Arama

Kenan Bölgesi (Kenan Bölgesi Hakkında)

Güncelleme: 22 Ağustos 2012 Gösterim: 13.266 Cevap: 0
buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
22 Ağustos 2012       Mesaj #1
buz perisi - avatarı
VIP Lethe
Kenan Bölgesi
MsXLabs.org & MORPA Genel Kültür Ansiklopedisi & Vikipedi
Sponsorlu Bağlantılar

Kenan Ülkesi

250px CanaanMap

Doğu Akdeniz'de, kıyı ile Şeria Irmağı arasında kalan bölgenin eski adı. Bölge, Eskiçağ'da Filistin ve Fenike'yi içine alıyordu. Bölge halkı, İ.Ö. 3000'e doğru buraya yerleşen Kenanlılardı. Tevrat'ta bu bölgeden "Vaat Edilmiş Topraklar" olarak söz edilir.

Kenan Ülkesi veya Kenan Diyarı, Şeria (Ürdün) Nehri'nin batısındaki Antik Filistin topraklarına İbrahimi dini metinlerde verilen isim. Bu bölge günümüzdeki İsrail, Filistin ve Lübnan toprakları ile Ürdün, Mısır ve Suriye'nin kıyı kesimlerini kapsar.

İsrailoğulları'na Vadedilmiş Topraklar olduğuna inanılır.İsrailoğulları Kenan Ülkesi'ni yaklaşık olarak M.Ö. 1500 ila M.Ö. 1000 yılları arasında fethetmiş ve yerleşmişlerdir.

Kenan halkının dili Kenanca, batı Sami Dilleri ailesine çok yakın bir dildir. Kenan halkından Eski Ahit ve Tanah'ta, Mezopotamya ve Antik Mısır metinlerinde bahsedilir. Kur'an'da Vadedilmiş Topraklar'dan bahsedilmekle birlikte Kenan isminden bahsedilmez. Günümüz Suriye'sine tekabül eden topraklarda yaşamış Antik Ugarit halkı kendilerini Kenanlı kabul etmemekle birlikte günümüz arkeolojik kalıntıları Kenanlı oldukları yönündedir.

In science we trust.

Benzer Konular

24 Şubat 2013 / thedoctor_611 Sinema tr
18 Eylül 2007 / Tiglon Spor tr
24 Temmuz 2008 / TiglonBoYs Sanat tr
12 Mart 2016 / nötrino Siyaset tr
4 Mart 2016 / Baturalp X-Sözlük