Arama

Bilim Adamlarının Açıklayamadığı 9 Nesne

Güncelleme: 3 Kasım 2008 Gösterim: 4.197 Cevap: 0
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
3 Kasım 2008       Mesaj #1
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Geleceği gören harita
Coğrafya ve harita uzmani ünlü Türk denizci Piri Reis’in 1513′te çizdiği Afrika, Amerika ve Güney Kutbu’nu gösteren harita, ortaya çikarıldığı 1929 yilinda ortalığı karıştırdı. Çünkü Güney Kutbu’nun kesfi, haritanın çizilmesinden çok sonra, yani 1818′de gerçekleşmisti. Dahasi, Piri Reis’in haritası, kitanin buz altinda kalmış sahil kesimlerini de gösteriyordu.
Sponsorlu Bağlantılar
Ancak kıta üzerindeki buzlar, haritanın çizilmesinden tam 6 bin yil önce erimisti.

2 bin yıllık pil
Alman arkeolog Wilhelm Konig tarafindan 1938′de Irak’ın başkenti Bağdat’in yakınlarında bulunan 2 bin yıllık pil, bilim adamlarini şaşkına düşürdü. Konig, 13 santimetre boyundaki toprak bir kabın içine monte edilmis bir baıkır silindir, onun etrafindaki demir çubuk ve testinin ağzını kapatan asfalttan olusan bu nesneyi “dünyanın en eski pili” olarak tanımladı. Pilin 2 volt enerji ürettigi saptanırken, 1800′lü yılllarda modern pili icat eden Alessandro Volta adli İtalyan kontunun da söhretine gölge düstü.

Bir nevi bilgisayar
1900 yilinda Girit açıklarındakı bir batıkta arastirma yapan bilim adamları ilginç bir cisme rastladı. Tahta bir muhafazanin içine yerleştirilmis bir dizi bronz dişliden olusan bu garip nesnenin kasasi, yüzeye çikarıldığı anda dağıldı ve cihazın içindeki karmasik yapi ortaya çikti. Yapılan çalismalarin ardından, bu aygıtın Ay, Günes ve diger gezegenlerin konumlarını hesaplamak ve istendigi anda bunlarin pozisyonlarına yönelik tahminlerde bulunmak için geliştirildiği anlasıldı.

Gizemli kuru kafa
Maya dönemine ait 1000 yıllık bu kristal kuru kafa, tek bir blok kristal üzerine oyma olarak yapılmış. Nasil yapildigi hala anlasilamayan kuru kafanin altından tutulan ışık, doğrudan göz çukurundan yansıyor. Bu teknolojinin bugün bile mümkün olmadığı söyleniyor.

Alüminyumdan kemer tokası
M.S. 300′lü yillarda ölen Çinli general Çou Çou’nun mezarında 1956 yilinda bulunan kemerin tokası, yüzde 85 oraninda alüminyumdan yapılmış. Ama doğada sadece bileşik olarak bulunan alimünyumun diğer maddelerden ayrıştırılarak tek bir madde olarak kullanilabilmesi ilk kez 19. yüzyılda mümkün olmuştu.

1000 yılda yapılan kent
Pasifik Okyanusu’ndaki Mikronezya adasi yakinlarına kurulu antik Nan Madol kentinin inşası, M.Ö 200′de basladi ve 1000 yil sürdü. 250 milyon tonluk dev bazalt bloklar kullanılarak yapılan bu kent, 100 yapay adayı kanallarla birbirine bağlıyor. Bu kadar bazaltın bölgeye nasıl getirildiği ise hala sır.

Uzaylılara iniş pisti
Peru’nun Pampa sahilindeki 450 kilometrekarelik alan üzerine çizili motifler, M.O. 300 üe M.S. 600 arasindaki dönemi kapsayan hayvan ve bitki şekillerini resmediyor. Nazca medeniyeti tarafindan yapıldığı düşünülen bu garip motiflerin, uzaylılar için bir iniş pisti vazifesi gördüğü öne sürülüyor.

Concorde’un atası
M.Ö 200′de yapıldığı sanılan bu nesne, 1898 yılında Mısır’da bir lahitte bulundu. Ancak gerçek uçaklar icat edilene kadar ne oldugu konusunda kimse bir fikir beyan edememişti. 1972′de arkeolog Halil Mesiha bunun bir model uçak olduğunu, mükemmel bir aerodinamiginin bulundugunu ve kanatlarının Concorde’u andırdığını iddia etti.

Çekicin sirri
Tahta sap ve demir tokmaktan olusan bu çekiç, 1936′da Teksas’ta 400-500 milyon yıllık bir kayanın içine gömülü olarak bulundu. Modern bir aletin tarih öncesi bir kaya kütlesinin içine nasıl girdiği bir yana, çekiçte kullanilan demirin günümüz demirlerinden bile saf olmasi bilim adamlarını hayrete düşürdü..

Benzer Konular

6 Mart 2009 / ThinkerBeLL Fizik
7 Mayıs 2014 / MoR kElEbEk Soru-Cevap
10 Mart 2015 / Ziyaretçi Soru-Cevap
29 Nisan 2014 / Misafir Soru-Cevap