MsXLabs
Sayfa 1 / 2

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Birkaç haftalık kedi yavruları anneleri yoksa eğer nasıl beslenir? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/318448-birkac-haftalik-kedi-yavrulari-anneleri-yoksa-eger-nasil-beslenir.html)

Teamoore 19 Nisan 2010 18:58

Yeni doğmuş annesiz bebek kedi bakımı nasıl yapılır, yavru kediler nasıl beslenir?

Bizde 1.5haftalık çok minik hamster kadar kedi yavruları var. Anneleri terk etti gitti ve gelmiyor. Onları tabi ki süt ile besliyoruz ama en iyi besleme yöntemi nedir? Besleme şekli nedir? Sütü verirken sıkıntılı oluyor çünkü doğru düzgün içemiyorlar. Ayrıca bitlenmeleri var gibi. Bitlenme için ne yapılabilir? Sütü en rahat vermenin yöntemi nedir? Ağlamalarının önüne nasıl geçilir, nasıl bebekler rahatlatılır? Bilgi rica ediyorum.


rambo3947 19 Nisan 2010 19:12

Bilgilendirme amaçlıdır ve alıntıdır ;
Annesiz yavrunun bakımıAnnesiz bir yavrunun kaç günlük olduğunu anlamak için göbek kordonuna ve gözlerine bakmamız yeterli olacaktır. Henüz göbek kordonu düşmemiş ve ıslak ise zaten yeni doğmuştur, henüz birkaç saatliktir. Eğer göbek kordonu düşmemiş fakat kuru ise birkaç günlüktür. Yeni doğan yavrunun göbeği ortalama bir haftada düşer.
Göbek kordonunun bakımı:
Günde iki defa batikon kompresi yapılarak bölgenin enfekte olması engellenmelidir. Kordon kuruyunca birkaç gün içinde batikon uygulaması bırakılmalıdır. Göbek kordonu bir çok bakteri ve virus tarafından kolayca enfekte edilebilir. Mikroorganizmaların kontaminasyonunu engellemek için yavruya mutlaka steril bir eldiven ile müdahale edilmelidir. Direkt elle temastan kaçınılmalıdır. Ayrıca yeni doğan yavru bu nedenle çok temiz bir yerde bakılmalı, hatta eczanelerde satılan hasta altı yatak koruyucu örtülerinden kullanılmalıdır.
Yeni doğanın ısıtılması:
Doğum sonrası yeni doğan yavru ıslak olacağından beden ısısı hızla düşmeye, hypotermi, başlar (ortalama 5 derecelik bir düşüş yaşanır) Hypotermiden korumak için yavru hemen kurutulmalıdır. Bu amaçla bir tutam pamuk ile yuvarlak ve yumuşak manüplasyonlarla yavrunun tüm vücuduna masaj yapılır. Bu işlemden sonra sıcak su konulmuş termofor ya da bir pet şişe içine sıcak su doldurur ve bir havluya sarılarak termofor yavrunun altına konur. Termofor veya sıcak su içeren pet şişe yavruya direk temas ettirilmemelidir. Haşlanmalar meydana gelebilir. Termofor 3-4 saat ara ile yinelenmelidir.
Beslenmesi:
Yeni doğan yavrunun göz kapakları henüz kapalıdır ve kulakları duymaz fakat koku ve tat alma duyuları vardır. Yeni doğan yavrunun henüz emme refleksi güçlü değildir. Doğumdan hemen sonraki ilk 12 saatlik süre içinde yavrular beslenmek zorundadır. Her ne kadar karaciğer glikoz depoları dolu doğsalar bile kan şekeri her geçen zaman daha da düşecektir. Bu nedenle doğumdan hemen sonraki beslenme hayati önem taşır. Hypoglisemi ve buna bağlı ölümler gerçekleşebilir
Kısa süre içinde bir çay bardağı kaynamış ve ılıtılmış su içine bir küp şeker ile hazırlanan solusyondan birkaç damla içirilir ve daha sonra biberon maması verilerek genel durum güçlendirilmeye çalışılır. Beslenmesi için gerekli olan biberon ve biberon maması veteriner klinikleri ve pet shoplarda rahatça bulunabilmektedir. Eğer mama bulamıyorsanız pirinç unu, şeker ve su (veya pastörize inek sütü) ile hazırlanacak bir mama geçici süre kullanılabilir. Ayrıca eczaneden 0-3 aylık bebekler (insan) için olan mamalardan da kullanabilirsiniz. Mamanın tüketim tarihinin dolmamış olmasına mutlaka dikkat edin.
Mamanın hazırlanışı:
Bir cezvede içme suyu kaynatılır ve kaynayan su önceden içi sıcak su ile çalkalanmış biberona boşaltılır. Biberonda bulunan her çizgi için bir ölçek mama konulup topaklar kayboluncaya kadar iyice çalkalanır. Hazırlanan mamadan birkaç damla bileğimize damlatılır, eğer bileğimiz yanmıyorsa yavru beslemeye başlanabilir. Biberon 45 derecelik bir açı ile yavruya verilir. Beslenme sonrası yavrunun ağız temizliği ılık suya batırılmış bir pamuk veya gazlı bez ile yapılmalıdır. Yeni doğan her üç saatte bir beslenmelidir. Bir defada aldığı mama miktarı ilk hafta 2-6 cc., ikinci ve üçüncü haftalarda bu doz biraz daha artarak 10cc.’yi bulur. Dördüncü haftadan itibaren ek gıdaya geçmeye başlanabilir.

Ek gıda olarak piyasada bulunan birinci sınıf püre konserve mamalar yedirilebilir. Ek gıda geçişleri ilk gün günde bir defa ve bir öğünlük olmalıdır, gün geçtikçe biberon mamasının yerine ek konserve gıda verilmelidir. Yavru 5-6 haftalık olduğunda kuru mamaya başlatılabilir. Kuru mama geçişleri de konserve mamada olduğu gibi yavaş yapılmalıdır. Kuru mamada dikkat etmemiz gereken önemli bir nokta; birinci sınıf olması şartının dışında kuru mama kroketlerinin ince ve kolay kırılabilir olmasıdır. Ek gıda olarak pastörize inek sütü verilebilir; fakat süt sulandırılmadan verilmelidir. Burada süt içince ishale neden olan şey, sütün içindeki laktozdur. Yavrularda henüz laktoz toleransı gelişmediğinden sütü sulandırmak yerine verilecek olan süt miktarı az tutulmalı ve yavru tolere ettikçe miktar arttırılmalıdır. Veya marketlerde kolayca bulabileceğiniz laktozsuz sütlerden verebilirsiniz. Süt sulandırıldığında besin değeri düşer. Zaten yavrunun günlük alması gereken protein miktarı süt tarafından yeterli miktarda karşılanamaz.
İdrar ve dışkı yaptırılması:
Yeni doğanın sfinkterleri henüz gelişmediğinden idrar ve dışkıyı kendi başına yapamaz. Normal şartlarda anne kedi, yavrunun perineal bölgesini diliyle yalayarak idrar ve defekasyonu uyarır. Anne kedi olmadığı için ona bakan kişi her beslenme öncesi ve sonrası yavrunun idrar ve dışkılama işlemini yaptırmalıdır
Bu işlem için bir parça pamuk, su ile çok az ıslatılarak yavrunun perineal bölgesine yavaş dokunuşlarla idrar ve defekasyon yaptırılır. Pamuk ile masaj genital organdan anüse doğru olmalıdır (yani genital organdan kuyruk altına doğru). Genital organın dışkı ile kontamine olması sonucu üregenital sistem hastalıkları çok kolay gelişebilir.
Gazının çıkartılması:
Karın bölgesine (göbek) kuru bir parça pamuk ile yuvarlak hareketlerle masaj yapılarak gaz çıkartılmaya çalışılmalıdır.
Yavrunun Yatırılması:
Yeni doğanın enfeksiyon ajanları tarafından kontaminasyonunu engellemek ya da en aza indirgemek amacıyla daima temiz bir altlık kullanılmalıdır. Bu amaçla eczanelerde bulunan hasta altı yatak koruyucu örtülerinden kullanmak yerinde olur. Küçük bir sepet ya da kutucuğun içine altta bir havlu ile sarılmış termofor ve onun üzerine hasta bezi konulmuş bir yatak bebek kedi için ideal olacaktır. Yavru içine konulduktan sonra mutlaka sepet veya kutunun üzeri hava alması engellenmeden kapatılmalıdır.Yavru beslenme ve bakım işlemleri haricinde yatağında tutulmalıdır. Yatak koruyucu örtüsü en az günde bir defa yenisi ile değiştirilmelidir. Köpek yavrularında olduğu gibi yatağının altına saat koymak kedi yavruları için gerekli değildir.

Son olarak size bazı ipuçları:
Yavru sürekli niçin miyavlar?
Karnı açtır,
İdrar ve dışkılama ihtiyacı vardır,
Gazı vardır,
Isınmaya ihtiyacı vardır...
yardımcı oldu ise ne mutlu bana


nötrino 27 Nisan 2010 12:36

Alıntı:

Yeni doğan bir bebek kedi için verdiğiniz bilgiler işime yarıyor. 2haftalık olanlar için nasıl besleme tekniği uygulanmalıdır?
Ayrıca su içmeleri gerekir mi? Gün içinde su içmeleri lazımsa ne kadar ve ne şekillerde verilmesi şarttır?
Alıntı:

Yardım eder misiniz acaba sütten ne zaman kesilirler? Süt dönemi bittiğinde ne tarz bir besleme programı lazım? Su içmeleri gerekir mi süt hariç?
2 haftalık bir kedicik genelde sıvı biberon maması ise beslenir(Kaynatılmış su ve veteriner önerili mama karışımı) 2-3 haftalık kedilerin beslenme ölçüsü, biberon üzerindeki ölçeğe göre(9-10 cc kadardır) 4 haftalık olan bir kediciğe ek gıdalar verilebilir(ek gıdalar,sulandırılmamış inek sütü,püre şeklinde konserve mamalar olabilir)Ek gıdalar günde bir defa verilebilir ve bu aşamadan sonra biberon maması yerini ek gıdaya bırakır Yavru Kedicikler,5-6 haftalık olduklarında ise tamamen kuru mama ile beslenme aşamasına gelirler(süt harici).Kediler su içerler tabiki özellikle yeni doğmuş yavru kediciklere genelde kaynatılmış,ılıtılmış şekerle tatlandırılmış su damla şeklinde içirilir Daha sonraları periyodik olarak aşama aşama bunun derecesi arttırılır Bunun yanında kedilerde pire,bit olayına karşı pire damlası ya da pire spreyi kullanabilirsiniz pire damlasından yavru kediciğin ensesine bir damla damlatıldığında,bu damla,bütün vücudunda ki pire,kene,bit türü parazitleri etkisiz hale getiriyordur (Ek bilgi)

*Hiçbir anne kedi, yavrularını bırakıp gitmez ,gitse bile mutlaka geri dönerler Ama dönmemesi ilginç geldi bana Çünkü bu aşamadaki yavru kediciklerin kendi annelerinin sütüyle beslenmeleri daha yararlı olur Suni beslenme yöntemlerine kıyasla...


nötrino 27 Nisan 2010 23:11

Alıntı:

Teamoore adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1765988)
KEdilerde pire mi var bit mi var. Sadece biri var diye biliyorum. Ayrıca bebek olan kediye o kimyasal damla veya sprey zarar vermez mi? Hangisi güvenlidir?

