MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Olimpiyatların ülke tanıtımındaki önemi nedir? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/401758-olimpiyatlarin-ulke-tanitimindaki-onemi-nedir.html)

Düşler_KIZI 15 Şubat 2012 16:35

Olimpiyatların ülke tanıtımındaki önemi nedir?
 
Olimpiyatların ülke tanıtımındaki önemi nedir?


lale gürsoy 15 Şubat 2012 16:48

ÖZET
İnsanlar ve ülkeler arasında barışın sağlanabilmesi için yüz yıllarca sporun bir araç olduğu olimpiyat oyunları, her dört yılda bir din, dil, ırk ve renk ayırımı yapmadan kültürlerin, adetlerin ve örflerin alış-veriş vasıtası olagelmiştir.
Bütün elit sporcuların arzusu olimpiyat oyunlarında yarışmak ve ülkesini temsil etmektir.
En başarılı olmak, olimpiyat şampiyonu olmak en büyük özlemdir. Ama gaye sportmence yarışmaktır.
Olimpiyat oyunları, dünya çapında sporcu, gazeteci, televizyoncu, spor adamı ve seyircilerin katılımı ile pahalı ve maliyeti yüksek bir spor organizasyonudur. Kalkınmışülkeler ancak bu maliyeti kaldırabilmekte, bu da ev sahibi ülkelerin tanıtımı, turizm faaliyetlerinin artması ve modem spor tesislerinin kazanılmasını sağlamaktadır.
Spor organizasyonlarının maliyetini karşılamak için ev sahibi ülkeler modern pazarlama anlayışı içinde masraflarım çeşidi büyük ticari şirketlerle paylaşarak bu kuruluşların tanıtımı ve spor faaliyetlerine destekleme imkan sağlamaktadır.
Bu makalede, olimpiyat oyunlarının yapıldığı ülkelerde olimpiyatların siyasi, kültürel ve ekonomik alandaki etkileri ile sponsorlıık incelenmiştir.

BAKINIZ Olimpiyatların Tarihçesi


Misafir 15 Şubat 2012 19:15

olimpiyat oyunlarında her ülkeden katılan atletler çeşitli dallarda becerilerini gösteriyorlar 1. olan atletler ülkelerine ün kazandırıyolar o ülkeler tanılıyo konuşuluyor bu şekilde ülkede yükselebiliyor bu da ülkeye yarlı bir durum oluyor...



Saat: 03:11

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık