Arama

Aspergillus Flavus (Küf Mantarı)

Güncelleme: 18 Mayıs 2009 Gösterim: 6.479 Cevap: 1
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
5 Mayıs 2009       Mesaj #1
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
Aspergillus flavus, bir küf mantarıdır. Bir patojen olup akciğerlerde aspergillosize neden olabilir. Gözün korneasında ve üst yollarında infeksiyon yapabilir.Alerjik olduğuna inanılır ve ipekböceği kolonilerine zarar verir.
Su hasarına uğramış halıda, mısırda ve yer fıstığında bulunur. Birçok küf türü gibi kanserojen bir madde olan aflatoksin üretebilmektedir. İyi kurutulmamış kırmızı pul biberde de bulunur.
Sponsorlu Bağlantılar


260px Aspergillus flavus 01

ѕнσω мυѕт gσ ση ツ
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
18 Mayıs 2009       Mesaj #2
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
Küf mantarları, özellikle havada bulunan sporları nemli ve besinli ortamda çoğalarak meydana gelen mantarlardır. Binlerce çok küçük (mikroskobik) mantarın biraraya gelmesiyle oluşur. Küf yapmayı sağlarlar. Çevredeki atıkları çürüterek doğaya katkıda bulunurlar. Sütü ekşitirler, sirke yapımını sağlarlar. Ekmek yapımında da maya olarak kullanılırlar. Hastalık yapanları ise çok çeşitli hastalıklara yol açar. Hatta bu hastalıklar öldürücü olabilirler. Ayrıca küf mantarları sayesinde antibiyotik (penisilinpi) icat edilip milyonlarca insanın hayatı kurtulmuştur. besinleri küflerken besinlere tutunurlar. Bunu hif denilen organlarıyla gerçekleştirirler. Bir kısmı hayvanlar ve insanların üzerinde parazit olarak yaşarlar.
Sponsorlu Bağlantılar
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ

Benzer Konular

31 Ekim 2011 / Pasakli_Prenses Tıp Bilimleri
8 Eylül 2010 / Misafir Soru-Cevap
16 Kasım 2009 / _KleopatrA_ X-Sözlük
9 Temmuz 2009 / careless_WhispeR Rüya Tabirleri
24 Şubat 2011 / pesimist Zooloji