Arama

Amerikan Sarmaşığı (Parthenocissus quinquefolia)

Güncelleme: 3 Eylül 2009 Gösterim: 2.322 Cevap: 0
Alvarez Ocean - avatarı
Alvarez Ocean
Ziyaretçi
3 Eylül 2009       Mesaj #1
Alvarez Ocean - avatarı
Ziyaretçi
Amerikan Sarmaşığı Çiçeği - Çiçek Türleri

Sponsorlu Bağlantılar

156s28x

Yazın açan minik yeşil çiçekler sonbaharda üzüme benzer mor meyvelere dönüşür. Bitkinin meyveleri kuşlar tarafından çok sevilir fakat insanlar için zehirlidir. Çocukların yememesine dikkat edilmelidir .

Son derece hızlı gelişen bitki kısa zamanda çitleri, duvarları sarar.Bu özelliği ile çirkin görünümlü binaları giydirmekte çok kullanılır. Kuru ağaçları sardırmakta veya yer örtücü olarak da kullanılabilir. Dallarından çıkan minik vantuzlarıyla duvarlara kendiliğinden tutunur. Bununla beraber ilk yıllarda tutunmasına yardımcı destekler kullanılması iyi olur. Bitki zaman içinde 15 metreye ulaşır.

Önemli bir nokta; Bitki kontrol altında tutulmadığı takdirde etrafındaki ağaç ve çalılara sararak onları boğabilir. Canlı ağaçlara sardırılmamalıdır.

Drenajı düzgün, herhangi bir toprak yetişmesi için yeterlidir. Bununla beraber gübreli ve iyi sulanan topraklarda çok hızlı gelişir. Güneş ve gölge ayırt etmez.

BUDAMA
Budamaya dayanıklıdır. İstenmeyen dallar ilkbaharda kesilir.

Üretilmesi çok kolaydır. Toprağa uzatılan dallar kısa zamanda köklenir. Bunlar sökülerek istenen yerlere fidelenir. Yetişkin bitkilerin tohumları çoğu zaman düştüğü yerlerde kendiliğinden filizlenir.
images


Benzer Konular

6 Haziran 2016 / Mystic@L Spor
10 Aralık 2010 / HandSome Spor
19 Ağustos 2010 / _Yağmur_ Ziraat
18 Ağustos 2012 / asla_asla_deme Botanik
11 Şubat 2013 / pesimist Taslak Konular