MsXLabs
Sayfa 1 / 3

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Kuyruk sokumu iltihabı tedavisi var mıdır? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/209804-kuyruk-sokumu-iltihabi-tedavisi-var-midir.html)

Ziyaretçi 12 Kasım 2008 20:05

Kuyruk sokumu iltihabı tedavisi var mıdır?
 
yaklaşık 2 yıldır kuyruk sokumumda sivilce büyüklüğünde şişmeler meydana gelip kayboluyordu bundan 1,5 ay önce yine oluştu ve bu kez yaklaşık bir limon büyüklüğünde oldu genel cerraha gittim ve iltihap olduğunu söyledi şırıngayla birazını çekti antibiyotik tedavisi verdi akabinde amaliyat diyor.sadece sol kalçamda varken şimdi çok küçük sağ taraftada oluştu.sorum : bunun ameliyatsız bir tedavisi varmı acaba???

tşk ederim


fadedliver 12 Kasım 2008 20:08

İnceleyiniz
Kıl Dönmesi Hastalığı - Kıl Dönmesi Nedir? Nasıl Oluşur? - MsXLabs


Misafir 12 Kasım 2008 20:09

Kuyruk Sokumundan Kaynaklanan Ağrılar: Düşme, çarpma sonucu kuyruk sokumu kolaylıkla kırılabilir ve çok uzun süren ağrılara yol açar. Bu kemiğin ya çıkartılması ya da düzeltilmesi gerekir. Gebelik sırasında düşenlerde düzeltmeye gerek yoktur. Çoğu kez bebek çıkarken kendiliğinden düzelir.
Kuyruk sokumundan gelişen diğer bir ağrı da dokumacı makatı denilen durumdur. Kalça kemiğinin oturma durumunda zeminle temas eden bölümünde bulunan bir çeşit yastık görevi yapan kısmın iltihaplanması ile bölgede sürekli ağrı baş gösterir. Bölgeye lokal anestezikler ve kortikosteroid enjeksiyonları ile hastalarda uzun süreli rahatlama sağlanabilir.
Kuyruk sokumu ağrılarının diğer bir özelliği zaman geçirilmeden tedavi gerekliliğidir. Aksi takdirde cerrahi girişime rağmen ağrı devam eder. Hastaların uzun süre simite benzer minderlerde oturması gerekebilir.




körkuyu 12 Kasım 2008 20:11

bende fadedliver gibi kıl dönmesi olduğunu düşünüyorum.......fadedliver'in verdiği linkten incelersin.....;)


Misafir 16 Eylül 2009 00:15

Ziyaretçi arkadaşım benzer bir sorun benimde başıma geldi, bende antibiyotik redavisi alıyorum, bir netice alabildinmi haber edersen sevinirim


Misafir 29 Aralık 2009 20:29

Mrb yaklaşık 1 sene önce kuruk sokumumun biraz altında ve sol tarafta (ortada değil) iltihaplanma oluyor bikaç gün sonra patlıyor ve o iltihap akıyor. sonra tekrar aynı iltihaplanma başlıyor. iltihaplı olduğu dönemlerde oturmakta güçlük çekiyorum ağrı yapıyor kıl dönemesi olabilir mi? bazı zamanlar uzun süre iltihap olmuyor.


Misafir 29 Ocak 2010 16:25

slm kuyruk sokumum çok kaşınıyodu aradan 3 ay geçti kuyruk sokumunn altında 3cm genişlinde bi delik oluştu ne kanıyo ne intaplanıyo hiç bi zararı yok kaşıya kaşıyamı yırtmış olabilirim acaba neden delik olurki bu beni şüphelendiriyo çok şaşırdım acaba kendilinde yapışırmı


_KleopatrA_ 29 Ocak 2010 16:26

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1673721)
slm kuyruk sokumum çok kaşınıyodu aradan 3 ay geçti kuyruk sokumunn altında 3cm genişlinde bi delik oluştu ne kanıyo ne intaplanıyo hiç bi zararı yok kaşıya kaşıyamı yırtmış olabilirim acaba neden delik olurki bu beni şüphelendiriyo çok şaşırdım acaba kendilinde yapışırmı

Doktora görünmenizde fayda var.


Misafir 16 Mart 2010 19:57

Alıntı:

kuyruk sokumunda iltihap
kardesim ayni problem bendede dun oldu doktora gittim ve bana dedikleri .. o siskinlik intahap . kucuk boyuttaki siskinlik antibiotikle geciriyor. .

senin o limon boyutundaki dedigin onu ameliyatsizda aliyorlar. orani bicakla kesip intahapi disari sikiyorlar.


Misafir006 22 Mart 2010 00:00

slm ben bır kavga esnasında kuyruk kemıgıme tekme aldım
kuyruk kemıgım catladı ve altında kucuk bı yaralanma oldu vede gunluk ıltıhap gelıyor doktora gıttım sadece krem yasdı uygulamama ragmen gunluk ıltıhap devam edıyor ne yapmalıyım



Saat: 08:00
Sayfa 1 / 3

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık