MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Tıp Bilimleri (https://www.msxlabs.org/forum/tip-bilimleri/)
-   -   En etkili bit ilacı hangisidir? (https://www.msxlabs.org/forum/tip-bilimleri/210631-en-etkili-bit-ilaci-hangisidir.html)

Ziyaretçi 16 Kasım 2008 12:55

En etkili bit ilacı hangisidir?
 
En etkili bit ilacı hangisidir?


Keten Prenses 16 Kasım 2008 12:58

Saç Biti Nedir?
Saç bitleri insan saçında yaşayan ve üreyen çok küçük , kanatsız, günde 2-8 kez kan emerek beslenen gri böceklerdir. Sirke denilen yumurtaları görmek bitin kendisini görmekten daha kolaydır ve genellikle enseye yakın, kulakların arkasında ve başın arkasında saç tellerine tutunmuş halde bulunurlar. Sirkeler kir veya kepek gibi yıkanarak temizlenemezler. Önce etkili bir ürün ile öldürülmeli, sonra bu amaç için yapılmış ürünün kutusundan çıkacak olan özel bir tarak ile saçtan temizlenmelidir.

Saç biti insan vücudu dışında yalnızca 48 saat yaşayabilir ve evcil hayvanlar üzerinde yaşayamaz. Sirkeler ise insan vücudu dışında kumaş ve battaniye üzerinde 10-15 gün canlı kalabilirler.

Nasıl Bulaşır?
Bitlenmenin yaygın olarak düşünüldüğü gibi pislikle bir ilgisi yoktur; aslında bit temiz, sağlıklı saçı, kirli saça tercih eder. Yetişkin ya da çocuk, herkes bitlenebilir. En yaygın belirtisi, başın ve ensenin şiddetle kaşınmasıdır. Saç biti son derece bulaşıcıdır. Tarak, fırça, eşarp, yastık, şapka ve tüylü oyuncaklar gibi paylaşılan kişisel eşyalar ile yayılırlar. Tekrarlanan salgın riskini azaltmak için bu eşyaları paylaşmaktan kaçınılmalıdır.

Bitlendiğimizi Nasıl Anlarız?

Bitlenmeyi gösteren ilk ipucu sık sık kafa derisinin kaşınmasıdır. Biti tespit etmek ve yayılmasını engellemek amacıyla, ensenin arka kısmındaki ve kulak arkasındaki saçlar dikkatle incelenmelidir. Bitler ışıktan kaçtıkları için, yalnızca saç kılına yapışmış küçük beyazımsı, oval yumurtaları (sirkeleri) görebilirsiniz.

İdeal Bir Bitlenme Tedavisi Nasıl Olmalıdır?
  • Tek uygulama ile kısa sürede etki göstermeli.
  • Güzel kokulu, saçları dolaştırmayan, taramayı zorlaştırmayan, etrafa bulaşmayan, boyalı ve permalı saçlarda problem yaratmayan özelliklere sahip olmalı.
  • Kalıcı etkisiyle bitlerin saça tekrar yerleşmesini engellemeli.
  • Sadece bitleri değil,sirkeleri de yok etmeli.
  • Kullanıcı tarafından iyi tolere edilmeli, yan etkileri olmamalı.
  • Kullanıcıya toksik etkisi olmamalı
  • Bugüne kadar pek çok yolu kullanarak insanoğlu bitle mücadele etmeye çalışmıştır. Kötü kokulu gaz ve kimi zehirli maddeler içeren ilaçlar bunlardan bazılarıdır. Daha çok çocuklarda rastlandığı için tedavinin çocuklar için güvenli, yüksek oranda etkili, sadece bitleri değil yumurtalarını da öldüren bir bit ilacı ile yapılması gerekir.
Oysa günümüzde artık bu alanda kullanılan madde ve ilaçlarda büyük gelişmeler kaydedilmiş, hatta koruyucu etkili permetrin etken maddesi içeren ilaçlar geliştirilmiştir. Saç biti tedavisinin bitleri olduğu kadar yumurtaları da öldürmesi ve tekrar bulaşmayı önlemesi gerekir. Piyasada birkaç bit öldürücü ilaç vardır ve değişik şekillerde bulunmaktadır; şampuan, saç kremi gibi. Fakat bunların hepsi bit tedavisinde istenen etkiyi göstermez!!!

Bitlenme tedavisinde kullanılan çeşitli maddeler şunlardır:
Gamma Benzen Hekzaklorid
Böceğin sinir sistemini felç ederek etki gösterir. Ülkemizde yasaklanmıştır.

