![]() |
Arkadaşlar yeni bir bağlantı ve yeni bir adsl modem almak istiyorum. http://thb.fotodak.com/25/31/35/limitlilimitsizkota.jpg resimde limitli ve limitsiz internet bağlantı erişim tarifeleri var. Bu kotalardan birini almayı düşünüyorum. Burada limitli alanında kotası 3 GB olanını alsam bana ortalama günlük kaç MB kullanabilirim? 6 GB lıktan alsam günlük ortalama kaç MB kullanabilirim? Yada mantıklısı hangisi yoksa limitsizimi mantıklı? Bazı kişilerden duyduğum kadarıylada Ares gibi programlardan bişeyler indirdiğimde kotayı etkilemiyormuş, sadece internet explorerda girdiğim sitelerde yada indirdiğim dosyalarda kotayı etkiliyormuş bu doğrumu? Birde benim ADSL modem sorunum var kaliteli ve hızlı bir ADSL modem tavsiye edermisiniz? 3 - 4 Portlu olsa yeter bildiğiniz modemler vardır kaliteli hızlı fiyatı uygun lütfen bana yardım edin tavsiyelerinizi bekliyorum. Saygılarımla... |
Alıntı:
Modem konusunda Zoom almanı öneririm paradan kesinlikle kaçma 1 kez alıcaksın sonuçta. |
modem keysmart ta olabilir |
bn 3 gblik limitli kota kullanıorum ve hernasılsa bunu sürekli aşıyorum,, gerçi bnm aştığımdan da emin deiLm ya!? bütn downloadlarımı gösteren bi prog ya da site war mı!? |
Alıntı:
|
3 GB GÜNDE 8 SAAT CİVARI NETTE OLAN Bİ İNSAN İÇİN OLDUKÇA YETERSİZ BİRAZ DAHA PARAYA KIYIP DAHA YAVAS AMA LİMİTSİZ NET BAĞLATIN EVİNİZE İŞYERLERİ İÇİN GEÇERLİ OLMAYABİLİR TABİ BEN KOTALI KULLANIYORUM AMA YOUTUBE GİBİ ÇEVRİMİÇİ VİDEO OYNATAN SİTELERDEN İZLENEN VİDEOLAR YADA ÇEVRİMİÇİ OLAN RADYOLARDAN DİNLENEN MÜZİKLER VE MSN YADA DİĞER PROGRAMLARDA AÇTIĞINIZ KARSIDAN GELEN WEB CAM İSTEKLERİ BİLE KOTADAN HARCAMAKTADIR BİLGİLERİNİZE.. SADECE UPLOAD İÇİN AYRI BÜ ÜCRET ÖDEMEMEKTEYİZ SAOLSUN TÜRK TELEKOM BİZE DÜNYANIN EN PAHALLI İNTERNET BAĞLANTISINI KULLANDIRIYO.. DÜNYADAN İNTERNET FİYATLARI Japonya 47 Mbit 38$ İsveç 24 Mbit 35$ Fransa 20 Mbit 35$ Almanya 16 Mbit 62$ Hong Kong 10 Mbit 16$ Singapur 10 Mbit 48$ Kanada 7 Mbit 52$ İngiltere 4 Mbit 53$ İtalya 4 Mbit 48$ Bulgaristan 2 Mbit 10$ ABD 2 Mbit 20$ Sri Lanka 2 Mbit 68$ Türkiye 2 Mbit 146$ Finlandiya 1 Mbit 35$ İspanya 1 Mbit 45$ Sri Lanka 0.5 Mbit 23$ Brezilya 0.5 Mbit 36$ Arjantin 0.5 Mbit 45$ Türkiye 0.5 Mbit 60$ İran 0.5 Mbit 220$ Türkiye 0.25 Mbit 32$ |
ADSL takip programları size sadece tahmini sonuçlar verir. Telekom her eksiğine bir kılıf bulduğu gibi kota öğrenme sayfasında da "kullandıgınız kota takip programları ile bizim tuttuğumuz loglar zırt sebepten ötürü birbiri ile eşleşmeyebilir haberiniz olsun" gibi bir ifade kullanıyor. Allah kahretsin ki Türkiye'de internet kullanıcısı olmak iğrenç bir duygu insanın kendini gördüğü adam olmaması gibi birşey. 3 GB internet adam akıllı bir kullanıcıya hiç bir halukarda yetmez, yenilediğiniz her sayfanın (cache dışı) bir kere daha bilgisayarınıza yüklendiğini ve en berbat sitenin bile ortalama 20-30 mb olduğunu düşünecek olursak ve bırakın youtube dan video izlemeyi baktığınız her resim kotanızdan ufak ufak megabaytçıklar götürür. Gelgelelim pişkin TTNET yöneticileri yetersizliklerine çözüm bulmak yerine "Türk insanına 3gb kotalı paketimizi tavsiye ediyoruz, yaaauu ne gerek var okadar para ödeyecenn de şey edecende gel bunu kullan hem sen rahat et hem bizim yetersiz alt yapımız çıkmasın meydaane.." diyorlar. Nefret ediyorum 8o| |
