Arama

Tarikatlar/Kültler/Mezhepler - İnsan Tapınağı

Güncelleme: 12 Ekim 2014 Gösterim: 4.014 Cevap: 0
BARIŞ - avatarı
BARIŞ
Ziyaretçi
27 Ocak 2007       Mesaj #1
BARIŞ - avatarı
Ziyaretçi
İnsan Tapınağı (People's Temple)

Sponsorlu Bağlantılar
Aslında küçük ve etkisi olmayan bir dini grup olmasına karşılık 1978 de Guyana'daki Jonestown kentinde 918 üyesinin "İnsan Tapınağı"nın da siyanürlü portakal suyu içerek toplu intihar etmelerinden sonra dünya tarafından tanınan bir kült haline gelmiştir. Bu olaydan sonra tapınağın olduğu Jonestown bölgesi utanç verici bölge olarak anılmaya başlanmıştır.

People's Temple Kültü Jim Jones tarafından kurulmuştur. Jim Jones kültün hem lideri hem de Tanrısı konumundaydı. Jim Jones 1976 yılından sonra taraftarlarını


Grup üyeleri dış dünyayla tüm bağlantılarını kesmişti. Grubun inanışına göre yakın bir zamanda bir vahiy yayılmıştır ve Ku Klux Klan tarafından yayılan söylentiye göre Los Angeles ve san Fransisko da bir deprem olacak ve bu kentler yerle bir olacaktır.

Kült suikast törenlerini çeşitli durumlardan önce kendilerini ahlaksızlıklardan kurtarmak amacıyla düzenliyorlardı. Toplu suikast - intihar, katliam- töreninden kültün 85 üyesi Jones'un üç oğlu da dahil olmak üzere sağ kalmışlardır. Sağ kalan bu kişiler 18 Kasım 1978 de topluluk sohbetinde yer almayan bir kısmı ise Guyana'ya yerleşmektense Kaliforniya'da yerleşen diğerleriyse intihar anında Ormana doğru kaçmayı deneyen kişilerdi.Bir kurbanın çığlığının duyulduğu suikast öncesi törene ait bir kayıtta Jim Jones tarafından söyletilen şu sözler yer almaktadır. "Biz güzel bir gün yaptık, haydi güzel bir gün yapalım. Biz suikaste katılmadık bu bir devrimci harekettir.(biz intihar etmiyoruz yaptığımız devrimci bir eylemdir, intihar değildir... anlamında)"


Son düzenleyen Mira; 12 Ekim 2014 23:55 Sebep: ''dunyadinleri.com - Dünya Dinleri: İnsan Tapınağı'' kaynak gösterildi.

Benzer Konular

2 Nisan 2011 / sudeniz Din/İlahiyat
27 Ocak 2007 / BARIŞ Din/İlahiyat
1 Mart 2012 / sudeniz Din/İlahiyat
7 Temmuz 2012 / buz perisi Din/İlahiyat