Arama

Sistem Monitörü, Terimler ve Açıklamaları

Güncelleme: 27 Mayıs 2009 Gösterim: 17.095 Cevap: 1
tetradox_44 - avatarı
tetradox_44
Ziyaretçi
27 Mayıs 2009       Mesaj #1
tetradox_44 - avatarı
Ziyaretçi
Sistem Monitörü ! Tarih : 23 / 05 / 2009

Sponsorlu Bağlantılar

Konu : Sistem Monitörü, Terimler Ve Açıklamaları..
Kaynak : Windows
Yazan & Hazırlayan : Mehmet Oltan Alkan ( Wretch-x)
____________________________________________________


1 - Ağ Arabirimi

Alınan Bayt /sn
Alınan Bayt/sn çerçeveleme karakterleri dahil olmak üzere baytların her bir ağ bağdaştırıcısında alınma oranıdır. Ağ Arabirimi\\Alınan Bayt/sn, Ağ Arabirimi\\Toplam Bayt/sn'nin bir alt kümesidir.


Alınan Bilinmeyen Paketler
Alınan Bilinmeyen Paketler bilinmeyen veya desteklenmeyen iletişim kuralı nedeniyle atılan arabirim aracılığıyla alınmış paket sayısıdır.


Alınan Hatalı Paketler
Alınan Hatalı Paketler üst düzey iletişim kuralına ulaştırılmalarını engelleyecek hataları olan gelen paket sayısıdır.


Alınan Paket Tekli Yayın /sn
Alınan Paket Tekli Yayın/sn (alt ağ) tekli yayın paketlerinin üst düzey iletişim kuralına ulaştırılması oranıdır.


Alınan Paket /sn
Alınan Paket/sn ağ arabiriminde alınan paket oranıdır.


Alınıp Atılan Paketler
Alınıp Atılan Paketler üst düzey iletişim kuralına ulaştırılmalarını engelleyecek bir hataları olmamasına rağmen atılmak üzere seçilen gelen paket sayısıdır. Paketleri atmanın olası bir nedeni arabellek alanı boşaltmak olabilir.


Atılan Giden Paket
Atılan Giden Paket aktarılmalarını engelleyecek bir hata algılanmamasına rağmen atılmak üzere seçilen dışarı giden paket sayısıdır. Böyle paketleri atmanın olası bir nedeni arabellek alanı boşaltmak olabilir.


Çıkış Sırası Uzunluğu
Çıkış Sırası Uzunluğu dışarı giden paket sırası uzunluğudur (paket sayısı olarak). Bu değer ikiden büyükse gecikmeler yaşanır ve performans darboğazı bulunarak giderilmelidir. Bu uygulamada istekler Ağ Sürücü Arabirim Belirlemesi (NDIS) tarafından sıraya alındığından bu her zaman 0 olacaktır.


Geçerli Bant Genişliği
Geçerli Bant Genişliği ağ arabiriminin geçerli bant genişliğinin saniyedeki bit (BPS) olarak yaklaşık değeridir. Bant genişliği değişmeyen veya doğru bir tahmin yapılamayan arabirimler için bu değer kabul edilen bant genişliğidir.


Giden Paket Hataları
Giden Paket Hataları hatalar nedeniyle aktarılamayan dışarı giden paket sayısıdır.


Gönderilen Bayt /sn
Gönderilen Bayt/sn çerçeveleme karakterleri dahil olmak üzere baytların her bir ağ bağdaştırıcısından gönderilme oranıdır. Ağ Arabirimi\\Gönderilen Bayt/sn, Ağ Arabirimi\\Toplam Bayt/sn'nin bir alt kümesidir.


Gönderilen Paket Tekli Yayın /sn
Gönderilen Paket Tekli Yayın/sn/sn üst düzey iletişim kuralları tarafından alt ağ-tekli yayın adreslerine aktarılmaları istenen paket oranıdır. Oran, atılan veya gönderilmeyen paketleri de içerir.


Gönderilen Paket /sn
Gönderilen Paket/sn ağ arabiriminden gönderilen paket oranıdır.


Paket /sn
Paket/sn ağ arabiriminden gönderilen veya alınan paket oranıdır.


Tekli Yayın Olmayan Alınan Paket /sn
Tekli Yayın Olmayan Alınan Paket/sn tekli yayın olmayan (alt ağ yayını veya alt ağ çok noktaya yayın) paketlerin üst düzey iletişim kuralına ulaştırılması oranıdır.


Tekli Yayın Olmayan Gönderilen Paket /sn
Tekli Yayın Olmayan Gönderilen Paket/sn üst düzey iletişim kuralları tarafından tekli yayın olmayan ( alt ağ yayını veya alt ağ çok noktaya yayın) adreslerine aktarılmaları istenen paket oranıdır. Oran, atılan veya gönderilmeyen paketleri de içerir.


2 - Bellek

% Kullanılan Kaydedilmiş Bayt
% Kullanılan Kaydedilmiş Bayt sayacı, Bellek\\Kaydedilmiş Bayt sayacının Bellek\\Kaydetme Sınırı sayacına oranıdır. Kaydedilmiş bellek diske geri yazılması durumu için disk belleği dosyasında alan ayrılmış fiziksel bellektir. Kaydetme Sınırı disk belleği dosyasının boyutuyla belirlenir. Disk belleği dosyası büyütülürse, kaydetme sınırı artar ve oran düşer. Bu sayaç, yalnızca geçerli yüzdeyi gösterir; ortalama değildir.


Boş Sistem Sayfa Tablosu Girdileri
Boş Sistem Sayfa Tablosu Girdileri sistem tarafından kullanılmayan sayfa tablosu girdisi sayısıdır. Bu sayaç, yalnızca son gözlenen değeri gösterir; ortalama değildir.


Girdi Sayfa/sn
Girdi Sayfa/sn fiziksel bellekte alan boşaltmak için diske yazılan sayfa değeridir. Sayfalar kod değil veri içerenleri yazmak için diske yalnızca fiziksel bellekte değiştirilirlerse yazılırlar. Yüksek oranda dosya çıkılması bir bellek yetersizliğini gösterebilir. Windows fiziksel bellek miktarı azalınca alan boşaltmak için daha çok sayfayı diske geri yazar. Bu sayaç, sayfa sayısını gösterir ve dönüşüme gerek olmadan diğer sayfa sayaç değerleriyle karşılaştırılabilir.


Diske Alınabilen Havuzda Ayırma
Diske Alınabilen Havuzda Ayırma diske alınabilen havuzda alan ayrıma çağrıları sayısıdır. Diske alınabilen havuz, kullanılmadıkları zaman diske yazılabilen nesneler için sistem belleği (işletim sistemi tarafından kullanılan fiziksel bellek) alanıdır. Her çağrıda ayrılan alana bakmaksızın alan ayırma çağrı sayısı olarak ölçülür. Bu sayaç, yalnızca son gözlenen değeri gösterir; ortalama değildir.


Diske Alınabilen Havuzda Bayt
Diske Alınabilen Havuzda Bayt kullanılmadıkları zaman diske yazılabilen nesneler için sistem belleği (işletim sistemi tarafından kullanılan fiziksel bellek) alanı olan diske alınabilen havuzdaki bayt boyutudur. Bellek\\Diske Alınabilen Havuzda Bayt sayacı İşlem\\Diske Alınabilen Havuzda Bayt sayacından farklı biçimde hesaplanır; böylelikle İşlem: Diske Alınabilen Havuzda Bayt\\_Toplam sayacına eşit değildir. Bu sayaç, yalnızca son gözlenen değeri gösterir; ortalama değildir.


Diske Alınamayan Havuzda Ayırma
Diske Alınamayan Havuzda Ayırma diske alınamayan havuzda alan ayrıma çağrıları sayısıdır. Diske alınamayan havuz, diske yazılamayan ve ayrıldıkları süre boyunca fiziksel bellekte kalmaları gereken nesneler için sistem belleği (işletim sistemi tarafından kullanılan fiziksel bellek) alanıdır. Her çağrıda ayrılan alana bakmaksızın alan ayırma çağrı sayısı olarak ölçülür. Bu sayaç, yalnızca son gözlenen değeri gösterir; ortalama değildir.


Diske Alınabilen Havuzda Yerleşik Bayt
Diske Alınabilen Havuzda Yerleşik Bayt diske alınabilen havuzun bayt olarak geçerli boyutudur. Diske alınabilen havuz, kullanılmadıkları zaman diske yazılabilen nesneler için sistem belleği (işletim sistemi tarafından kullanılan fiziksel bellek) alanıdır. Diske alınabilen ve alınamayan havuzlar tarafından kullanılan alan fiziksel bellekten alınır; böylelikle çok büyük olan bir havuz işlemler için bellek alanını reddeder. Bu sayaç, yalnızca son gözlenen değeri gösterir; ortalama değildir.


En Yüksek Önbellek Bayt
En Yüksek Önbellek Bayt sistem son olarak yeniden başlatıldığından bu yana dosya sistem önbelleğince en kullanılan çok bayt değeridir. Bu, önbelleğin geçerli boyutundan büyük olabilir. Bu sayaç, yalnızca son gözlenen değeri gösterir; ortalama değildir.


Geçiş Hatası /sn
Geçiş Hatası/sn, sayfa hatalarının sayfayı paylaşan diğer işlemlerden, değiştirilmiş sayfa listesindeki ya da bekleme listesindeki veya sayfa hatası oluştuğu sırada diske yazılan sayfaların kurtarılma hızıdır. Sayfalar, ek disk etkinliği olmadan kurtarıldı. Geçiş hataları, hata sayısı olarak hesaplanır; her işlemde yalnızca bir sayfa hatası oluştuğundan, bu sayı aynı zamanda hata oluşan sayfa sayısına eşittir.


Girdi Sayfası /sn
Girdi Sayfası/sn, donanıma bağlı sayfa hatalarını çözmek için sayfaların diskten okunma hızıdır. Donanıma bağlı sayfa hataları, bir işlem sanal bellekteki çalışma kümesinde veya fiziksel bellekte bulunmayan ve diskten alınması gereken bir sayfaya başvurduğunda oluşur. Sayfa hatası oluştuğunda, sistem okuma işleminin performansını en üst düzeye çıkarmak için peş peşe birkaç sayfayı birden okumaya çalışır. Her bir işlemde okunan sayfa sayılarını belirlemek için Bellek\\Girdi Sayfası /sn değeri ile Bellek\\Sayfa Okuma/sn değerini karşılaştırın.


İsteğe Bağlı Sıfırlama Hatası/sn
İsteğe Bağlı Sıfırlama Hatası/sn hatayı karşılamak için sıfırlanmış bir sayfa gerektiren sayfa hatası değeridir. Önceden saklanan verilerin boşaltılıp sıfırlarla doldurulmuş olan sıfırlanmış sayfalar, Windows'un bir güvenlik özelliğidir. İşlemlerin bellek alanını kullanan önceki işlemler tarafından saklanan verileri görmesini engeller. Windows, bu işlemi hızlandırmak için sıfırlanmış sayfaların bir listesini tutar. Bu sayaç, hatayı karşılamak için alınan sayfa sayısına bakmaksızın hata sayısını gösterir. Bu sayaç, son iki örnekte gözlenen değerler arasındaki farkın örnek aralık süresine bölümünü gösterir.


Kaydedilmiş Bayt
Kaydedilmiş Bayt kaydedilmiş sanal belleğin bayt cinsinde miktarıdır. Kaydedilmiş bellek, disk sayfa dosyalarında ayrılmış alanı olan fiziksel bellektir. Her fiziksel sürücüde bir veya daha fazla sayfa dosyası olabilir. Bu sayaç sadece son gözlenen değeri gösterir; ortalama değer göstermez.


Kaydetme Sınırı
Kaydetme Sınırı disk belleği dosyalarını genişletmeye gerek olmadan kaydedilebilen sanal bellek miktarıdır. Bayt olarak ölçülür. Kaydedilmiş bellek, disk belleği dosyalarında alan ayrılmış fiziksel bellektir. Her mantıksal sürücüde bir disk belleği dosyası olabilir). Disk belleği dosyaları genişletilirse, bu sınır da bağlı olarak artırılır. Bu sayaç, yalnızca son gözlenen değeri gösterir; ortalama değildir.


Kullanılabilir Bayt
Kullanılabilir Bayt, bayt cinsinden bilgisayarda kullanılabilir fiziksel bellektir. Sıfırlanmış, serbest ve Bekleme durumu bellek listesi toplanarak hesaplanır. Serbest bellek kullanıma hazırdır; Sıfırlanmış bellek işlemlerin birbirlerinin bellek sayfalarına girmemeleri için araları sıfırlarla doldurulmuş bellek sayfalarından oluşur; Bekleme durumuı belleği işlemden uzaklaştırılan (fiziksel belleği) bellektir ama hala geri çağrılmaya hazırdır. Bu sayaç sadece son gözlenen değeri gösterir; ortalama değer göstermez.


Kullanılabilir KBayt
Kullanılabilir KBayt bilgisayarda çalışan işlemler için kullanılabilir fiziksel belleğin Bellek\\Kullanılan Bayt olarak bildirilen yerine KiloBayt olarak miktarıdır. Sıfırlanmış, Boş ve Beklemede bellek listelerindeki alanın eklenmesiyle hesaplanır. Boş bellek kullanıma hazırdır; Sıfırlanmış bellek sonraki işlemlerin önceki işlem tarafından kullanılan verileri görmesini engellemek için sıfırlarla doldurulan bellek sayfalarıdır. Beklemede bellek, diske alınmak üzere bir işlemin çalışma kümesinden (fiziksel belleğinden) çıkarılan ancak halen geri çağrılabilir olan bellektir. Bu sayaç, yalnızca son gözlenen değeri gösterir; ortalama değildir.


Kullanılabilir MBayt
Kullanılabilir MBayt bilgisayarda çalışan işlemler için kullanılabilir fiziksel belleğin Bellek\\Kullanılan Bayt olarak bildirilen yerine MegaBayt olarak miktarıdır. Sıfırlanmış, Boş ve Beklemede bellek listelerindeki alanın eklenmesiyle hesaplanır. Boş bellek kullanıma hazırdır; Sıfırlanmış bellek sonraki işlemlerin önceki işlem tarafından kullanılan verileri görmesini engellemek için sıfırlarla doldurulan bellek sayfalarıdır. Beklemede bellek, diske alınmak üzere bir işlemin çalışma kümesinden (fiziksel belleğinden) çıkarılan ancak halen geri çağrılabilir olan bellektir. Bu sayaç, yalnızca son gözlenen değeri gösterir; ortalama değildir.


Önbellek Bayt
Önbellek Bayt sayacı Bellek\\Sistem Önbelleği Yerleşik Bayt, Bellek\\Sistem Sürücüsü Yerleşik Bayt, Bellek\\Sistem Kodu Yerleşik Bayt ve Bellek\\Diske Alınan Havuzda Yerleşik Bayt sayaçları toplamıdır. Bu sayaç, yalnızca son gözlenen değeri gösterir; ortalama değildir.


Önbellek Hatası /sn
Önbellek Hatası/sn dosya sistemi önbelleğinde aranan bir sayfa önbellekte olmayıp bellekte başka bir yerden (kolay hata) veya diskten (zor hata) alınması gerektiğinde oluşan hata değeridir. Dosya sistemi önbelleği, uygulamalar için son kullanılan veri sayfalarının tutulduğu fiziksel bellek alanıdır. Önbellek etkinliği, çoğu uygulama G/Ç işlemleri için güvenilir bir göstergedir. Bu sayaç, her işlemdeki hatalı sayfa sayısına bakmaksızın hata sayısını gösterir.


Sayfa Hatası /sn
Sayfa Hatası/sn, saniye başına hata oluşan ortalama sayfa sayısıdır. Her bir sayfa hata işleminde yalnız bir sayfa hatası oluştuğundan saniye başına hata oluşan sayfa sayısıyla ölçülür. Bu sayaç hem donanıma bağlı hataları (disk erişimi gerektirenler) hem de yazılıma bağlı hataları (hata oluşan sayfalar fiziksel bellekte başka bir konumda bulunabilir) içerir. Çoğu işlemci, önemli sonuçlar doğurmaksızın, çok sayıda yazılıma bağlı hatayı işleyebilir. Ancak, disk erişimi gerektiren donanıma bağlı hatalar, önemli gecikmelere neden olabilir.


Sayfa Okuma /sn
Sayfa Okuma/sn, donanıma bağlı sayfa hatalarını çözmek için diskin okunma hızıdır. Her bir işlemde alınan sayfa sayısını gözetmeksizin okuma işlemleri sayısını gösterir. Donanıma bağlı sayfa hataları, bir işlem sanal bellekteki çalışma kümesinde veya fiziksel bellekte bulunmayan ve diskten alınması gereken bir sayfaya başvurduğunda oluşur. Bu sayaç, sistem genelinde gecikmelere sebep olan hata türlerinin birincil göstergesidir. Hataları gidermek için sistem dosya önbelleğinden (genellikle uygulamaların isteği üzerine) ve önbelleğe alınmamış eşleştirilmiş bellek dosyalarından okuma işlemlerini içerir. Her bir işlemde okunan sayfa sayısını belirlemek için Bellek\\Sayfa Okuma/sn değeri ile Bellek\\Sayfa Girişi/sn değerini karşılaştırın.


Sayfa Yazma /sn
Sayfa Yazma/sn fiziksel bellekte alan boşaltmak için diske sayfa yazılması değeridir. Sayfalar kod değil veri içerenleri yazmak için diske yalnızca fiziksel bellekte değiştirilirlerse yazılırlar. Bu sayaç, her işlemde yazılan sayfa sayısına bakmaksızın yazma işlemlerini gösterir. Bu sayaç, son iki örnekte gözlenen değerler arasındaki farkın örnek aralık süresine bölümünü gösterir.


Sayfa /sn
Sayfa/sn zor sayfa hatalarını çözmek için diskten okunan veya diske yazılan sayfa değeridir. Bu sayaç, tüm sistemi etkileyen gecikmelere neden olan hata türlerinin birincil göstergesidir. Bellek\\Sayfa Girdi/sn ve Bellek\\Çıktı Sayfa/sn sayaçlarının toplamıdır. Dönüşüm olmadan Bellek\\Sayfa Hatası/sn gibi diğer sayfa sayaçlarıyla karşılaştırılabilmesi için sayfa sayısı olarak sayılır. Dosya sistemi önbelleğinde (genellikle uygulamalar tarafından istenir) ve önbelleklenmeyen eşleştirilmiş bellek dosyalarında hataları karşılamak için alınan sayfaları içerir.


Sistem Kodu Toplam Bayt
Sistem Kodu Toplam Bayt sanal bellekteki geçerli diske alınabilir işletim sistemi kodunun bayt boyutudur. Kullanılmadıkları zaman diske yazılabilen ve işletim sistemi tarafından kullanılan fiziksel bellek miktarının bir ölçüsüdür. Bu değer, Ntldr/osloader tarafında yüklenen Ntoskrnl.exe, Hal.dll, önyükleme sürücüleri ve dosya sistemlerindeki bayt miktarını toplayarak hesaplanır. Bu sayaç, fiziksel bellekte kalması gereken ve diske yazılamayan kodu içermez. Bu sayaç, yalnızca son gözlenen değeri gösterir; ortalama değildir.


Sistem Kodu Yerleşik Bayt
Sistem Kodu Yerleşik Bayt fiziksel bellekteki geçerli, kullanılmadıkları zaman diske yazılabilen işletim sistemi kodundaki bayt boyutudur. Bu değer, disk üzerindeki işletim sistemi kodunu da içeren Bellek\\Sistem Kodu Toplam Bayt sayacının bir bileşenidir. Bellek\\Sistem Kodu Yerleşik Bayt (ve Bellek\\Sistem Kodu Toplam Bayt) fiziksel bellekte kalması gereken ve diske yazılamayan kodu içermez. Bu sayaç, yalnızca son gözlenen değeri gösterir; ortalama değildir.


Sistem Sürücüsü Toplam Bayt
Sistem Sürücüsü Toplam Bayt şu anda aygıt sürücüleri tarafından kullanılan diske alınabilir sanal bellekteki bayt boyutudur. Diske alınabilir bellek kullanılmadığında diske yazılabilir. Fiziksel belleği (Bellek\\Sistem Sürücüsü Yerleşik Bayt) ve diske alınmış kodu ve verileri içerir. Bellek\\Sistem Kodu Toplam Bayt sayacının bir bileşenidir. Bu sayaç, yalnızca son gözlenen değeri gösterir; ortalama değildir.


Sistem Sürücüsü Yerleşik Bayt
Sistem Sürücüsü Yerleşik Bayt aygıt sürücüleri tarafından kullanılan diske alınabilir fiziksel bellekteki bayt boyutudur. Sürücülerin çalışma kümesidir (fiziksel bellek alanı). Bu değer, disk yazılmış sürücü belleğini de içeren Bellek\\Sistem Sürücüsü Toplam Bayt sayacının bir bileşenidir. Bellek\\Sistem Sürücüsü Yerleşik Bayt ya da Bellek\\Sistem Sürücüsü Toplam Bayt diske yazılamayan belleği içermez.


Yazma Kopyası /sn
Yazma Kopyası/sn sayfayı fiziksel bellekte başka bir yerden kopyalayarak karşılanan yazma girişimlerinin neden olduğu sayfa hatası değeridir. Bu, sayfalar yalnız yazıldıklarında kopyalandıklarından ekonomik bir yoldur; aksi takdirde sayfa paylaştırılır. Bu sayaç, her işlemde kopyalanan sayfa sayısına bakmadan kopya sayısını gösterir.


CacHe


Geç Yazma Diske Alma/sn
Geç Yazma Diske Alma/sn Geç Yazıcı İş Parçacığı'nın diske yazma oranıdır. Geç Yazma diski sayfa bellekte değiştirildikten sonra güncelleştirme işlemidir. Böylelikle dosyayı değiştiren uygulama devam etmeden önce diske yazmayı beklemek zorunda değildir. Her yazma işlemiyle birden çok sayfa aktarılabilir.


Geç Yazma Sayfa/sn
Geç Yazma Sayfa/sn Geç Yazıcı İş Parçacığı'nın diske yazma oranıdır. Geç Yazma diski sayfa bellekte değiştirildikten sonra güncelleştirme işlemidir. Böylelikle dosyayı değiştiren uygulama devam etmeden önce diske yazmayı beklemek zorunda değildir. Tek bir disk yazma işlemiyle birden çok sayfa aktarılabilir.


Hızlı Okuma Kaynak İsabetsizliği/sn
Hızlı Okuma Kaynak İsabetsizliği/sn isteği karşılamak için yeterli kullanılabilir kaynak olmaması nedeniyle önbellek isabetsizliği sıklığıdır.


Hızlı Okuma/sn
Hızlı Okuma/sn yüklü dosya sistemini geçen ve verileri doğrudan önbellekten alan dosya sistemi önbelleğinden okuma sıklığıdır. Normalde dosya G/Ç istekleri, bir dosyadan veri almak için uygun dosya sistemini çağırır, ancak bu yol veri önbellekteyse dosya sisteminin çağrılmasına gerek kalmadan verinin doğrudan önbellekten alınmasını sağlar. Veri önbellekte değilse bile dosya sisteminin bir kere çağrılmasından kaçınılmış olacaktır.


İleriye Okuma/sn
İleriye Okuma/sn is önbelleğin dosyaya sıralı erişim algıladığı dosya sistemi önbelleğinden okuma sıklığıdır. İleriye okuma, verilerin uygulamanın istediğinden daha büyük bloklarda aktarılmasını sağlar ve erişim başına yükü azaltır.


Karşılanamayan Hızlı Okuma/sn
Karşılanamayan Hızlı Okuma/sn dosya sistemini çağırmadan karşılanamayan dosya sistemi önbelleğindeki verileri almak için dosya sistemini geçmek için Uygulama Programı Arabirimi (API) işlevi çağrısı girişimi sıklığıdır.


Kopya Okuma İsabeti %
Kopya Okuma İsabeti önbellekte bulunan yani önbellekteki sayfaya erişim sağlamak için disk okuması gerektirmeyen önbellek kopya okuma istekleri yüzdesidir. Bir kopya okuma, önbellekteki bir sayfadan uygulamanın arabelleğine bir bellek kopyalaması ile karşılanan bir dosya okuma işlemidir. LAN Yeniden Yönlendiricisi, LAN Sunucusunun da küçük aktarımlar için yaptığı gibi önbellekten bilgi alınması için bu yöntemi kullanır. Bu yöntem genellikle disk dosya sistemleri tarafından da kullanılır.


Kopya Okuma/sn
Kopya Okuma/sn önbellekten uygulamanın arabelleğine verinin bellek kopyalamasını içeren dosya sistemi önbelleği sayfalarının okunma sıklığıdır. LAN Yeniden Yönlendiricisi, LAN Sunucusunun da küçük aktarımlar için yaptığı gibi önbellekten bilgi alınması için bu yöntemi kullanır. Bu yöntem genellikle disk dosya sistemleri tarafından da kullanılır.


MDL Okuma İsabeti %
MDL Okuma İsabeti önbellekte bulunan yani önbellekteki sayfalara bellek erişimi sağlamak için disk erişimi gerektirmeyen dosya sistemi önbelleğine Bellek Tanımlayıcısı Listesi (MDL) Okuma isteği yüzdesidir.


MDL Okuma/sn
MDL Okuma/sn veriye erişmek için bir Bellek Tanımlayıcısı Listesi (MDL) kullanan dosya sistemi önbelleğinden okuma sıklığıdır. MDL, aktarılan her sayfanın fiziksel adresini içerir ve böylelikle kopyalamayı etkilemek için bir donanım Doğrudan Bellek Erişimi (DMA) aygıtı kullanabilir. LAN Sunucusu sunucudan dışarı büyük aktarımlar için bu yöntemi kullanır.


Sabitlenen Okuma İsabeti %
Sabitlenen Okuma İsabeti dosya sistemi önbelleğinde bulunan yani dosya sistemi önbelleğindeki sayfaya erişim sağlamak için disk okuması gerektirmeyen sabitlenen okuma istekleri yüzdesidir. Sabitlenmişken bir sayfanın dosya sistemi önbelleğindeki fiziksel adresi değişmeyecektir. LAN Yeniden Yönlendiricisi, LAN Sunucusunun da küçük aktarımlar için yaptığı gibi önbellekten veri alınması için bu yöntemi kullanır. Bu yöntem genellikle disk dosya sistemleri tarafından da kullanılır.


Sabitlenen Okuma/sn
Sabitlenen Okuma/sn verileri diske geri yazmaya hazırlamak için dosya sistemi önbelleğine verilerin okunma sıklığıdır. Bu şekilde okunan sayfalar okunma sonunda bellekte sabitlenir. Sabitlenmişken bir sayfanın dosya sistemi önbelleğindeki fiziksel adresi değişmeyecektir.


Veri Eşlem İsabeti %
Veri Eşlem İsabeti sayfa zaten fiziksel bellekte olduğundan sayfayı diskten almaya gerek kalmadan çözülebilen dosya sistemi önbelleğindeki veri eşleştirmeleri yüzdesidir.


Veri Eşlem Sabitleme/sn
Veri Eşlem Sabitleme/sn genellikle dosyanın diske yazılmasına bir hazırlık eylemi olan ana bellekte bir sayfanın sabitlenmesiyle sonuçlanan dosya sistemi önbelleğindeki veri eşleştirme sıklığıdır. Sabitlenmişken bir sayfanın ana bellekteki fiziksel adresi ve dosya sistemi önbelleğindeki sanal adresi değişmeyecektir.


Veri Eşlemi/sn
Veri Eşlemi/sn NTFS gibi bir dosya sisteminin okumak için bir sayfayı dosya sistemi önbelleğine eşleştirme sıklığıdır.


Verileri Diske Alma Sayfa/sn
Verileri Diske Alma Sayfa/sn bir temizleme isteği sonucu veya bir içine yazma dosyası yazma isteğini karşılamak için dosya sistemi önbelleğinden diske alınan sayfa sayısıdır. Her temizleme işleminde birden çok sayfa aktarılabilir.

Verileri Diske Alma/sn
Verileri Diske Alma/sn bir temizleme isteği sonucu veya bir içine yazma dosyası yazma isteğini karşılamak için dosya sistemi önbelleği içeriğinin diske alınma oranıdır. Her temizleme işleminde birden çok sayfa aktarılabilir.


Zaman Uyumlu Hızlı Okuma/sn
Zaman Uyumlu Hızlı Okuma/sn yüklü dosya sistemini geçen ve verileri doğrudan önbellekten alan dosya sistemi önbelleğinden okuma sıklığıdır. Normalde dosya G/Ç istekleri, bir dosyadan veri almak için uygun dosya sistemini çağırır, ancak bu yol veri önbellekteyse dosya sisteminin çağrılmasına gerek kalmadan verinin doğrudan önbellekten alınmasını sağlar. Veri önbellekte değilse bile dosya sisteminin bir kere çağrılmasından kaçınılmış olacaktır. Veri önbellekte değilse istek (uygulama programı çağrısı) veri diskten alınıncaya kadar bekleyecektir.


Zaman Uyumlu Kopya Okuma/sn
Zaman Uyumlu Kopya Okuma/sn önbellekten uygulamanın arabelleğine verinin bellek kopyalamasını içeren dosya sistemi önbelleği sayfalarının okunma sıklığıdır. Sayfayı almak için disk erişimi gerekse bile kopyalama işlemi tamamlanıncaya kadar dosya sistemi denetimi geri almayacak.


Zaman Uyumlu MDL Okuma/sn
Zaman Uyumlu MDL Okuma/sn sayfalara erişmek için bir Bellek Tanımlayıcısı Listesi (MDL) kullanan dosya sistemi önbelleğinden okuma sıklığıdır. MDL, aktarılan her sayfanın fiziksel adresini içerir ve böylelikle sayfalara Doğrudan Bellek Erişimi (DMA) kullanımını sağlar. Erişilen sayfalar ana bellekte değilse, çağıran sayfaların diskten alınmasını bekleyecektir.


Zaman Uyumlu Sabitlenen Okuma/sn
Zaman Uyumlu Sabitlenen Okuma/sn verileri diske geri yazmaya hazırlamak için dosya sistemi önbelleğine verilerin okunma sıklığıdır. Bu şekilde okunan sayfalar okunma sonunda bellekte sabitlenir. Dosya sistemi, sayfa dosya sistemi önbelleğinde sabitleninceye kadar, özellikle sayfayı almak için diske erişilmesi gerekiyorsa denetimini geri almayacaktır. Sabitlenmişken bir sayfanın dosya sistemi önbelleğindeki fiziksel adresi değişmeyecektir.


Zaman Uyumlu Veri Eşlemi/sn
Zaman Uyumlu Veri Eşlemi/sn NTFS gibi bir dosya sisteminin okumak için bir sayfayı dosya sistemi önbelleğine eşleştirmesi ve ana bellekte değilse sayfanın alınmasını beklemeyi seçmesi sıklığıdır.