Kendinin annesi ansızın ortalıktan kayboldu. Gelmedi yeniden geriye. Ki beslediğimiz bir kediydi. Bilemiyorum. Ama bir yerde okudum ki bazı anne kediler nadiren de olsa yavrularını reddebilir veya terk edebilir.

Kediler için genelde pire spreyleri ya da pire damlaları kullanılıyordur Ben genel anlamda parazitlerden bahsettim kene de,bit de olabilir bu ayrıca hiç belli olmaz bunu bilemezsiniz Ama genel anlamda kedicikler için her tür parazite karşı bu ilaçlar (sprey,damla) kullanılıyordur pire spreyi ya da pire damlası adı altında .Sadece küçük bir damla damlatıcaksınız ense kısmına ,zati veterinerinize sorarsanız size nasıl uygulayacağınız konusunda detaylı bilgi verecektir. Zarar verici birşey olsa kullanılmaz veterinerler tarafından da önerilmez ve aynı şekilde burada size bunu öneriyor da olmazdım öyle değil mi?? Benim de bir kedim var şu an 4 yaşında 5 e girmek üzere ,benzer aşamaları bende yaşadım.

Genel olarak anne kediler yavrularını asla terkedip gitmezler bu bir gerçektir Ama istisnaları da olabiliyordur demekki...(Bunun nedenlerini öğrenmek lazım)

Kedileri Pirelerden Koruma Yöntemleri


nötrino 30 Nisan 2010 23:04

İnşallah annelerine bir şey olmamıştır ve sağlığı yerindedir en azından böyle temenni ediyorumdur siz yinede peşin hükümlü olmayın;sürekli beslediğiniz size ve çevrenize alışkın bir kediyse şayet, ansızın çıkıp gelebilir de anne kedicik belli olmaz. Yukarıya yazmış olduğum yöntemleri denemeye çalışın ve küçük yavru kediciği ve diğer yavru kedicikleri mutlaka veterinere gösterip muayene ettirin mikrop kapmamalarına dikkat edin Sütten kesilme dönemlerini de yukarıya yazmıştım;

2-3 haftalık kedilerin beslenme ölçüsü, biberon üzerindeki ölçeğe göre(9-10 cc kadardır) 4 haftalık olan bir kediciğe ek gıdalar verilebilir(ek gıdalar,sulandırılmamış inek sütü,püre şeklinde konserve mamalar olabilir)Ek gıdalar günde bir defa verilebilir ve bu aşamadan sonra biberon maması yerini ek gıdaya bırakır Yavru Kedicikler,5-6 haftalık olduklarında ise tamamen kuru mama ile beslenme aşamasına gelirler(süt harici).

Bu açıklamaya göre yavru kedicikler 5-6 haftalık olduklarında tamamen sütten kesilmiş oluyorlardır.Ayrıca başka bir dişi kedi kendi yavrusu dışındaki kedilere bakabilir mi? tam olarak bilmiyorumdur Ama eğer kendi yavrusu gibi görür benimser ise belki bakabilir Tam tersi de olabilir dışlayabilir de; ya da siz bunu kendiniz deneyerek anlayabilirsiniz ancak(Bu benim görüşüm,tahminim)...


nötrino 19 Mayıs 2010 15:20

Alıntı:

bu arada da annelerini evden atmıştım. zayıf olanın vücudunun soğumaya başladığını anladım ve aynı zamanda ağlıyordu da. annesi de dışarıda ağlıyordu. bu akşam da dayanamadım ve annesini içeri aldım.şimdi yavrulardan hiç ses çıkmıyor.
ama bu yavrular annesiz olsaydı nasıl beslerdim?
ve annesi sokak kedisi. onlarn da sokak kedisi olalarını istemiyorum. ne zamana kadar beklemeliyim? kaç aylık olduklarını da bilmiyorum.Sütü Ne ZamanBıraktırmalıyım?Annesinden Ne Zaman Ayırabilirim?
Bu kediciklerin annelerine ihtiyaçları var anne sütüyle beslenmeleri gerekiyordur.Sokak kedisi olması hiçbir şeyi değiştirmez size alışkın sürekli evinize gelen bir kediyse yavruları orda olduğu sürece gelecektir ;Hiçbir anne kedi, yavrularını bırakıp gitmez ,gitse bile mutlaka geri dönerler...Yani siz onları annelerinden ayırsanız bile anneleri onları bırakmaz Ayrıca anne kediyi dışarıda bırakıp, zavallı yavruları tehlikeye atmışsınız.! Yani bu yavru kediciklerin hem anne sıcaklığına(bedensel) hemde anne sütüne ihtiyaçları vardır Anneleri dururken neden annesiz bırakmaya çalışıyorsunuz onları hıı?? sokak kedisi olduğu için mi? bu mantıklı değil...Ayrıca merak etmeyin bu kediciklere ev ortamınızda uygun bir yer hazırlayıp bakabiliyorsanız sokak kedisi olmazlar size alışırlar Ama anneleri mutlaka yanlarında olmak şartıyla.Yavru kediciklerin kaç haftalık olduklarını tahmin edemiyorsanız mutlaka bir veterinere sorup öğrenin. Sütten kesilmeleri hakkında bilgiyi yukarıda vermiştim zati;O bilgileri inceleyin.
2-3 haftalık kedilerin beslenme ölçüsü, biberon üzerindeki ölçeğe göre(9-10 cc kadardır) 4 haftalık olan bir kediciğe ek gıdalar verilebilir(ek gıdalar,sulandırılmamış inek sütü,püre şeklinde konserve mamalar olabilir)Ek gıdalar günde bir defa verilebilir ve bu aşamadan sonra biberon maması yerini ek gıdaya bırakır Yavru Kedicikler,5-6 haftalık olduklarında ise tamamen kuru mama ile beslenme aşamasına gelirler(süt harici).
Bu açıklamaya göre yavru kedicikler 5-6 haftalık olduklarında tamamen sütten kesilmiş oluyorlardır


nötrino 20 Mayıs 2010 02:36

Alıntı:

Pesimist3495 adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1778512)
Bahsettiğim Çok Zayıf Olan Kedi bu sabah baktığımda ölmüştü.
annnesi sanırım bize alışmaya başladı.
ama bunun pet shoplarda satılan yavru bir kedi olduğunu düşünsek, onlar da annesinden ayrılmıyormu?
sütten kesildiğinde de mi ayırmamalıyım?

Evet ama pet shop türü yerlerde satılan yavru kedicikler sağlıklı bir şekilde satın alınıyorlar(mamaları her türlü vitaminleriyle birlikte) Sizde bulunan yavru kedicikler rahatsız ve zayıf oldukları için gözleri henüz açılmış ve süt içme aşamasında oldukları için annelerinin onların yanında olması zorunludur Yavru kedicikler hassas olurlar bakımları zordur Hele ki yeni doğmuş gözleri yeni açılmış annelerine muhtaç kedicikler için daha zor oluyordur Eğer zamanında gerekli müdahale edilmiş olsaydı o yavru kedicikte belki ölmemiş olurdu.Yavru kediler; bir süre sonra zati sütten kesileceklerdir ve büyüdükçe annelerine bağımlılıkları kalmayacaktır doğanın kanunu bu.Demek istediğim sütten kesilen ve tam sağlıklı bir şekilde yetişmiş kedicikler zati kendileri bir şekilde koparlar annelerinden Ama sizin bahsettiğiniz aşamada değil.Kalan son yavruya ve annesine iyi bakın ve yavru kediciğin mikrop kapmamasına dikkat edin...


nötrino 9 Mart 2011 20:10

Alıntı:

Bir tane doğurmuş. Ankara çok karlı kedi dışarıda duruyordu ama onu içeri aldım.Çünkü hava çok soğuk. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Dışarı çıkartamam çünkü yarım metre kar var evdede duramaz. Çünkü ben okula gidiyorum annem babam işe ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. Yavru kedi sürekli ağlıyor. Ememiyor sanırım. Şimdi evde ama akşam yine dışarı çıkacak. Korkuyorum birşey olur diye hem de çok korkuyorum.
Genelde kediler en az 3 ya da 4 yavru dünyaya getirirler Bu kediciğin 1 tane yavru doğurması ilginç geldi açıkcası... umarım anne kediciğin başka yerlerde yavruları yoktur Eğer var ise anne kediyi dışarı çıktığında takip ederek cevabını bulabilirsiniz.Bunun yanında kediciği eve almanız çok iyi olmuş ve ne olursa olsun onu sakın dışarı bırakmayın.Sürekli ağlıyor ememiyor demişsiniz Annesi yanındaysa mutlaka bir şekilde yavru kediciği besleyecektir ve ısıtıcaktır onu. Açlığı giderilmiş ve sıcak bir ortamda bulunan yavru kedicik ağlamayı kesecek ve uyuyacaktır Bir süre anne kedicikle, yavrusunu misafir edin evinizin küçük ve temiz bir bölümünde ve sıcak tutun onları...

Eğer annesi yoksa yanında birşekilde onu bulup yavruyu beslemesi için evinize almanız gerekiyordur Siz bulamasanız bile o yavrusu için gelecektir ya da evinizin civarında dolaşıyordur büyük bir ihtimalle Yavru kediciği sıcak tutun havlu koyduğunuz sepete küçük bir pet şişe içinde sıcak su koyarsanız bu minik kediciğin vücut ısısını dengede tutacaktır steril plastik bir şırınga(eczanelerde bulabilirsiniz plastik temiz bir şırınga) yardımıyla ılık süt içirerek besleyebilirsiniz onu Bu işlemi sabah -akşam yapsanız bile çok faydası olucaktır Kedicik karnı tok ve üşümüyor ise günün belli bir kısmında zati uyuyacaktır okula ya da işe gidiş geliş saatlerinize göre bu işlemi ayarlayabilirsiniz Bir veterinere de danışıp yardım alabilirsiniz.


ener 28 Haziran 2011 15:40

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2120223)
Ben Bahçeden 2 tane yeni doğmus gözleri ve göbek kordonu düşmemi kedicikler buldm ılık süt ve şekerli suyla besliydm ve yavrularda dışkılarını yaptıllarında içinden beyaz kurt gibi parazitler çıktı ve yavrular hiç yemek yememeye başladı ve öldü .. o kurtların tedavisi için ne yapmalıyım

Yeni doğmuş yavrulara süt verilmemeli veteriner tavsiyesiyle bebek mamaları verilmesi lazım ayrıca parazit içinde veteriner damla verir :)


nötrino 26 Ağustos 2011 12:57

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2147631)
merhaba biz yeni evimize tasındık ve burada canım çok sıkılıyor ama burda sokaktaki kedieri 1. kat olduğu için et veridodum bitane hasta kedi evcillestirdim nasıl evcillestirdimim bilmiyorm bodrumda yavruladı 2 tanei öldü 1 tanesi kayıp 1 tane kaldı sürkli yavru bni tırmalıyo ama annesi çok sevio pisi pisi dedimde miyvalayarak geliyorlar onlardan vazgecmek istiyorum ama onlar bni özler gibi geliyo baska kimseyi gördünde miyavlamıyo ya bana da miyavlammassa diye bırakamıyorum aklımım bir kösesinde onla kalıyorlar onlar yerinie baska seyler le uğrasmak istiorum ama yapamıyorum
yardım edin...

Anne kediciği bir süre et ile beslediğiniz için, size alışmış. Bodrumunuzda anne kedicik ve yavrusu için temiz bir yer hazırlayın En azından elde kalan yavru kediciğin sağlıklı olması,yaşaması için anne kediyi besleyin ve temiz bir kap içinde içme suyu verip,suyu hergün değiştirin Anne kedicik de yavrusunu kendi sütü ile besleyecektir zati.Birşeylerle uğraşmak mı istiyorsunuz?bu bağlamda sizin için bundan önemli iş olamaz bana sorarsanız.


nötrino 27 Ağustos 2011 11:12

Alıntı:

Teamoore adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2147796)
Yavru kedicikler yetişkin olma yolunda hatta anne babaları kadar oluyorlar. Süt içme ihtiyaçları var mı?

Süt,tüm kedilerin sevdikleri bir besindir Benim kedim 6 yaşında olduğu halde zaman zaman süt içebiliyordur(keyfine göre) Kısaca 1 yaşını geçen yavru kedicikler et,mama türü besinlerle beslenebilecekleri gibi süt de içebilirler Ama yeni doğmuş bir yavru kediciğin mutlaka kendi annesinin sütü ile beslenmesi gerekiyordur(zorunlu ihtiyaç).


Teamoore 28 Ağustos 2011 15:39

Alıntı:

nötrino adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2147992)
Süt,tüm kedilerin sevdikleri bir besindir Benim kedim 6 yaşında olduğu halde zaman zaman süt içebiliyordur(keyfine göre) Kısaca 1 yaşını geçen yavru kedicikler et,mama türü besinlerle beslenebilecekleri gibi süt de içebilirler Ama yeni doğmuş bir yavru kediciğin mutlaka kendi annesinin sütü ile beslenmesi gerekiyordur(zorunlu ihtiyaç).

Yetiskinler de seviyor demek ki. Ve belki de tuylerine de faydali olur. Aslinda tom&jerry deki tom'dan goruyordum sevdiklerini:) ama hep sanki kucuk kedicikler icin buyuklere gerekmez gibi bir algi vardi...


ener 13 Eylül 2011 16:53

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2154247)
benim iki haftalık bir kedim var bizim buralarda pek petshop yok.. bu yüzden pamuğumu besleyek kedi biberonunu alamıyorum.sizce eczanelerde satılan bebek biberonlarını ona mama vermek için kullanabilir miyim.acil cevap yazarsanız memnun olacağım..

Evet kullanabilirsiniz


ener 14 Eylül 2011 17:23

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2154676)
biz bahçe içinde bir sitede yaşıyoruz ve sitede yaklaşık 8-10 civarında evcil kedi var. Biz bir ara bahçede dolanırken arkadaşla minik bir kedi yavrusu gördük yalnız hiç yeni doğmuşada benzemiyordu biz bir süre bekledik ama annesi gelmedi sonra biz bahçedeki kedilere bu kediyi yaklaştırdık sonuçlar kötü ya kaçıyolar yada kediye tıslıyorlar hırlıyorlar biz süt verdik bahçeye bıraktık ikide bir peşimizden geliyor neyse en sonunda bıraktık bahçeye arkasını dönünce fırladık kaçtık 10 dk sonra ben evdeyken sitede küçük bir kız var kapıyı çalıyor komşumuz daha doğrusu açtım kapıyı baktım ece kucağında kedi ama kedide tüyleri diken diken sordum niye tüyleri böyle oda bilmiyorum dedi sonra benim babam kedilerden nefret eder annem kapıdan çıktı babam da bahçede çalı buduyor şimdi babam kucağımda kediyi görse kızar fırladım arka bahçeye bıraktım yarınsabah baktım bu bir köşede uyumuş şimdi size soruyorum ben bu kediyle ne yapabilirim not: kediyi eve hayatta alamam lütfen yardım edin!!

Yakınınızda veteriner varsa ona bırakın :)


Rower 24 Ocak 2012 22:32

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2318295)
ilk defa doğum yapan kedi yavrularını yermi ?


  • Kediler ölü doğan yavrularını tamamen içgüdüsel olarak yer. Erken doğum yapmışsa ve yavrusu halen yaşıyor dahi olsa o bebeğin yaşamayacağını hissedip onu yemeye de kalkışabilir. Hayvanların bazı hareketlerinde anlam aramak lüzumsuz. Çünkü onlar ortalama bir zekaya sahip olmadıklarından çok güçlü iç güdü ve sezgilerle donatılmış.


Teamoore 25 Mart 2012 01:17

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2371772)
apartmanımızın bodrum katına bir kedi 6 tane yavru kedi doğurmuş onları beslemek istiyorum yazık, ne verebilirim? :)

Anneleri varsa hepsine destek olursanız çok iyi olur. Onları beslemek için ilk zamanlarda bebek sütü verebilirsiniz. Yani marketlerde bebekler için bulunan besleyici toz halinde bulunan sütlerden.


Rower 12 Nisan 2012 23:42

zavallı kedicikler
 
Alıntı:

madrigal adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2389849)
Bizim apartmanın kömürlüğünede bi kedi 3 tane yavru doğurmuş daha 3 günlükler bizim apartmanın sahibi onları oradan alıp çöpe atmış. Sonra bi kadın onları farkedip bi kartona koymuş ve çöpün yanına bırakmış. etrafta oynayan çocuklarda onları farkedip bana getirmişler bende anında veterinere götürdüm şöyle bi baktı 2 hafta yaşarlar dedi kabullenemedim tabii. toz sütlerden verdi bana bide şırınga. bi kediciğin ayagındada kangren var onun için merhem verdi her iki saatte bir kedileri şırıngayla besliyorum ve kedinin ayağına sabah akşam merhem sürücem napıcagımı gerçekten bilmiyorum daha önce hiç bu kadar kücük kedicikler görmemiştim. ölmelerini istemiyorum bana fikir verin lütfen ölmesinler :(


Aşağıdaki bilgileri okuyup yavru kedilerin bakımı ve beslenmesi hakkında bilgi edinebilirsiniz.


Bir Ayliktan Küçük Yavru Kedi Beslenmesi

Gözleri açilmamis bir yavru kedi 15 günlükten büyük degildir. Yavrunun beslenmesini, buldugunuz andaki fiziksel durumuna göre saglanamiz gerekebilir. Ayrica kendi basina beslenemeyecegi için onu doyurmak size düsecektir.
Ilk olarak bir veterinerden yardim isteyin. Götürebiliyorsaniz klinige götürün ya da telefonla bilgi alin.

Henüz kendisi beslenemeyen kedilerin beslenmelerini saglamanin en saglikli yolu yavru kediler için yapilmis olan biberonlardir. Biberon temin etmeniz mümkün degilse damlalik veya ignesiz bir siringa da isinizi görebilir. Siringa ya da damlalik temin edemiyorsaniz bir plastik eldiven, temiz ve düz bir poset acil durum çözümü olabilir. Plastik eldivenin sadece bir parmaginin ucunu, posetin bir kösesini igne ya da makas yardimiyla 1-2 milimetre delmeniz gidanin gelmesi için yeterlidir. Açtiginiz delik küçük olursa yeteri kadar beslenemeyebilir, fazla büyük olursa da bogulmasina yol açabilir. En kisa zamanda biberon temin ederseniz emin olun beslenmesini daha kolay yapacaksiniz.

Siringa veya damlalik ile beslerken de dikkat edilmesi gereken en önemli nokta gidayi kediye verirken nazik ve yavas olmaktir. Gidayi asla çok hizli enjekte etmemelisiniz. Siringa ya da damlaligin açisini çok iyi ayarlamalisiniz. Siringayi veya damlaligi geriye, bogazina dogru tutarsaniz kedinin bogulmasina sebep olabilirsiniz. Siringanin sadece ucunu, yani bir kaç milimlik bir kismini kedinin agzina sokmalisiniz.
Kediyi siringa veya damlalikla beslemenin en kolay sekli, yüzü size dönük olacak sekilde dizinize ya da kucaginiza aldiktan sonra ensesindeki deriyi nazikçe geriye dogru çekerek agzinin hafifçe açilmasini saglamak olacaktir. Direnmeye çalisabilir. Bu durumda biraz sakinlesmesini saglayin ve beslemeye bir süre ara verin.
Bu sekilde tutumakta zorlaniyorsaniz kedinin basini nazikçe avucunuza alarak dizinizde tutabilirsiniz. Çok fazla hareket etmesine izin vermeden siringayi agzinin yan tarafina yerlestirip gidayi yavas yavas enjekte edebilirsiniz. Siringayi biberon pozisyonunda da tutabilirsiniz ama emmeye çalisacagi için damagini zedelemesi söz konusu olabilir. Genellikle siringa ile beslenen yavru kedilerin agzinda yaralar olusur. Bu duruma meydan vermemek için siringayi mümkün oldugunca kedinin damaklarina degdirmemeye çalisin.

Biberonla besleyecekseniz yasina en uygun olan biberon agizligini tercih etmelisiniz. Petshoplarda yavru kediler için uygun büyüklükte biberonlar bulabilirsiniz. Bebekler için kullanilan biberonlari tercih etmeyin. Meme agizlari çok genis olacagindan dolayi yavru yeteri kadar beslenemeyebilir.
Veterinerinizin tavsiye ettigi sekilde ve miktardaki mamayi biberona doldurduktan sonra kediyi bir havluya sarin. Beslenme sirasinda asiri heyecanlanip çok hareketlenecegi için tirnak darbeleri almaniz ve yaralanmanizi engellemek için havlu önlem olabilir. Ayrica beslenirken dökülebilecek gidanin da havlu yardimiyla dagilmasini engellemis olursunuz..

Dik bir sekilde oturup, kediyi kucaginiza alin. Kediyi tutarak sirtini kendinize yaslayin. Arka patileri kucaginizda ön patileri elinizde olacak sekilde tutun. Diger elinizde biberonu nazikçe agzina yerlestirmeye çalisin. Ilk anda ne oldugunu anlamayacaktir. Biberonun içindeki gidadan bir miktar agzinin kenarlarina damlatin. Tadini aldiktan sonra yeniden biberonu agzina yerlestirmeye çalisin. Bir kaç beceriksiz hamleden sonra biberonu emmeye baslayacaktir. Biberonu emmeye basladiktan sonra ön patilerini serbest birakin böylece biberonu ön patileriyle tutabilecektir. Bir kaç kez ara vererek dinlenmesini saglayin ve düzgün beslenip beslenmedigini kontrol edin. Biberonla bile bogulma riski yasayabilirler.

Doydugu zaman biberonu birakacaktir. Içinde gida kaldiysa bitirmesi için zorlamayin. Eger verdiginiz miktarin yeterli olduguna eminseniz biberondaki gidayi bitirdikten sonra tekrar doldurup vermeyin. Beslenmesi bittikten 15-20 dakika sonra tuvaletini yaptirin.

Annesiz bebek kediler günde en az 4 defa beslenmelidir. Beslenmenin hemen ardindan bebegin karninda bir genisleme olabilir ancak bu genislemenin asiri olmamasina dikkat edilmelidir. Dogumdan sonra birkaç hafta boyunca bebek kediler yemekten ve uyumaktan baska hiçbirsey yapmayacaklari için sürekli miyavlamalari üsüdüklerine veya aciktiklarina isaret edebilir.

Evde hazirlanan mamalar çogu zaman bebek kedilerin beslenmesinde tercih edilir. Ancak birebir kedi sütüne bagli kalinarak hazirlanan ve içinde her türlü vitamin ve minareli barindiran kedi mamalarini da veterinerinizden temin edebilirsiniz (örnek kitty milk ve milkopet). Bebek kediyi sürekli sütle beslemek kesinlikle tavsiye edilmez. Bu tür beslenme sekli ciddi boyutlarda ishale yol açabilir. Ama yinede inek sütüyle beslenecekse laktozsuz olanlari tercih edilmelidir.

Acil durumlarda kalindiginda bir kaç ögün ya da gün için örnek mama karisimi su sekilde olabilir.
1 su bardagi yari yariya sulandirilmis süt 1 tatli kasigi seker 1 çay kasigi fosfo-kalsiyum granül
Sütü sulandirmaktaki ya da laktozsuz süt kullanmaktaki amaç, kediye anne sütünden baska bir süt verileceginden dolayi olusabilecek alerjik reaksiyonu engellemektir. Laktozsuz süt kullanmak, sütün kedide gaz yapmayacagi anlamina gelmez. Ayrica sulandirilmis sütle beslenen kedinin rasitik olmasi kaçinilmazdir.

Veterinerinize danisarak, prematüre bebek mamasi, kitty milk veya milkopet toz mamalari paketlerin arkalarinda bulunan tarife göre hazirlanarak verilebilir.

Bu gibi durumlarda kullanilacak en dogru beslenme sekli, premium mama markalarinin kediler için ürettikleri bakim mamalarini kullanmaktir. (Örn: Hill's a/d)
Yine veterinerinize danisarak Multi Tab veya Vidaylin Surup gibi vitaminlerden bir kaç damla verebilirsiniz.


Teamoore 13 Nisan 2012 03:00

Alıntı:

madrigal adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2389849)
Bizim apartmanın kömürlüğünede bi kedi 3 tane yavru doğurmuş daha 3 günlükler bizim apartmanın sahibi onları oradan alıp çöpe atmış. Sonra bi kadın onları farkedip bi kartona koymuş ve çöpün yanına bırakmış. etrafta oynayan çocuklarda onları farkedip bana getirmişler bende anında veterinere götürdüm şöyle bi baktı 2 hafta yaşarlar dedi kabullenemedim tabii. toz sütlerden verdi bana bide şırınga. bi kediciğin ayagındada kangren var onun için merhem verdi her iki saatte bir kedileri şırıngayla besliyorum ve kedinin ayağına sabah akşam merhem sürücem napıcagımı gerçekten bilmiyorum daha önce hiç bu kadar kücük kedicikler görmemiştim. ölmelerini istemiyorum bana fikir verin lütfen ölmesinler :(

Zıtlıklar dunyası için bir yanda hayvan kurtarmaya, can kurtarmaya çalışan melek gibi bir insan, diğer yanda gaddar yüreksizz şeytan gibi bir insan ki canları çöpe atmış. Onun çocuğunu çöpe atsalar, ne hisseder acaba?

Sorunun cevabına gelirsek, umarım yaşatırsın onları çabanla, şırınga ile o toz sütü iyice normal süt kıvamına getirip vermeyi ihmal etme. O süt çok önemli. Doymaları önemli. Diğer hasta olanın da merhemini ihmal etme. Bunlar benim bilgim dahilinde diyeceklerim, bu konuyu ve kedilerle ilgili uzmanlık sayfalarını iyi oku, Allah kolaylık versin.


madrigal 13 Nisan 2012 08:41

Alıntı:

Teamoore adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2389983)
Zıtlıklar dunyası için bir yanda hayvan kurtarmaya, can kurtarmaya çalışan melek gibi bir insan, diğer yanda gaddar yüreksizz şeytan gibi bir insan ki canları çöpe atmış. Onun çocuğunu çöpe atsalar, ne hisseder acaba?

Sorunun cevabına gelirsek, umarım yaşatırsın onları çabanla, şırınga ile o toz sütü iyice normal süt kıvamına getirip vermeyi ihmal etme. O süt çok önemli. Doymaları önemli. Diğer hasta olanın da merhemini ihmal etme. Bunlar benim bilgim dahilinde diyeceklerim, bu konuyu ve kedilerle ilgili uzmanlık sayfalarını iyi oku, Allah kolaylık versin.

İnanın içim gidiyor şu küçücük canlara. Annelerinden ayrılmış yavrulara ne kadar iyi bakılabilirse o kadar iyi bakıyorum ama bende okula gidiyorum buralarda kedilere iyi bakan bi kadın tanıyorum ona bırakmalıyım yoksa bakıcam hiç istemem gitmelerini :/


RuffRyders 13 Nisan 2012 08:54

zavallı kedicikler
 
Alıntı:

madrigal adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2389849)
Bizim apartmanın kömürlüğünede bi kedi 3 tane yavru doğurmuş daha 3 günlükler bizim apartmanın sahibi onları oradan alıp çöpe atmış. Sonra bi kadın onları farkedip bi kartona koymuş ve çöpün yanına bırakmış. etrafta oynayan çocuklarda onları farkedip bana getirmişler bende anında veterinere götürdüm şöyle bi baktı 2 hafta yaşarlar dedi kabullenemedim tabii. toz sütlerden verdi bana bide şırınga. bi kediciğin ayagındada kangren var onun için merhem verdi her iki saatte bir kedileri şırıngayla besliyorum ve kedinin ayağına sabah akşam merhem sürücem napıcagımı gerçekten bilmiyorum daha önce hiç bu kadar kücük kedicikler görmemiştim. ölmelerini istemiyorum bana fikir verin lütfen ölmesinler :(

Sık sık karşılaştığım olaylar ne yazık ki anneleri olmadan yaşayamıyorlar muhtemelen ölüceklerdir. Veterinerin sizi yönlendirdiği gibi yapmanızdan başka çare yok gibi.

Bir ihtimal daha var eğer bir anne kedi bulabilirsen yavruları sahiplenebilir bir keresinde böyle bişey görmüştüm. Anne kedi başka yavru kedileride yavrularıyla bir tutmuştu besleyip temizliyordu onlarıda. :)


madrigal 13 Nisan 2012 09:11

zavallı kedicikler
 
Alıntı:

RuffRyders adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2390006)
Sık sık karşılaştığım olaylar ne yazık ki anneleri olmadan yaşayamıyorlar muhtemelen ölüceklerdir. Veterinerin sizi yönlendirdiği gibi yapmanızdan başka çare yok gibi.

Bir ihtimal daha var eğer bir anne kedi bulabilirsen yavruları sahiplenebilir bir keresinde böyle bişey görmüştüm. Anne kedi kedi başka yavru kedileride yavrularıyla bir tutmuştu besleyip temizliyordu onlarıda. :)

Anneleri kömürlüğe mutlaka geri döner. Acaba baksam belki geri gelir alır yavruları ? :|


nötrino 13 Nisan 2012 12:55

zavallı kedicikler
 
Alıntı:

Bizim apartmanın kömürlüğünede bir kedi 3 tane yavru doğurmuş daha 3 günlükler bizim apartmanın sahibi onları oradan alıp çöpe atmış. Sonra bir kadın onları farkedip bir kartona koymuş ve çöpün yanına bırakmış.
Akıl ve vicdan yoksunu insan adı verilen bu tür varlıklardan çok var malesef...Ne olursa olsun bir canın bu şekilde ölüme terkedilmesi hiçbir akla ,mantığa,vicdana sığmaz !! Ama bunun hesabını Allah mutlaka soracaktır.Çünkü hayvanlar Allah'ın bir emanetidir.

Alıntı:

madrigal adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2389849)
etrafta oynayan çocuklarda onları farkedip bana getirmişler bende anında veterinere götürdüm şöyle bi baktı 2 hafta yaşarlar dedi kabullenemedim tabii. toz sütlerden verdi bana bide şırınga. bi kediciğin ayagındada kangren var onun için merhem verdi her iki saatte bir kedileri şırıngayla besliyorum ve kedinin ayağına sabah akşam merhem sürücem napıcagımı gerçekten bilmiyorum daha önce hiç bu kadar kücük kedicikler görmemiştim. ölmelerini istemiyorum bana fikir verin lütfen ölmesinler :(

Veteriner yavru kediciklerin o an ki durumlarına göre bir çıkarımda bulunmuş büyük bir ihtimalle.Çünkü genelde yanlarında annesi olmayan yeni doğmuş ve üstelik hastalanmış yavru kedicikler pek fazla yaşamıyorlar.Ama bunun yanında yaşayıp yaşamayacaklarını yinede kimse bilemez.Güzel bir bakım ve tedavi uygularsanız ölmeleri için bir sebep yok .Olumlu düşünün.Öncelikle kedicikleri mikrop kapmamaları için temiz ve sıcak tutmanız gerekiyordur.Ayrıca kediciğin ayağı büyük bir ihtimalle incinmiş ya da burkulmuş olabilir.Çünkü kangren olan bir ayak işlevini artık yerine getiremez ve o parçanın alınması gerekir.

Uygulamanız için verilen merhem kangren olmadığını kanıtlıyordur.Veterinerin size söylediklerini hiç aksatmadan kediciklere uygulayın.Özellikle merhem olayını ihmal etmeyin periyodik olarak incitmeden masaj yaparak sürün.

Alıntı:

İnanın içim gidiyor şu küçücük canlara. Annelerinden ayrılmış yavrulara ne kadar iyi bakılabilirse o kadar iyi bakıyorum ama bende okula gidiyorum buralarda kedilere iyi bakan bir kadın tanıyorum ona bırakmalıyım yoksa bakıcam hiç istemem gitmelerini :/
Eğer bakamayacaksanız ve okul nedeniyle bir ihmal olucak ise bahsettiğiniz şahsın bu kediciklere her türlü yardımı yapıp iyi bakacağından eminseniz,hemen vakit kaybetmeden kediciklere bu minvalde bir zemin hazırlayın.Çünkü şu an için çok hassas bir durumdalar ve acil bakıma,beslenmeye ihtiyaçları var.İnşAllah en kısa zamanda iyileşirler.


Teamoore 14 Nisan 2012 17:43

Alıntı:

madrigal adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2390001)
İnanın içim gidiyor şu küçücük canlara. Annelerinden ayrılmış yavrulara ne kadar iyi bakılabilirse o kadar iyi bakıyorum ama bende okula gidiyorum buralarda kedilere iyi bakan bi kadın tanıyorum ona bırakmalıyım yoksa bakıcam hiç istemem gitmelerini :/

%100 iyi bakabilirse, bilinçli ise vermelisin. Yoksa okula da gitsen bence bakmakta zaman ayırmaya direnmelisin. Belki derslerin az sekteye uğrar ama Seneler sonra herseyi unuttuğunda bu hayvanlar için yaptıkların gurur ve huzur kaynağın olur.


Teamoore 14 Nisan 2012 17:50

Alıntı:

RuffRyders adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2390006)
Sık sık karşılaştığım olaylar ne yazık ki anneleri olmadan yaşayamıyorlar muhtemelen ölüceklerdir. Veterinerin sizi yönlendirdiği gibi yapmanızdan başka çare yok gibi.

Bir ihtimal daha var eğer bir anne kedi bulabilirsen yavruları sahiplenebilir bir keresinde böyle bişey görmüştüm. Anne kedi başka yavru kedileride yavrularıyla bir tutmuştu besleyip temizliyordu onlarıda. :)

Evet bazen nadiren başka kedi, süt anne gibi birşey olabilir ama riskli.

Bu arada muhtemelen ölürler durumuna katılmıyorum benzer durumu ben de yaşadım ve hepsini yaşattım annesiz. Yaşatma insana bağlı, ama her çabaya rağmen kedicikler ölürse, yani hersey kusursuz uygulanmasına rağmen bu olursa artık kader. Veya bilinmeyen bir hastalık.
Ben bizimkileri yaşattım, çok zordu, bir tanesi de sonradan öldü ona da büyüyünce araba çarptı.


madrigal 22 Nisan 2012 09:30

Alıntı:

Teamoore adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2391085)
Evet bazen nadiren başka kedi, süt anne gibi birşey olabilir ama riskli.

Bu arada muhtemelen ölürler durumuna katılmıyorum benzer durumu ben de yaşadım ve hepsini yaşattım annesiz. Yaşatma insana bağlı, ama her çabaya rağmen kedicikler ölürse, yani hersey kusursuz uygulanmasına rağmen bu olursa artık kader. Veya bilinmeyen bir hastalık.
Ben bizimkileri yaşattım, çok zordu, bir tanesi de sonradan öldü ona da büyüyünce araba çarptı.


Kediler 13 günlük oldu. Kediler demem doğru olmaz birinin ayağı sakattı vücut direnci düştü öldü biride dün öldü biri yaşıyor onu yaşatmaya çalışıyorum anneleri olmadan yaşayamıyorlar demekki.


Misafir 23 Nisan 2012 13:56

Alıntı:

Pesimist3495 adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1778512)
Bahsettiğim Çok Zayıf Olan Kedi bu sabah baktığımda ölmüştü.
annnesi sanırım bize alışmaya başladı.
ama bunun pet shoplarda satılan yavru bir kedi olduğunu düşünsek, onlar da annesinden ayrılmıyormu?
sütten kesildiğinde de mi ayırmamalıyım?

siz kedileri annelerinden ayırarak o yavrunun ölümüne sebep olmuş olabilirsiniz annesinin terk etmediği bir yavruyu annesinden ayırmanız çok saçma. 8 haftalık oldukları zaman ayrılırlar o zaman alırsınız kedileri. ama lütfen bilinçsiz davranmayın annesinden ayrılan bir yavru annesinin vitaminli sütünü almayan yavru kedi lösemisinden tutunda kemik ve kas hastalıklarına kadar bir çok sorun yaşıyorlar 1 saatinizi ayırıp araştırın bu konuyu..


Teamoore 23 Nisan 2012 15:36

Alıntı:

madrigal adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2397374)
Kediler 13 günlük oldu. Kediler demem doğru olmaz birinin ayağı sakattı vücut direnci düştü öldü biride dün öldü biri yaşıyor onu yaşatmaya çalışıyorum anneleri olmadan yaşayamıyorlar demekki.

Anneleri ve anne sütü yokken yaşatmak tabi ki zor, ki anneleri varken de daima fire oluyor. Normaldir bu. Umarım bu kalan Yaşar ve Yetişkin de olur zamanlar geçtikçe. Ben annesiz yaşatmıştım yavruları. Belki de Allah'ın da işi. Belli olmuyor.


madrigal 25 Nisan 2012 16:19

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2397944)
siz kedileri annelerinden ayırarak o yavrunun ölümüne sebep olmuş olabilirsiniz annesinin terk etmediği bir yavruyu annesinden ayırmanız çok saçma. 8 haftalık oldukları zaman ayrılırlar o zaman alırsınız kedileri. ama lütfen bilinçsiz davranmayın annesinden ayrılan bir yavru annesinin vitaminli sütünü almayan yavru kedi lösemisinden tutunda kemik ve kas hastalıklarına kadar bir çok sorun yaşıyorlar 1 saatinizi ayırıp araştırın bu konuyu..


ben ayırmadım önceki mesajlarımı okuyabilirsiniz bana bunları kutu içinde küçük çocuklar getirdi ben bıraksam öleceklerdi asıl zaten bu son kalan yaşayacak diğerleri için yapabileceğim bişey yoktu


nötrino 25 Nisan 2012 18:31

Alıntı:

Pesimist3495 adlı kullanıcıdan alıntı

Bahsettiğim Çok Zayıf Olan Kedi bu sabah baktığımda ölmüştü.
annnesi sanırım bize alışmaya başladı.
ama bunun pet shoplarda satılan yavru bir kedi olduğunu düşünsek, onlar da annesinden ayrılmıyormu?
sütten kesildiğinde de mi ayırmamalıyım?
siz kedileri annelerinden ayırarak o yavrunun ölümüne sebep olmuş olabilirsiniz annesinin terk etmediği bir yavruyu annesinden ayırmanız çok saçma. 8 haftalık oldukları zaman ayrılırlar o zaman alırsınız kedileri. ama lütfen bilinçsiz davranmayın annesinden ayrılan bir yavru annesinin vitaminli sütünü almayan yavru kedi lösemisinden tutunda kemik ve kas hastalıklarına kadar bir çok sorun yaşıyorlar 1 saatinizi ayırıp araştırın bu konuyu..

Alıntı:

madrigal adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2399193)
ben ayırmadım önceki mesajlarımı okuyabilirsiniz bana bunları kutu içinde küçük çocuklar getirdi ben bıraksam öleceklerdi asıl zaten bu son kalan yaşayacak diğerleri için yapabileceğim bişey yoktu.

Yukarıda görüldüğü gibi Pesimist3495 adlı kullanıcıya cevap verilmiş.

Bu aşamadaki yavru kedicikler için en doğrusu anneleriyle birlikte olmaları ve anne sütüyle beslenmeleridir.Aslında hiç acımadan zavallı yavruları çöpe bırakarak ölüme terkeden varlıkları sorgulamak gerekiyordur.Siz duyarlılığınızı gösterip yardım etmeye çalışmışsınız.Umarım hayatta kalan yavru kedicik çok daha sağlıklı olur.


Teamoore 28 Mayıs 2012 03:22

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2417217)
daha yeni yavruları olan kedilerimin annesi ölünce zor durumda kaldılar ne yapacağımı bilimiyorum nasıl biboron yapıp onlara süt içirebilirim yardımcı olursanız sevinirim erkan antalyadan acil cevap 05333206988

Yaşatmak senin elinde. Sıcak tutulmalılar. Ara sıra kafaları ve sırt bölgesi arasını okşar isen hoşlarına gider rahatlarlar. Şırıngada süt ile yavaş yavaş vermek lazım. Süt ise özel bebek sütü olmalı, özel kolay sıcak suyla yapılan toz sütler var. Kolaylıklar. Bunlar yapılırsa hepsi ya da en az biri Yaşar.


Teamoore 22 Haziran 2012 01:09

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2434141)
geçen gün annesini kaybetmiş yavru bir kedi buldum annesi hiç gelmiyordu yavru kedicik galiba kaybolmuştu onu aldım bahçemde beslediğim anne kedinin yavrusunun yanına koydum(ikisi de aynı büyüklükteydi)hemen birbirlerine hırladılar ve sardırdılar bende onları ayırdım. anne kedi de annesi kayıp olan yavruya vuruyordu. ben de anne kediyle yavrusu uyurken diğer yavruyu onların yanına koydum o da süt emmeye başladı daha sonra uyandılar birbirlerini gördüler anne kedi hemen ordan uzaklaştı ama yavru kediler dost olmuşlardı yan yana yatmaya başladılar anne kedi ise hala yavru kediye
cırma atıyor.

acaba anne kediyle annesi kaybolmuş yavru kediyi nasıl dost yapabilirim?
lütfen bu soruma cevap verin siz kediler hakkında çok şey biliyorsunuz acaba bunları nerden öğrendiniz?
SAYGILAR...

Her yabancı anne genellikle kabullenmez başka yavruyu. Çaktırmadan aralarına sok sen onu. Ancak aç kalabilir. Sütten kesilmemistir ve süte ihtiyacı vardır. Marketten toz halinde olan ve karıştırıp süt yapılan bebek sütü alabilirsin. Yavru onlardan ayrıldıysa onlar uyurken aralarına sok onu. Birçok web sitesinden ve burdan öğrendim ben bildiklerimi. Whiskas ve uzman tv gibi siteler yardımcı olur.


Teamoore 26 Haziran 2012 04:55

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2436507)
annesi olan yavruya araba çarptı ve öldü artık annesi de gelmiyor yavru kediyi neyle beslemeliyim?

ona genellikle et türü şeyler veriyorum(ciğer vs.)acaba bundan başka ne vermeliyim marketten hazır süt alsam olur mu?
SAYGILAR...

Birşeyler yiyebiliyorsa mama var yavrular icin marketlerde alabilirsiniz. Ama süt de lazım. Süt özel toz halinde bebek sütü olmalı bizim içtiğimiz paketler değil.


Teamoore 14 Temmuz 2012 02:42

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2442656)
tatilden yeni dönmüştük... yavru kedi arkadaşımın damında 2 gündür miyavlıyordu ama miyavlama sesinin oradan geldiğini bilmiyordum.Arkadaşımda dama çıktığında kediyi görmüş ve onu başka bir arkadaşıma vermiş arkadaşımda ona su vermek istemiş...ama su verememiş çünkükedi daha küçük olduğu için kaptan su içemiyordu biz kediyi eve aldık.onu şırıngayla besledik artık büyüdü ve güçlendi zıplamaya başladı.ve onu birisine verdik artık verdiğim kişi ona bakmaya başladı...

