| | #1 (mesaj-linki) | |
| EŞREF KARADAĞ 1964 Yılında İzmir’in Kiraz İlçesinde doğdu. 1986'da Ankara Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Ağrı Eğitim Yüksek Okulunu, 2002’de AÖF’nin 2 yıllık ‘Türkçe’ bölümünü bitirdi. 1986-1992 arasında Bingöl-Kiğı’da, 1992’den sonra İzmir Ödemiş ve Kiraz’da öğretmenlik yaptı. Şiire 1987'de başladı. Aynı yıl, Yenice Gazetesi'nin düzenlediği Sabri Akay Şiir Yarışması'nda ‘Yüz Liralık Çocukluk’ adlı şiirle mansiyon aldı. Daha sonra “Yaba Öykü, Kıyı, Damar, Karşı, Öğretmen Dünyası, Güneş, Dönemeç, Çalı” gibi dergilerde şiirleri yayınlandı. İlk şiir kitabı “Erik Ağacı Olmak İsteyen Çocuk” 2004'te çıktı. Şiir dosyası "Çıkınımdaki Azıklar" ile Karabük İbrahim Yıldız Şiir Ödülü'nde mansiyon aldı. Şiirin yanı sıra öykü de yazıyor. Ümit Kaftancıoğlu Öykü Yarışması'nda "Suriye'nin Öyküsü" adlı öyküyle ikincilik kazandı. Davetsiz Konuk çalma kapımı bahar ıssız bir taşra kasabasıyım bilmez misin yosunlanmış döşeme taşlı sokaklarımdan akar açlarım / yoksullarım parmak uçlarına basarak dolaşır yasak aşklarım çekiştirme eteklerimden işim gücüm var benim nasır bağlamış duygularım / çiçeklenmez sarma tatlı yellerinle dallarımı yürüme damarlarıma sorma derdimi bahar / kanarım yeniden dağlara fısıldadım kekre sevdalarımı adressiz bir mektup gibi bırak beni çürüsün anılarım küflü depolarda en güzel yerinde bitsin kelebeklerimin ömrü oturma soframa bahar bu mevsim yalnızlığıma sözüm var Mart, 2005 / Kiraz . Son Düzenleyen KisukE UraharA; 03-02-2008 @ 13:31. | |
|
![]() |
| Etiketler |
| eşref, hakkında, karadağ, kimdir |
Eşref Karadağ (Eşref Karadağ Kimdir? - Eşref Karadağ Hakkında) Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Şair Eşref (Şair Eşref Kimdir? - Şair Eşref Hakkında) | BARIŞ | Edebiyat tr | 4 | 02-09-2009 17:30 |
| Eşref Apak (Eşref Apak Kimdir? - Eşref Apak Hakkında) | TiglonBoYs | Spor tr | 1 | 09-01-2009 23:47 |
| Eşref Akıncı (Eşref Akıncı Kimdir? - Eşref Akıncı Hakkında) | Gabriella | Asker tr | 0 | 07-10-2008 22:58 |
| Aşık Cevlani - Karadağ Koçaklaması | Demir YumruK | Türkçe Şarkı Sözleri | 0 | 19-03-2008 17:53 |
| Eşref Armağan (Eşref Armağan Kimdir? - Eşref Armağan Hakkında) | KisukE UraharA | Sanat tr | 0 | 08-03-2008 17:47 |