Nicolas Boileau (Nicolas Boileau Kimdir? - Nicolas Boileau Hakkında) Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: Akademik Forumlar :: > Biyografiler > Dünyadan > Edebiyat ww
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 26-09-2009   #1 (mesaj-linki)
Daisy-BT - avatarı
Nicolas Boileau (Nicolas Boileau Kimdir? - Nicolas Boileau Hakkında)

Nicolas Boileau

Nicolas Boileau-Despréaux;

Doğumu: 1 Kasım 1636

Ölümü: 13 Mart 1711
Fransız Şair ve eleştirmendir. Klasizmin kurucusu olarak kabul edilir. Boileau, Fransa’da bir mahkeme katibi olan babasının yanında büyüdü ve bu sayede kitaplarla yakın oldu. Avrupa edebiyat tarihinde önemli bir yer edinen şair, klasik şiir akımının kurallarını belirlemede etkin oldu ve bu akımın önemli temsilcilerinden biri oldu.

En tanınmış eserleri:

• Satires (Hicivler 1660-1668)
  • Epitres (Manzum Mektuplar 1669)
  • L’art Poétique (Şiir Sanatı 1674)
Şairin sözlerinden bazıları:
  • Yaşam delillerle doludur. Bunlardan biriyle karşılaşmasını istemeyen, yalnız kendi evine kapanmakla kalmamalı, tüm aynalarını da kırmalıdır…
  • Her çağın kendine özgü eğlenceleri vardır…
  • Fikirleriniz ne denli açık olursa, anlatımınız da o denli açık olur…
  • Kendi kendinizin keskin eleştirmeni olunuz…
  • Her aptal onu beğenen başka bir aptal bulur...
Kaynak: Vikipedi

Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
boileau, hakkında, kimdir, nicolas
boileau,
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
Nicolas Boileau (Nicolas Boileau Kimdir? - Nicolas Boileau Hakkında) Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Nicolas Leblanc (Nicolas Leblanc Kimdir? - Nicolas Leblanc Hakkında) ThinkerBeLL Bilim ww 0 10-08-2009 11:31
Nicolas Anelka (Nicolas Anelka Kimdir? - Nicolas Anelka Hakkında) T_walkeR Spor ww 0 05-06-2009 13:45
Nicolas Batum (Nicolas Batum Kimdir? - Nicolas Batum Hakkında) Harry Kewell Spor ww 0 04-04-2009 13:34
Nicolas Sarkozy (Nicolas Sarkozy Kimdir? - Nicolas Sarkozy Hakkında) Blue Blood Siyaset ww 1 17-03-2009 19:51
Nicolas Cage (Nicolas Cage Kimdir? - Nicolas Cage Hakkında) virtuecat Sinema ww 5 12-08-2008 18:09