Umarım sizin kadar iyi bakar. Baktığından emin olun. Daha büyümemiş yavru kediler icin mama yapan firmaların ürünlerini de alın.


nötrino 18 Temmuz 2012 10:00

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2444769)
kedim 5 gün önce doğum yaptı. 3 tane sağlıklı yavruları oldu. üçüde çok sağlıklı 2 gün boyunca annesini emdiler. karınları toktu uyuyup emiyolardı. ama 5. gün sarı olanın zayıfladığını ve ağladığını farkettim. vücudu çok soğuk. annesinin memesine doğru koyuyorum ama emmeye bile hali yok diğerleri şuan uyuyor ve sağlıklılar ama diğeri sürekli ağlıyor ve saatlerce emmedi.

Bu aşamadaki bebek kediciklerin kendi anneleri tarafından beslenip,sıcak tutulmaları (anne sıcaklığı) gerekiyordur.2 gün boyunca süt emdiğine göre geriye kalan 3 gün zarfında kedicik bir şekilde beslenemeyip,üşümüş ve haliyle zayıf düşmüş olabilir.Sizin bu aşamada yapacağınız şey kediciğin vücut ısısını dengede tutup ısınmasını ve periyodik olarak annesinden süt emmesini sağlamak.Akabinde bebek kediciği bir veteriner hekim kontrolünden mutlaka geçirin.


Teamoore 5 Eylül 2012 00:34

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2460157)
daha önceden beslemiş olduğumuz kedimizin 21 gün önce 4 yavrusu oldu 1 i ölü olarak doğdu 2side doğduklarının ertesi günü ortadan kayboldu bulamadık şu anda 1 tanesini yaşıyor onuda annesi beslemiyor ilk 3 gün zorla besletmeye çalıştık ama olmadı gelip bakıyor yavrusuna bi kenarda oturuo sadece biz de şırıngayla süt vererek beslemeye çalışıyoruz yaklaşık 5 gündür tek gözü mikrop kapıyor gibi sürekli şişiyor ve böcekler oluyor gözünde her gün temizlioruz sabah baktığımızda yine aynı ve dün geceden beride miyavlaması hiç durmadı ne yaptıysak susmuyor bi yeride ağırmıyor kontrollerinide yaptık neden olabilr bunlar yardımcı olabilir msiiniz?

Gözlerini nemli ılık bezle çok hafif silin. Annesinin onu kabullenmesini sağlayın. Miyavlaması sürekli ise alın sıcak tutun arkasını ovun. Sırtını sevin. Hafifçe. Annesi gibi hissetsin. Az nemli bezle kafasının arkasını sevin annesi yalıyor gibi. Süt bebek sütü olmalı kaliteli süt olmalı. Özellikle annesiz bir yavru için. Onu yaşatmaya adayın kendinizi Yaşar umarım. Bu konu mesajlarında bir sürü bilgi bulabilirsiniz. Kolay gelsin.


nötrino 9 Kasım 2012 09:36

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2510961)
kedim 3 tane yavru yaptı birine araba çarptı diğeri kayboldu biri kaldı ve anne kediyede araba çarptı arka bacakları kırıldı onu yakalamaya çalııyorum... kalan yavru ,lk başta bir şeyler yiyordu ama daha sonra annesi geldi araba çarpmıştı ve sonra kaçtı o yüzden yavru 2 gündür hiç bir şey yemiyor ve miyavlayıp duruyor süt, ciğer, peynir, ekmek herşeyi verdim ama yemiyor ölücek diye korkuyorum lütfen yardım edin ne yapayım???

SAYGILAR

Bu sorumluluğu alacaksanız bu zavallı hayvanların herşeyiyle ilgilenmeniz,herşeylerine dikkat etmeniz gerekir.Anne kediyi acilen tedavi ettirmelisiniz.Muhtemelen annesinin haline içgüdüsel olarak vakıf olmuş yavru kedicik.Yavru kediciği de aynı şekilde muayeneden geçirip,aşılarını yaptırın.Akabinde anne sütüyle beslenmesini sağlayın.


nötrino 9 Kasım 2012 18:48

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2511651)
yavru kedim hiç bir şey yemiyor annesi de kayıp ne yapabilirim acaba, 3 gündür aç ölür mü?

SAYGILAR...

3 gün baya uzun bir zaman ve bu süre zarfında aç kalması kediciği halsiz ve dirençsiz bırakmıştır haliyle.Ayrıca enfeksiyon kapmış da olabilir.Kendiniz bir şekilde su ve süt gibi sıvı gıdalar ile zorda olsa kediciği beslemeye çalışın ve onu sıcak tutun.Vakit kaybetmeden de mutlaka iyi bir veteriner hekime götürerek vereceği reçeteyi uygulayın.İnşallah iyileşir yavru kedicik.


nötrino 10 Kasım 2012 09:21

Kedim Öldü ve Yavrusu var Yavru Nasıl Beslenecek?
 
Alıntı:

Angelistic adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2511969)
kedim öldü ve onun bir aylık iki tane yavrusu var nasıl beslenebilirler yavrular? Yardımınıza ihtiyacım var.

1 aylık olduklarına göre ek gıdalarla beslenebilecek düzeye gelmişler demektir.Toz halinde anne sütü ve bebek kediler için özel hazırlanmış kuru mamalarla besleyebilirsiniz.Onları sıcak tutun ve ilk sayfada verilen (mesaj linki 2 ve mesaj linki 5) mesajları da inceleyin.


sade 4 Aralık 2012 08:10

Annesiz Bir Yavru Kediye Nasıl Bakılır?
Bir yavru kedinin annesinden ayrılması için ideal dönem 8 haftalık olduğu zamandır. Anne sütü yavru kedinin gelişimi için hayati önem taşıyan besinlerin yanı sıra, onu ilk haftalarda bulaşıcı hastalıklardan koruyacak olan antikorları da barındırır. Bu nedenle yavruları anneden erken ayırmak, onların pek çok sağlık sorununa karşı savunmasız kalmalarına yol açar. Fakat kimi zaman anne kedi öldüğü, hastalandığı, yavrularını reddettiği ya da bir nedenle onlardan ayrıldığı için yavruların bakımını üstlenmeniz gerekebilir.Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda neler yapmalısınız?
Eğer yavru kedi 4 haftalıktan büyükse bakımı nispeten daha kolaydır. Daha küçük yavrular için mutlaka öncelikle bir süt anne bulmaya çalışmalısınız. Yaşadığınız yerdeki veteriner kliniklerine, barınaklara, tanıdığınız kedi seven insanlara haber bırakın. Pek çok anne kedi, kendisinin olmayan yavruları da kabul edecektir.
Eğer bir süt anne bulamıyorsanız, anne kedinin yerini siz dolduracaksınız demektir. Her ne kadar gerçek bir annenin yerini tutmak imkansız olsa da, iyi bir bakımla yavruya hayatta kalma şansını vermek sizin elinizdedir.

ISINMA
Annesiz bir yavru kediyi bulduğunuz anda yapmanız gereken ilk şey, onu üşümekten kurtarmaktır. Yavru kediler yaklaşık 5 haftalık oluncaya dek kendi vücut ısılarını korumaktan acizdirler. Bu nedenle onu hemen giysilerinizin içine, sizin vücut ısınızı alabileceği bir şekilde koyun ve imkanınız varsa en yakın veteriner kliniğine götürün. Anneden ayrı kaldığı zaman boyunca meydana gelen olumsuzlukları ancak bir veteriner hekim anlayabileceği ve doğru şekilde müdahale edebileceği için, kedi bakımında ne kadar deneyimli olursanız olun bu adımı atlamayın.
Eve döndüğünüzde yavru için evin sakin, hava akımı olmayan bir köşesinde bir yer hazırlayın. Orta büyüklükte bir karton kutunun içine birkaç kat temiz kumaş serin. Naylon, muşamba gibi malzemeler kullanmaktan kaçının. Evinizde varsa bir sıcak su torbası, yoksa bir su şişesinin içine kaynar olmayan sıcak su doldurarak ve şişeyi havluya sararak kutunun içine koyun. Yavruyu havluya sardığınız bu şişenin yanına yerleştirin. Şişenin ağzının kesinlikle su sızdırmamasına ve yavrunun sıcak şişeye doğrudan temas etmemesine özen gösterin. Şişedeki suyu sık sık kontrol edin ve soğudukça yeniden sıcak suyla doldurun. Kutunun altına ya da içine asla elektrikli battaniye gibi ısıtıcılar koymayın.

BESLENME

Yavru henüz kendi kendine yiyemeyecek kadar küçükse, beslenmesi için biberon (petshoplarda ve veteriner kliniklerinde satılan yavru kedi biberonları ya da eczaneden alabileceğiniz en küçük boy biberon) ve veterinerinizden ya da petshoptan alacağınız anne sütünün yerine geçen bir ürün kullanın. Eğer yaşadığınız yerde bunları bulamıyorsanız eczanelerde satılan, yeni doğan bebekler için üretilmiş TAURİNLİ ve LAKTOZU AZALTILMIŞ bir mamayı en küçük boy bebek biberonuyla verebilirsiniz.
Mamayı küçük miktarlar halinde bir seferlik hazırlayın ve artan kısmını yeniden kullanmayın, atın. Mama ne sıcak ne de soğuk olmalı, oda sıcaklığında olmalıdır. Yavru her 3-4 saatte bir beslenmelidir. Eğer insanlar için yapılmış bir biberon kullanıyorsanız, biberonun memesinin üst kısmına küçük bir delik açın; böylelikle hazırladığınız mama rahatça biberonun ağzından geçecektir.
Yavruyu beslemek için kucağınıza bir havlu serin ve yavruyu bu havlunun üzerine karınüstü duracak şekilde koyun. Sırtüstü ya da yan yatırmayın; ensesinden tutarak havaya ya da arka ayakları üzerinde kaldırmayın çünkü bu pozisyonlardayken mamanın nefes borusuna, akciğerlerine kaçması ve yavrunun boğulması tehlikesi vardır. Biberonu ağzına yaklaştırdığınızda kokuyu alıp kendiliğinden memeye yapışmıyorsa parmağınızı hafifçe ön dişleri arasına sokarak, kesinlikle zorlamadan ağzını açın ve biberonun ucunu ağzına yerleştirin. Bunu yaptığınızda emmeye başlamalıdır. Eğer yavru emmiyorsa zorla içirmeye çalışmayın, derhal veterinerinize başvurun. Biberonu yere 45 derece açı yapacak şekilde tutun; bu sayede yavru emerken hava kabarcıkları oluşmaz ve hava yutmaz. İstediği kadar emmesine izin verin, bıraktığında daha fazla emmesi için onu zorlamayın. Karnı doyduğunda göbeği hafifçe şişkin yuvarlak bir şekil alacak ve emmeyi bırakacaktır. Yavruyu omzunuza yaslanacak şekilde tutarak çok hafif bir şekilde sırtına parmağınızla vurarak gazını çıkarmasını sağlayın.

TUVALET

Anne kedi yavrularını emzirdikten sonra onların karnını ve genital bölgelerini yalayarak tuvaletlerini yaptırır. Siz de her beslenmeden sonra aynı işlemi yapmalısınız. Bu işlem için yavruyu bir kağıt havlu üzerine sırtüstü kucağınıza yatırın. Ilık suyla hafifçe ıslatılmış bir pamukla karnından aşağıya doğru bastırmadan, yumuşak hareketlerle masaj yapın. Yavru tuvaletini yaptığında yine hafifçe ıslatılmış bir pamukla temizleyin ve güzelce kurulayın. Eğer yavruda ishal ya da kabızlık oluştuysa hiç vakit kaybetmeden veterinerinize başvurun.
PİRELER
Annesiz bir yavru kediyi en kısa zamanda bir veterinere götürmenin bir başka önemi de, yavruyu bir an önce pirelerden arındırmak gerekliliğidir. Pireler bir yavru kedi için son derece tehlikeli olan kansızlığa yol açmalarının yanı sıra, yine hayati tehlike anlamına gelen iç parazitleri de taşırlar. Veteriner hekiminize danışmadan yavruya HİÇBİR dış parazit ilacı uygulamayın. Yanlış ürünü kullanmanız, ya da doğru ürünü yanlış doz veya şekilde kullanmanız yavrunun zehirlenmesine yol açabilir.

GELİŞİM EVRELERİ
Yavru kediler birinci haftanın sonunda doğum ağırlığının iki katına ulaşırlar. Doğduklarında kapalı olan gözleri 8-12. günde açılır. Başlangıçta mavi olan gözleri iki hafta sonra renk değiştirmeye başlayacak, esas göz rengi 3. ayda belli olacaktır. İki haftalık olduklarında yapışık olan kulakları açılır ve seslere tepki vermeye başlarlar. Üç haftalık olduklarında yürüme girişimleri başlayacak, 4 haftalık olduklarındaysa süt dişleri çıkmaya ve oyun oynamaya başlayacaklardır. Sağlıklı bir yavru kedi iştahlıdır, uyuduğu saatler dışında hareketlidir ve düzenli olarak tuvaletini yapar. Yavru kedinizin iştahında, hareketliliğinde olağan dışı bir durum gözlemlediğinizde (gözlerde çapaklanma, göz veya burunda akıntı, ishal ya da kabızlık, karnın içeri çökük durması, derisini tutup bıraktığınızda hemen eski haline gelmemesi, halsizlik, soluk alıp vermede güçlük gibi) vakit kaybetmeksizin veterinerinize başvurun.

YARI KATI GIDAYA GEÇİŞ
Yavru 4 haftayı doldurduğunda biberonla beslemenin yanı sıra sulandırılmış konserve yavru kedi mamasını ya da veterinerinizin tavsiyesiyle evde hazırlayacağınız bir mamayı ona verebilirsiniz. Başlangıçta biberonla beslemeye düzenli olarak devam edin fakat gün içinde ona ılık suyla karıştırdığınız mamayı da bir tabakta verin. Mamayla ilgilenmiyorsa zorlamayın. Yavru mamayı yemeye başladığında gitgide biberon öğünlerini azaltın ve bunun yerine mamasını verin. Bu dönemde yavrunun dışkısını dikkatle gözlemleyin. İshal ya da kabızlık şekillenmesi durumunda vakit kaybetmeden veterinerinize başvurun. 5. haftadan itibaren mamadaki su miktarını azaltarak doğrudan konserve mamayı vermeye başlayabilirsiniz. Konserve mamanın yanı sıra ılık yoğurt, haşlanmış ve kemikleri ayıklanmış, küçük parçalar halinde doğranmış ya da blenderdan geçirilmiş et, tuzsuz lor peyniri, haftada bir kez haşlanmış yumurta sarısı gibi gıdalar da verebilirsiniz


Teamoore 29 Mart 2013 02:00

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2599353)
merhaba kedim dün doğurdu 4 minik yavrusu oldu yavrular sağlıklı arada sırada incecik sesleriyle bağırıyorlar ama anne kedinin karnı hala şiş acaba tekrar mı doğuracak ve yavruların evcil olmamasını istiyorum çünkü insanlar kötü davranıyor ama sokaktaki çocuklar elledi acaba evcil olurlarmı ve son olarak yavrular kaç haftalıkken insanın varlığını anlarlar yani ne zaman dokunsak evcil olurlar.
ACİL CEVAP LÜTFEN!

SAYGILAR...

Anne Karnının hala şiş olması ilginç. Tekrar doğurabilir veya baska sebebi de vardır umarım daha iyi anlayan bir arkadas aydınlatır. Sokaktaki insanlara pek elletme ve anneleri cogu zaman yanlarında olmalı. Şu anda evcil olmaları zor. Yabani olurlar ama biraz büyüyünce evcilleşebilir yavrular.


Mira 29 Mart 2013 16:34

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2601181)
merhaba kedimin sol gözü hep kısık duruyor ve o gözü sulu sulu acaba ne olmuş olabilir

Gözü mikrop kapmış olabilir. Bence kedinizi hemen bir veterinere götürün.


nötrino 1 Nisan 2013 11:16

Yavru Kedi ve Köpek Bakımı
 
Alıntı:

köpeklerle ilgileniyormusunuz bilmem ama bi soru sorucam ben 45 günlük bi golden aldım hayvan barınağından puppy köpek mamasıyla besleyin diyorlar ancak kilosu 10 tl o kadar veremem çünkü ayda 10-15 kg mama tüketiyorlarmış ben ev yemekleriyle besliyeceğim ancak bi kere ev yemeğiyle besledinmi kuru mamaya geçemezsin diyorlar çok ta sorun olurmuş kısacası köpeğimi genelikle salam veya makarna ile beslersem bir şey olurmu.köpeklerle ilgilileniyor ve biliyorsanız lütfen yardımcı olurmusunuz yalnız en kısa zamanda cevap yazarsanız sevinirim.

SAYGILAR...
Golden Retriever cinsi köpekler kontrollü beslenmedikleri sürece aşırı kilo alabilen köpeklerdir.Bu nedenle düzenli ve dengeli beslenmelidirler.Özellikle yavru köpekcikler mutlaka kaliteli bir yavru köpek mamasıyla beslenmeli ve temiz su verilmeli!

Alıntı:

1 haftalik yavru kopeklerin annesi emzirmiyorsa ne yapılmalı? lutfen yardim edin
Toz halinde yavru köpekcikler için hazırlanmış mamadan alarak bu mamayı suyla karıştırıp biberon yardımıyla yavru köpekciği besleyebilirsiniz!

Alıntı:

merhaba kedim dün doğurdu 4 minik yavrusu oldu yavrular sağlıklı arada sırada incecik sesleriyle bağırıyorlar ama anne kedinin karnı hala şiş acaba tekrar mı doğuracak ve yavruların evcil olmamasını istiyorum çünkü insanlar kötü davranıyor ama sokaktaki çocuklar elledi acaba evcil olurlarmı ve son olarak yavrular kaç haftalıkken insanın varlığını anlarlar yani ne zaman dokunsak evcil olurlar.
ACİL CEVAP LÜTFEN!

SAYGILAR...
Kediler bir doğumda 4-6 yavru doğurabilirler.Yavru kedicikler 3. hafta ve sonraki zamanlarda süt dişleri çıktıktan sonra oyun oynamaya çevreyi algılamaya başlarlar.Bu kediciklere ev ortamında bakıldığı için haliyle size alışıp evcil olacaklardır.Kısaca dışarı çıkarıp çıkarmamanız bir şey ifade etmez!

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2601864)
kedim doğurduğundan beri 1 hafta oldu yavrulardan biri gözünü açtı ama diğerlerinin gözleri kapalı siz 2 hafta sonra gözleri açılır demiştiniz ve kulakları da artık yapışık değil yavrular erken mi gelişiyor?

Yavru kediciklerin ilk doğdukları zaman duyma ve görme yetileri olmaz.Bu kediciklerin 8-16 günlük iken gözleri açılır.Gözleri açılsa bile görme yetisi yavaş yavaş gelişir!


Misafir 19 Nisan 2013 14:16

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2609916)
merhaba bir kedi yavrusunu bahçeye bırakıp gitmiş yavru feci şekilde bağırıyor bir kutuya önce gazte sonra bez koydum içinede yavruyu bizim bahçede yavrulsrı olan bir kedi daha var ama bu yavruya bağırıyor ne yapabilirim anne kediyi tutup yavruya süt m emzirtiyim bide bu yavru hapşırıyo galiba ACİL CCEVAP

merhaba yavruyu bizim bahçedeki diğer anne kedinin yavrularının arasına kaynattım yavrular küçük yavruya vuruyo ama neyse anne önce kabul etmedi sonra girdi yuvaya emzirdi yaladı yavruyu sonra galiba huylandı zıpladı kaçtı yuvadan zıplarken 1 tane yavrusunu ve annesiz yavruyu düşürdü geri koydum hepsini yuvaya şimdi iyiler ancak diğer yavrular annesiz yavrunun 2 katı bunlar yuvadan çıktığında annesiz yavru ortada kalacak ben buna üzülüyorum.


nötrino 27 Nisan 2013 11:12

Yavru Kedi Bakımı
 
Alıntı:

ben bahçemde yetişkin erkek bir kedi besliyorum ancak kedimin kuyruğuna bir şey olmuş hani iki erkek kedi kavga ederken kuyruklarını hafif kaldırıp meydan okurlarla işte öyle kalmış kuyruğu kıpırdatamıyor(en ucunu ve ortasını kıpırdatamıyor vücuduyla birleşik olan yeri aşağı yukarı yapabiliyor) ancak canı yanmıyor ve kuyruğunu kıpırdatamadığından dolayı oturamıyor çünkü kuyruğu bacaklarının arasına giriyor. sizce ne olmuş olabilir?
Kedilerin kuyruk yapısı kıkırdak dokudan oluşur.Bu tür durumlar genelde kuyruğun hareketini sağlayan sinirlerin zarar görmesi sonucunda oluşur.Bazen sinirler kendini yenileyebilir. Ama sinirler ileri seviyede zarar görmüş ise kalıcı sorunlar oluşabilir (kuyruk felci ...vs gibi) Acilen kediciği veterinere görütürüp tedavisini yaptırmalısınız!

Alıntı:

yavruyu bizim bahçedeki diğer anne kedinin yavrularının arasına kaynattım yavrular küçük yavruya vuruyo ama neyse anne önce kabul etmedi sonra girdi yuvaya emzirdi yaladı yavruyu sonra galiba huylandı zıpladı kaçtı yuvadan zıplarken 1 tane yavrusunu ve annesiz yavruyu düşürdü geri koydum hepsini yuvaya şimdi iyiler ancak diğer yavrular annesiz yavrunun 2 katı bunlar yuvadan çıktığında annesiz yavru ortada kalacak ben buna üzülüyorum.
Alıntı:

bir kedi yavrusunu bahçeye bırakıp gitmiş yavru feci şekilde bağırıyor bir kutuya önce gazte sonra bez koydum içinede yavruyu bizim bahçede yavrulsrı olan bir kedi daha var ama bu yavruya bağırıyor ne yapabilirim anne kediyi tutup yavruya süt m emzirtiyim bide bu yavru hapşırıyo galiba
Yavru kediciği önce veteriner kontrolünden geçirin ve yavru kediciğe önceki sayfalarda bahsettiğim pratik yöntemleri uygulayarak bakmaya çalışın.Başka kediler kendi yavruları dışındaki bebek kedicikleri kabul etmezler.Kabul edenler de olabilir ama bu nadir bir durumdur.O nedenle yavru kediciğin kendi annesini bulmaya çalışın.Anne kedi fazla uzaklaşmış olamaz.Büyük bir ihtimalle o da yavrusunu arıyordur!

Alıntı:

yavru kedilerin göz renkleri kaç haftalıkken belli olur?, yavrular kaç haftalıkken yuvadan çıkıp gezmeye ve koşmaya başlar?, yavrular ne zaman sütten kesilir? ve son olarak yavrular kaç haftalıkken anneden ayrılır?
Göz renkleri (İris) =>4-6 haftalık.
Yürüme => 14-21 günlük.
Sütten kesilme dönemi => 6-8 haftalık.
Anneden ayrılma dönemi => Yavru kedicik 2 aylık olduğunda!

Alıntı:

ben bizim terasta henüz bir iki haftalık 5 kedi buldum anaları ilk hafta yanlarındaydı ama şimdi hiç gelmiyor ve kedileri nasıl besliceğimi bilmiyorum bana yardım edin onların seslerini duydukça içim acıyor
Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2611492)
balkonumuzda bir kedi 3 yavru yapmış biz yanlışlıkla anne kediyi korkutup kaçırdık onlara nasıl bakacağımızı anne kedinin gelip gelmeyeceğini yavruların ne kadar aç dayanacağını bilmiyorum lütfen yardım edin

Yavru kedi bakımı çok zor bir iştir hele ki 3 - 5 yavru var ise daha da zorlaşır bu durum.Anneleri mutlaka gelecektir yavrularını bırakıp gitmez çünkü.Yavru kediciklere elinizden geldiğince önceki sayfalarda bahsettiğim pratik yöntemleri uygulayarak bakmaya çalışın.Bunun yanında anne kediciği de takip edin mutlaka gelecektir.Yavru bebek kediciklerin (özellikle gözleri açılmamış olanların) annelerinin yanında olmaları zorunludur.Maalesef bu aşamadaki annesiz yavru kediciklerin yaşama olasılığı çok çok düşük oluyordur!


nötrino 1 Mayıs 2013 10:49

Yavru Kedi Bakımı ve Süt Veren Anne Kedilerin Beslenmesi
 
Alıntı:

o üç yavruyu da diğer annenin yanına bıraktım anne kedicik fark etmedi bile ve yavruları kabul etti ancak bu yavrular 2 haftalık diğerleri ise 6 haftalık yavruları dövüyorlar ve emmesine izin vermiyolar ama ben arada sırada büyükleri çıkartıyorum.
Bu durum nadir de olsa anne kedinin yavru kedicikleri fark etmeyip kabul etmesi çok iyi bir gelişme.Bunun yanında 2 haftalık olan yavruların beslenmesi arada sırada değil düzenli olarak sağlanmalı!

Alıntı:

anne kedinin de haline acıyorum 8 kediye bakmak kolay değil anne kediyi ne ile beslersem daha sağlıklı kalır?
Süt, yumurta, yoğurt, peynir...gibi protein değeri yüksek besinlerle besleyebilirsiniz.Ayrıca yavru kediler için hazırlanmış özel kuru mamalarla da besleyebilirsiniz anne kediyi.Yavru kedicikler için hazırlanan kuru mamaların içeriğindeki besin maddelerinin oranı oldukça yüksektir.Bu nedenle bu tür mamalar anne kedi için oldukça faydalı olur!


Misafir 7 Mayıs 2013 21:48

kediler
 
Alıntı:

nötrino adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1766089)
Kediler için genelde pire spreyleri ya da pire damlaları kullanılıyordur Ben genel anlamda parazitlerden bahsettim kene de,bit de olabilir bu ayrıca hiç belli olmaz bunu bilemezsiniz Ama genel anlamda kedicikler için her tür parazite karşı bu ilaçlar (sprey,damla) kullanılıyordur pire spreyi ya da pire damlası adı altında .Sadece küçük bir damla damlatıcaksınız ense kısmına ,zati veterinerinize sorarsanız size nasıl uygulayacağınız konusunda detaylı bilgi verecektir. Zarar verici birşey olsa kullanılmaz veterinerler tarafından da önerilmez ve aynı şekilde burada size bunu öneriyor da olmazdım öyle değil mi?? Benim de bir kedim var şu an 4 yaşında 5 e girmek üzere ,benzer aşamaları bende yaşadım.

Genel olarak anne kediler yavrularını asla terkedip gitmezler bu bir gerçektir Ama istisnaları da olabiliyordur demekki...(Bunun nedenlerini öğrenmek lazım)

Kedileri Pirelerden Koruma Yöntemleri

Benimde başımda şuan var anne kedi beş yavrudan birini kendine benzeyeni alıp gitti ve diğer yavrulara almadı iki gün bekledim fakat almadı bundan dolayı kendim bakıyorum iki yavruyu kurtarama dım ama iki yavru yaşıyor biri sağlıklı diğeri hasta bitkin bitkin yatıyor bebek gibi bakıyoruz ama umarım yaşar


nötrino 8 Mayıs 2013 11:49

Yavru Kedi Bakımı
 
Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2616863)
Benimde başımda şuan var anne kedi beş yavrudan birini kendine benzeyeni alıp gitti ve diğer yavruları almadı iki gün bekledim fakat almadı bundan dolayı kendim bakıyorum iki yavruyu kurtarama dım ama iki yavru yaşıyor biri sağlıklı diğeri hasta bitkin bitkin yatıyor bebek gibi bakıyoruz ama umarım yaşar

Anne kediler bazen yavrularını daha temiz, sakin ve güvenli bir yere taşımak isterler.İçgüdüsel bir davranıştır bu.Anne kediyi takip etseydiniz yavru kediciği nereye taşıdığını öğrenebilirdiniz belki.Dediğim gibi anne kediler yavruları için mutlaka geri gelirler.Geri dönmemesinin başka nedenleri olabilir.Hasta olan bebek kediciği önce veteriner kontrolünden geçirin.Bebek kediciği sıcak ve temiz tutup süt ile veya bebek kedicikler için özel hazırlanmış toz mamalardan alarak bir şırınga ya da şırıngayla zorlanıyorsanız biberon yardımıyla itinalı bir şekilde besleyin.Malesef bu aşamadaki annesiz bebek kedicikler çok nadir hayatta kalabiliyor.İnşallah bebek kedicik iyileşir.Allah şifa versin!


nötrino 17 Mayıs 2013 21:18

Yavru Kedi Bakımı
 
Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2622425)
getirdiğim yavrular artık 4-4,5 haftalık olmuştu ve annesi yalamadığından gözleri kapalı kaldı geçen gün bir tanesinin gözleri azıcık açılmıştı baktım gözüne kapak gelmiş hemde kapak kıpkırmızı olmuş ve her geçen gün kapak gözünü daha çok kapatıyor böyle gözü kapalı kalırsa kör mü olur ya da kör olmazsa ne olur? ne yapabilirim hayvanlar 4-4,5 haftalık gözleri hayla kapalı lütfen yardımcı olun.

Bu aşamadaki kediciklerin açılmamış gözleri ancak annelerinin yalamasıyla açılabilir.Bundan mahrum kalan annesiz yavru kediciklerin gözleri ise önce çapaklanır.Bu çapaklar ılık suyla ıslatılmış bir mendil ile yumuşak bir şekilde itinayla temizlenirse gözler açılır. Çapaklanmadan sonra bakım yapılmaz ise gözler iltihaplanır.Vakit kaybetmeden yavru kedicikler veteriner kontrolünden geçirilip tedavi edilmeli!


nötrino 2 Haziran 2013 12:27

Yavru Kedicikler
 
Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2629931)
benim bahçemde 4 tane yavru kedi var 10 haftalık oldular ve hala süt emiyorlar artık yavruları başka birine vereceğim evde bakacak bu yavrucuklar kaç hafta daha süt emecekler?

Bir önceki sayfada yavru kediciklerin sütten kesilme dönemi hakkında bilgi vermiş idim =>Mesaj Linki 108

Sütten kesilme dönemi => 6-8 haftalık.
Anneden ayrılma dönemi => Yavru kedicik 2 aylık olduğunda!


Yavru kedicikler hala anne sütüyle besleniyorlarsa bırakın beslensinler.Engel olmaya çalışmayın. Çünkü onlar için anne sütünden daha besleyici ve sağlıklı bir gıda olamaz.Bunun yanında yukarıda verilen dönemsel bilgiler doğru olmakla birlikte bu süreler uzayabilir de. Bir süre sonra zaten sütten kesileceklerdir!


nötrino 31 Ağustos 2013 12:51

Alıntı:

6 aylık kedi yavrularım var bahçede besliyorum anneleri artık onları terk etti (3 aylıklarken) şimdi başka bir kedi daha doğurdu bahçeye, 6 aylık yavrular şimdi onun sütünü emiyorlar anne kedi gittikçe zayıflıyor emmeye bir başladılar mı 30-40 dk. emiyorlar yavruları anne kediden nasıl uzak tutabilirim evde biberon falan yapsam süt doldursam ondan içerler mi içerlerse anne kediyi rahat bırakırlar mı?
Bir önceki sayfada yavru kediciklerin sütten kesilme ve annelerinden ayrılma dönemleri hakkında bilgi vermiş idim.Buna göre kedicikler 6 aylık olduğu için sütten kesilip kuru mama ile beslenebilecek düzeye gelmişlerdir.Onları ve diğer anne kediciği yavru kedicikler için hazırlanmış özel kuru mama ile besleyebilirsiniz.Böylece anne kedicik yeni doğmuş yavrularını kendi sütüyle paylaşımsız daha iyi beslemiş olur.Eğer yavruları koparamıyorsanız bu bağlamda tüm yavru kedicikleri sağlıklı ve düzenli besleyebilmesi için anne kediciği siz özel olarak beslemelisiniz.

Süt, yumurta, yoğurt, peynir...gibi protein değeri yüksek besinlerle besleyebilirsiniz.Ayrıca yavru kediler için hazırlanmış özel kuru mamalarla da besleyebilirsiniz anne kediyi.Yavru kedicikler için hazırlanan kuru mamaların içeriğindeki besin maddelerinin oranı oldukça yüksektir.Bu nedenle bu tür mamalar anne kedi için oldukça faydalı olur!

Birkaç haftalık kedi yavruları anneleri yoksa eğer nasıl beslenir? - Tekil Mesaj - Ms



Saat: 02:46
Sayfa 1 / 2

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık