| | #1 (mesaj-linki) | |
| Azerbaycan Bayrağı ve Arması Azerbaycan Bayrağı Azerbaycan Cumhuriyeti'nin bayrağı hakkında ilk hükümet kararı 1918'de alınmıştır. Buna göre, Azerbaycan bayrağı mavi gök rengi, kırmızı ve yeşil yatay şeritlerden oluşmuştur ve kırmızı zemin üzerinde ak renkte sağa bakan bir hilal ve sekiz köşeli bir yıldız bulumaktadır. Bayrak 1:2 boyuttadır. ![]() Bayraktaki gök renk türklüğü, yeşil renk İslamiyeti, kırmızı renk ise uygarlığı temsil etmektedir. Bu bayrak İsmail Gaspıralı tarafından oluşturulmuştur. Azerbaycan Arması Azerbaycan Arması, Azerbaycan'ın resmî devlet armasıdır ve 1933 yılından beri kullanılmaktadır. ![]() Vikipedi | |
|
| | #2 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Azerbaycan Bayrağı ve Arması
Bilgi paylasimindan dolayi tesekkur ederim. AZERBAYCAN Cumhuriyyetinin armasiI Azerbaycan Cumhuriyyetinin bagimsizliginin simgesidir. 1920-ci yil Mayis ayinin 28-de kabul edilmiştir. 1991 senesinedek kullanilamamis( SSCB yonetimi yuzunden). 1991 senesinde AZerbaycan HAlk Cebhesi yonetimi tekrar Azerbaycan BAyragini ve Armasinin kullanilmasi hakkinda karara varmislar. | |
|
| | #3 (mesaj-linki) | |
tskkrler. 3 senedır bakudeyım ısmaıl gaspıralıyı ılk defa duyuyyorum | |
|
| | #4 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Azerbaycan Bayrağı ve ArmasıBilgİ PaylasimindaN Dolayİ TesekkuR EderiM ! ! ! Kendİ ÜlkemiN Bilgilerİ İciN TsK
| |
|
| | #5 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Azerbaycan Bayrağı ve Arması | |
|
| | #6 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Azerbaycan Bayrağı ve Arması Tabi ki,oyle...... | |
|
| | #7 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Azerbaycan Bayrağı ve ArmasıArkadaşım ben Azerbaycanın Milli Marşını türkçe sözlerini ve yazarını merak ediyorum.Yardımcı olursan sevinirim.. | |
|
| | #8 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Azerbaycan Bayrağı ve Arması Mosiqisi: Uzeyir Hacibeyov... Sozleri:Ahmed Cavad Turce sozlerini bilmiyorum... | |
|
| | #9 (mesaj-linki) | |
Azerbaycan Milli Himmi(Marsi) Azerbaycan ! Azerbaycan! Ey Kahraman evladın şanlı Vatanı! Senden ötürü can vermeye cümle(ten) hazırız! Senden ötürü kan dökmeye cümle(ten) hazırız! Üç renkili bayrağinla mesut yaşa (2 kere) Binlerce can kurban oldu! Göğsün harbe meydan oldu! Hukugundan geçen asker, Her biri kahraman oldu! Sen olasın Gülistan, Sana her an can kurban! Sana bin bir muhabbet, Göğüsümde Tutmuş mekan! Namusunu Korumaya, Bayrağını yükseltmeye Cümle gençler Müştagdir* ! Şanlı Vatan!Şanlı Vatan! Azerbaycan!Azerbaycan! Müştagdir:zorunlusun gibi bi anlami var uygun kelime bulamadim | |
|
![]() |
| Etiketler |
| Yok |
| azerbaycan bayragi, |
Azerbaycan Bayrağı ve Arması Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Osmanlı İmparatorluğu Arması ve Anlamı | yüksel2 | Osmanlı İmparatorluğu | 3 | 08-01-2009 21:40 |
| Özbekistan Cumhuriyeti Devlet Arması | Bia | Özbekistan | 0 | 10-07-2008 18:58 |
| Özbekistan Bayrağı | Hi-LaL | Özbekistan | 0 | 21-05-2008 00:40 |
| Türkmenistan Bayrağı | Hi-LaL | Türkmenistan | 0 | 21-05-2008 00:38 |
| Türkiye Arması | Blue Blood | Satırlarla Türkiye | 0 | 30-09-2007 23:33 |