Üye Ol - Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: Akademik Forumlar :: > Biyografiler > Türkiye'den > Edebiyat tr
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 14-11-2006   #1 (mesaj-linki)

1933'te Bursa İnegöl’de doğdu. Çapa Yüksek Öğretmen Okulu ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü’nü bitirdi. Anadolu’nun çeşitli kentlerinde öğretmenlik yaptı. Ardından akademik alana yöneldi. Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü’nde profesörlüğe yükseldi. Öğretmen ve öğretim üyesi olarak binlerce öğrenci yetiştirdi. Ege Üniversitesi’nde Beşeri ve İktidası Coğrafya Profesörü iken emekliye ayrıldı. Bilimsel çalışmalarının yanısıra şiirle de ilgilendi, çeviriler yaptı. Başlangıçta alışılagelmiş biçimler ve söyleyişlerle romantik öğelerin ağır bastığı şiirler yazdı. Attila İlhan-Cemal Süreyya etkisiyle modern şiire yöneldi. Son dönemde özellikle gazel türünde özgün, başarılı şiirler yazdı.

ESERLERİ

ŞİİR:
Uzuneşek (1977)
Ne Çok Enkaz (1988)
Sana Bunca Yangından (1991)
İnegöl Hey İnegöl (1992)
Gün Yüzleri (1992)
Kün (1994)
Zümrüt Longa (1998)
Aşk Ey (2001)

.

Son Düzenleyen Kral_Aslan; 31-01-2008 @ 13:16.

Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et  
Eski 28-11-2006   #2 (mesaj-linki)
ReaLin
Cvp: Ahmet Necdet

ZÜMRÜT LONGA

Kedinin gözü henüz açıktı
Sabaha karşı fırtına çıktı

Yazlıkçılar uykudan uyansın diye
Yağmur gürültüyle indi siteye

Bozcaada üç beş kulaç ötesi
Taş plakta Hafız Burhan'ın sesi:

Tennenni tenni Tenes
Tenni tene Tenedos

Sardalya zamanıydı herkes şaştı
İskele'ye bir tekne kolyoz yanaştı

Önümde 70'lik rakı şişesi
Ardımda yüzyıllık palamut meşesi

Sarhoştum yağmura doğru koştum
İda'dan inmiştim Ege'ye düştüm

Tennenni tenni Tenes
Tenni tene Tenedos

Güngörmüş hatmiler gizemli güller
Yağmurlu günle sevişen Zümrütgiller

Sardalya zamanıydı yaz'ı savurduk
Somay'ımla olmadık düşler kurduk

Derken akşam oldu dindi fırtına
Ay bir yana Bozcaada bir yana

Tennenni tenni Tenes
Tenni tene Tenedos

Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et  
Cevap Yeni Konu Aç
En popüler 10 etiket
Bu Konunun Etiketleri
ahmet necdet sezer, ahmet zümrütün hayatı, necdet kimdir,
Ahmet Necdet ( Ahmet Necdet Kimdir? - Ahmet Necdet Hakkında ) Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Necdet Yaşar (Necdet Yaşar Kimdir? - Necdet Yaşar Hakkında) estudiantes Müzik tr 0 01-11-2007 00:35
Necdet Tosun (Necdet Tosun Kimdir? - Necdet Tosun Hakkında) Kral_Aslan Sinema tr 1 04-04-2007 04:18
Necdet Kent (Necdet Kent Kimdir? - Necdet Kent Hakkında) BARIŞ Siyaset tr 0 13-02-2007 00:19
Necdet Konak (Necdet Konak Kimdir? - Necdet Konak Hakkında) Mystic@L Sanat tr 0 26-11-2006 21:53
Ahmet Necdet Sezer (Ahmet Necdet Sezer Kimdir? - Ahmet Necdet Sezer Hakkında) GusinapsE Siyaset tr 0 02-10-2006 22:56
Saat Dilimi: GMT +3 - Saat: 20:52Bir site yetkilisine ulaşınBize Ulaşın - Contact Us
MsXLabs® MK - Copyright ©2005 - 2009 | MsXLabs® ve Mavi Karanlık® tescilli markalardır.

Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler.
Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız.
If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately.
Creative Commons License
MsXLabs Directory
Sayfa 0.37417102 saniyede (42.70% PHP - 57.30% MySQL) 8 sorgu ile oluşturuldu
Top Have Fun @ MsXLabs! Designed by NeutralizeR
Üye olmadan yeni konu açıp soru sorabilirsiniz