arkadaslar benim zyxel modemim bozuldu elektiromikciye goturdum flasin yandigini soledi ona gore flas bulamadi bana bub programini bulmami istedi ama bulamiyorum bana yardimbi olurmusunuz |
Alıntı:
ZyXEL |
Alıntı:
|
Türk Telekom ADSL Kullanım Bilgileri adresten durum öğrenilebilir dediler ama siz bilirsiniz |
Kablosuz Bağlantı-Mac Adresi wpa2 şiferesi koydum modeme ama benim ağlantım kopuyor aşağıdaki şıklarınseçiminde yanlışlık mıyaptım.Bir de bu mac adresi bu konuda ne işe yarıyor.Teşekkürler. Kablosuz Güvenlik Seviyesini Seçiniz: Kapalı WEP WPA WPA şifreleme en güvenli kablosuz veri iletişim standardıdır. WPA şifrelemeyi ayarlamak için önce modu seçiniz. Ön doğrulama kullanmak istiyorsanız Ön doğrulamayı etkinleştir kutusuna tıklayınız. WPA WPA2 WPA1/WPA2 ortak modu WPA2 ön doğrulamayı etkinleştir. PSK Anahtarı Şifre: 802.1x kullanmak için Radius sunucu IP Addresi: Port: Şifre: Grup Şifresi Değiştirme Aralığı: |
Şu sorunu çözene dua edecem Arkadaşlar benim iki tane sorunum var 1) yeni eve taşınınca adsl hattıımı naklettirdim yeni robotics marka bir modem aldım internettten dosya indirirken; mesela 70 mb ise indirilen boyut 70 diyor ama bi türlü dosya indirmesi bitmiyor öyle takılıp kalıyor bunu nasıl çözerim? 2) modemle telefonu yanyana kullanamıyorum, daha doğrusu modemle telefon hattı arasana spriter koyunca modem çalışmıyor, spriteri deiştirdim ama sorun çözülmedi bu iki sorunum için yardımcı olursanız sevinirim |
adsl yi umarım paraler den almıyor sun dur . buraya gir dowland uplan hızı nabak nor melse Test Sonucunuz baska yerde ara mesela modem de |
paralelden kastın ne anlamadım valla, söylediğin adresten baktım hızım şuymuş 437.9 kbps = 53 KB/s |
selam arkadaşlar bilgisayarım Microsoft Generic Host Process For Win32 Service hatasi veriyor internet bağlantım kopuyor sık sık.Bunun sebebi nedir,bundan nasıl kurtulabiliriz...Format olmuyor defalarca denedim.İlginiz ve alakanız için çok sağolunhttp://www.webhatti.com/images/smilies/ilkler/s9.gif |
Alıntı:
ALINTIDIR Arkadaslar microsoft Generic Host Process For Win32 Service hatasini duzelten yeni bir yamayi bugun yayinladi. Fakat yama tek basina ise yaramiyor bu yuzden bende bu hata sirasinda 139 ve 445 numarali portlarda hatalar oldugunu farkettim. Bu yuzden bu portlari devre disi birakmaniz gerekiyor. Kodlari elle yazdigim icin bi yanlislik olabilir eger oyleyse buraya yazin duzelteyim. Iste bu hatadan kurtulmak icin yapmaniz gerekenler: 1. Oncelikle bu adresteki ZipURL.in SP2 programlarini indirin. Microsofttan indiremezsiniz cnku dogrulama gerekiyor bu yuzden ben sizin ciin buraya upload ettim. 2. Programi kurduktan sonra baslat - calistir - asagidakini yazin entera basin. IPSeccmd.exe -w REG -p "Block TCP 139 Filter" -r "Block Inbound TCP 139 Rule" -f *=0:139:TCP -n BLOCK -x IPSeccmd.exe -w REG -p "Block TCP 445 Filter" -r "Block Inbound TCP 445 Rule" -f *=0:445:TCP -n BLOCK -x 3. tekrar baslat - calistir: IPSeccmd.exe -w REG -p "Block TCP 139 Filter" -r "Block Outbound TCP 139 Rule" -f 0=*:139:TCP -n BLOCK IPSeccmd.exe -w REG -p "Block TCP 445 Filter" -r "Block Outbound TCP 445 Rule" -f 0=*:445:TCP -n BLOCK 3. Eger bu islemler olmadiysa firewall yardimi ile 139 ve 445 numarali portlari engelleyin. 4. tekrar dogrulama gerektigi icin **** upload ettim bunu indirin ve uygulayin: ZipURL.in 5. baslat - calistir - Dcomcnfg.exe yazip entera basin. Konsol Koku altinda Bilesen Hizmetleri tiklayin. Bilgisayarlar klasorunu acin. Bilgisayarim'i sag tiklayin ve sonra ozellikler'i tiklayin. Varsayilan ozellikler sekmesini tiklatin. Bu bilgisayar uzerinde dagitilmis COM'u etkinlestir isaretini kaldirin. Uygulayin ve yeniden baslayin. 6. Alternatif 445. port kapatma yolu: baslat - calistir - regedit yazip entera basin. buraya gidin: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\NetBT\Parameters TransportBindName adli degeri cift tiklayin ve degeri silin. bilgisyari yeniden baslatn 7. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\windows\CurrentVersion\Run sag tarafta msblast.exe diye bisey gorurseniz hemen silin. ve bilgisayarinizda msblast.exe aratin bulundugu yerde silin. 8. HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\OLE "EnableDCOM" adli degeri N olarak degistirin. Bu yazı için Serji arkadaşıma Teşekkür ederim.... |
Alıntı:
|
ya nete girebiliyorum ama 2 dkdan fazla duramıyorum işte bulundugum yer ist yardımcı ola bılıyormusunz adama gıbı msn kullanamıyorum (bir arkadaşımın sorusu) yardımcı olusanızsevınırım |
Alıntı:
440375 Adsl Destek Hattıyla irtibata geçip sorununuzu bildirin ve arıza kaydı oluşturun. Yetkili bir kişi gelip hattınızı kontrol etsin bu bağlantı kopmalarının çoğu Telekomdan kaynaklanabiliyor... Bilgisayarınıza giden kablolarda bulunan ekler, Splitterınızın yanlış bağlanması veya splitter olmadan ana hattan gelen kabloyla telefon-modem kablolarını paralel bağlamanızda bağlantı kopmasına neden olur... |
arkdsım adsl kotsını acamdım olmuyotbyanlıs veya hata veriyor merhabalar bu eim32 bendede var ama benimkorkum bilgisayarıma bişey olur diye elliyomıyorumoraları oyüğzden yardımcı olursan sevinirim |
Alıntı:
Adsl Kota bilgilerine ulaşmak için tıklayınız... Türk Telekom ADSL Kullanım Bilgileri |
arkadaşlar bnim zyxcell usb modemim var pcyi her açtığımda tekrar tekrar çevirmektense otomatik bağlanabilirmiyim bu modemle?????? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
arkadaşlar bana indirdiğim kota bilgilerini gösteren bir program önerebilirmisiniz! türktelekom sitesine girmeye eriniyorumda... lütfen teşekürler |
adsl cok fazla kesılıo 10 dk bir kesılıo control panelıne grp ppoe ppoa veya brıdge mı secmem gerek |
Alıntı:
Download ADSL Kota 2.2 Pro ADSL Kota 2.0 pro Bedava İndir! Alıntı:
Hat kesilmesine neden olan nedenler:
|
