Arama

Moda ve Stil - Kravat

Güncelleme: 9 Aralık 2010 Gösterim: 23.775 Cevap: 3
AriThmetiCs - avatarı
AriThmetiCs
Ziyaretçi
30 Nisan 2007       Mesaj #1
AriThmetiCs - avatarı
Ziyaretçi
Kravat: Her zaman doğru yerde

Sponsorlu Bağlantılar
Klasik kravat tercih edecekseniz mümkünse ipek olmalı. Eğer damatlık renkli veya işlemeliyse, kravat da tam tersine sade olmalı. Buna karşılık, sade bir kostüm giyiyorsanız, kravat seçiminde orijinal bir şeyler deneyebilirsiniz.

Artık tanınmış markalar oldukça zengin bir kravat koleksiyonu sunuyor. İsterseniz desenli ya da sade, tek renkli bir kravat beğenmeniz o kadar kolay ki!

Resmi nikahlarda kravat neredeyse bir zorunluluk. Ancak yeni nesil modern kravatlar düğün resepsiyonunun gece temasına fazlasıyla uyum sağlıyor. Eğer gelinin elbisesinde belli renklerde dokunuşlar varsa veya tamamen renkliyse, uyumlu bir çift olmak için buna yakışmayan tonlarda bir kravat kullanmamaya dikkat edin!

Düğün töreni romantik bir mekanda ya da kırda yapılıyorsa, tercihiniz boyun bağı olmalı. klasik bir düğün töreni için ise dik yakalı gömlek seçmelisiniz. Kravat olarak ise gri veya siyah bir papyon. Yakanıza ya da ceketinizin yakasına gelin buketinde bulunan çiçekten koyabilirsiniz.

Modern, hatta biraz da genç bir tarzınız varsa ince kaşmir eşarbı deneyebilirsiniz. Boynun etrafına şöylesine bir sarıldığında çok klas ve dandy bir hava verir.

Boyun bağı takmaktan hiçbir şekilde hoşlanmıyorsanız ihticanız olan şey kesinlikle Mao yakalı bir gömlek. Hem beyefendi görünümünüzden bir şey kaybetmezsiniz, hem de tüm düğün temasına yakışır.

İkili uyum
Kravat seçiminde zevkin geri planda kalmak zorunda olduğu durumlar da oluyor. Gelinlik gösterişli ve klasik bir tarzdaysa o zaman kesinlikle damat adayı boyun bağı takmalı. Yelek ya da kuşak da bu kusursuz görüntüyü tamamlayacaktır. Hatta özel kumaşlardan yelek diktirebilirsiniz. Ayrıca yelek ile damatlığın klasik havasından sıyrılabilirsiniz. Çünkü yelek en sade takıma bile gösterişli bir hava verir. Ceketinizi çıkarttığınızda yelek sayesinde daha şık görüneceksiniz. Damatlığınızı terziye diktiriyorsanız siparişe yelek de eklemeyi unutmayın. Ancak gelin adayı gelinliğinin seçiminde daha modern kesimlere yöneldiyseniz o zaman renkler ve desenlerle hareketlendirilmiş kravatlara yönelmelisiniz. Aynı şekilde Ata yaka gömlek de hoş duracaktır.

Ancak gömlek olarak açık renklerin kullanım açısından daha iyi olduğunu unutmayın. Koyu renkler ceketinizi çıkarttığınızda terinizi daha çok belli eder.





A.Arda - avatarı
A.Arda
VIP VIP Üye
22 Ocak 2008       Mesaj #2
A.Arda - avatarı
VIP VIP Üye
Kravat Renk Ve Biçimlerinin Anlamları..

Sponsorlu Bağlantılar


"Erkek Giyiminin Görsel Dili: Kravat'' isimli kitapçıkta (Mithat Selection), kravat kültürü hakkında geniş tarihi bilgi bulunuyor. Kravatın nasıl ve neden bir ‘görsel dil'' özelliği kazandığının kısa öyküsü anlatılıyor.


Kitapta kravatta deseninin, biçimin ve rengin kendine özgü bir dili olduğunu aslında hepsinin birşeyler ifade ettiği anlatılıyor.

İşte aynen böyle..

Çizgili kravat: Düzen ve tutuculuk. İngiliz ve Amerikalı orta üst sınıfda, çizginin yönleri mesaj vermek için kullanılır.

Kareli kravat: Masa örtüsü benzeri karelerden uzak durmak gerek. ıskoç (Tartan) desenli diyagonal kareli kravatları ise İskoç milliyetçileri, geleneksel kitleriyle kullandıklarında daha anlamlı olur. Kareli yünlü kravatlar ise bohem, sıradışı, ‘masa başı bağımlısı olmayan'' serbest bir düzen insanını düşündürür.

Noktalı kravat: Küçük noktalı veya minik daireli kravatlar Batı'ya vodvil sanatçılarının bir armağanı.

Çiçek desenli kravat: Sanayı Devrimi'nin tekstilde sağladığı teknik kolaylık ve çeşitliliğin tarihi ürünü. Bu desen biçimini çizen kravat tasarımcısı, yaratıcılıkta sınır tanımıyor. Ciddi ve ağır desenli kravatlardan, 1960-70'lerde moda olan hippy kravatlarına kadar çok çeşitli desenler kullanıldı, kullanılıyor.

Kitapçıkta ayrıca kravattaki renk dilinin temel varsayımlarına da yer veriliyor işte renkler ve anlamları..

Mavi: Sakinleştirici, dürüstlük ve huzur simgesi

Kırmızı: Aşk, hiddet, cesaret, gözüpeklik

Turuncu: Budizmin evrensel rengi. Ama Batı için popüler değil.

Siyah: Batılı ülkelerde çok yaygın olan cenaze levazımatçısı, matem, aşırı ciddiyet rengi.

Gri: Belirsizlik, kararsızlık rengi. Ancak ciddiyet de ifade eder.

Sarı: Neşe, umut, gençlik ve reklam simgesi.

Yeşil: Ancak ceket ve gömlek rengiyle uyum sağlarsa ‘çevreci'' bir anlama gelebilir.

Not: Bana kalırsa çok saçma ve alakasız..Msn ConfusedMsn Grin


Gabriella - avatarı
Gabriella
Ziyaretçi
5 Nisan 2008       Mesaj #3
Gabriella - avatarı
Ziyaretçi
kravat

Kravatlar sağlık açısından riskli iddiası
Malezya'da doktorlar, kravatın sağlık açısından riskli olduğunu belirterek Sağlık Bakanlığına, doktorların kravat takması ısrarından vazgeçmesi çağrısında bulundu.

Malezya Tabipler Birliği, yapılan araştırmaların, sıkça yıkanmadığı için kravatların hijyenik olmadığını ve enfeksiyon yayma riski taşıdığını ortaya koyduğunu bildirdi.

Birliğin Başkanı Dr. Teoh Siang Çin, mikrop yuvası olan kravatların, doktorlar hastalarını ziyaret ettiklerinde enfeksiyona ve zatürreye yol açabileceğini söyledi.

Bakanlıktan bir yetkili ise hastanelerdeki kıyafet yönetmeliği değiştirilmeden önce bu konuda daha kesin kanıtlar gerektiğini söyledi.

AA
Son düzenleyen A.Arda; 28 Nisan 2008 02:20
_RoSe_ - avatarı
_RoSe_
Ziyaretçi
9 Aralık 2010       Mesaj #4
_RoSe_ - avatarı
Ziyaretçi
Kravat
9i8oko

Benzer Konular

21 Temmuz 2008 / Misafir Moda
13 Şubat 2015 / Efulim Taslak Konular
1 Şubat 2015 / holocoust Taslak Konular
5 Şubat 2008 / KENCISii Taslak Konular
19 Nisan 2009 / KENCISii Taslak Konular