılarım :P |
bende bir askerlik anımı anlatmak isterim sizlere terörün en şiddetli olduğu yıllar olan 90 lı yıllarda askerliğimi şırnak uluderedede(1994 de hakkariye bağlıydı:) yaptım bizim timde 16 kişi ver bir astsb vardı her sabah yol araması yapardık yine günlerden biri ben ve arkadaşlarım yol aramasına çıktık elimizde silahlar olduğundan biraz yorurmuştuk komutanımaza söyledik biraz dinlenebilirmiyiz diye oda izin verdi saldırıya uğramış boş bir karakol vardı onun önünde dinlenmeye başladık hepimiz o yürgunlukla çöküp kalmıştık komutanımız oğlum siz çöktünüz ama bari dürbünlerle bir tepeleri bakın buralar sakat yerler dedi 3 arkadaş tepelere dürbünle bakmaya başladı arkadaşlardan birisi komutana komutanım bu tepede kartal gibi bir şey inip kalkıyor dedi komutan ver birde ben bakayım dedi çatışma orada başladı pkklılarda bizi takib ediyorlarmış her sabah geldiğimiz için pusu kurmuşlar 2 kamyonla gelmişler tepe fulmühimmat dolu komutanımız emir roketçimize patlat kamyonlar dedi çocukda süper nisancı ikisine vurdu vurunca teröristin biri bizim telsize girdi karga sen kimi vurduğunu biliyonmu onlar türk kamyonvuydu şimdi yanıyorlar dedi biz orada kahrolduk telsizden takviye istedik çok kalabalıklardı10 tim komando yardıma geldi adamlar çekilmiyordu bende mg3 vardı komandonun birisine dürbünle atdığım yerleri izleyip beni kordine ediyordu bir tanesini vurduğumu gördüm ama kobra çağırıyoruz kobra atmaya başlayıc kayaların arasına giriyorlar gidince tekrardan çatışmaya devam ediyorduk sabah 8 den gece 12 ye kadar tam 16 saat sürmüştü mermilerimiz bitmiş sadece 60-70 kadar mermi kalmuş onlada geleni indirmek için ayırmıtık ve 2 ser el bombalarımız duruyordu adamlar nasıl olduysa çekildiler bense o çatıçmada 4 saat hiç kıpırdıyamamıştım m93 olduğundan hep bana atıyorlardı arkamdaki kayaya çarpan mermiler havaya çıkıyor ve çoğu yanımdan geçiyordu o çatışmada tam 34 pkklıyı öldürdük bizdense hiç kayıp olmaması bir mucizeydi sadece bir arkadaşın kulağını sıyırıştı ama çok önemli bir şey yoktu o günden 3 gün sonra bizim diğer timi pusuya düşürmüşler ve 4 askerimiz şehit olmuştu |
Alıntı:
|
Amcam Sıhhiyeciydi. Savaşda da Sağlık çadırını vurmak yaska tabi ki. Bir gün bunlar savaş tatbikatına çıkıyorlar.Uçaklar Tanklar vs... Bunların da bombardıman bitene kadar hedef olmamak için Harfler şekilde KazıLan yerLereYatmaları gerekiyor.Örneğin I/\I M Harfine 4 Kişi yatıor şekildeki gibi.Amcam da YağLı Posta.Komutanın Yanında.Bunların bölükde de Avanak bi Zübeyr var.Havada Yağmurlu nasıl yağmur yağıyor.Ne ise komutan emir veriyor deliklere yatın diye.Zübeyr de en arkada önden gidenler Kuru çukurlara yatıyor o avanak zübeyr de gidiyor çamur dolu bi çukur'un içine giriyor.Tabe Üst Baş Rezil.Komutan daa dönüyor amcama dıyor Savaş olursa en baş da olecek gerizekalardan biri de bu :D |
Bende Tunceli kırsalında Jandarma olarak yapmıştım,hey gidi günler hey! |
Alıntı:
zormu ve barıs gucu nedemek ben balıkesır 2.cı temel er egtımden dustum oraya ve barıs gucu yazıor benım dagtım kagdında nedemek oluor |
Helal Olsun Sizin Gibi Askerlere |
arkadaslar askerlıgımı yenı bıtırdım benımde askerlık anılarım anlatıcam bos bır zamanda 2'inci topçu taburu 3batarya kırklar/kıbrıs 88/3 |
Acemi Birliği Zonguldak - Devrek 2.J.Er.Eğt.Tb.K.Lığı Usta Birliğimi Niğde - Altunhisar İlçe Jandarma Komutanlığında , J.A.Er olarak yaptım askerliğimi 1988/3 Tertip. |
Allah'ın iziyle bi kaç sene sonra bende gidecem yaklaşık 8 sene sonra XD ama gelince bu sitenin üyelerine vb. herkeze burada paylaşıcam inş hatırlarsak bu siteyi:) |
Vallahi ne tarafından başlasam bilmiyorum o kadar çok anı varki anlat anlat bitmez.ilk altı ay tank nişancısı,ortadaki altı ayda merkez komutanlığına bağlı olarak;inzibat,paşa koruma,eskort koruma,sivil koruma,özel görevler v.s. son altı ay askeri cezaevinde gardiyan.bilmem anlatabildim mi ? Anlayacağınız hikaye uzun.....YAPACAK OLANLARA ALLAH KOLAYLIK VERSİN. |
Harikasınız |
ASKERLIK ANILARINA BAYIliyorum. Askerlik bir hayat dersidir. 1 yilda insan cox sey oyrenir. dogrusu, men hec vaxt eskerliye getyeyecem. |
Askerde 13. günümdü.Binbaşı bizi sıraya dizmişti.Bu arada ben senden uzunum öne geçicem kavgası çıktı derken tüm askerler devrildi bi ben birde 3-4 kişi ayakta kaldık.Gülmemek için kendimi zor tutuyordum.Binbaşı onları cezalandırdı.Biz de cezaya dahildik.Eee ne demişler kurunun yanında yaş da yanarmış :P(rotfl)(rotfl)(rotfl)(rotfl):dede: |
Alıntı:
|
| Saat: 21:47 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık