| | #1 (mesaj-linki) | |
| Aydın Hatipoğlu (Aydın Hatipoğlu Kimdir? - Aydın Hatipoğlu Hakkında)1940 yılında Urfa'da doğdu. Haydarpaşa Lisesi'ni bitirdi. İki yıl İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne devam ettikten sonra, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nde okudu. 1958'den bu yana şiirleri Yelken, Ataç, Yeni Gerçek, Gelecek, Yansıma, Varlık, Karşı, Gerçek Sanat, Evrensel Kültür, Güzel Yazılar gibi edebiyat dergilerinde yayımlandı. Yeni Gerçek (1967) ve Gelecek (1971) dergilerinin kurucuları arasında yer aldı. Türk Edebiyatçılar Birliği, PEN Yazarlar Derneği, Türkiye Yazarlar Sendikası, Nazım Hikmet Vakfı, Emin Türk Eliçin Vakfı yönetim kurullarında, BESAM'ın kurucular kurulunda ve çeşitli ödüllerin seçici kurullarda görev aldı. TRT ve TV8'de bazı programların yazarlığını ve danışmanlığını yaptı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin yayımladığı Bizim Gazete'de köşe yazarlığı yapıyor. 1960 kuşağı toplumcu şairleri arasında imge örgüsündeki sıkı doku, inançlı bir kararlılık, tüketmek bilmez yarın umudu, yöresel özellikleri çağdaşlık potasında eritme, anlamı ve sesi şiirin bütününe yayma özellikleri ile öne çıkan şiirler yazdı. Mevsim Hazan / Dilde Hüzün Günün soluğu balkon Engin mavi çiçekler Sararmış göğün yüzü Kırlangıçlar tavafta Son bulutlar da aktı Soğudu işte güneş Boşluğa düştü sesi Yorgun çıngırakların Özgürlüğün arabası sırçadan Koşar dörtnal zayıf atı Korkusunu kırbaçlarken Sürücüsü durmadan Gün bitti mevsim hazan yapraklar Taze ceviz satar surda bir şopar Ey yazıcı uyuma ateş altında dünya Kan ağlar yüreğin gece sabaha değin İnsanlar ne yapar ya çocuklar ya kadınlar Gün bitti mevsim hazan dilde hüzün Aydın Hatipoğlu | |
|
| | #2 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Aydın Hatipoğlu (Aydın Hatipoğlu Kimdir? - Aydın Hatipoğlu Hakkında) Bebek Seni bir orman ışığı gibi hatırlıyorum Gölgeli serin kucağına düşüyor yapraklarım Seni dalların karanlığından süzüyorum Irmağın sarmalına direnen kırık bebek Beni savruk bıyığımla hatırla Atıp atıp bağrına bas yalnızlığımı Tenha bir eylül yakamozu gözlerin Yorgunum çalınmışım kırgınım Yine de sevinci savunuyorum Terk ettim silahımı yitirilmiş coşkular gibi Şimdi penceresinde kırmızı sardunyalar açan Beyaz badanalı bir köy evidir sevdam Aydın Hatipoğlu | |
|
| | #3 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Aydın Hatipoğlu (Aydın Hatipoğlu Kimdir? - Aydın Hatipoğlu Hakkında) Aşktır Bu Derdin Dermanı Sevgiden sellerin sesidir senden gelen Dağ delen susuşumu duysan tanıyacaksın Seni kavgaların içi gibi sıcak buldumsa Saf dışında kalmak nedir anlayacaksın Düşlerimde yüzü kaldı küçük hayvanlara özgü Yüreğimde közü ılıtır içerim Aşktır bu derdin dermanı aşktır bu dağların kızı Sarar durur dört yanımı yunus gibi bir sızı Hüzünlü bir denizde yıkıyorum gözlerini Sesini düşlemiyorum kimi zaman teller kopuk Tanrının tanrılığını bir kenara bırakıp Öznel güzelliklerimi kendim yaratıyorum Küçük kavgalarda yenilmelerle yıkılmıyorum Küçük yeniklerin büyük savaşına duruyor gücüm Yüreğimi dağlayıp dağlayıp çoğalıyorum Varlığımı sonsuz sevgilere adıyorum adsız sevgilere Aydın Hatiboğlu | |
|
| | #4 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Aydın Hatipoğlu (Aydın Hatipoğlu Kimdir? - Aydın Hatipoğlu Hakkında) Kariye Teninde doğum fırtınaları Gölgesi durgun suda uyuyor ulu çınar Uzak umutlar süzülüyor usundan Prizmasından tarih geçiyor Gün güle değiyor hüznünün gergefinde Gamdan örülmüş bir tülün ardında elin Süt ve gümüş sim ve ipek Tutuşuyor özlemin penceresinde Bin yıl ötelerden bakıyormuş gibisin Altın demir ve kobalt pırıltısıyla Derin lacivert bir göğe yükseliyor Sunakları ellerinde binlerce esin Bak bu sensin billur ışığı sesin Bu senin giysilerin kıvrımlarıyla susan Sanki biz kariyede bir mozaik bahçesiyiz Buhurdan ve şamdan ve tütsü ve ayin olan Aydın Hatipoğlu | |
|
| | #5 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Aydın Hatipoğlu (Aydın Hatipoğlu Kimdir? - Aydın Hatipoğlu Hakkında) Bu Şiir Hiç Yazılmadı Sevdalar yoğurduk ellerimizle Kavgalara uyandık Daha çocuktuk Bencil ve acımasızdı dünya Ak lalelerin ışığı soldu Yıkıldı çalındı kirlendi Acı ve gözyaşıyla sulandı Saksıdaki küskün çiçek Önce balıklarımız öldü Coşkular sevinçler inançlar /Direniyordu hâlâ suların ışıltısı/ Sonra arkadaşlarımız Ama umudumuz ölmedi Ey ırmakları ağu akıtan dünya Seni yapraksız ağaçlar adına Dehlizlerde yanan Düşlerini çığlar bölen Depremlere çöplüklere gömülenler adına Ve gökyüzü ve çocuklar ve toprak Kadın çığlıkları ve masum denizler Ve ölü kuşlar adına lanetliyorum Aydın Hatipoğlu | |
|
| | #6 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Aydın Hatipoğlu (Aydın Hatipoğlu Kimdir? - Aydın Hatipoğlu Hakkında) Gönlüm Yangın Ertesi --Cemal Süreya için- Yine avlusundayız Güvercin göklerinin Mor ayazlar avlusu Günlerden pazartesi Mahmur sevda yorgunu Çıkmıyor sabahlara Ey cinayet vurgunu O dalgın gülümseyiş Masalarda çizilmiş Bir resim terkisinde Söylenmemiş acılar Hiç yaşanmamış gibi Hem tende duymak teni Canı candan saymamak Vermek her isteyene Tabaktaki bozukluk Nerde bardaklar nerde Nerde sevgi pınarı Alazı vurdu geçti Yaktı cemalin narı Aydın Hatipoğlu | |
|
![]() |
| Etiketler |
| aydın, hakkında, hatipoğlu, kimdir |
Aydın Hatipoğlu (Aydın Hatipoğlu Kimdir? - Aydın Hatipoğlu Hakkında) Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Aydın - Aydın Nedir - Aydın Hakkında | ThinkerBeLL | X-Sözlük | 0 | 25-03-2009 04:09 |
| Aydın - Merkez - Aydın Sosyal Bilimler Lisesi | Bia | Okullarımız | 0 | 11-09-2008 16:12 |
| Aydın Örs (Aydın Örs Kimdir? - Aydın Örs Hakkında) | PiSiK0PATR | Spor tr | 1 | 28-07-2008 21:21 |
| Aydın Gün (Aydın Gün Kimdir? - Aydın Gün Hakkında) | BARIŞ | Müzik tr | 1 | 27-11-2006 14:13 |
| Aydın Boysan (Aydın Boysan Kimdir? - Aydın Boysan Hakkında) | Mystic@L | Edebiyat tr | 0 | 24-11-2006 20:18 |