o tel numarasına aittir kullanıcı adı ve parola, ama port türü aynı olduğunda girilebiliyor. tabi hangi hattan girersen o hattın kotasına işleniyor yani adsl şifresi çalınan bi kullanıcının başını ağrıtmaz bu! şifre kötü niyetle değiştirilse bile hat sahibi 444 0 375 den tekrar istediği şifreyi düzenletebilir! Alıntı:
|
Umarım sorunumu doğru yere yazıyorum.. :( Arkadaşlar, modemimden garip sesler gelmeye başladı. İşlem yapılırken bilgisayardan gelen o ses, biraz düşük olarak sürekli modemden geliyor. Muhtemelen buna bağlı olarakta, modemi açtığımda hattın olmadıgı gösteriyor. Oysaki hat var. Bi kaç kere modemi yeniden başlatıyorum, Messenger'daki bağlantı sorun giderici ile düzeltmeye çalışıyorum, oluyor.. Ama çok zamanımı alıyor. Messenger'dan denediğimde 80072ee7 hatasını veriyor. Bu hatayı araştırdım. Buldugum şey, DNS'i otomatik olarak alması için ayarlamamdı. Ama zaten otomatik olarak ayarlı, hiç değiştirmedim. Acaba sorun nerede? Başınıza gelmişse bilirsiniz diye düşündüm.. Şimdiden çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar.. Saygılarımla, Majeste.. |
Alıntı:
Ancak dns sorunları için önerebileceğim çözüm ; modemin arkasında /yanında /bir kenarında bulunan küçük "reset" düymesine, deliğe kalem v.s. sokarak birkaçsaniye bekletin ve modemi resetleyin. Modemdeki ışıklar bir süre yanacak ve sönüp/tekrar yanacak. Daha sonra modeminize göre (örn: 192.168.1.1) 'e girin ve ayarları yeniden verin. Modeme nasıl ttnet kullanıcı adı ve şifremi veririm? konusunda herhangi bir bilginiz yokise işlemi gerçekleştirmeden marka/model 'e göre arama yapın yada buraya yazın. |
ADSL HATTIM SÜREKLİ KESİLİYOR YADA SİNYAL ÇOK AŞIRI DÜŞÜYOR Arkadaşlar iyi akşamlar. Yaklaşık 3-4 gündür ADSL bağlantım sürekli kopuyor... bazen 15 dk. bazen yarım saat bazende 5 dk. bir kopuyor bağlantım... Splitter ı kontrol ettim sorun yok, Hub ı kontrol ettim sorun yok, Bir yardım lütfen :(:(:( |
Alıntı:
|
merhaba arkadaşlar... cnet AD804-NF adsl router kullanıyorum...bağlantı çeşidim adsl...problemim şu : ip değiştirmek için modemi açıp kapaatıgımda sıklıkla internete bağlanamama porblemiyle karşı karşıya kalıyorum...aldıgım uyarı ise şöyle...ekranın sol üst köşesinde "please wait while you redirected" diyor sonra ttnetin sayfası açılıyor...yanlış şifre yada kullanıcı adı girdiniz yazıyor...baktım yanlışmı diye ama hepsi dogru..reset atıyorum tekrar yine aynı problem..bağlantı ikonu üzerinden onar diyorum yine aynı problem...bazen boyle urasıorum şansıma bağlanıveriyor..bazen ise sinirlenip yeter bıktım şu arızadan diyip bırakıyorum...sorun kasperskyden fln kaynaklanıyordur belki die kaldırdım bilgisayardan..windowsun guvenlk duvarını bile kapattım ya..kablolarda da bi problem yok..kafayı yiecem pls yardım... Not : Yazıyı yazmadan 10 dk once de aynı porblemi yaşadım..içeri gidip geldiğimde duzelmişti...şansmıdır nedir?:S |
slm arkadaslar ben vista yukledim fakat intel prodsl 2200 modemin vista icin drıverını bulamıyorum acıl yardımcı olursanız sevınırım şimdiden sagolun |
slm arkadaşlar bnim modeme sinyal pc açıldıktan 5-10 dk sonra gelio modem creative broadband blaster portlu modem önceleri böyle bi sorun yoktu ama şimdi modemin fişini pc nin fişi ile beraber takıyorum pc açıldıktan 5-10 dk sonra sinyal alıo modem telefona kablo modemden gidio telefonda herhangi bi problem yok sorun ne olabilir şimdiden saolun |
bn 4 GB we aşıodm şimdi aşmıorm aşmam inş. bi daha:P |
Alıntı:
|
limitsiz internet kullanıyorum. her ay sabit fiyat ödüyoruz fakat faturanın birini kaybetmişiz. sonra elime geçti. yatırıp yatırmadığımızı hatırlamıyorum. ödenen faturaları yada internet borcunu göreceğimiz bir site verirmisiniz. yada internnet hemen kesilirmi? |
ben de int alacam selam arkadaşlar bende int alacam ama smileadsl ile ttnet arasında kaldım hangisini bana tercih edersiniz teşekürler... |
Alıntı:
fakat ttnet te 2 farklı tarife var.birincisi 30 milyon veiyor, 4 gblık indirme yapabiliyorsun bu da yaklaşık 4 film indirebilecek kadar 2.si sınırsız olanı 49 milyon ödüyorsun. adı üstünde sınırsız indirme yapabilirsin. çoğu kişi 30 milyon vererek işi ucuza getirdiğini düşünüyor ama 20 milyon fazla vererek 10 hatta 20 kat daha fazla verim alıyorsun. tercih senin.;) |
Alıntı:
|
port yönlendirme Philips Kablosuz modem kullanıyorum İşyerindeki bilgisayarımdan evdeki bilgisayar'a erişebilmek istiyorum,ayarları nasıl yapmalıyım.Yardımcı olursanız sevinirim. |
arkadaşım ttnet en iyisi sınırsız alın kafanız dinç olsun yok kotam doldu yok bu ay kotam bitti onun gibi dertleriniz olmaz |
Alıntı:
Kullandığınız modem'in modeli ve evinizle iş yerinizin mesafe/uzaklığını yazsanız daha net açıklama yapabiliriz., Evden ofise wireles bağlantı yapmak basit ama mesafe önemli... Philips'ın birçok çesiti var modeminizin üzerindeki sticker dan modelini öğrenip yazabilirsiniz... |
slm arkadaşlar geçen ayın download miktarına baktığımda 4.17 gibi bir rakam var ama 2 gün sonra baktığımda bu rakam artıyor şu anda 4.7 lerde geçen ayın olmasına rağmen, bunun nedeni ne olabilir. teşekkürler. |
Alıntı:
arkadasım adsl.kote.ttnet.net.tr den bakıyosan böle hatalar olabilir Zaten orda açıklamada sadece bilgi amaçlıdır ve resmi bir geçerliliği yoktur eğer 4GB geçmediğine eminsen adsl destek hattından bilgi almanı tavsiye ederim :) 444 0 375=> Adsl Destek Hattı Dipnot: Biraz geç cevaplandı ama kusura bakmayınız :) |
Pegasus modem kullanıyorum. Telefon çaldığı zaman(açıldığında) bağlantı kopuyor. Bunu gidermek için elimde bir kutucuk var socet galiba ismi. Ama nereye hangi kabloyu takacağımı bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz ? Ya da bunun dışında başka bir yol var mı ? |
Alıntı:
esasında işin çok kolay o socet üzerinde 3 adet giriş var bunlardan birisi de LİNE =Yazar oraya telefon hattını baglıyacaksın. MODEM yazan yere sana (küçük bir kablo vermişlerdir)onu takıp modeme telefon kablosunun cıktıgı yere baglıyacaksın.eger küçük kablo yok ise bu telefonun ara kablosu ile de olur. TELEFON (yazan yerede telefonu bagla) Bu kadar. Kolay gelsin Sevgiyle kalın. |
| Saat: 06:02 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık