| | #1 (mesaj-linki) |
1933'te Bursa İnegöl’de doğdu. Çapa Yüksek Öğretmen Okulu ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü’nü bitirdi. Anadolu’nun çeşitli kentlerinde öğretmenlik yaptı. Ardından akademik alana yöneldi. Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü’nde profesörlüğe yükseldi. Öğretmen ve öğretim üyesi olarak binlerce öğrenci yetiştirdi. Ege Üniversitesi’nde Beşeri ve İktidası Coğrafya Profesörü iken emekliye ayrıldı. Bilimsel çalışmalarının yanısıra şiirle de ilgilendi, çeviriler yaptı. Başlangıçta alışılagelmiş biçimler ve söyleyişlerle romantik öğelerin ağır bastığı şiirler yazdı. Attila İlhan-Cemal Süreyya etkisiyle modern şiire yöneldi. Son dönemde özellikle gazel türünde özgün, başarılı şiirler yazdı. ESERLERİ ŞİİR: Uzuneşek (1977) Ne Çok Enkaz (1988) Sana Bunca Yangından (1991) İnegöl Hey İnegöl (1992) Gün Yüzleri (1992) Kün (1994) Zümrüt Longa (1998) Aşk Ey (2001) . Son Düzenleyen Kral_Aslan; 31-01-2008 @ 13:16. | |
|
| | #2 (mesaj-linki) |
Cvp: Ahmet Necdet ZÜMRÜT LONGA Kedinin gözü henüz açıktı Sabaha karşı fırtına çıktı Yazlıkçılar uykudan uyansın diye Yağmur gürültüyle indi siteye Bozcaada üç beş kulaç ötesi Taş plakta Hafız Burhan'ın sesi: Tennenni tenni Tenes Tenni tene Tenedos Sardalya zamanıydı herkes şaştı İskele'ye bir tekne kolyoz yanaştı Önümde 70'lik rakı şişesi Ardımda yüzyıllık palamut meşesi Sarhoştum yağmura doğru koştum İda'dan inmiştim Ege'ye düştüm Tennenni tenni Tenes Tenni tene Tenedos Güngörmüş hatmiler gizemli güller Yağmurlu günle sevişen Zümrütgiller Sardalya zamanıydı yaz'ı savurduk Somay'ımla olmadık düşler kurduk Derken akşam oldu dindi fırtına Ay bir yana Bozcaada bir yana Tennenni tenni Tenes Tenni tene Tenedos | |
|
![]() |
| En popüler 10 etiket
Bu Konunun Etiketleri
|
| ahmet necdet sezer, ahmet zümrütün hayatı, necdet kimdir, |
Ahmet Necdet ( Ahmet Necdet Kimdir? - Ahmet Necdet Hakkında ) Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Necdet Yaşar (Necdet Yaşar Kimdir? - Necdet Yaşar Hakkında) | estudiantes | Müzik tr | 0 | 01-11-2007 00:35 |
| Necdet Tosun (Necdet Tosun Kimdir? - Necdet Tosun Hakkında) | Kral_Aslan | Sinema tr | 1 | 04-04-2007 04:18 |
| Necdet Kent (Necdet Kent Kimdir? - Necdet Kent Hakkında) | BARIŞ | Siyaset tr | 0 | 13-02-2007 00:19 |
| Necdet Konak (Necdet Konak Kimdir? - Necdet Konak Hakkında) | Mystic@L | Sanat tr | 0 | 26-11-2006 21:53 |
| Ahmet Necdet Sezer (Ahmet Necdet Sezer Kimdir? - Ahmet Necdet Sezer Hakkında) | GusinapsE | Siyaset tr | 0 | 02-10-2006 22:56 |
| |||||
| MsXLabs® MK - Copyright ©2005 - 2009 | MsXLabs® ve Mavi Karanlık® tescilli markalardır. Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler. Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız. If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately. | |||||