Benzil Benzoat
Deri ve mukozayı tahriş ettiği için bit tedavisinde pek tercih edilmez.

Fenotrin (Sumitrin)
Işıkta stabilitesini koruyamaz. Uygulamadan sonra güneş ışığı altında etkinliğini yitirir. Bu nedenle kalıcı etkisi yoktur.

Piretroidler 1. Jenerasyon
Krizantem çiçeğinin böcek öldürücü etkisi Farslar zamanında fark edilmiştir. Eski Yugoslavya toprakları üzerinde olan Dalmaçyadaki bir halk hikayesine göre, yaşlı bir kadın beyaz papatyalara benzeyen bir çiçeği toplar. Çiçek solduğunda bir köşeye atar, daha sonra dönüp baktığında solmuş çiçeklerin çevresinde ölü böcekleri fark eder ve krizantem ailesinden olan bu çiçek çeşidinin böcekler üzerinde öldürücü etkisi bu şekilde fark edilir. 1800lü yıllardan başlayarak kuru çiçekler böcek öldürücü olarak ABDye ihraç edilir. 1900lü yıllarda piretroid olarak adlandırılan bu madde bit tedavisinde kullanılmıştır, ancak ışıkta bozulması sorun oluşturmuştur.

Permetrin 2. Jenerasyon 1973de ışığa dayanıklı piretroid olan permetrin İngilterede geliştirilmiştir. Permetrin aynı zamanda bit tedavisinde en az iki haftadan altı haftaya kadar koruyucu etkiye de sahiptir. Günümüzde permetrin koruyucu özelliği, kullanım kolaylığı, yan etkilerinin az olması ve güvenilir olması nedeniyle en çok tercih edilen ilaçlardandır.

DEVAMI Bit Nedir? Nasıl Bulaşır?


SEDEPH 27 Şubat 2009 13:36

Saç bitleri saçlarda çoğalıp yaşayan, kafa derisindeki kandan beslenen küçük böceklerdir. Bitlerin büyüklüğü susam tanesi kadar olup, 6 bacakları vardır ve renkleri bronzdan grimsi beyaza kadar değişmektedir. ömürleri 30 gündür ve kafa derisinden uzakta sadece 2 gün yaşayabilirler.
Sirke , saç bitinin yumurtasına verilen isimdir. küçük beyazımsı toplu iğne başı büyüklüğünde saç tellerine yapışık duran beneklerdir. Sirkeler önce saç derisine çok yakın bir yere bırakılırlar, daha sonra saç uzadıkça saç dibinden uzaklaşırlar. Sirkeler yaklaşık 7 ila 10 gün arasında yumurtadan çıkarlar ve 7 gün içinde olgun bir bit halini alırlar.

Saç bitleri tırmanırlar, uçup zıplayamazlar ve hayvanların üzerinde yaşamazlar. Bacaklarının ucundaki kanca benzeri kıskaçları ile saça tutunurlar. Sirkeler genellikle ensedeki, kahküllerin altındaki ve kulak arkasındaki saç tellerinde bulunurlar.

Nasıl Yayılırlar?
Saç biti baş teması ya da bazen bitlenmiş birisi ile ayni şapkanın, başlığın giyilmesi, ayni tarağın veya fırçanın kullanılması yoluyla yayılır.

Belirtileri nelerdir?

Belirti olmayabilir, ya da aşağıdakiler sayılabilir:
- Saçta gıdıklanma duygusu
- Bit ısırmalarından dolayı kafada kaşıntı
- Kaşınmalardan dolayı kafa derisinde yaralar oluşabilir ve kimi zaman bu yaralar iltihaplanabilir.
- Yastık üzerinde ince siyah tozlar (bit dışkısı) ya da soluk gri bit derisi görülebilir.

Saç bitinin ve sirkelerinin kontrol edilmesi:

Parlak ışığın altında büyüteç ve ince dişli tarak ile saçların içini ve kafa derisini yakından inceleyin. Sirkelerin fark edilmesi ve görülmesi genellikle daha kolaydır. Ense ve kulak arkasındaki saç tellerine yapışık dururlar. Kepeklerden farklı olarak saçın fırçalanmasıyla düşmezler.

Eğer saç biti bulursanız:
Evdeki diğer kişilerde de olup olmadığını kontrol edin ve bit ilacını sadece kafasında bit olanlara uygulayın. Bit ilacını bit bulaşmış herkese ayni günde uygulayın. Bit ilacı uygulamasını 7 gün sonra tekrarlayın. yakın temasta bulunduğunuz arkadaşlarınıza ve iş arkadaşlarınıza sizde bit bulunduğunu haber verin. Bitlenmiş kişi bit ilacının ilk uygulanmasından sonra işine veya okuluna dönebilir.

Saç biti nasıl tedavi edilir?
12 aylıktan küçük bebekler için ya da hamileyseniz veya emziriyorsanız ya da hassas bir cildiniz varsa, bir doktora danışınız. Kimyasal ilaçlarla temizleme yerine elle toplama önerilebilir. Saç biti ilaçları reçetesiz olarak eczanelerden satın alınabilir. Belirtilen kullanım talimatlarına uyunuz. Kullanılan ürünlerin göze kaçmamasına dikkat ediniz;gözleri bir havlu ya da elbezi ile kapatınız ve urunu uygularken eldiven kullanınız. Kullandıktan sonra ellerinizi yıkayınız.

Faydalı öneriler:

ilaç uygulamasından önce (ya da sonra) saç kremi kullanmayınız. Isı ilacı etkisiz hale getirebileceğinden, ilaç uygulamasından sonra saç kurutma makinesi kullanmayınız. ilacı uyguladıktan sonra 1-2 gün saçı yıkamayınız.

ilaçtan sonra urunun etkili olup olmadığını kontrol edin. saçı ince dişli bir tarak ile tarayıp, tarağı kağıt mendil veya bir bez ile sildikten sonra her hangi bir hareket görüp görmediğinize bakin. Bitler hala canlı ise, saç biti kullandığınız ilaca dirençli olabilir. saçı yıkayıp farklı bir bile. ime sahip başka bir ürün (eczacınıza sorunuz) ile yeniden ilaçlayın. Eğer diğer ilaç da etkisiz olursa saçın her gün kontrol edilip, bitlerin ve sirkelerin ince dişli tarak ve tırnak uçları ile toplanması geriye kalan tek seçenektir. Bu işlem çok zahmetlidir ama dikkatlice uygulanırsa, zamanla saçın bütün bitlerden ayıklanması mümkün olacaktır. işlem sırasında büyüteç kullanılması yumurta ve bitlerin daha kolay görülmesinde yardımcı olabilir.

Tarakları, fırçaları, başlıkları ve yatak takımlarını kontrol ediniz. Taraklar ve fırçalar 10 dakika sureyle (50 derecenin üzerinde) deterjanlı sıcak suya yatırılabilir. Yatak takımları, giysiler ve havlular çamaşır makinesinin sıcak yıkama programında yıkanabilir ya da kurutma makinesinin sıcak programında kurutulabilir. Yıkanamayan ya da kuru temizleme yapılamayan şeyler -örn. şapkalar, en az dört gün sureyle bir plastik torbada tutulabilir. Sirkelerin toplanması şart değildir. Saç bitinin toplum içinde yayılmasını azaltmanın en iyi yolu, çocuğunuzun saçını haftada bir kontrol etmektir.


ladydeniz 28 Nisan 2009 11:55

Piyasada şu ara yeni silikon bazlı Bitrin adında bir ürün keşfettim, henüz her yerde bulunmuyor sanırım ama dilerim kısa sürede yayılır. Bu ürün saç derisine hiçbir şekilde zarar vermiyor, hatta saçı besleyip canlı ve parlak görünmesini sağlıyor, biraz kozmetik aslında.. işlevi ise saç biti ve yumurtasını boğarak öldürüyor, zehirleme yöntemi değil yani bit kesinlikle buna bir bağaşıklık geliştiremiyor. Yeğenim için kullandım ve oldukça etkili, kullanımı çok kolay..sprey şeklinde ve tüm saçı spreyleyerek ıslatıyorsunuz, hiçbirşeyle sarmadan kendi halinde kurumasını bekliyorsunuz ve 8 saat sonra yıkıyorsunuz,hiçbir renk ve kokusu yok,dediğim gibi hatta saçı oldukça parlak ve canlı gösteriyor.


merve89 22 Eylül 2009 13:15

Kwellada Şampuan: Eriş­kin­ler ve 6 ay­lık­tan bü­yükço­cuk­lar­da, ku­ru saç ve cilt ye­ter­li mik­tar­da Kwel­la­da Sham­poo ile ıs­la­tı­lır. Bit bu­laş­mışolan böl­ge­le­rin Kwel­la­da Sham­poo ile iyi­ce ıs­lan­ma­sı sağ­la­na­rak ila­cın et­ki et­me­siiçin 10 da­ki­ka bek­le­nir. Saç­lar da­ha son­ra su ile yı­ka­nıp du­ru­la­nır.Ölü bit ve yu­mur­ta­la­rı­nın te­miz­len­me­si ge­rek­li de­ğil­dir. Koz­me­tikaçı­dan ge­rek­li gö­rül­dü­ğün­de sık bir ta­rak kul­la­nı­la­rak ölü bit veyu­mur­ta­la­rı te­miz­le­ne­bi­lir. Tek bir te­da­viy­le ol­gu­la­rın %97-99’uiyi­le­şir. Ge­re­kir­se 7-10 gün son­ra uy­gu­la­ma tek­rar­la­na­bi­lir.


The_DeViL 13 Ekim 2009 10:33

TEDAVİ
Bitlenme tedavisinde hasta ve yakın çevresi tedaviye alınmalıdır.
Tedavide Gamma benzene hexachloride, Benzyl benzoat, Permetrinin losyon veya şampuan formları kullanılır.
Gamma benzene hexachloride ve Benzyl benzoat bitleri öldürür, sirkelere etki etmez. Baş bitlenmesinde seçilen ilacın, şampuan formları ile saçlar yıkanır. Sirkeler tek tek mekanik olarak temizlenir. Gövde bitlenmesinde hasta seçilen şampuanla banyo yaptıktan sonra elbise ve çamaşırlarını değiştirmelidir.Giysiler kaynatılıp, sıcak ütü ile ütülenmedir.
Kasık bitlenmesinde seçilen ilacın losyon formu ile özellikle pubik ve perianal bölgeye olmak üzere fazla kıllı kişilerde bacak, göğüs ve aksillaya sürülmelidir.İlaç 8-10 saat vücutta bırakılmalıdır. Sürenin sonranın hastaya yıkandıktan sonra dezenfekte edilmiş çamaşır giymesi önerilmelidir.
Gamma benzene hexachloride ve Benzyl benzoat topikal kullanıldığında ilaç deriden absorbe olur. Bu nedenle yeni doğanlarda, küçük çocuklarda ve hamilelerde kullanılmamalıdır. %7-8lik baume de perou pomadı veya permetrin kullanılmalıdır.


Misafir 15 Ekim 2009 17:03

şimdi yeni bir ilaç çıkmış adı paranit sprey


Misafir 16 Ekim 2009 08:45

krevel krevellada bu ilacı eczaneye söylerseniz verirler çok etkili bir ilaç kökten çözüm yani


Misafir 17 Ekim 2009 21:06

keneson diye bir ilaç var toz seklinde onu kullanın kesinlikle gözle temas ettirmeyin gercekten cok faydalı sacınıza sürün basortüyle bağlayın yarım saat snra saclarınızı yıkayın bitlerin kendiliğinden göküldüğünü göreceksiniz ama tedbir olarak saclarınızı yıkadıktan sonra tarayın


Misafir 27 Ekim 2009 15:32

en etkili bit ilacı ZALVOR dur her eczanede var


Misafir 19 Kasım 2009 15:52

benim kızımda ve oglumdada bit olustu, 1 yıldan fazla ugrastım
bir yıllık ugrastan sonra ve arastırmalarımdan defne yağını kesfettim.
bitleri hemen öldürüyor. sirkelerden emin olamadıgım için 2 haftada bir
surmeye devam ettim su anda hepsi bitti. üstelik kızımın sacları cok gür
ve çok uzun. defne yagını surdukten sonra streç le kapatıyorum bekleyebildigim
kadar bekleyip defne sampuanı ile yıkıyorum. üstelik cok besleyici.


Misafir 30 Kasım 2009 21:25

BENCE ANTİ BİT İLACI ÇOK ETKİLİ DEĞİL BEN BAYBİT LOSYONUNU ÖNERİRİM KAFADA 8 SAAT DURUYO BİTLERİ BOĞARAK ÖLDÜRÜYO İŞE YARIYO


Misafir 8 Aralık 2009 02:29

Artık yeni nesil bit ilaçları çıktı. Türkiye'de şu anda en etkilisi silikon bazlı BİTRİN Sprey formu olan üründür. Eczanelerden alabilirsiniz. Eski ürünlerin ve şampuanların içinde böcek ilacı DDT var.. bu sebeple kullanmayalım. bir kez kullanıyorsunuz etkisini 15 dakika sonra bit ve sirkeyi boğarak öldürüyor. kokusuz ve kuru saça uygulanıyor. Zahmetsizce. geçmiş olsun


Misafir 10 Aralık 2009 12:19

benim kızlarımda bitlendi ben anti bit şampuanı kullandım iyi geldi
ama şampuanı sürmek yetmez bizde bit yoktu sadece sirke vardı onları tek tek ellerimle çıkartıp tırnaklarımla bastırdım yarısı ölü sirkeydi canlı olanları çıt diye ses çıkartıyordu onlar bite dönüşüyor size tavsiyem ilaçladıktan sonra kendiniz tek tek temizleyin geçmiş olsun


Misafir 2 Şubat 2010 22:43

Kwel diyorlar ama bende bilmiyorum ..


Misafir 20 Mart 2010 17:28

bit ilacı
 
bu konuda en acıklayıcı bilgi ne kullanılacagıdır sanırım bitin anlatımına gerek varmı biti herkes biliyor sadece tek bir ilac ismi verilsin kesin cözüm salayan örnegin bir tanesni arstırdım buldum alman ürünü ndya isimli siprey evet cözüm zehir deyil bitleri bogmaktek kullanımda kesin netice veriyor


Misafir 3 Nisan 2010 19:02

Merhaba ilköğretim 2. sınıfa giden kızımın saçın bit bulduk. Hemen bir araştırma yaptım ve Paranit adlı ilacı gidip aldım (eczaneden 27 TL) Bugün veya yarın kullandıktan sonra birkaç gün sonra izlediğimiz etkiyi sizinle paylaşmayı düşünüyorum...


Misafir 25 Mayıs 2010 19:12

Kesin çözüm paranit benim iki kızımda da vardı. Denemediğim şampuan ve gaz yağı hepsinini denedim hiç boşdan yere onlara para vermeyin. Gidin en yakın eczaneye paranit alın, bundan 4-5 ay önce çok zor bulunuyordu şimdi her yerde var. Gaz yağı diyorlar gaz yağı çocukların cildini tahriş ediyor sakın denemeyin.


Misafir 27 Ağustos 2010 14:01

merve
 
bence benim merve diye arkadaşım var bitlendi ve en iyi bit ilacı pıtamit


Misafir 28 Ağustos 2010 12:49

bite karşı saça kesinlikle şampuan kullanılmaması sabun kulanımımı bitlerin azalmasını saglıyor. bide bu çamaşır sodaları var onu sıcak suda eritip bu suyla ve sabunla yıkamakta işe yarıyo ama hergün yıkamak ve taramak gerekiyo.


Misafir 23 Eylül 2010 22:29

komşu kızının okuldan bit getirmesiyle 3 yaşındaki oglum ve ben bitlendik ilk başlarda saçımın kullandıgım boyadan dolayı kaşındığını sanmıştım . evde bir bit tarağım vardı önüme bir beyaz tülbent serip taradım 40 tane bit düştü karıncanın yarısı kadar önce düşünce hareket etmiyor sonra yürümeye beşlıyor.bir eczaneye danışarak paranit aldım şu sıralar reklamlarda çok çıkıyor 30tl. saçı onunla sıprey biçiminde ıslatıp 15 dakika sonra yıkayıp bit taragı var ilacın kutusunda o tarakla tarıyorsun.çok memnun kaldım.10 gün sonra tekrar aynı şekilde uygulayacam fakat gerekmiycek ben kurtuldum . evdeki her şeyi sıcak suyla yıkadım. nevresimleri havluları saç taraklarımı sıcak suda beklettim.


Misafir 13 Kasım 2010 15:43

bitten kurtulmanın yolu.
 
Arkadaşlar, yaklaşık 1 hafta önce oğlum gittiği anaokuldaki bir arkadaşından bitlendi ve okulda bir anda salgın oldu. Bir velinin tavsiyesi ile NYDA isimli bir bit ilacı aldım. tek seferlik kullanımda hem bitlere hemde özellikle etki edeceğine inanmadığım sirkelere %100 etki etti.
Prospektüsünde tarif edildiği gibi kullanılması durumunda çok etkili.
Çocuğuma zarar verip vermediğini merak edip eczacıya danıştığımda etken madde olan dimetikonun bebek bakım ürünlerinde kullanıldığı, ayrıca deriden emilmediği için herhangibir toksit etki oluşturmadığı bilgisine ulaştım.
Size kesinlikle öneririm. Ayrıce 18 liralık uygun bir fiyata sahip.
Geçmiş olsun.


Misafir 22 Mart 2011 20:05

Arkadaşlar 20 sayfalık forumu hatim ettim en iyi ilaçlar
NYDA
PARANİT
KWELL
diyor herkes.


Misafir 3 Haziran 2011 00:08

Bit tarağı ile sirkeleri, tararken, tarak ( V ) şeklinde oaçı oluştursun, tarama yönü aşağıya olacak. Sirkeler tarağın dibinde toplanır. Yoksa saçta ordan oraya taşımış olursunuz.


Misafir 15 Haziran 2011 12:06

bit derdi
 
Arkadaşlar benim kzımda da bit vardı .Aylarca yok edemedim,fakat nyda diye bit ilacı var onu sadece 1 sefer kullandım ve sonuç süper.gerçekten bit olayı sona erdi .bu arada antibit kullandım ama fayda sağlamadı.


Misafir 16 Haziran 2011 17:16

benim de kızım geçenlerde bitlendi. ne yapacağımı bilmiyordum. eczanelerde satılan anti- bit ilacını kullnadım hiç işe yaramadı. sonra ise NYDA adlı bit ilacını kullandım bu ilaçtan çok memnunum


Misafir 20 Haziran 2011 03:13

nyda sprey anti bit e göre çok iyi.
o olmazsa da kwellada şampuan olabilir.

antibit köpürüyor ve hiçbir işe yaramıyor. Bana antibit le bitlerden kurtulan 1 kişi gösteremezsiniz. Bu işin ticari boyutu olmasaydı 2011 yılında saç bitini konuşur olmazdık. Para kazanmak amacıyla anti bit denilen şampuan hala satıyor ve bitlerin temizlendiğini sananlar etrafa bit yaymaya devam ediyor maalesef. Bu kısır döngü biteceğe benzemiyor.

Saç bitinden kurtulmak çok zor. Antibit yerine kendi şampuanınızı kullanın daha iyi.
Kwellada etkili. Nyda ondan daha etkili ama diğerine göre pahalıya kaçıyor. küçücük şişe 18 tl ve saçlar 60 cm falansa tek uygulamada biter.
Canlı bitin üzerine nyda yı damlattım ve 3 saniyede öldü :))

Ama hangi ilacı kullanırsak kullanalım kesin çözüm yok. Niye mi.
Kafada yüzlerce sirke var. Nyda tüm bitleri öldürdü. 7 gün önce saça bırakılan sirke yarın bit halini alıyor. ve bir 7 gün sonra o da yumurta bırakıyor. Yani haftada bir yapmak lazım sirke dahi görmeyene kadar. O da bitti diyelim 3 haftada kesin sonuca ulaştık. Bitin asıl kaynağı olan x arkadaşından yeni bir anaç bit bulaşıyor ve akşam eve gelene kadar 10 yumurtayı salıyor. Bunu önlemek için en az 2 uygulama dahayapmanız lazım. velhasıl bit bitmez.
Bit tokası temizlendikten sonra şart bence.


Misafir 6 Eylül 2011 23:16

Eğer bitlerden kurtulduysanız fakat sirkelerden kurtulamadıysanız size tavsiyem. Sirkeli ( elma sirkesi daha iyi olur) su ile tarayın. Sirke sirkeyi yok eder genelde. İnce uçlu tarağı suya batırın tarayın her taradığınızda sirkeli tasa iyice vurarak temizleyin. Bunu ard arda sık sık uygulayın. Tasda sirkeleri göreceksiniz. Eğer kafanızda canlılar da var geçmiyorsa saçınızı sirke ile yıkayın sarın 5 dk bekleyin. Beyaz bir çarşafa başınızı eğin ve tarayın. Bitler + sirkeler patır patır dökülür. Bitleri tırnağınızın arası ile sıkın ve çıtlasın tabii bu uğraşmalı bölüm. Umarım bunlara gerek kalmaz. Saygılar.


Misafir 8 Eylül 2011 13:10

bitten kurtulmak
 
merhaba arkadaşlar.ben kurtuldum inşallah sizde kurtulursunuz.
bende bit denen illeti kızımda gördüm ilk kez.okuldan bulaşmıştı.temizlemek için eczaneden
şampuan aldım birkaç çeşit denedim olmadı.sonra ispirto,çamaşır suyu,sinek ilacı vs...
çıldırmak üzereyim ama bitten kurtulamadım.kızımında psikolojisi bozuldu benimde.ne yaptıysam
olmadı.yeni çıkan spreyleri kullandım paranit nyda gibi yine olmadı.spreyi sıkıp 15 dakika
bekliyorum taradığımda bitler canlı dökülüyor ve sirkelerde saça yapışmış halde.
en son bir arkadaşımın tavsiyesiyle bitx (bitx@mynet.com buradan sipariş verebilirsiniz)diye
bir sprey kullandım.spreyi sıkıp 15 dakika bekledim
sonra sık dişli tarakla taradığımda sonuç muhteşemdi:)bütün bitler ölü döküldü.sirkelerde can
sızdı.taradıkça sirkelerde bitti.bir hafta sonra tekrar kullandım.hiç bit kalmamıştı ama önlem
amaçlı yinede kullandım.çok mutluyum.


Misafir 2 Ekim 2011 22:37

Öncelikle Anti-Bit kullanmayın işe yaramıyor Paranit in işe yaradığını söylediler şimdide permetrin de iyiymiş bilmiyorum permetrin almayı düşünüyorum acaba kullanan varmı nasıl bir ilaç etkili mi paylaşırsa sevinirim Anti-Bit ilacını kullanmıştım tedavi etti fakat tarağıyla düzenli olarak taradığımız için şimdi tarak saçıma dayanmıyor yani şampuan etkili değil sanırım en iyisi permetrin ama lütfen yine söylüyorum kullanan varsa bilgi verirse iyi olur


Misafir 3 Ekim 2011 18:00

arkadaşlar bendeki daha beter saç köklerine bakıyorum kafa derisinde görünür birşey yok ama ben yinede huylanıyorum. sanırım yeni yerleşiyor çünkü lavabonun üzerine tutup sallayınca bir iki bişey döküldü.o da saçımı iyice tarayarak yıkayınca geçti.internetten edindiğim bilgilere göre bendeki kıl biti denilen şey.düşünsenize kıl kökünüze yapışıyor siyah nokta gibi görünüyor ve siz müdahele edemiyorsunuz içten içten sizi emiyor.Allahım kaşıntıdan ölücem.işin kötü tarafı bebeğim var ve ona geçmesinden korkuyorum.napıcam bilemedim.piyasadaki ilaçlar da hep saç biti tedavisine yönelik.nolur biri bişey sölesin kafayı yicem.


Misafir 27 Ekim 2011 09:28

ben bu yaşımda nerden bulaştığını anlamadığım bu bitçiklerden nyda bit sprey ile kurtuldum hatta yağlı formundan dolayı tararken sirkeler bile geliyo tarağa..sonra 2 3 saatlik sirke kontrolü ve düzenli kontroller devam ederek kurtulduk.gerçekten tavsiye ederm


Misafir 29 Aralık 2011 02:30

öncelikli olarak tüm bitlenen dertdaşlara iyi akşamlar.....
benzer sorunu kızımda da yaşadığım için araştırma içindeyim. şimdiye kadar birçok şey yazılmış ve birçok şey okudum. Özetlemekte fayda var...
1. gaz yağı ve böcek ilacı (DDT) kullanmayın. özellikle çocuğunuzda kan kanseri görülebilir.
2. herkes en etkili ilacın eczaccı ile konuşularak bulunması gerektiğinden bahsetmiş ancak sağlık sorunlarında doktor desteği almak daha önemlidir. ayrıca eczaccı dediğiniz kişilerin çoğunun ilkokul mezunu kalfalar olduğu göz önüne alınırsa tercih etmek daha kolay olabilir.
3.herkez en etkili ilacın peşinde ancak 2008 den buyana hiç kimse bulamamış , yapılan tüm yorumlar kişisel tercihler, muhtemelen bit ilaç firmalarının reklamlarını içermektedir.
4. 1 yaşından küçük çocuklarda, hamilelerde emzirenlerde permetrin içeren ilaçlar (kwellada antibit vb.) kullanılmaz. elle temizlenebilir. saçın üzerinde ayrı bir katman oluşturarak parazitin nefessiz kalmasını sağlayan ajanlar denenebilir (nyda, hedrin vb..) . bu ilaçların dimetikon içerdiği ve deriden vücuda geçmediği söylenmekte. benzer etkiye sahip hindistan cevizi yağını önerenler de bulunmakta.
5. EN ÖNEMLİSİİİİ............. Bit bulaşıcıdır.... Çevredeki bit kaynağının bulunmaması durumunda tekrarlamaların görülmesi mutlak olacaktır.

bitin..... eğitim, statü, gelir, sosyal konumdan haberi olmayan bir hayvan olduğu düşünülürse utanmak çekinmek birçok tedavi seçeneğine rağmen müdehalesiz bırakmak yayılmasını kolaylaştırmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

Saygılarımlar..........


Misafir 6 Ocak 2012 16:12

NYDA
 
Arkadaşlar, benimde kızım bitlendi bir sürü ilaç denedik özellikle şampuanlar hiçbir işe yaramadı. Birde çok kötü kokan ama ismini hatırlayamadığım bir ilaç var onu deneyelim dedik üstünde 15 dakikada etki eder diyor ama bir sonuç elde edemedik. En sonunda eczacımız Nyda isimli ve çok güzel kokan bir ürün tavsiye etti söylendiği gibi uyguladık ve 8 saat bekledik, bitlerden eser kalmadı. Günler boyu ağlayan kızım şimdi rahatladı, hepimiz mutluyuz. Herkese NYDA'yı şiddetle tavsiye ediyorum bir bakıma hayatımızı kurtardı.
Herkese geçmiş olsun


Misafir 17 Şubat 2012 14:29

Arkadaşlar en etkili nedir diye sorup durmayın millet bas bas bağırmış NYDA alın diye bende kardeşime aldım ve kurtulduk. Titiz bir temizlik aşaması gerekli saçınızı ince sık bir tarak ile sürekli tarayacaksınız. İlacı yada şampuanı kullanayım geçer diye bir şey yok ilaçları kullanıp tarakla sirkeleri ayıklayacaksınız başka çaresi yok.


Sheker_kız 19 Nisan 2012 15:20

Arkadaşlar ben yaklaşık 4 yıl önce bitlendim. Bit şampuanları işe yaramıyor. Onun yerine elinizle tamizlemelisiniz. Elinize bir fener alıp yapabilirsiniz


Misafir 3 Ocak 2014 10:32

paraint


ÇINAR 18 Haziran 2014 08:11

Alıntı:

ayten adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2756216)
saçım hep yağlanıyo ve kepekleniyor bunun için bana ne öneriyosunuz

Eczanelerde satılan KETORAL adında kırmızı bir şampuan var kepeklenmeye kaşıntıya birebir ama yağlanmaya yapacak bişey yok cildinizden kaynaklanan bir problem.


Misafir 12 Şubat 2016 19:00

kurtulabilirsihnz
 
hanımefendi öncelikle kızınızı güneşe yatırın saçını ince tarakla tarayın sonrada doktorunuza başvurun en kalitlei ilacı alın hergün yoğunca bit ilacı yapın hergün de ince tarakla tarayın saçını kestirmeyin hatta yatmadan önce bit şsampuanı sürün saçına poşet geçirin öyle yatsın bitlerde daha faydalı olur iyi sağlıklar dilerim


Misafir 23 Eylül 2017 02:18

Bu küçücük parazitler ne büyük sıkıntılar yaşatırmış yıllar önce anladım. Belki birilerine faydam olur diye yazıyorum.Ailede, hatta sülalede diyebilirim aylarca tek sohbetimiz bu bitlerdi. Önce kuzenlerle kaşınmaya başladık. Bit hiç aklımıza gelmedi. Şampuna, saç boyasına falan yorduk olayı. Sonra kaşınırken küçük kuzenimin tırnağının içine girdi. 8-9 kişi şok olduk hepimiz, kaşınıyorduk çünkü. Hemde en az 1.5 - 2 aydır. Abarttığımı düşünenler olabilir bir çoğunuz öyle bit görmemişsinizdir. Şişkoluktan zor hareket ediyorlar. Sanki genetik yapıları değiştirilmiş gibi. Önce doğal olarak hepimiz bit şampuanları spreyleri aldık. Hiç birisi işe yaramadı. İş yerinde çalışanlarımız bile kıyafetlerimizde gördü ve çok utandık. Yurt dışından bile şampuan getirttik. Bu bit çok fena bişeymiş. O dönem annemin rahatsızlığından dolayı aynı evde kalıyorduk. Hepimizin saçları uzun. Amonyak, ddt, sinek ilacı, gaz yağı ve hatta inek bit ilacı ( veteriner arkadaş kesin çözüm demişti) ne kadar kimyasal varsa kullandık. Daha doğrusu kullanmak zorunda kaldık. Çünkü üniversite öğrencisi kuzenim en son banyoda bit temizlemeye çalışırken 52-53-54 diye önündeki havludaki bitleri sayıyordu. Sinirden çok ağladığımız oldu. Her gün çarşaf, nevresim ne varsa kaynattık. Bir gün tesadüfen zeytinyağı vs faydalarını okurken içindeki asitin bitleri öldürdüğü falan yazıyordu internette. O kadar şey denedik, o kadar para verdik. Zeytinyağı mı geçirecek dedik. Ne kaybederiz dedik deneyelim. Sızma zeytinyağını boca ettik kafamıza. 2 gün evden çıkmadık. İlk gün streç filmden sızan yağlar heryeri vıcık vıcık etti. dayandık iki günün sonunda tertemiz olduk. İşte bazen çözüm çok kolaymış. Şimdi hala dalga geçeriz. O bitler kesinlikle Türk biti olamaz. Amerikanın oyunu diye



Saat: 15:44

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık