MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   X-Sözlük (https://www.msxlabs.org/forum/x-sozluk/)
-   -   Markör Nedir? (https://www.msxlabs.org/forum/x-sozluk/498257-markor-nedir.html)

Safi 7 Ocak 2016 16:23

Markör Nedir?
 
1 ek

MARKÖR

Alıntıdaki Ek 60107

a. (fr. marqueur). Tıp.
1. Organizmanın içinde çok küçük miktarda olsa bile yerinin belirlenmesini sağlayan fiziksel bir özellik (örneğin fluonşı, radyoaktivite) taşıyan atom ya da molekül.
2. Biyolojik markör, organizma içinde, yalnız bazı normal kişilerde (kan markörleri olarak kabul edilebilen kan grupları gibi) ya da bazı patolojik durumlarda (örneğin kanserlilerde) rastlanan madde.

—Tarım mak. Bitişik çizilerin paralelliğini sağlamak için traktörün ön tekerleğinin izlemesi gereken çiziyi belirlemek üzere tohum ekme makinelerinde bulunan düzenek. (Ayarlanabilen ve gerekirse çıkarrlabilen bir kumanda koluna bağlı diskti mekanik markör ler bulunduğu gibi düzgün bir şekilde renkli köpük püskürten kimyasal markörler de vardır)

Kaynak: Büyük Larousse


perlina 13 Aralık 2016 01:11

Markör

(Capra falconeri), Artiodactyla (çifttoynaklılar) takımının Bovidae familyasından iri yapılı keçi türü. Önceleri Türkistan, Afganistan ve Keşmir’in dağlık yörelerinde bulunurdu.Muench-Ostman Agency EMarkor (Capra falconeri) omuz yüksekliği yaklaşık 100 cm’dir. Uzun boynuzları sarmal olarak kıvrılır. Postu yazın kızıl kahverengi, kışın boz, kış postunun kılları daha uzun ve yumuşaktır. Tekelerin (erkek keçi) boyunda ve göğsünde sakal benzeri uzun kıllar bulunur.

Kaynak:Ana Britannica



Saat: 21:24

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık