MsXLabs
Sayfa 1 / 3

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Paranormal Activity filminin gerçek olup olmadığı hakkında kesin bilgi verir misiniz? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/304517-paranormal-activity-filminin-gercek-olup-olmadigi-hakkinda-kesin-bilgi-verir-misiniz.html)

Teamoore 9 Şubat 2010 18:58

Gerçekten alıntı mı, gerçekten esinlenme mi, gerçekçi mi? Yoksa işin gerçeği yalan mı?


Teamoore 11 Şubat 2010 19:16

Filmin gerçek bir olaydan esinlendiği söyleniyor. Sonra gerçek olmadığı anlaşılıyormuş oyuncuların demeçleri yüzünden. Bilgi verir misiniz lütfen


Misafir 11 Şubat 2010 19:19

gerçek bir film adamın evndeki kameraların görüntülerinin aynısını film yapılmış


RuffRyders 11 Şubat 2010 19:21

Tabiki gerçek değil madem gerçek o zaman gerçek görüntüleri görelim daha ilgi çekici olmaz mıydı. Amerikalıların klasik korku filmi sloganı "Filmde anlatılanlar yaşanmıştır vs." gibi ilgi çekme ve gerçekçi kılma şeklidir.


Teamoore 11 Şubat 2010 21:19

Sağol RuffRyders haklısın. Gerçek görüntüler yok belli ki. Bu slogan genellikle korku filmlerinde hep var. Ancak bunu yapmak izleyiciye yalan söylemek olmuyor mu? Amerikanlar böyle yalan söyler miydi ciddi konuda?


RuffRyders 11 Şubat 2010 22:30

İzleyenlerin bunu böyle düşünüp izlemesinden şikayet ediceğini sanmıyorum korku unsurunu arttırıcı bir etken oluyor çünkü... :bilmem:


Misafir 24 Temmuz 2010 12:15

eğer dini konudan baksak katolik kilisesi ayaklanırdı ve vaikandan soruşturma açılırdı... Gercek değil


Misafir 19 Ağustos 2010 16:28

bnm aldıım bilgilere göre amerikann bi bölgesinde işinde iyi olan komiserler tarafından saklanıyormuş zatn 2006 da olmuşp diolar bu oly hem kamra grntüsü olsa onu halkla pylaşrlamı ya biraz mntklı oln onu sklıolrmış araştrmk içindr hrlde D.


Misafir'im 19 Ağustos 2010 19:40

Ben inanıyorum ki bu yaşananlar dünya üzerinde zaten mevcut. Ha Paranormal serisi gerçek değildir o ayrı. Azıcık araştırmayla bulabilirsiniz galiba arkadaşlar. Bunu burada anlatmak istesem günlerimi alır.. Hepinize kolay gelsin..


Teamoore 20 Ağustos 2010 14:32

Bildiğim kadarıyla GERÇEK değil. Filmin rating'i ve kazancı için gerçek denilmiştir normaldir.

Fakat özellikle Amerika'da, arkadaşın da dediği gibi bu olaylar nedense çok oluyormuş. Zaten belgesel kanallarında bile gösteriliyor. Lakin birşey görmüyorsunuz yine ekranda. Psikiyatrlar da kişilerin bunları kendileri yarattığını söylüyorlar kafalarında. Kimileri heyecan arıyor kimilerinin ruhsal hastalıkları var doktorlara göre. Film bu belgesellerin bir uzun şekli gibi olmuş. Zaten belgesellerde de gerçek görüntülerde böyle korku falan yok.


Misafir'im 21 Ağustos 2010 00:36

Ben inanıyorum ki bu yaşananlar dünya üzerinde zaten mevcut. Ha Paranormal serisi gerçek değildir o ayrı. Azıcık araştırmayla bulabilirsiniz galiba arkadaşlar. Bunu burada anlatmak istesem günlerimi alır.. Hepinize kolay gelsin..

İçim rahat etmedi açıklayayım dedim, buyurun arkadaşlar:

Paranormal Activity gibi filmlere konu olan varlıklar cinler olabilir; fakat onlar bunu biliyor mu bilemem. Ve filmdeki yaşananların gerçekliğinden de emin değilim. Fakat bu gibi durumlarda cinler akla gelebilir. Çünkü onlar bir varlığın cismine bürünebiliyorlar. ağaç, hayvan vs. ve insanlara insanlara musallat olabiliyorlar. ( Sorularla İslamiyet | Cinler insanları çarpabilir mi? )

Cinler, gözle görülmeyecek kadar ince, latif, hızlı varlıklardır. İnsanlar gibi Allaha kulluk ve ibadet için yaratılmışlardır. Yüce Rabbimiz: "Ben cinleri ve insanları ancak bana kulluk etsinler diye yarattım." [Zariyat, 56.] hükmüyle, cinlerin hem varlıklarını hem de vazifelerini bize bildirmiştir. Cinler insanlardan önce yaratılmışlardır. Allahu Teala onları yalın, zehirli bir ateşten yaratmıştır. [Hicir, 27; Rahman, 15.]

Cinler buradan araştırabilirsiniz.

Muavvizeteyen (Nas ve Felak sureleri)
Cinlerin şerrinden kurtulmak için de, Hz. Peygamber (s.a.v)’in, Felak ve Nas Surelerini okuduğu, ashabına ve bizzat Hz. Aişe validemize de okumayı tavsiye ettiği bildirilmektedir.
Hz. Âişe (r.a)’den rivayet edilen bir hadis şöyledir: “Hz. Peygamber (s.a.v) yatağına girdiği zaman, ellerine üfleyip Muavvizeteyn'i ve Kul hüvallahu ahad'i okur, ellerini yüzüne ve vücuduna sürer ve bunu üç kere tekrar ederdi. Hastalandığı zaman aynı şeyi kendisine yapmamı bana emrederdi.”(Buhari, Fezâilü'l-Kur'ân, 14)

Konu dışı olarak bir de şunu söylemek isterim ki:

Şarlatanlık yapanlarda mevcut değil mi? Evet tabiki bu konuda şunu söylemek istiyorum: Fal, gelecekten haber verenler vs. bu kişiler genelde cinler ile işbirliği yapmakta ve ona gelen kişi hakkında bilgisi olan cin ona o kişi hakkında bilgi verip o fal bakan kişi de onları dile getirmektedir. Gelecekten haber veremezler. Bu sebeple kısaca diyebiliriz ki, cinler gaybı bilmez. Ancak gayb hükmünde olmayan, bizim kaybettiğimiz veya var olduğu halde bilmediğimiz şahadet alemine, yani şu bizim yaşadığımız görünen aleme ait şeyleri bilebilirler ve yitik eşyaları bulabilirler. Bunda hızlarının, boyutlarının ve ömürlerinin uzun olmasının etkisi büyüktür

Kur’an ve Sünnet’in onaylamadığı şekilde gaybdan haber alma çabası içine girmek, insanı asıl gayesinden alıkoyan ve giderek yaratılış maksadından uzak vadilere sürükleyen tehlikeli bir meşgaledir.
Bizim için gerekli ve lüzumlu olan gaybî bilgiler zaten Kur’an ve Sünnet tarafından verilmiştir. Bunun ötesine uzanarak haddimizi ve yetkimizi aşmak, kulluk bilincimize bir katkı sağlamayacağı gibi, tam tersine şeytanî vesveselerin esiri olarak kendimizde birtakım istidatlar, kuvvetler ve yetenekler vehmetmemize yol açar. Bunun sağlayacağı paye ise -Allah’a sığınırız- şeytanın avaneliğinden başka bir şey değildir.
Ne Sahabe ne de Selef uleması böyle şeylerle meşgul olmuştur. O kutlu nesillerin örnekliği ise, eğer yeterince örnek alabilirsek, bizim için her türlü tehlikeden emin olmanın, her türlü payenin ötesinde “kulluk” makamına erişebilmenin biricik adresidir ( Ebubekir Sifil)

Konuyu biraz dağıttım; fakat bu konular hakkında bilgi sahibi olmanızı istedim. Sonuç olarak böyle şeylerden Allah' a sığınmalıyız. Ve gaybdan haber almak gibi şeylerle asıl yoluuzdan olmamamız ve kendimizi kaybetmememiz dileğiyle Allah' a emanet olun.


Misafir 29 Ekim 2010 14:08

Bence gerçek zaten hayatımızda cinler diye birşey var bir karı koca da bu şeyleri yaşamış ve bize de film olarak göstermişler ama paranormal 2.ci serisinin gerçek olup olmadığını bilmiyorum .


Teamoore 30 Ekim 2010 21:55

Paranormal Activity'de iblisden söz ediliyor.


Misafir 1 Kasım 2010 15:33

GERÇEK
 
Arkadaşlar gerçek demiynlere bir cevabım var
Şimdi bn baştan anlatayım
::İngilterede yeni evlenen bir çift vardır bunlar filmdeki eve taşınırlar eve hırsızlar için kamere sistemi ile döşerler sonra evde garip bişeyler olduğunu fark ederler inanmak için yere pudra serperler sonra pudranın dağıldığını görürler böyle garip olaylar olunca kız çıldırır ve eşini bıçaklar sonra olduğu yere çöker polisler ewden gelen cinayet haberi ile ewe gelirler ve bu kamera kayıtlarını bulurlar ve bu kamere sisteminide bir film yapımcısı bulur ve film yapar (gerçek çift ölüdür).


GERÇEK KAMERA KAYIDI İNGİLTERE'DEDİR.


Teamoore 4 Kasım 2010 00:35

Ben gerçek olmadığını internetteki araştırmalarımdan öğrendim. Tabi bu hep bir bilinmezdir. Dünyada film sattırmak izlettirmek için herşeyi yaparlar.


Misafir 13 Kasım 2010 05:33

bence film gerçek çünkü net tarihleri uydurmuş olamazlar diye düşünüyorum ki ; bunlar gerçektende yaşanan olaylar..bende bu tarz olayların şahidiyim ve bizzat yaşamış bulunmaktayım.sadece derecesi farklı..paronomal activity'de bıraz abartılmış gıbı dursada gerçek olduguna inanıyorum..bu şeylerin adı herşey olabılır..sadece cin diye nıtelendıremıyorum..şeytan,ruh vs..baska bırseyde olabılır..bunlar gayet normal yaratıklar..hepimizi sonuçta Allah yaratmıştır..hiçbirşeyden korkmamak lazım..bu tarz şeyleri düşündükçe kendımıze ve çevremızdekılere rahatsızlık verebılırız.fazla derine dalmamak lazım..


Teamoore 14 Kasım 2010 01:58

Filmde abartıldıgına katılıyorum. Ama muhtemelen bir olaylardan esinlendiler bu filmi yaparken. Daima böyle filmlerde gerçekten alıntıdır derler Amerikanlar ama bu tür olaylar da Amerika'da oluyor. Yalan ya da gerçek. Birçoğu kandırma tabi. Birçoğu da psikiyatrlara göre o insanların kendi beyinsel rahatsızlıkları yüzünden oluyor.


Misafir 28 Kasım 2010 18:09

Ya ben bu filmi ilk izlediğimde gerçekmi yoksa değilmi tereddütündeydim.
Ancak çoğu kaynak ve kişi gerçek olmadığını söylüyorlar.
Filmin sonunda adam ölüyor , ve kadında bulunamadı diye yazıyor.
Ve ayrıca bu filmin başka versiyonlarıda var. Bir başka filmde ikiside öldü yazıyor.
Yani diyeceğim bence inanmayın .
Başlarını izlerken sıkılmıştık. Her şey sıradanmış gibi görünüyordu. Asıl olaylar sonlarına doğru oluyor.
2006 yılında yaşanmış bu olay [ söylenceye göre ] ve iki çift bir kamera alıp evlerine bu musallat olan görünmez şey her ne ise onu kaydetmek istiyorlar. Filmdeki kadın bu görünmez şeyleri küçüklüğünden beri görüyor. Kısaca özet bu.
!!YİNEDE YANLIZ İZLEMENİZİ TAVSİYE ETMEM !!!!


Misafir 6 Aralık 2010 16:40

arkadaşlar bu filmde tabi gerçeklik bilinmez ama benim kafama takılan birşey var biz 6 boyutlu bir varlığı nasıl görebiliyoruz bu imkansız bir olaydır hem böyle bir olay gerçek olsaydı emin olun kimse bundan bahsetmezdi ve çok ilgi çekici bi konu olurdu ve noolcak sonuç insanlar tırlatacak vb olaylar olacak böyle bir olay imkansızdır... İMKANSIZ DİYE BİRŞEY YOKTUR AMA VARSA EMİN OLUN HEPİMİZ BU OLAYI DUYARDIK Kİ ESKİ BİR OLAY DEĞİL 2006 DAYAPILAN Bİ FİLM VEYA 2007 UMARIM GERÇEK DEĞİLDİR ...


Misafir 8 Aralık 2010 10:19

paranormal activity gerçek
 
Çünkü cinler var.Hatta arkadaşımın annesinin içinde sesini bile duydum.


Misafir 1 Ocak 2011 23:16

you tube de var arkadaşlar gerçek videoları


Misafir 5 Ocak 2011 16:35

Bana görede gerçek değil fakat bazılarına soruyorum gerçek diyorlar bu nasıl iş ya...


Teamoore 5 Ocak 2011 19:47

Ona bakarsanız gerçek diyor film de. Ama sinema sektörü bunu yapıyor.


Misafir 11 Ocak 2011 01:49

film gerçek değili düne kadar gerçek sanıyodum googleden gala gösterimlerine baktım ve oyuncuları poz vermişlerdi film afişi önünde o AN baya hayal kırıklığına uğrAdım amaherşeye rağmen başarılı


Misafir 16 Ocak 2011 22:22

Selamın Aleyküm Beyler; bakın bu film gerçek olsaydı inanınki başka kişilerinde başına gelirdi ya da dünya da sadece bu haberler dolanırdı bu yüzden bazı arkadaşlarımız bunu gerçek sanıp korkudan titriyorlar ya bize gelirse ya olursa beyler(gerçek olduğuna inananlar) eger böyle bisi warsa Allah izin vermez yani iblise şeytana bile demiş ki kalbi dili ve beyni dışında hükmede bilirsin bu demektir ki
insanı ancak düşüncelerle rahatsız eder Allah asla izin vermez kısacası rahat olun bu tür filmler piyasada çok var gerçekçilik yapmaya çalışmışlar anlıcagınız hadi selametle kendinize iyi bakın


Misafir 30 Ocak 2011 16:43

bnce..bu..film..gerçek....kadından...beli..kaıdn..neler..yasadını...sabah.. kalktında..unutuyor...;) hem sevgilisinin cesedii bıldunmus arastırın
micheas yani kattie sevgilinni ercekten öldürmüş ve sevilisinin mezarı nın fotoöları var bakınnn arastırın
neden yalabn sölesinler o zman bnde texas katliamına ianmıyorumm


RuffRyders 30 Ocak 2011 16:50

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1963193)
bnce..bu..film..gerçek....kadından...beli..kaıdn..neler..yasadını...sabah.. kalktında..unutuyor...;) hem sevgilisinin cesedii bıldunmus arastırın
micheas yani kattie sevgilinni ercekten öldürmüş ve sevilisinin mezarı nın fotoöları var bakınnn arastırın
neden yalabn sölesinler o zman bnde texas katliamına ianmıyorumm


Evet Teksas Katliamına inanma hatta Elms Sokağı Kabusunada inanmayabilirsin :D Birazcık mantık yürütün bu doğaüstü olaylar, ufolar vs. niye hep ABD sınırları içerisinde oluyor. :) Hollywood...


Misafir 30 Ocak 2011 20:27

bende şunu söyliyim 1.si gerçek polis kayıtlarında bulunmuş ölü çiftin çektiği kassette polisler saklıyormuş.
ama 2.si 1.sinden esinlenerek yapılmış zaten 1.si sadece küçük bi el kamerasıyla 1 çift çekmiş evlerinde yaşananları görüntüler renksiz zaten.
ama TAKTİRİ İLAHİ kimse bilemez bunu gerçek olup olmadığını kimse bilemez :) AYRICA MİSAFİR ARKADAŞIMIZIN DEDİKLERİ TAMAMEN DOĞRU BNLAR KURAN-I KERİM'dede yazo (bu varlıklar),


Teamoore 31 Ocak 2011 02:23

Amerika'nın yaratıcılıkları ve film sektörünün abartısı gerçektir. Zaten bu konularda belgeseller de yapıyorlar. Ve objektif olsun diye Psikolog da koyuyorlar. Psikolog bazı insanların kendi sorunlu beyinlerinde yarattığı olaylardır bunlar diyor. Tabi geneli. Mesela hayaletlere inananlar ve benzeri.


Misafir 31 Ocak 2011 13:49

Ben bir araştırdımda bu film serisi gerçek değil bu oyuncuların hepsini araştırdım ve 2010 da ve film çekimleri sonrası galada fotoğrafları var demekki gerçek değil.


Misafir 1 Şubat 2011 01:59

TABİKİDE GERÇEK DEĞİL FİLM İNANDIRICI OLSUN DİYE TEK KAMERAYLA ÇEKMİŞLER


Misafir 8 Şubat 2011 21:13

Arkadaşlar film kesinlikle gerçek çünkü Amerikada filmdede geçtiği gibi 2 sevgilinin başına böyle birşey gelmiş ve yine filmde geçtiği gibi onlarda kamera kulanarak bu olayı çözmeye çalışmışlar.Bu görüntüler amerikada bi karakolda saklanıyormuş bu filmde amerikadaki karakoldan alıntıdır.Yalan söylemiyorum yarım saatlik bi araştırmayla benim ulduklarım aynılarını bula bilirsiniz arkadaşlar


Misafir 25 Şubat 2011 09:41

bence
 
ya ben inanıyoRum bunu izLeyen 4 kişi amerikada kendini öLdürdü...


Misafir 4 Mart 2011 20:31

bence ilk başlar paranorlmal activity gerçek değil ve araştırdım doğru çıktı kimse korkmasın bu filmi izleyenler iyi seyirler


Misafir 8 Mart 2011 16:04

Olay gerçektir. Yaşanan mahallede kalan tanıdığım vardı. O oraya gelmeden 2 hafta önce olay yaşanmış. Ev tecrit edilmiş.


Misafir 13 Mart 2011 04:58

Size bir soru Film hangi ülkede çekilirse çekilsin nerde olursa olsun Gerçek olduğunu ıspat eden kamera kayıtları işaretler weya soyut bir şey ortada olsaydı we bütün insan ırkı bunu bilseydi nasıl olurdu ???Sizce Gerçeksede zaten geçek değil dedirtirler adamlara-Kadınlara biraz mantıklı düşünün ben araştırmama devam ediyorum bence sizde araştırma yapmadan bi konu hakkında fazla yorum yapmayın...


Teamoore 13 Mart 2011 23:21

Filmdeki görüntüler, olanlar gerçek değil diye biliyoruz. Bu hep söylendi yetkililerin ağzından. Ama olay hakkında yorum çok.


Misafir 26 Mart 2011 10:46

bence de gerçek deil


Misafir 30 Mart 2011 17:22

Tabikiide GeRcek degiL . zaten CinLerin insanlara böle zararları yoktur Filmde baya bir abartmışLar . evet cevremzde yaşanıyor böle şeyler ama tek sebepi böle şeylerin üstünde çok durmaktır . .


Teamoore 30 Mart 2011 20:40

Zaten Filmde geçen İblis idi... Yabancılar Ona İnanıyor Genelde.


Misafir 16 Nisan 2011 18:16

Saçmalık...
 
Bakın biraz mantıklı olun eğer 3 harfliler bu adam ve kadının yanındaysa bizede aynı şey olur.Amerikanlar hep aynı şeyleri der "Bu olay eskiden yaşanmıştır ve hayal ürünü içermemektedir."
Ama bu filmin sitesindede yazıyor bunlar Abisi.. :D


Teamoore 18 Nisan 2011 18:50

İnsanın daimi gerilim ve etki yaratmak istemesinin sebebi.


Misafir 24 Nisan 2011 16:31

arkadaşlar size mantıklı bişi sölicem 3 harfliler kamerada gözükürmü yada kendini gösterrmi! hem paranormal activitynin sonunda kız bağırıo garip bişeye dönüşüo peki bilerek kendini nie göstersini biraz mantıklı düşüneleim bence kesinli film ama beni en çok yanıltan polis departmanından alınmış bu kayıtlar ya o çok yanıltıcı işte başka hiç bişey mantıklı degil bence


Misafir 28 Nisan 2011 20:43

evde qizli kamera vardi ordan cekildi ben inaniyorum walla


Misafir 2 Mayıs 2011 09:35

eqer o qörüntüler qösterilse büyük bi sasyalosyon olur. herkez cinlerden perilerden knsr.
ayrıca bu filmi defalarca izledim. 1nci cd'de yok ancak 2nci cd'de bize yardımcı olan polis teşkilatına ve ölenlerin ailesne teseekür ederiz. die bi alt yazı qecio. ve cinleri perileri en cok ekileyen sey. onlarn hakkınka knsp üstüne qtmek. bence bu knuyu kapatın.


Misafir 8 Mayıs 2011 20:19

tabikide gercek hayattada bu gibi seylerle karsılasabiliniyor ancak bır takım arastırmadan sonra we yorumları okuduktan sonrakı .. halan bu filmin gercek olup olmadıgını bulamadım arkadaslar yardımcı olurmusunuz..?


Teamoore 10 Mayıs 2011 13:33

Hayatta boyle seyler olur veya olmaz ama film gercek değildir ben onu anladım. Gercek gibi yansitilmis. Profesyonel bir Amerikan filmi ve hayal gücü. Zaten sonradan film setinden bir veya birkaç kisi gercek olmadıgını belirtmişti...


Misafir 10 Mayıs 2011 19:07

bu film gerçek olaydan çekilmiştir


Misafir 17 Mayıs 2011 06:04

FİLM 2006 da yapılmış belki yalandır.. Ama benim ilgimi çeken de şu eğer araştırırsanız ( CARLSBAD POLİCE DEPARTMENTS ) böyle bir polis teşkilatının olduğu görünmekte. Ve filmin alt yapısını araştırırsanız eğer filmin gerçek kayıtları polis teşkilatında tutulmakta ( PARANORMAL ACTİVİTY ) nin ilk bölümünü teşkilattan almaları biraz zor olsa gerek ki 2. bölümünü çıkarabildi..


Misafir 19 Mayıs 2011 13:35

BEN CE GERÇEK 1990 DA YAŞANMIŞ VE KORKUNÇLUĞUNDAN SİLİNMİŞ !!



Saat: 08:01
Sayfa 1 / 3

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık