MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Büro yönetimi ve sekreterlik bölümü mezunlarının iş olanakları nasıldır? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/265230-buro-yonetimi-ve-sekreterlik-bolumu-mezunlarinin-is-olanaklari-nasildir.html)

zehra56 12 Ağustos 2009 20:43

Büro yönetimi ve sekreterlik bölümü mezunlarının iş olanakları nasıldır?
 
ben büro yönetimi ve sekreterlik bölümüne yerleştim.ama bu konuda endişeliyim. acaba bu bölümü okuyupta devlet kurumlarında iş bulabilir miyim? yani bunların atama sayısını öğrenebilir miyim?


fadedliver 12 Ağustos 2009 21:19

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK MESLEK ELEMAN
TANIM

İşletmede belirlenen amaç ve hedefleri gerçekleştirmek için yönetici tarafından planlanmış, koordine edilmiş kaynakların (insan, bilgi, parasal ve maddi v.b) uygun olarak yönetilmesinde yöneticiye yardımcı olan kişidir.

GÖREVLER

Büronun en verimli şekilde çalışmasını sağlamak üzere, - Ofis yönetimi işlemlerini yürütür,- Gelen giden evrak ile dosyalama işlemlerini yürütür,- Telefon görüşmelerinin yapılması, gelen yazı ve resimlerin yöneticiye ulaştırılması, randevuların ayarlanması, misafirlerin karşılanması işlerini yapar,- Yönetici için gerekli dokümanları hazırlar,- Toplantı organizasyonu yapar,- Seyahat organizasyonu yapar,- Büroya ait araç-gereçlerin bakımı, onarımını yaptırır ve en verimli şekilde kullanılmasını sağlar.

DEVAMI ,Büro Yönetimi ve Sekreterlik


fadedliver 12 Ağustos 2009 21:21

BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK ALANI
BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK
Bu faaliyet sonucunda büro yönetimi ve sekreterlik alanındaki meslekleri tanıyabileceksiniz.
A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ
Çağımızda bilgisayarın ve bilgi teknolojilerinin gelişmesi büro otomasyonunu da beraberinde getirmektedir. Büro otomasyonu; büro hizmetlerinde, elektronik makineler ve bilgisayarlarla işlerin yapılması ve yine sonuçlarının bilgi sayarlarla denetlenmesi olarak tanımlanmaktadır Büro otomasyon araçları başta bilgisayar olmak üzere telefon, faks, teleks gibi iletişim araçlarıyla birlikte daktilo, fotokopi gibi mekanik araçlar da büro işlerinde yardımcı araçlardır.
Teknolojiyle birlikte arşivleme, dosyalama ya da evrak kayıt gibi işler de bilgisayarlarla yapılıyor. Bu durum bürolardaki evrak trafiğini hafifletiyor. Günümüzde
bürolarda özellikle bilgi işleyici ve bilgi sağlayıcı durumundaki sekreterlerin bu ve diğer sekreterlik hizmetlerini yerine getirmede en büyük yardımcısı büro makineleridir. Büro otomasyon sisteminin kullanılması sekreterin ve büro çalışanlarının işlerini düzenli ve zamanında yapmasını sağlamaktadır. Ancak bu teknolojiyi kullanmak için mutlaka sekreterlik eğitimi almış sekreterlere ihtiyaç duyulmaktadır.
Büro Yönetimi ve Sekreterlik Türkiye’de ve dünyada, önemi giderek artan bir alanıdır. Günümüz iş ortamında, birçok alanda bilgi ve beceriye sahip elemanlar
aranmaktadır. Büro Yönetimi ve Sekreterlik eğitimi, hem örgütlerin istedikleri bilgi ve beceriye sahip nitelikli meslek elemanı yetiştirmekte, hem de profesyonel sekreterlik ve yönetici asistanlığı mesleğinin klasik sekreterlik kavramının dışında yeni boyutlar kazanarak gelişmesinde önemli rol oynamaktadır. Bu durum sekreterlik hizmetlerini sunacak sekreterin mesleki eğitimini ön plana çıkarmıştır.
Sekreterlik, günümüzde hızla yükselen ve önemli bir konuma gelen mesleklerden biridir. Sekreterlik mesleği, yönetici asistanlığı kavramıyla özdeşleşmektedir. Sekreterlik uğraşısı meslek olma kriterlerinin hepsini taşımakta ve artık alt uzmanlık alanlarını da oluşturacak şekilde gelişmektedir.
B. ALANIN ALTINDA YER ALAN MESLEKLER
Hukuk Sekreterliği
Ticaret Sekreterliği
Tıp Sekreterliği
Yönetici Sekreterliğ

BAKINIZ Büro Yönetimi ve Sekreterlik


Misafir 21 Ekim 2009 10:58

arkadaşlar ben de büro yönetimi sekreterlik bölümünü okuorum 12.sınıfa gidiorum.bölümümden çok menununm herkese tawsiye eederim.hatta şuan mercedes benz türk A.Ş. de yönetici asistanının yanında staj görüorum.ön yargılı olmayın lütfen herşeyi bırakın lisans eğitimi alıosunz hemde en üst sewiyede haftada 10 saat ingilizce gören nadşr bölümlerden biriyiz...kendimizi şanslı hissedip başladığımzı yolla dewam etmeliyz kesinlikle;)))


Misafir 26 Ocak 2010 19:23

ben de büro yönetimin de okuyorum iş olanakları fazla kararı kendiniz verin ve gidin başkalarının sözüyle haraket etmeyin bulduğunuz her sertifikalı programlara katılın çünkü sertifikası fazla olan insanlara öncelik tanınıyor ön yargılı bakmayın


Misafir 16 Şubat 2010 13:43

öğretmenliği istiosan ygs sınavına girip barajı aşıp daha sonrada lys sınavına giriceksin bu seneki öğretmenlik puanı 309 puan umarım tutturursun.bölümün öğretmenliği bir tek gazi üni.var başarılar:)


Misafir 16 Şubat 2010 13:45

nası iş olanağı yok demkki bu işle ilgili bilgin yok bu bölümü okuyan istediği yerde işe girer hastanelerde devlet dairelerinde holdinglerde şirketlerde...... girdiğin iş yerine görede maaşın değişir

iş olanakları gayet güzel kısıtlı bi yer yok. mesela bi bankacı sadece bankalarda çalışabilir ama bizim bölümümz öyle deil şirketlerde hastanelerde holdinglerde devlet dairelerinde istedğn yerde işe girebilirsin maaşında iş yerine göre değişir


Misafir 4 Mart 2010 04:05

'selam arkadaşlar..BURO YONETIM VE SEKRETERLIK TÜRKİYEDE İŞ OLANAKLARI EN YUKSEK BOLUMLERDEN BİRİ..VE 2 YILI İYİ BİR ŞEKILDE BITIREN HERKES COK IYI BİR İŞE GİREBILIR..İSTER DEVLET KURUMLARINDA İSTER OZEL ŞİRKETLERDE..DEVLET KURUMLARINA GIRMEK ICIN KPSS GIRIP VE KLAWYE SINAVINA GIRIYOSUNUZ..OZEL ŞİRKETLERDE İSE İNGILIZCE BİLMENİZ GEREK VE BIR O KADARDA OKUDUGUNUZ BOLUMU COK İYİ BİR ŞEKILDE BITIRMENIZ GEREK..


Misafir 23 Eylül 2010 10:54

merhaba arkadaşlar ben 2009 büro yönetim ve sekreterlik elbistan my okulu mezunuyum ... bir erkek olarak bölümden mezun oldum ama iş imkanı yok gibi görünüyor tabi ümit kesmemek lazım ... sadece şunu biliyorum ön lisans kps de atamaların %51 e yakını büro yönetim ve sekreterlik bölümünden yapılıyormuş... ve hatta ben iskendrunluyum burda nüfus müdürlüğünde bir abiyle tanıştım iki yıllık büro sekreterlik bölümünü bitirmiş kps den 76 ile atanmış hemde iskenderun gibi yere o yüzden ümidim var hala bir erkek olarak ..rahat olun ...


Misafir 2 Ekim 2010 10:15

arkadaşlar bölümünüzün ne oldunu henüz bilmiyor ve boş bir çaba içinde olduğunuzu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz ben büro yönetimi ve yönetici asistanlığı bölümünü bitiren bir insanın işsiz kalacağına inanmıyorum çünkü çok kapsamlı bir bölümde okuyoruz gördüğünüz dersleri düşündüğünüzde tabi ''mantıklı olarak'' sizde anlayacaksınız ki hiç de hafife alınacak bir bölümde değiliz gayet doğru bir seçim yaptınızı söyleyebilirim.Sizde bence biraz kendine güvensizlik var kendine inanan güvenen insan her şekilde başarılı olacaktır bunuda göz önünde bulundurun...


Misafir 5 Aralık 2010 15:09

bende bu bölümde okuyorum ben bu bölümün bize kazanç sağladığını düşünenlerdenim ingilizce görüyoruz ayrıca meslekte neler yapmamız gerktiğini de öğreniyoruz iş olanakları var ayrıca liseden çıkınca bile iş bulma olasılığı çok yüksek tabi tecrübeliysen ayrıca diğer liselere göre bizim bu bölümden direk geçiş yapmamız çok kolay arkadaşlar ama istediğiniz bölümü seçin sonra pişman olmayın...


Misafir 12 Aralık 2010 23:16

bu bölümde iş miş yok arkadaşlar bende büro yönetimi okuyorum ama hani nerde iş felan 2 yıllık mezun olucaz ama türkiyede o kadar mühendislik felan okuyup kaç bin kişi sokakta limon satan var bizim eğitim sistemi bu kadar işte yapıcak başka caremiz yok bizi hapsetmiş durumdalar...


Misafir 15 Aralık 2010 00:01

arkadaşlar ben 2003 yılından beri bu bölümü okuyorum lise+üniv. 1.si sadece üniden mezun olup sertifikanız olmadan belirli konularda eğitim almadan iş ararsanız zorlanırsınız ama ücretsiz seminerler var mutlaka katılın yada 10-15 tl lik seminerlere katılın ve sertifika alın. birde yabancı diliniz varsa en kötü ihtimalle aylık 1500-2000 arası maaş alırsınız yönetici asistanı olarak başlangıç maaşınız olur bu. ayrıca arkadaşlardan biri öğretmenlikle ilgili birşey yazmış hemen söyliyeyim. öğretmen olamazsın artık çünkü bölüm kapatıldı. bu bölümün sadece 2 yıllığı kaldı.


Misafir 22 Aralık 2010 14:12

kesınlıkle yanlıs dusunuyosunuz hıcbır meslek yuksek okulunu gecerlılıgı yok demek tam bı sacmalık grek olmasa o kdr ınsan gıdıp te egıtım almaz bı kere su 4 yıl kompleksınden kurtulsun herkes onemlı olna ıs bulmak ıs bulamadıktan sonra 6 yıl tıp okusan ne yazar ne dort yıl mezunları atanamıyo bıle ben yenı mezunum ve ozel bı sırkette calıısyorum calışkan ınsana her yerde iş war helekı bıızm bolum gıbı avantajlı bı bolumde okuyosanız herkese tawsıy edıyom


Theni's 25 Şubat 2011 14:28

Mezunların Başlıca Çalışma Alanları;
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı mezunları özel sektör ve kamu kuruluşlarında; başta, TBMM ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu olmak üzere, Bakanlıklar ve Bağlı Kuruluşlarında ve diğer önemli kamu kuruluşlarında yönetici sekreterleri; çeşitli işletmeler ile kamu ve özel sektöre ait idarelerin; belediyeler, dernekler, odalar, barolar gibi kurumların ilgili bölümlerinde istihdam edilirler. Ayrıca; hukuk, hekimlik, mühendislik, mimarlık bürolarının temel ihtiyacı olan yönetici sekreterliği görevini en iyi bir şekilde yapabilecek elemanlardır.
Bu programdan mezun olanlar Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Meslek Elemanı unvanını alırlar. Bu unvan teknikerlikle denktir. Mezunlar İletişim Fakültelerinin ilgili bölümlerine dikey geçiş sınavlarındaki başarılarına göre, Anadolu Üniversitesi İşletme ve diğer ilgili Fakültelerine ise doğrudan dikey geçiş yapabilirler.
Ayrıca öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) na girerek üniversitelerin 4 yıllık eğitim öğretim veren bölümlerine girebilirler. Büro Yönetimi ve Sekreterlik programından mezun olan öğrencilerin DGS'ye girerek yerleşebilecekleri bölümler:
· Büro Yönetimi Öğretmenliği
· Halkla İlişkiler
· Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
· Halkla İlişkiler ve Tanıtım
· İşletme Bilgi Yönetimi
· Sağlık Kurumları İşletmeciliği
· Yönetim Bilişim Sistemleri
· Reklamcılık ve Halkla İlişkiler


Misafir 28 Ağustos 2011 01:55

ARKADAŞLAR İŞE YARAMIYAN MESLEK YOKTUR HER MESLEĞİM KENDİNE ÖZGÜ BİLİMSEL TEORİLERİ VARDIR BUNU GELİŞTİRMEK KENDİ ELİMİZDE ARKADAŞ DEMİŞ 2006 MEZUNUYUM İŞ BULAMADIM TABİ EVDE OTURARAK YADA SA DA SOL DA DOLAŞARAK İŞ BULUNMA Z KENDİNİZİ GELİŞTİRMEYE BAKIN BEN 2011 BÜRO YÖNETİMİ MEZUNUYUM VE ÇOK TA İŞ OLANAKLARI VAR HERŞEY KENDİ ELİNİZDE


Misafir 18 Ocak 2012 14:46

Merhaba arkadaşlar idealist olan bir insan her bölümde başarılı olur.Bende Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı okuyorum.2 sınıftayım bu sene mezun olacağım Özellikle kamuyu düşünenler için çok iyi bir bölüm.Tabi KPSS barajından 70 ve üstü alırsanız atanmanız kolay.Bunun yanında kamu olmadı ben ne yapacam şimdi telaşına girmeye gerek yok.Bizim bölümümüz adı üstünde büro yönetimi.Özel sektörde faaliyet gösteren büyük,küçük birçok işletme var.Ve işletme hayati fonksiyonlarını devam ettirebilmek için büroya ve büro memurlarına ihtiyaç duyar.Unutmayalım bizim işimiz evrak işlem basamaklarını yürütmek.Tabi kendisini üniversite de en iyi şekilde bilgi ve tecrübeyle donatmış adaylar için iş bulmak çocuk oyuncağı.Sizinle aynı kulvarda koşan rakiplerinizin önüne geçmek istiyorsanız Yabancı dil bilmek büyük avantaj sağlayacaktır.


Misafir 27 Nisan 2012 17:45

merhabalar arkadaşlar burada yazılan bütün yorumları okudum inanın herkes farklı bir şeler söylüyor gercekten çalışmadan emek vermeden bir yerlere gelemezsiniz bende bu bölümü okumayı düşünüyorum ve bende inanıyorum okudugun hangi bölüm olursa olsun kendini geliştirdikten sonra bulamacagın iş yoktur Bilgileriniz için tşk ama kımsenın aklı karışmasın hangı yolda karalıysanız oo yoldailerlemenizi tavsiye ederim


Misafir 28 Mayıs 2012 00:15

Yazılanların hepsini okudum da ne kadar komik.... Arkadaşlar henüz yaşınız küçük ve oldukça deneyimsizsiniz. Ben büro yönetimi ve yönetici asistanlığı bölümü mezunuyum. Ne staj konusun da ne de iş alanında zorluk yaşamadım... İsterseniz herşey olur. Bu mesleği yapmak isteyen bireyler öncelikle kendilerini tanımalılar... Hepinizin yolu açık olsun ..


Misafir 25 Temmuz 2012 00:03

mrb arkadaşlar tüm yorumlarınızı okudum. kimi tavsiye ediyo kimi etmiyor. arkadaşlar ben Afyon Kocatepe Üniversitesi Bolvadin MYo Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı mezunuyum. ilk kazandığımda kimse tavsiye etmemişti hatta gitmeyem die engelleyen bile oldu. gittim okudum. merak etmeyin her alanda iş var. özel kurum olsun devlet kurumu olsun. Kpss de en düşük puanla atanma şansınız var. aranızda işletme banka muhasebe pazarlama okumak isteyen olabilir ama iki senelik bir üniv hayatında bu bölümlerin yapabileceği her işi yapabilirsiniz. muhasebede görüyorsunuz pazarlamada, banka da , işletmede yani demek istediğim; ben bir işletme sahibi olsam sadece tek bir işi yapan değil tüm işleri yapan elemanı işe alırım. Aklınızdaki tek soru şu " büro okursam ileri de iş bulabilir miyim?" merak etmeyin iş bulursunuz. biz de geçtik o yollardan :) rahat olun bu bölümü tavsiye ediyorum size.


sahra 30 Mayıs 2013 21:44

bos zaman kaybı
 
mrb arkadaslar ben de su an buro yonetımı okuyorm ve daha 1.sınıftayım.bolum cok bos bır bolum bence tercıh etmeyın zaman kaybı derım.hıc bısey ogrenmıyorum.sozde sekreterlık ....zaten ıyı olsaydı barajı gecerek de ogrencı alınmazdı.bu bolumu okumaktansa evde oturun daha ıyı derım.enazından sıkıntı cekmezsınız...


Misafir 27 Temmuz 2013 05:53

sorun bnm
 
mrb ben arzu çukurova üni. ceyhan meslek yuksek okulunda büro yönetimi ve asistan yöneticiligi kazndım ya bana yardım ne olur beni kimse yönlendirmiyo gitsemmi gitmesemmii boş meslek gibi görünüyor ve benninki (İÖ) OLDUGUN için dahada sogumaya basladım allh rızası için bana yardım edinn kimse yetkili burda umarım aban ses verir


Misafir 23 Eylül 2013 10:28

devam
 
arkadaşlar bölümü kötüleyenlerin emin olun çoğu sırf kndileri beceremediği için bazı şeyleri sizinde moralinizi bozarak kendilerine rant sağlama amacıyla boş konuşarak kötülüyorlar.önlisans bölümünde kpss yle en çok atanması yapılan bölüm bu.ayriyeten bu bölümü kazandığımıza göre demekki bizim kapasitemiz ya bu yada bunun biraz ötesi.ne düşünüosunuz acaba şimdi okumayıp bi senenizi boşa harcayıp seneye tıp mı yada hukukmu.bıraın bu işleri hayalci olmayın bu bölüm gayet güzel kulaktan dolma bilgiler yerine kndiniz gidin gözlemleyin.ayriyeten çalışırsan emek verirsen hiç bi zaman kaybetmezsin.oturarak sana kmse ne diploma verir ne de iş


Misafir 6 Kasım 2013 02:12

arkadaşlar ben bu bölümün üniversitede eğitimini alıyorum ve çok kapsamlı bir bölüm sizi her şekilde eğitiyorlar. sekreterlik olarak bakmayın bölümü siz orada sekreterlik yapmıyorsunuz büroyu yönetiyorsunuz. ayrıca kendinizi geliştirmeden iş yok zaman kaybı da demeyin. siz kendinizi geliştirmedikten sonra kim size niye iş versin ki iki yıllık bölümlere evet çok giden var dışarıda açıkta bekleyen bir çok öğrenci var bu bölümleri okuyarak ama iş kendini geliştirmekte bitiyor. sen hakkıyla bölümüne çalışık kendini geliştirip dil öğrenmedikten sonra kös kös okusan ne fayda. artık ingilizceyi yabancı dilden bile saymıyor çoğu şirket artık onu anadili olarak görüyor. sadece birden fazla dil bilerek bile bu bölümde yükselebilirsiniz yapmayın lütfen. ayrıca bir arkadaş 4 yıllıklar açıkta geziyor demiş. eğitim fakültesi haricindeki diğer 4 yıllık bölümler sadece eğitimini alıyorlar o kadar eğitim fakültesindeki arkadaşlarda kpss olmadan atanamazlar ve açıkta kalmaları çok doğal. fakat iki yıllık bölümlerde böyle bir durum söz konusu değil. direk meslek eğitimi alıyorsunuz iş hayatı için eğitiliyorsunuz farkındaysanız. biraz araştırma yaparsanız eğer mühendisliklerden öğretmenlerden çok kalifiye elemana ihtiyaç duyulduğunun farkındasınızdır umarım.


Misafir 13 Kasım 2015 19:48

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2033669)
ya arkadaşlar kimi ıyı dıyor bu bölüme kimisi kötu dıyo surda adam akıllı bırı cevap wersnn bizim için önemlı bu karar anlamıyomusunuzz iş bulma imkanı warmıııııııı soyleyınn işte yha

Kardeşim kesinlikle okumalısın bunu şiddetle tavsiye ediyorum bilgisayar yada muhasebe bölümü gibi değil istediğin her şehirde iş bulma imkanın var
imkanın varsa kesinlikle okumalısın hem özelde hem kamuda iş bulabilirsin
not bölüm mezunuyum.


Misafir 16 Nisan 2017 20:27

benim bildigim kadarıyla agız ve dis saglıgı, halkla iliskiler, reklamcılık, tıbbı dokumantasyon bı kac tane daha var ama bu kadarını hatırlıyorum bende bu bolumu okuyorum buro yanı yani en cok agız ve dıs saglıgı dusunuyorum yanı bu son senem bu sene mezun olcam sana benden abla tavsıyesı agız ve dıs saglıgı ıyı dusun derım kpss sınavına hazırlan gelecegını dusun ve hedefını belırle :)



Saat: 09:54

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık