Arama

Taraftarı Kalmayan Din ve Akımlar - Ebiyonitler

Güncelleme: 12 Ekim 2014 Gösterim: 5.250 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Şubat 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ebiyonitler

Sponsorlu Bağlantılar
Ebiyonitizmin yoksullar arasında hızla yayılması, hristiyanlığın oluşturulmasında çok önemlidir. O döneme dek tek tanrıya inanan sadece Yahudiler vardı ve yahudi olabilmenin koşulu yahudi bir anneden doğmuş olmaktır. Yahudiler dışında tek tanrıya ve İsa'ya inancın hızla yayılması lider olarak seçilen bir yahudi hahamı olan İsa'nın ölümünden sonra hızlandı. Onun yaşamı yazıldı, tahminlere göre onun yaşamı 33-35 kitapta yazıldı. Bizansta yeni bir din orataya çıkarken birkaç sene sonra batı Roma da bu dine inanmaya başlayanları Roma'dan koparmamaları ve onları daha kolay yönetmek için bu inancı kabul edip geliştirmeye başladı. Romada kilise kuruldu. Bu arada İsa'nın yaşamını anlatan 33-35 kitap yazılmıştı. Mısırda bulunup Amerikada bir banka kasasında 30 senede harap olan kitaplardan biri olan Yahuda'nın incili isviçrede birleştirilip ortaya çıkarıldı.

Doğu ve batı Roma'da birbirinden apayrı iki ayrı din ortaya çıktı. Katolik ve Ortodoks inancı diyoruz bunlara. Ortak noktaları sadece tek tanrı ve kendini hiçbir zaman peygamber ilan etmemiş evlenip çoluk çocuk sahibi olmuş İsa'dır.

Batı Romada 200 yıllarında kitaplardan Matta, Marcos, Luca ve Yuhanna'nın kitapları ile yazarı belirsiz Elçilerin işleri, Pavlustan mektuplar, İbranililere mektup, Yakubun mektubu vs yazılar Yeni Ahid olarak tevrata eklendi. Buna bible yani kitap, dediler. Anlamının kökeni de papirus demektir. Diğer kitaplar ise yasklanıp yakıldı.

Her iki din de İsa'yı; şimdi mitoloji dedikleri dinlerindeki Zeus'un oğlu Hercules ve İsadan önce Tyana'da (Niğde'nin Bor kasabası) yaşamış ermiş kişi Apollon'un oğlu Appolonius'tan esinlenip yeni tek tanrılarının oğlu ilan ettiler. Appolonius'a ait yedi uyuyanlar, 12 havari gibi güzel hikayeleri İsa'ya adapte edip geliştirdiler. Uyarlamada 250 yıl önce yaşamış zamanın karizmatik kişiliği Aristo'nun düşünceleri, ve Ptolomi'nin tepsi gibi düz dünyası ve evren modeli Hıristiyanlığın önemli kaynakları oldu.

Galileo, 1615 te dünya yuvarlaktır dediğinde, zamanın yanlış bilgileri ile oluşturulmuş dinin inançlarına ters şeyler söylediği için Vatikan tarafından afaroz edildi yani dinden atıldı.
Fakat bundan 10 yıl önce rahmetli Papa Paul vatikan adına Galileo'dan özür dileyerek aforozu iptal etti. Böylece Galileo amcam 10 yıldır tekrar Hıristiyan. Msn Cry

Dinlerin evrimi hala devam etmektedir. Ebiyonitizmin başına gelenlere doğru.Msn Wink
Son düzenleyen Mira; 12 Ekim 2014 19:50 Sebep: Mesaj içeriği değiştirildi.

Benzer Konular

28 Haziran 2012 / kompetankedi Din/İlahiyat
12 Şubat 2007 / Misafir Din/İlahiyat
21 Ağustos 2013 / SaKLI Din/İlahiyat
10 Ekim 2006 / Mystic@L Din/İlahiyat