Zaman Uyumsuz Hızlı Okuma/sn
Zaman Uyumsuz Hızlı Okuma/sn yüklü dosya sistemini geçen ve verileri doğrudan önbellekten alan dosya sistemi önbelleğinden okuma sıklığıdır. Normalde dosya G/Ç istekleri, bir dosyadan veri almak için uygun dosya sistemini çağırır, ancak bu yol veri önbellekteyse dosya sisteminin çağrılmasına gerek kalmadan verinin doğrudan önbellekten alınmasını sağlar. Veri önbellekte değilse bile dosya sisteminin bir kere çağrılmasından kaçınılmış olacaktır. Veri önbellekte değilse istek (uygulama programı çağrısı) veri diskten alınıncaya kadar beklemeyecek ve denetimi hemen alacaktır.


Zaman Uyumsuz Kopya Okuma/sn
Zaman Uyumsuz Kopya Okuma/sn önbellekten uygulamanın arabelleğine verinin bellek kopyalamasını içeren dosya sistemi önbelleği sayfalarının okunma sıklığıdır. Sayfayı almak için disk erişimi gerekse bile uygulama denetimi hemen geri alacaktır.


Zaman Uyumsuz MDL Okuma/sn
Zaman Uyumsuz MDL Okuma/sn sayfalara erişmek için bir Bellek Tanımlayıcısı Listesi (MDL) kullanan dosya sistemi önbelleğinden okuma sıklığıdır. MDL, aktarılan her sayfanın fiziksel adresini içerir ve böylelikle sayfalara Doğrudan Bellek Erişimi (DMA) kullanımını sağlar. Erişilen sayfalar ana bellekte değilse, çağıran uygulama programı sayfaların diskten alınmasını beklemeyecektir.


Zaman Uyumsuz Sabitlenen Okuma/sn
Zaman Uyumsuz Sabitlenen Okuma/sn verileri diske geri yazmaya hazırlamak için dosya sistemi önbelleğine verilerin okunma sıklığıdır. Bu şekilde okunan sayfalar okunma sonunda bellekte sabitlenir. Dosya sistemi, sayfayı almak için disk erişimi gerekse bile denetimi hemen geri alacaktır. Sabitlenmişken bir sayfanın dosya sistemi önbelleğindeki fiziksel adresi değişmeyecektir.


Zaman Uyumsuz Veri Eşlemi/sn
Zaman Uyumsuz Veri Eşlemi/sn NTFS gibi bir dosya sistemini kullanan bir uygulamanın okumak için bir sayfayı dosya sistemi önbelleğine eşleştirmesi ve ana bellekte değilse sayfanın alınmasını beklememesi sıklığıdır.


Dağıtılışmış İşlem Düzenleyicisi


Durdurulmuş İşlem San
Saniye başına durdurulan işlem


Durdurulan işlem
Durdurulan işlem sayısı


Durmaya Zorlanan İşlemler
Sistem yöneticisi tarafından durdurulan işlem sayısı


En Çok Etkin İşlem Sayısı
Aynı anda etkin olabilen en fazla işlem sayısı


Etkin İşlemler
Şu anda açık olan işlem sayısı


İşlem /Sn
Saniye başına yürütülen işlem


Şüpheli İşlemler
Şüpheli işlem sayısı


Tamamlanan İşlem /san
Saniye başına tamamlanan işlem


Tamamlanan İşlem
Tamamlanan işlem sayısı


Teslim Edilmeye Zorlanan İşlemler
Sistem yöneticisi tarafından teslim edilen işlem sayısı


Yanıt Verme Süresi -- En Az
İşlem başlatılması ile tamamlanması arasındaki en kısa zaman aralığı


Yanıt Verme Süresi -- En Fazla
İşlemin başlaması ile tamamlanması arasındaki en uzun zaman aralığı


Yanıt Verme Süresi -- Ortalama
İşlem başlaması ile tamamlanması arasındaki ortalama zaman aralığı


Disk Belleği Dosyası

% En Yüksek Kullanım
Disk Belleği Dosyası'nın en yüksek kullanım yüzdesidir. İşlem\\En Yüksek Disk Belleği Bayt sayacına bakın.


Kullanım
Kullanımda olan Disk Belleği Dosyası örneği miktarının yüzdesidir. İşlem\\\Disk Belleği Bayt sayacına bakın.


FizikselDisk

% Boşta Zaman
% Boşta Zaman örnek aralık boyunca diskin boşta olduğu zaman yüzdesini bildirir.


% Disk Okuma Zamanı
% Disk Okuma Zamanı seçili disk sürücüsü okuma isteklerine hizmet verirken geçen sürenin yüzdesidir.


% Disk Yazma Zamanı
% Disk Yazma Zamanı seçili disk sürücüsü yazma isteklerine hizmet verirken geçen sürenin yüzdesidir.


% Disk Zamanı
% Disk Zamanı seçili disk sürücüsü okuma ya da yazma isteklerine hizmet verirken geçen sürenin yüzdesidir.


Bölünen GÇ/sn
Bölünen GÇ/sn diske olan G/Ç işlemlerinin birden çok G/Ç işlemine bölünme oranıdır. G/Ç bölünmesi, tek bir G/Ç işlemine sığmak için çok büyük veri istendiğinde veya disk parçalanmış olduğunda oluşur.


Disk Aktarımı/sn
Disk Aktarımı/sn disk üzerinde okuma ve yazma işlemleri oranıdır.


Disk Bayt/sn
Disk Bayt/sn yazma veya okuma işlemleri sırasında diske veya diskten bayt aktarma oranıdır.


Disk Okuma Bayt/sn
Disk Okuma Bayt/sn okuma işlemleri sırasında diskten bayt aktarma oranıdır.


Disk Okuma/sn
Disk Okuma/sn disk üzerinde işlemleri oranıdır.


Disk Yazma Bayt /sn
Disk Yazma Bayt /sn yazma işlemleri sırasında diske bayt aktarma oranıdır.


Disk Yazma/sn
Disk Yazma/sn disk üzerinde yazma işlemleri oranıdır.


Geçerli Disk Sırası Uzunluğu
Geçerli Disk Sırası Uzunluğu performans verileri toplandığında diskte bekleyen istek sayısıdır. O anda hizmet verilmekte olan hizmetleri de içerir. Bu anlık bir uzunluktur, zaman aralığında bir ortalama değildir. Birden çok iğneli disk aygıtlarında aynı anda etkin birden çok istek olabilir ancak diğer eş zamanlı istekler hizmeti bekletir. Bu sayaç, geçici olarak yüksek veya düşük sıra uzunluğu gösterebilir ancak disk sürücüsünde uzun süreli yük olursa bu sayaç yüksek bir değer gösterir. İstekler, sıranın uzunluğu eksi disk üzerindeki iğne sayısıyla orantılı olan gecikmeler yaşar. İyi performans için Bu farkın ortalaması ikiden az olmalıdır.


Ortalama Disk Bayt/Aktarım
Ortalama Disk Bayt/Aktarım yazma veya okuma işlemleri sırasında diske veya diskten aktarılan ortalama bayt sayısıdır.


Ortalama Disk Bayt/Okuma
Ortalama Disk Bayt/Okuma okuma işlemleri sırasında diskten aktarılan ortalama bayt sayısıdır.


Ortalama Disk Bayt/Yazma
Ortalama Disk Bayt/Yazma yazma işlemleri sırasında diske aktarılan ortalama bayt sayısıdır.


Ortalama Disk Okuma Sırası Uzunluğu
Ortalama Disk Okuma Sırası Uzunluğu örnek aralık boyunca seçili disk için sıraya alınan okuma isteklerinin ortalama sayısıdır.


Ortalama Disk Sıra Uzunluğu
Ortalama Disk Sıra Uzunluğu örnek aralık boyunca seçili disk için sıraya alınan okuma ve yazma isteklerinin ortalama sayısıdır.


Ortalama Disk sn/Aktarım
Ortalama Disk sn/Aktarım ortalama disk aktarımının saniye olarak süresidir.


Ortalama Disk sn/Okuma
Ortalama Disk sn/Okuma saniye olarak ortalama diskten veri okuma zamanıdır.


Ortalama Disk sn/Yazma
Ortalama Disk sn/Yazma saniye olarak ortalama diske veri yazma zamanıdır.


Ortalama Disk Yazma Sırası Uzunluğu
Ortalama Disk Yazma Sırası Uzunluğu örnek aralık boyunca seçili disk için sıraya alınan yazma isteklerinin ortalama sayısıdır.


ICMP

Alınan Adres Maskesi İletisi
Alınan Adres Maskesi İletisi alınan ICMP Adres Maskesi İsteği iletisi oranıdır.


Alınan Adres Maskesi Yanıtı İletisi
Alınan Adres Maskesi Yanıtı İletisi alınan ICMP Adres Maskesi Yanıtı iletisi oranıdır.


Alınan Hedefe Erişilmez
Alınan Hedefe Erişilemiyor İletisi alınan ICMP Hedefe Erişilemiyor iletisi sayısıdır.


Alınan İleti Hataları
Alınan İleti Hataları varlığın aldığı ancak hatalı ICMP sağlaması, hatalı uzunluk gibi hataları olan ICMP iletisi sayısıdır.


Alınan İleti/sn
Alınan İleti/sn, saniye başına, bu varlık tarafından alınan toplam ICMP iletisi oranıdır. Oran, alınan hatalı iletileri de içerir.


Alınan Kaynak Yavaşlaması İletisi
Alınan Kaynak Yavaşlaması İletisi alınan ICMP Kaynak Yavaşlaması iletisi sayısıdır.


Alınan Parametre Sorunu İletisi
Alınan Parametre Sorunu İletisi alınan ICMP Parametre Sorunu iletisi sayısıdır.


Alınan Süre Aşımı İletisi
Alınan Süre Aşımı İletisi alınan ICMP Süre Aşımı iletisi sayısıdır.


Alınan Yankı İletisi/sn,
Alınan Yankı İletisi/sn, sn/olayda, alınan ICMP Yankı iletisi oranıdır.


Alınan Yankı Yanıtı İletisi/sn
Alınan Yankı Yanıtı İletisi/sn, sn/olayda, alınan ICMP Yankı Yanıtı iletisi oranıdır.


Alınan Yeniden Yönlendirme İletisi/sn
Alınan Yeniden Yönlendirme İletisi/sn, sn/olayda, alınan ICMP'nin Yeniden Yönlendirme iletisi alma oranıdır.


Alınan Zaman Damgası İletisi/sn
Alınan Zaman Damgası İletisi/sn, sn/olayda, alınan ICMP Zaman Damgası (istek) iletisi oranıdır.


Alınan Zaman Damgası Yanıtı İletisi/sn
Alınan Zaman Damgası Yanıtı İletisi/sn alınan ICMP Zaman Damgası Yanıtı iletisi oranıdır.


Gelen İleti Hataları
Gelen İleti Hataları ICMP'deki arabellek yetersizliği gibi sorunlar nedeniyle gönderilemeyen ICMP iletisi sayısıdır. Bu değer, sonuç veri biriminin yönlendirilmesinde IP hatası gibi ICMP katmanı dışında bulunan hataları içermez. Bazı uygulamalarda hata türlerinin hiçbiri bu sayacın değerine dahil değildir.


Gönderilen Adres Maskesi İletisi
Gönderilen Adres Maskesi İletisi gönderilen ICMP Adres Maskesi İsteği iletisi sayısıdır.


Gönderilen Adres Maskesi Yanıtı İletisi
Gönderilen Adres Maskesi Yanıtı İletisi gönderilen ICMP Adres Maskesi Yanıtı iletisi sayısıdır.


Gönderilen Hedefe Erişilemiyor İletisi
Gönderilen Hedefe Erişilemiyor İletisi gönderilen ICMP Hedefe Erişilemiyor iletisi sayısıdır.


Gönderilen İleti/sn
Gönderilen İleti/sn, saniye başına sunucunun gönderme denemesi sayısıdır. Oran, yanlışlıkla gönderilen iletileri de içerir.


Gönderilen Kaynak Yavaşlaması İletisi
Gönderilen Kaynak Yavaşlaması İletisi gönderilen ICMP Kaynak Yavaşlaması iletisi sayısıdır.


Gönderilen Parametre Sorunu İletisi
Gönderilen Parametre Sorunu İletisi gönderilen ICMP Parametre Sorunu iletisi sayısıdır.


Gönderilen Yankı İletisi/sn
Gönderilen Yankı İletisi/sn gönderilen ICMP Yankı iletisi oranıdır.


Gönderilen Yankı Yanıtı İletisi/sn
Gönderilen Yankı Yanıtı İletisi/sn, sn/olayda, gönderilen ICMP Yankı Yanıtı iletisi oranıdır.


Gönderilen Yeniden Yönlendirme İletisi/sn
Gönderilen Yeniden Yönlendirme İletisi/sn, sn/olayda, gönderilen ICMP Yeniden Yönlendirme iletisi oranıdır.


Gönderilen Zaman Aşımı İletisi
Gönderilen Zaman Aşımı İletisi gönderilen ICMP Zaman Aşımı iletisi sayısıdır.


Gönderilen Zaman Damgası İletisi/sn
Gönderilen Zaman Damgası İletisi/sn, sn/olayda, gönderilen ICMP Zaman Damgası İstek iletisi oranıdır.


Gönderilen Zaman Damgası Yanıtı İletisi/sn
Gönderilen Zaman Damgası Yanıtı İletisi/sn, sn/olayda, gönderilen ICMP Zaman Damgası Yanıtı iletisi oranıdır.


İleti/sn
İleti/sn, saniye başına, bu varlık tarafından gönderilen ve alınan toplam ICMP iletisi oranıdır. Oran, alınan veya gönderilen hatalı iletileri de içerir.
tetradox_44 - avatarı
tetradox_44
Ziyaretçi
27 Mayıs 2009       Mesaj #2
tetradox_44 - avatarı
Ziyaretçi
IP

Sponsorlu Bağlantılar
Alınan Parçacık/sn
Alınan Parçacık/sn, saniye başına, alınan ve bu varlıkta yeniden birleştirilmeleri gereken IP parçacıkları oranıdır.


Alınan Veri Birimi Adres Hataları
Alınan Veri Birimi Adres Hataları IP başlıklarının hedef alanındaki IP adresi bu bilgisayarın geçerli bir adres olmadığından atılan girdi veri birimi sayısıdır. Bu sayaç, geçersiz adresleri (ör., 0.0. 0.0) ve desteklenmeyen sınıftan adresleri (ör., E Sınıfı) da içerir. IP ağ geçidi olmayan ve bu nedenle veri birimlerini iletmeyen varlıklar için hedef adres yerel bir adres olmadığından atılan veri birimlerini içerir.


Alınan Veri Birimi Başlık Hataları
Alınan Veri Birimi Başlık Hataları hatalı sağlama, sürüm numarası uyumsuzluğu, diğer biçim hataları, yaşama süresinin aşılması, IP seçenekleri işlenirken hata bulunması gibi IP başlıklarındaki hatalar nedeniyle atılan girdi veri birimi sayısıdır.


Alınan Veri Birimi Bilinmeyen İletişim Kuralı
Alınan Veri Birimi Bilinmeyen İletişim Kuralı başarıyla alınan ancak bilinmeyen veya desteklenmeyen bir iletişim kuralı nedeniyle atılan yerel adresli veri birimi sayısıdır.


Alınan Veri Birimi/sn
Alınan Veri Birimi/sn, saniye başına, hatalı olanlar dahil olmak üzere tarafından alınan IP veri birimleri oranıdır. Alınan Veri Birimi/sn, Veri Birimi/sn alt grubudur.


Alınıp Atılan Veri Birimi
Alınıp Atılan Veri Birimi, sorunlar (örneğin, arabellek alanı yetersizliği) işlem devamını engellemesine rağmen atılan girdi IP veri birimi sayısıdır. Bu sayaç, yeniden birleştirme beklerken atılan ver birimlerini içermez.


Alınıp Ulaştırılan Veri Birimi/sn
Alınıp Ulaştırılan Veri Birimi/sn, saniye başına, Internet Denetim İleti İletişim kuralı (ICMP) dahil olmak üzere, IP kullanıcı iletişim kurallarına başarıyla ulaştırılan girdi veri birimi oranıdır.


Atılan Giden Veri Birimi
Atılan Giden Veri Birimi, hedefe aktarımlarını engelleyecek bir sorunla (örneğin, arabellek alanı yetersizliği) karşılaşılmayan ancak atılan çıktı IP veri birimi sayısıdır. Bu sayaç, İletilen Veri Birimi/sn sayacında sayılan ve bu ölçüte uyan paketleri içerir.


Gönderilen Veri Birimi/sn
Gönderilen Veri Birimi/sn, saniye başına, yerel IP kullanıcı iletişim kuralları tarafından aktarım için (ICMP dahil olmak üzere) IP iletişim kuralına sağlanan IP veri birimi oranıdır. Bu sayaç, İletilen Veri Birimi/sn sayacında sayılan veri birimlerini içermez.


İletilen Veri Birimi/sn
İletilen Veri Birimi/sn, son IP hedefleri bu yerel sunucu olmayan ve bu nedenle saniye başına girdi veri birimlerini son hedeflerine iletmek için bir yol bulunmaya çalışılmasının oluşma oranıdır. IP Ağ Geçidi olarak çalışmayan sunucularda bu oran yalnızca bu varlık tarafından kaynak yönlendirilen ve kaynak yönlendirme seçeneği işlemi başarılı olan paketleri içerir.


Oluşturulan Parçacık/sn
Oluşturulan Parçacık/sn, saniye başına, parçalanma sonucu oluşturulan IP veri birimi parçacığı oranıdır.


Parçacık Yeniden Birleştirme Hataları
Parçacık Yeniden Birleştirme Hataları IP yeniden birleştirme algoritması tarafından algılanan zaman aşımı, hatalar gibi hata sayısıdır. Bu, atılan IP parçacıkları sayısı olmayabilir; çünkü bazı algoritmalar (özellikle RFC 815) alındıkça birleştirirken parçacık sayısını izleyemez.


Parçalama Hataları
Parçalama Hataları parçalanması gerekirken (Ör. 'Parçalama' bayrağının ayarlanmış olması gibi) nedenlerden dolayı parçalanamayan ve atılan IP veri birimi sayısıdır.


Parçalanmış Veri Birimi/sn
Parçalanmış Veri Birimi/sn, saniye başına, başarıyla parçalanan veri birimi oranıdır.


Veri Birimi/sn
Veri Birimi/sn, saniye başına, hatalı olanlar dahil olmak üzere arabirimlerden gönderilen ya da arabirimler tarafından alınan IP veri birimleri oranıdır. İletilen veri birimleri bu orana dahil değildir.


Yeniden Birleştirilen Parçacık/sn
Yeniden Birleştirilen Parçacık/sn, saniye başına, başarıyla yeniden birleştirilen IP parçacığı oranıdır.


Yol Bulunamayan Giden Veri Birimi
Yol Bulunamayan Giden Veri Birimi hedefe aktarmak için yol bulunamadığından atılan IP veri birimi sayısıdır. Bu sayaç, İletilen Veri Birimi/sn sayacında sayılan ve bu 'yol yok' ölçütüne uyan paketlerini de içerir.



İş Nesnesi

Geçerli % Çekirdek Modu Zamanı
Geçerli % Çekirdek Modu Zamanı İş nesnesindeki işlemlerin örnek zaman aralığında çekirdek veya ayrıcalıklı modda kod çalıştırırken harcadığı zamanın yüzdesini gösterir.


Geçerli % İşlemci Zamanı
Geçerli % İşlemci Zamanı İş nesnesindeki işlemin örnek zaman aralığında kod çalıştırırken harcadığı zamanın yüzdesini gösterir.


Geçerli % Kullanıcı Modu Zamanı
Geçerli % Kullanıcı Modu Zamanı İş nesnesindeki işlemlerin örnek zaman aralığında kullanıcı modunda kod çalıştırırken harcadığı zamanın yüzdesini gösterir.


İşlem Sayısı - Etkin
İşlem Sayısı - Etkin İş nesnesi ile şu anda ilişkilendirilmiş olan işlem sayısını gösterir.


İşlem Sayısı - Sona Erdirildi
İşlem Sayısı - Sona Erdirildi bir sınır ihlali nedeniyle sona erdirilen işlem sayısını gösterir.


İşlem Sayısı - Toplam
İşlem Sayısı - Toplam etkin olan veya sona erdirilmiş ve İş nesnesi ile ilişkilendirilmiş işlem sayısını gösterir.


Kullanılan milisaniye - Çekirdek Modu
Kullanılan milisaniye - Çekirdek Modu İş nesnesinde son olarak bir zaman sınırı koyulduğundan bu yana sona erdirilen veya artık İş nesnesi ile ilişkilendirilmiş olmayanlar dahil olmak üzere İş nesnesindeki tüm işlemler tarafından kullanılan çekirdek modu işlemci zamanını milisaniye olarak gösterir.


Kullanılan milisaniye - İşlemci
Kullanılan milisaniye - İşlemci İş nesnesinde son olarak bir zaman sınırı koyulduğundan bu yana sona erdirilen veya artık İş nesnesi ile ilişkili olmayanlar dahil olmak üzere İş nesnesindeki tüm işlemler tarafından kullanılan işlemci zamanını milisaniye olarak gösterir.


Kullanılan milisaniye - Kullanıcı Modu
Kullanılan milisaniye - Kullanıcı Modu İş nesnesinde son olarak bir zaman sınırı koyulduğundan bu yana sona erdirilen veya artık İş nesnesi ile ilişkili olmayanlar dahil olmak üzere İş nesnesindeki tüm işlemler tarafından kullanılan kullanıcı modu işlemci zamanını milisaniye olarak gösterir.


Sayfa/sn
Sayfa/sn İş nesnesindeki tüm işlemlerin sayfa hatası oranını gösterir.


Toplam milisaniye - Çekirdek Modu
Toplam milisaniye - Çekirdek Modu sona erdirilenler ve artık İş nesnesi ile ilişkilendirilmiş olmayanlar dahil olmak üzere İş nesnesi oluşturulduğundan bu yana İş nesnesindeki tüm işlemler tarafından kullanılan çekirdek modu işlemci zamanını milisaniye olarak gösterir.


Toplam milisaniye - İşlemci
Toplam milisaniye - İşlemci sona erdirilenler ve artık İş nesnesi ile ilişkilendirilmiş olmayanlar dahil olmak üzere İş nesnesi oluşturulduğundan bu yana İş nesnesindeki tüm işlemler tarafından kullanılan işlemci zamanını milisaniye olarak gösterir.


Toplam milisaniye - Kullanıcı Modu
Toplam milisaniye - Kullanıcı Modu sona erdirilenler ve artık İş nesnesi ile ilişkilendirilmiş olmayanlar dahil olmak üzere İş nesnesi oluşturulduğundan bu yana İş nesnesindeki tüm işlemler tarafından kullanılan kullanıcı modu işlemci zamanını milisaniye olarak gösterir.


İş Nesnesi Ayrıntıları

% Ayrıcalıklı Zaman
Ayrıcalıklı Zaman %, işlem iş parçacıklarının ayrıcalıklı modda kod çalıştırmak için harcadıkları süre yüzdesidir. Bir Windows sistem hizmeti çağrıldığında, sisteme özel veriye erişmek için genellikle ayrıcalıklı modda çalışır. Bu gibi veriler, kullanıcı modunda çalışan iş parçacıklarının erişiminden korunur. Sistem çağrıları sayfa hataları veya kesmeler gibi doğrudan veya dolaylı olabilir. Önceki bazı işletim sistemlerinden farklı olarak Windows geleneksel kullanıcı ve ayrıcalıklı mod korumasına ek olarak alt sistem koruması için işlem sınırları kullanır. Uygulamanız adına Windows tarafından yapılan bazı işler işleminizdeki ayrıcalıklı zamana ek olarak diğer alt sistem işlemlerinde görünebilir.


% İşlemci Zamanı
% İşlemci Zamanı, tüm işlem iş parçacıklarının yönergeleri yürütmek için işlemciyi kullandığı geçen zaman yüzdesidir. Yönerge bir bilgisayardaki yürütmenin temel birimidir, iş parçacığı bilgisayar yönergelerini çalıştıran nesnedir ve bir işlem bir program çalıştırıldığında oluşturulan nesnedir. Bazı donanım kesmelerini ve tuzak koşullarını işlemek için çalıştırılan kodlar bu sayaç değeri içindedir.


% Kullanıcı Zamanı
% Kullanıcı Zamanı işlem iş parçacıklarının kullanıcı modunda kod çalıştırırken harcadığı zamanın yüzdesidir. Uygulamalar, ortam alt sistemleri ve tam alt sistemleri kullanıcı modunda çalışır. Kullanıcı modunda çalıştırılan kod Windows yönetimin, çekirdeğin ve aygıt sürücülerinin bütünlüğüne zarar veremez. Önceki bazı işletim sistemlerinden farklı olarak Windows geleneksel kullanıcı ve ayrıcalıklı mod korumasına ek olarak alt sistem koruması için işlem sınırları kullanır. Uygulama adına Windows tarafından yapılan bazı işler işlemdeki ayrıcalıklı zamana ek olarak diğer alt sistem işlemlerinde görünebilir.


Çalışma Kümesi
Çalışma Kümesi bu işlemin çalışma kümesindeki geçerli bayt boyutudur. Çalışma kümesi, işlemdeki iş parçacıkları tarafından son kullanıla bellek sayfaları kümesidir. Bilgisayarda boş bellek miktarı bir eşiğin üzerindeyse, kullanımda olmasalar bile sayfalar işlemin çalışma kümesinde bırakılırlar. Boş bellek miktarı eşiğin altına düşerse çalışma kümesinden sayfa atılır. Gereklilerse daha sonra ana bellekten çıkmadan önce çalışma kümesine geri alınır.


Disk Belleği Bayt
Disk Belleği Bayt bu işlemin disk belleği dosyasında kullandığı geçerli bayt sayısıdır. Disk belleği dosyaları, işlem tarafından kullanılan ve diğer dosyalarda olmayan bellek sayfalarını saklamak için kullanılır. Disk belleği dosyaları, tüm işlemler tarafından paylaşılır ve disk belleği dosyalarında yetersiz alan olması diğer işlemlerin bellek ayırmalarına engel olabilir.


Diske Alınabilen Havuzda Bayt
Diske Alınabilen Havuzda Bayt kullanılmadıkları zaman diske yazılabilen nesneler için sistem belleği (işletim sistemi tarafından kullanılan fiziksel bellek) alanı olan diske alınabilen havuzdaki bayt boyutudur. Bellek\\Diske Alınabilen Havuzda Bayt sayacı İşlem\\Diske Alınabilen Havuzda Bayt sayacından farklı biçimde hesaplanır; böylelikle İşlem: Diske Alınabilen Havuzda Bayt\\_Toplam sayacına eşit değildir. Bu sayaç, yalnızca son gözlenen değeri gösterir; ortalama değildir.


Diske Alınamayan Havuzda Bayt
Diske Alınamayan Havuzda Bayt diske yazılamayan ve ayrıldıkları sürece fiziksel bellekte kalmaları gereken nesneler için sistem belleği (işletim sistemi tarafından kullanılan fiziksel bellek) alanı olan diske alınamayan havuzdaki bayt boyutudur. Bellek\\Diske Alınamayan Havuzda Bayt sayacı İşlem\\Diske Alınamayan Havuzda Bayt sayacından farklı hesaplanır; böylelikle İşlem\\Diske Alınamayan Havuzda Bayt\\_Toplam sayacına eşit değildir. Bu sayaç, yalnızca son gözlenen değeri gösterir; ortalama değildir.


En Yüksek Çalışma Kümesi
En Yüksek Çalışma Kümesi bu işlemin çalışma kümesinde herhangi bir anda bulunan en çok bayt boyutudur. Çalışma kümesi, işlemdeki iş parçacıkları tarafından son kullanıla bellek sayfaları kümesidir. Bilgisayarda boş bellek miktarı bir eşiğin üzerindeyse, kullanımda olmasalar bile sayfalar işlemin çalışma kümesinde bırakılırlar. Boş bellek miktarı eşiğin altına düşerse çalışma kümesinden sayfa atılır. Gereklilerse daha sonra ana bellekten çıkmadan önce çalışma kümesine geri alınır.


En Yüksek Disk Belleği Bayt
En Yüksek Disk Belleği Bayt bu işlemin disk belleği dosyasında kullandığı en çok bayt sayısıdır. Disk belleği dosyaları, işlem tarafından kullanılan ve diğer dosyalarda olmayan bellek sayfalarını saklamak için kullanılır. Disk belleği dosyaları, tüm işlemler tarafından paylaşılır ve disk belleği dosyalarında yetersiz alan olması diğer işlemlerin bellek ayırmasına engel olabilir.


En Yüksek Sanal Bayt
En Yüksek Sanal Bayt işlemin herhangi bir zamanda kullandığı en çok sanal adres alanı bayt boyutudur. Sanal adres alanı kullanımı, karşılık gelen disk veya ana bellek sayfalarının kullanımını göstermez. Ancak sanal adres alanı sınırlıdır ve işlem, kitaplık yükleme olanağını sınırlayabilir.


GÇ Diğer Bayt /sn
İşlemin, denetim işlemleri gibi veri içermeyen G/Ç işlemlerinde bayt oranı. Bu sayaç, dosya, ağ ve aygıt G/Ç işlemleri dahil olmak üzere tüm işlem tarafından oluşturulan tüm G/Ç etkinliğini sayar.


GÇ Diğer İşlemler /sn
İşlemin okuma veya yazma olmayan G/Ç işlemleri oranıdır. Bu tür bir işleme (örneğin bir denetim işlevi) olabilir. Bu sayaç, dosya, ağ ve aygıt G/Ç işlemleri dahil olmak üzere tüm işlem tarafından oluşturulan tüm G/Ç etkinliğini sayar.


GÇ Okuma İşlemi /sn
İşlemin okuma G/Ç işlemlerini işleme oranıdır. Bu sayaç, dosya, ağ ve aygıt G/Ç işlemleri dahil olmak üzere tüm işlem tarafından oluşturulan tüm G/Ç etkinliğini sayar.


GÇ Okunan Bayt /sn
İşlemin G/Ç işlemlerinde okuduğu bayt oranıdır. Bu sayaç, dosya, ağ ve aygıt G/Ç işlemleri dahil olmak üzere tüm işlem tarafından oluşturulan tüm G/Ç etkinliğini sayar.


GÇ Veri Bayt /sn
İşlemin G/Ç işlemlerinde okuduğu ve yazdığı bayt oranıdır. Bu sayaç, dosya, ağ ve aygıt G/Ç işlemleri dahil olmak üzere tüm işlem tarafından oluşturulan tüm G/Ç etkinliğini sayar.

GÇ Veri işlemi /sn
İşlemin okuma ve yazma G/Ç işlemlerini işleme oranıdır. Bu sayaç, dosya, ağ ve aygıt G/Ç işlemleri dahil olmak üzere tüm işlem tarafından oluşturulan tüm G/Ç etkinliğini sayar.


GÇ Yazılan Bayt /sn
İşlemin G/Ç işlemlerinde yazdığı bayt oranıdır. Bu sayaç, dosya, ağ ve aygıt G/Ç işlemleri dahil olmak üzere tüm işlem tarafından oluşturulan tüm G/Ç etkinliğini sayar.


GÇ Yazma İşlemi /sn
İşlemin yazma G/Ç işlemlerini işleme oranıdır. Bu sayaç, dosya, ağ ve aygıt G/Ç işlemleri dahil olmak üzere tüm işlem tarafından oluşturulan tüm G/Ç etkinliğini sayar.


