Arama

Kalemle yazı yazmak beyni geliştiriyor

Güncelleme: 30 Mart 2013 Gösterim: 3.142 Cevap: 1
adsız - avatarı
adsız
VIP VIP Üye
7 Ocak 2013       Mesaj #1
adsız - avatarı
VIP VIP Üye
Teknolojik gelişme, bilgisayar sistemleri klavye kullanımı ve cep telefonlarından SMS’li yazışmanın yaygınlaşmasıyla kullanımı azalan kalemin, not tutmanın ötesinde bir işlevi olduğunu biliyor muydunuz?

Sponsorlu Bağlantılar






beyn




Not tutmanın da ötesinde bir işlevi var…
Son yıllardaki araştırmalar, kalemle yazmanın beyinsel gelişim ve yaratıcılığı geliştirdiğini ortaya koydu. ABD’deki Wisconsin Üniversitesi’nden Psikolog Virginia Berninger, 2’nci, 4’üncü ve 6’ncı sınıfa giden ilköğrenim öğrencileriyle yaptığı testlerde, kalem kullanıldığında öğrencilerin, klavyeye göre daha hızlı yazmalarının yanı sıra, kompozisyonlarda çok daha özgün düşünceler dile getirdiklerini tespit etti.
ömr-ü bahar
ROSE - avatarı
ROSE
Ziyaretçi
30 Mart 2013       Mesaj #2
ROSE - avatarı
Ziyaretçi
Kalemle yazı yazmak beyni geliştiriyor
Msxlabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Hayatın her alanında klavyeler yaygınlaştıkça kalem, sessizce günlük hayattan çıkıyor. Yeni kuşaklar daha fazla SMS ve e–mail yazıp daha az kalem kullanıyor. Ancak araştırmalar, kalemle yazmanın beyin gelişimi açısından oldukça önemli olduğunu ortaya koyuyor.

Wisconsin Üniversitesi’nin 2, 4 ve 6. sınıf öğrencileri üzerinde yaptığı araştırmaya göre kalem kullanma, beynin düşünme, dil ve kısa dönem hafıza bölümlerini harekete geçiriyor. Bu da düşünceyi yazılı ve sözlü olarak daha iyi aktarma yeteneğini geliştiriyor. Kalemle yazan çocuklar diğerlerine kıyasla kompozisyonlarda çok daha özgün düşünceler dile getirebiliyorlar.
kaynak

Benzer Konular

24 Ekim 2012 / darq_lowe Soru-Cevap
21 Temmuz 2014 / Şeb-i Yelda Sanat
10 Haziran 2013 / buz perisi Fizik