Geçen Süre
Bu işlemin çalıştığı toplam geçen saniye olarak süre.


İşlem Kimliği
İşlem Kimliği bu işlemin benzersiz kimliğidir. İşlem Kimliği numaraları yeniden kullanılır, bu nedenle bir işlemi yalnızca işlemin süresi boyunca tanımlarlar.


Oluşturan İşlem Kimliği
Oluşturan İşlem Kimliği değeri işlemi oluşturan işlemin İşlem Kimliğidir. Bu işlem oluşturulduktan sonra oluşturan işlem sona ermiş olabileceğinden bu değerin çalışan bir işlemi tanımlamayamaz.


Özel Bayt
Özel Bayt bu işlemin ayırdığı ve diğer işlemlerce paylaşılamayacak belleğin geçerli bayt boyutudur.


Sanal Bayt
Sanal Bayt işlemin kullandığı sanal adres alanının bayt olarak geçerli boyutudur. Ancak sanal adres alanı sınırlıdır ve işlem, kitaplık yükleme olanağını sınırlayabilir.

Sayfa Hatası/sn
Sayfa Hatası/sn bu işlemde çalışan iş parçacıklarınca oluşturulan sayfa hataları oranıdır. Bir sayfa hatası, bir iş parçacığı ana bellekte çalışma kümesinde olmayan bir sanal bellek sayfasına başvurduğunda oluşur. Sayfa, bekleme listesindeyse ve bu nedenle zaten ana bellekteyse veya sayfayı paylaşan başka bir işlem tarafından kullanılıyorsa bu sayfanın diskten alınmasına neden olmaz.


Tanıtıcı Sayımı
Bu işlem tarafından açılan toplam geçerli işleç sayısıdır. Bu sayı, bu işlemdeki her iş parçacığı tarafından açılan geçerli işleç sayısının toplamına eşittir.


Tema Sayımı
Bu işlemde şu anda etkin olan iş parçacığı sayısıdır. Bir yönerge bir işlemcide temel çalışma birimidir ve iş parçacığı yönergeleri çalıştıran nesnedir. Her çalışan işlemde en az bir iş parçacığı vardır.


Temel Öncelik
Bu işlemin geçerli temel önceliği. Bir işlemdeki iş parçacıkları işlemin temel önceliğine göreceli olarak kendi temel önceliklerini artırıp azaltabilirler.


İş Parçacığı


% Ayrıcalıklı Zaman
% Ayrıcalıklı Zaman, iş parçacığı işlemleri ayrıcalıklı modda kod çalıştırırken geçen zamanın yüzdesidir. Bir Windows sistem hizmeti çağrıldığında, hizmet sisteme özel verilere erişebilmek için genellikle Ayrıcalıklı Modda çalışır. Böyle veriler, kullanıcı modunda çalışan iş parçacıklarının erişiminden korur. sistem çağrıları sayfa hataları ya da kesmeler gibi doğrudan ya da dolaylı olabilir. Önceki bazı işletim sistemlerinden farklı olarak Windows geleneksel kullanıcı ve ayrıcalıklı mod korumasına ek olarak alt sistem koruması için işlem sınırları kullanır. Uygulama adına Windows'un yaptığı bazı işler, işlemdeki ayrıcalıklı zamana ek olarak diğer alt sistem işlemlerinde görünebilir.


% İşlemci Zamanı
% İşlemci Zamanı, tüm işlem iş parçacıklarının yönergeleri yürütmek için işlemciyi kullandığı geçen zaman yüzdesidir. Yönerge bir bilgisayardaki yürütmenin temel birimidir, iş parçacığı bilgisayar yönergelerini çalıştıran nesnedir ve bir işlem bir program çalıştırıldığında oluşturulan nesnedir. Bazı donanım kesmelerini ve tuzak koşullarını işlemek için çalıştırılan kodlar bu sayaç değeri içindedir.


% Kullanıcı Zamanı
% Kullanıcı Zamanı bu iş parçacığının kullanıcı modunda kod çalıştırırken harcadığı zamanın yüzdesidir. Uygulamalar, ortam alt sistemleri ve tam alt sistemleri kullanıcı modunda çalışır. Kullanıcı modunda çalıştırılan kod Windows NT Yönetim'in, Çekirdeğin ve aygıt sürücülerinin bütünlüğüne zarar veremez. Önceki bazı işletim sistemlerinden farklı olarak Windows NT geleneksel kullanıcı ve ayrıcalıklı mod korumasına ek olarak alt sistem koruması için işlem sınırları kullanır. Bu alt sistem işlemleri ek koruma sağlarlar. Bu nedenle, uygulamanız adına Windows NT tarafından yapılan bazı işler işleminizdeki ayrıcalıklı zamana ek olarak diğer alt sistem işlemlerinde görünebilir.


Başlangıç Adresi
Bu iş parçacığı için başlangıç sanal adresi.


Geçen Süre
İş parçacığının çalıştığı toplam geçen zaman (saniye).


Geçerli Öncelik
Bu iş parçacığının geçerli dinamik önceliğidir. İş parçacığı kullanıcı girdisi işliyorsa sistem iş parçacığının dinamik önceliğini temel öncelikten daha büyük bir değer artırabilir veya iş parçacığı hesaplamaya bağlıysa sistem iş parçacığının dinamik önceliğini temel önceliğe yakın bir değere azaltır.


İçerik Geçişi/sn
İçerik Geçişi/sn bir iş parçacığından diğerine geçiş oranıdır. İş parçacığı geçişleri tek bir işlem içinde veya işlemler arasında gerçekleşebilir. Bir iş parçacığı geçişi, bir iş parçacığının diğerinden bilgi sorması veya daha yüksek öncelikli çalışmaya hazır bir iş parçacığı tarafından önceden boşaltılması nedeniyle oluşabilir. Önceki bazı işletim sistemlerinden farklı olarak Windows NT geleneksel kullanıcı ve ayrıcalıklı mod korumasına ek olarak alt sistem koruması için işlem sınırları kullanır. Bu alt sistem işlemleri ek koruma sağlarlar. Bu nedenle, uygulamanız adına Windows NT tarafından yapılan bazı işler işleminizdeki ayrıcalıklı zamana ek olarak diğer alt sistem işlemlerinde görünebilir. Alt sistem işlemine geçiş, uygulama iş parçacığında bir İçerik Geçişi'ne neden olur. Geri geçiş, alt sistem iş parçacığında başka bir İçerik Geçişi'ne neden olur.


İş Parçacığı Bekleme Nedeni
İş Parçacığı Bekleme Nedeni iş parçacığı Bekleme durumundaysa geçerlidir (İş Parçacığı Durumu sayacına bakın). İş parçacığı Çalıştırma için beklediğinde 0 veya 7 değerini alır, Boş Sayfa için 1 veya 8 değerini, Sayfa Alma için 2 veya 9, Havuz Ayırması için 3 veya 10, Çalışma Gecikmesi için 4 veya 11, Askıda durumu için 5 veya 12, Kullanıcı İsteği için 6 veya 13, Olay Çifti Yüksek için 14, Olay Çifti Düşük için 15, LPC Alımı için 16, LPC Yanıtı için 17, Sanal Bellek için 18, Sayfa Temizleme için 19 değerini alır; 20 ve yukarısı şu anda atanmış değildir. Olay Çiftleri, korumalı alt sistemleri ile iletişim için kullanılır (İçerik Geçişi sayacına bakın).


İş Parçacığı Durumu
İş Parçacığı Durumu iş parçacığının geçerli durumudur. Başlangıç için 0, Hazır için 1, Çalışıyor için 2, Beklemede için 3, Sona Erdirildi için 4, Bekliyor için 5, Geçiş için 6, Bilinmiyor için 7 değerini alır. Çalışan bir iş parçacığı bir işlemciyi kullanıyorken Beklemede bir iş parçacığı bir işlemciyi kullanmak üzeredir. Hazır bir iş parçacığı bir işlemci kullanmak istiyor ancak boşta işlemci olmadığı için bekliyordur. Geçiş durumundaki bir iş parçacığı çalışmak için bir kaynağı bekliyordur, örneğin diskten çalışma yığının alınmasını beklemek gibi. Bekleyen bir iş parçacığı bir çevre işleminin tamamlanması veya bir kaynağın boşalmasını beklediği için işlemciyi kullanması gerekmiyordur.


İş Parçacığı Kimliği
İş Parçacığı Kimliği bu iş parçacığının benzersiz kimliğidir. İş Parçacığı Kimliği numaraları yeniden kullanılır, bu nedenle bir iş parçacığını yalnızca o iş parçacığının yaşam süresince tanımlarlar.


İşlem Kimliği
İşlem Kimliği bu işlemin benzersiz kimliğidir. İşlem Kimliği numaraları yeniden kullanılır, bu nedenle bir işlemi yalnızca işlemin süresi boyunca tanımlarlar.


Temel Öncelik
Bu iş parçacığının geçerli temel önceliği. İş parçacığı kullanıcı girdisi işliyorsa sistem iş parçacığının dinamik önceliğini temel öncelikten daha büyük bir değer artırabilir veya iş parçacığı hesaplamaya bağlıysa sistem iş parçacığının dinamik önceliğini temel önceliğe yakın bir değere azaltır.




İşlemci


% Ayrıcalıklı Zaman,
% Ayrıcalıklı Zaman, iş parçacığı işlemleri ayrıcalıklı modda kod çalıştırırken geçen zamanın yüzdesidir. Bir Windows sistem hizmeti çağrıldığında, hizmet sisteme özel verilere erişebilmek için genellikle Ayrıcalıklı Modda çalışır. Böyle veriler, kullanıcı modunda çalışan iş parçacıklarının erişiminden korur. sistem çağrıları sayfa hataları ya da kesmeler gibi doğrudan ya da dolaylı olabilir. Önceki bazı işletim sistemlerinden farklı olarak Windows geleneksel kullanıcı ve ayrıcalıklı mod korumasına ek olarak alt sistem koruması için işlem sınırları kullanır. Uygulama adına Windows'un yaptığı bazı işler, işlemdeki ayrıcalıklı zamana ek olarak diğer alt sistem işlemlerinde görünebilir.


% Boşta Zaman
% Boşta Zaman, örnek aralık süresince işlemcinin boşta kalma süre yüzdesidir


% C1 Süresi
% C1 Zamanı işlemcinin C1 düşük güç boşta kalma durumunda geçirdiği zamanın yüzdesidir. % C1 Zamanı toplam işlemci boşta kalma süresinin bir alt kümesidir. C1 düşük-güç boşta kalma durumu işlemciyi bütün içeriği sağlar ve çalışma durumuna çabuk döner. % C1 durumunu bütün sistemler desteklemez.


% C2 Süresi
% C2 Zamanı işlemcinin C2 düşük güç boşta kalma durumunda geçirdiği zamanın yüzdesidir. % C2 Zamanı toplam işlemci boşta kalma süresinin bir alt kümesidir. C2 düşük-güç boşta kalma durumu işlemcinin sistem önbellekleri içeriğini sağlamasını etkinleştirir. C2 güç durumu C1'e göre daha düşük güç ve daha geç çıkış durumudur. C2 durumunu bütün sistemler desteklemez.


% C3 Süresi
% C3 Zamanı işlemcinin C3 düşük güç boşta kalma durumunda geçirdiği zamanın yüzdesidir. % C3 Zamanı toplam işlemci boşta kalma süresinin bir alt kümesidir. İşlemci C3 düşük-güç boşta kalma durumundayken önbelleklerinin tutarlılığını sağlayamaz. C3 güç durumu C2'e göre daha düşük güç ve daha geç çıkış durumudur. C3 durumunu bütün sistemler desteklemez.


% DPC Zamanı
% DPC Zamanı işlemcinin örnek aralıkta ertelenen yordam çağrıları (DPC) alırken ve hizmet verirken harcadığı ortalama zamanın yüzdesidir. DPCler standart kesmelerden daha düşük bir öncelikte çalışan kesmelerdir. % DPC Zamanı sayacı % Ayrıcalıklı Zaman sayacının bir bileşenidir çünkü DPCler ayrıcalıklı modda çalıştırılırlar. DPCler, ayrı olarak sayılır ve kesme sayısının bir bileşeni değildirler. Bu sayaç, meşgul olunan ortalama zamanı örnek zamanın bir yüzdesi olarak gösterir.


% İşlemci Zamanı
İşlemci Zamanı %, işlemcinin boş olmayan bir iş parçacığını yürütmek için harcadığı süre yüzdesidir. Örnek aralıkta boş iş parçacığının etkin olduğu süre ölçülüp bu süre aralık süresinden çıkarılarak hesaplanır. (Her işlemcide başka bir iş parçacığı çalışmaya hazır değilken döngü harcayan bir boş iş parçacığı vardır). Bu sayaç işlemci etkinliğinin birincil göstergesidir ve örnek aralıkta görülen meşgul zamanın yüzde olarak ortalamasını gösterir. Hizmetin etkin olmadığı zaman izlenip bu değer %100'den çıkarılarak hesaplanır.


% Kesme Zamanı
% Kesme Zamanı, işlemcinin örnek aralıklar boyunca donanım kesmeleri alması ve bunlara hizmet etme zamanıdır. Bu değer,sistem saati, fare disk sürücüleri, veri iletişimi hatları ağ arabirim kartları ve diğer çevre aygıtları gibikesme oluşturan aygıtların etkinliğinin dolaylı belirtecidir. Bu aygıtlar normal olarak görevlerini tamamladıklarında veya dikkat gerektiğinde işlemciyi keserler. Kesmeler süresince normal iş parçacığı çalışması askıya alınır. Sistem saatlerinin çoğu, kesme etkinliğine bir arka plan oluturarak işlemciyi 10 milisaniyede bir keser. Bu sayaç ortalama meşgul zamanı örnek zamanın yüzdesi olarak gösterir.


% Kullanıcı Zamanı
% Kullanıcı Zamanı, işlemcinin kullanıcı modunda harcadığı geçen zamanın yüzdesidir. Kullanıcı Modu, uygulamalar, ortam alt sistemleri ve alt sistemleri için tasarlanmış sınırlı işlem modudur. Diğer mod, ayrıcalıklı mod, işletim sistemi bileşenleri için tasarlanmıştır ve donanıma ve tüm belleğe doğrudan erişim sağlar. İşletim sistemi, işletim sistemi hizmetlerine erişmek için uygulama iş parçacıklarını ayrıcalıklı moda geçirir. Bu sayaç, ortalama meşgul olunan zamanı örnek zamanın bir yüzdesi olarak gösterir.


C1 Geçişler/sn
C1 Geçişler/sn işlemcinin C1 düşük-güç beboşta kalma durumuna geçiş oranıdır. İşlemci yeteri kadar boşta kaldıysa C1 durumuna girer ve bu durumdan herhangi bir kesmede çıkar. Bu sayaç son yapılan iki gözlemdeki değerlerin farkının geçen zamana bölümünün sonucunu gösterir.


C2 Geçişler/sn
C2 Geçişler/sn işlemcinin C2 düşük-güç beboşta kalma durumuna geçiş oranıdır. İşlemci yeteri kadar boşta kaldıysa C2 durumuna girer ve bu durumdan herhangi bir kesmede çıkar. Bu sayaç son yapılan iki gözlemdeki değerlerin farkının geçen zamana bölümünün sonucunu gösterir.



C3 Geçişler/sn
C3 Geçişler/sn işlemcinin C3 düşük-güç beboşta kalma durumuna geçiş oranıdır. İşlemci yeteri kadar boşta kaldıysa C3 durumuna girer ve bu durumdan herhangi bir kesmede çıkar. Bu sayaç son yapılan iki gözlemdeki değerlerin farkının geçen zamana bölümünün sonucunu gösterir.


DPC Oranı
DPC Oranı işlemci saatinin zaman dilimleri arasında ertelenmiş yordam çağrılarının (DPCler) işlemcinin DPC sırasına toplamda eklenme oranıdır. DPCler standart kesmelerden daha düşük bir öncelikte çalışan kesmelerdir. Her işlemcinin kendi DPC sırası vardır. Bu sayaç, sıradaki DPC sayısını değil, DPClerin sıraya eklenme oranını ölçer. Bu sayaç, yalnızca son gözlenen değeri gösterir; ortalama değildir.


Kesme/sn
Kesme/sn, işlemcinin donanım kesmesi aldığı ve hizmet verdiği saniye başına olayların ortalama oranıdır. Ayrıca sayılan ertelenmiş yordam çağrılarını içermez (DPCs). Bu değer, sistem saati, fare, disk sürücüleri veri iletişim hatları, ağ arabirim kartları ve diğer çevre birimi aygıtları gibi kesme oluşturan aygıtların etkinliğinin dolaylı belirtecidir. Bu aygıtlar normal olarak görevlerini tamamladıklarında veya dikkat gerektiğinde işlemciyi keserler. Normal iş parçacığı çalışması askıya alınır. Sistem saati tipik olarak kesme etkinliği arka planı oluşturarak işlemciyi 10 milisaniyede bir keser. Bu sayaç son yapılan iki gözlemdeki değerlerin farkının geçen zamana bölümünün sonucunu gösterir.


Sıraya Alınan DPC/sn
Sıraya Alınan DPC/sn ertelenmiş yordam çağrılarının (DPCler) işlemcinin DPC sırasına toplamda olay/saniye ortalama değeridir. DPCler standart kesmelerden daha düşük bir öncelikte çalışan kesmelerdir. Her işlemcinin kendi DPC sırası vardır. Bu sayaç, sıradaki DPC sayısını değil, DPClerin sıraya eklenme oranını ölçer. Bu sayaç, son iki örnekte gözlenen değerler arasındaki farkın örnek aralık süresine bölümünü gösterir.



NBT Bağlantısı

Alınan Bayt/sn
Alınan Bayt/sn yerel bilgisayar tarafından uzaktaki bir bilgisayara olan NBT bağlantısı üzerinden alınan bayt oranıdır. Belirli bir NBT bağlantısı üzerinden yerel bilgisayar tarafından alınan tüm baytlar sayılır.


Gönderilen Bayt/sn
Gönderilen Bayt/sn yerel bilgisayar tarafından uzaktaki bir bilgisayara olan NBT bağlantısı üzerinden gönderilen bayt oranıdır. Belirli bir NBT bağlantısı üzerinden yerel bilgisayar tarafından gönderilen tüm baytlar sayılır.


Bayt Toplam/sn
Bayt Toplam/sn yerel bilgisayar tarafından uzaktaki bir bilgisayara olan NBT bağlantısı üzerinden gönderilen veya alınan bayt oranıdır. Belirli bir NBT bağlantısı üzerinden yerel bilgisayar tarafından gönderilen veya alınan tüm baytlar sayılır.



NesNe


Bölümler
Bölümler veri toplanması sırasında bilgisayardaki bölüm sayısıdır. Bu zaman aralığında bir ortalama değil anlık bir değerdir. Bölüm, sanal belleğin veri saklamak için bir işlem tarafından oluşturulan bir bölümüdür. Bir işlem bölümleri diğer işlemlerle paylaşabilirler.


İş Parçacıkları
İş Parçacıkları veri toplanması sırasında bilgisayardaki iş parçacığı sayısıdır. Bu zaman aralığında bir ortalama değil anlık bir değerdir. Bir iş parçacığı işlemcide yönerge çalıştırabilen temel çalıştırılabilir öğedir.


İşlemler
İşlemler veri toplanması sırasında bilgisayardaki işlem sayısıdır. Bu zaman aralığında bir ortalama değil anlık bir değerdir. Her işlem bir programın çalışmasını gösterir.


Olaylar
Olaylar veri toplanması sırasında bilgisayardaki olay sayısıdır. Bu zaman aralığında bir ortalama değil anlık bir değerdir. Bir olay, iki veya daha çok iş parçacığı çalışmayı eşitlemek denediğinde kullanılır.


Semaforlar
Semaforlar veri toplanması sırasında bilgisayardaki semafor sayısıdır. Bu zaman aralığında bir ortalama değil anlık bir değerdir. İş parçacıkları, diğer iş parçacıklarıyla paylaştıkları veri yapılarına özel erişim edinmek için kullanırlar.


Zaman Uyumu Sağlayıcılar
Zaman Uyumu Sağlayıcılar veri toplanması sırasında bilgisayardaki zaman uyumu sağlayıcı sayısıdır. Bu, zaman aralığında bir ortalama değil anlık bir değerdir. Zaman uyumu sağlayıcılar, kodun belirli bir bölümünü yalnızca bir iş parçacığının çalıştırdığından emin olmak için iş parçacıkları tarafından kullanılır.

Benzer Konular

19 Ekim 2006 / overdoze Sanat
5 Aralık 2007 / ManantiaL Ekonomi
1 Nisan 2008 / NihLe Taslak Konular
30 Ocak 2012 / HANDSOME Bilgisayar
2 Temmuz 2010 / The Unique Taslak Konular