Arama

Gazi Üniversitesi - Hukuk Fakültesi

Güncelleme: 16 Eylül 2008 Gösterim: 8.136 Cevap: 0
Lavie - avatarı
Lavie
Ziyaretçi
16 Eylül 2008       Mesaj #1
Lavie - avatarı
Ziyaretçi
Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1992 yılında kurulmuş ve bugüne kadar mezun sayısı 700’e ulaşmıştır. Mezunlarımız avukatlık, hâkimlik, savcılık gibi temel meslekî alanlarda hizmet verdikleri gibi kaymakamlık, kamu kurumlarında uzmanlık, müfettişlik, müşavirlik ve üniversitelerde öğretim elemanlığı gibi çeşitli alanlarda istihdam edilmektedir.
Hukuk Fakültesi’nde bugün mevcut öğrenci sayısı, 691'dir. Dört yıllık lisans eğitiminin ilk yılında tek şube olan birinci sınıfta öğrenci sayısı ortalama yüz elli civarında olup bu sayı diğer hukuk fakülteleri ile karşılaştırıldığında oldukça düşük kalmaktadır. Öğrencilerin, birinci sınıftan itibaren kalabalık olmayan bir ortamda eğitim görmeleri, öğretim elemanları ile kolaylıkla iletişim kurabilmeleri bakımından Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi ayrıcalıklı bir imkân sunmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar
Hukuk Fakültesi’ne Giriş
Hukuk Fakültesini tercih eden öğrenciler üniversite giriş sınavında Türkçe – Matematik ağırlıklı puan esas alınarak yerleştirilmektedir. 2006 Yılı üniversite giriş sınavında fakültemize girişte en yüksek puan 343 iken; en düşük puan 333'dür. 2006 Yılı üniversite giriş sınavı sonucunda fakültemize yerleştirilen öğrenci sayısı 154’tür. Bir öğrenci de yabancı uyruklular kontenjanından kaydedilmiştir.


Lisans Eğitimi
Lisans eğitimi düzeyinde esas alınan müfredat programı, hukuk eğitiminde temel bilgi donanımını kazandırmaya yönelik olup, bu kapsamda özel hukuka ve kamu hukukuna ilişkin temel zorunlu dersler yanında, uzmanlık alanlarına ilişkin olarak daha spesifik seçimlik dersler de yer almaktadır (Halen okutulan dersler için bkz. aşağı ders listesi).
Gazi Üniversitesi, Türkiye’nin Avrupa Birliği eğitim programlarına katılması süreci içinde etkin bir rol alarak, üniversite eğitiminde öğrenci ve öğretim elemanlarının Avrupa’daki üniversitelerle karşılıklı değişimini sağlayan Erasmus programını uygulamaya koymuştur. Bu çerçevede fakültelerin ders programları Avrupa üniversitelerinin programları ile uyumlu hale getirilmiştir. Hukuk Fakültesi’nde de dersler yıllık program yerine dönemlik programa göre okutulmaya başlanmıştır.
İlk olarak 2004–2005 eğitim – öğretim yılında üniversitemizden çeşitli ülkelere (İngiltere, İspanya, İtalya, Finlandiya) öğrenci ve öğretim elemanları gitmiş; bu ülkelerdeki anlaşmalı üniversitelerden de Gazi Üniversitesine konuk öğrenci ve öğretim elemanları gelmeye başlamıştır. Hukuk Fakültesi de 2004 yılı eylül ayında ilk olarak bir öğrencisini İspanya’daki bir hukuk fakültesine göndermiştir.


Lisansüstü Eğitimi
Dört yıllık lisans eğitimini tamamlayan hukuk fakültesi mezunları istedikleri takdirde lisansüstü eğitime devam edebilmektedirler. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde düzenlenen hukuk yüksek lisans ve doktora programları çerçevesinde, hukuk fakültesi mezunları, özel hukuk ve kamu hukuku alanında yüksek lisans ve doktora dereceleri almaktadırlar.

Öğretim Kadrosu
Geçmişi Gazi Mustafa Kemal tarafından kurulan öğretmen okuluna uzanan Gazi Üniversitesi’nin bünyesinde mevcut öğretim kadrosuyla eğitim öğretim hayatına başlayan Hukuk Fakültesi’nde bugün on üç profesör, sekiz doçent, dört yardımcı doçent, üç öğretim görevlisi ve yirmi dört araştırma görevlisi hizmet vermektedir. Bunun yanında, hukuk eğitiminde tamamlayıcı nitelikte olan yan branşlarda ve teknik konularda üniversitemizin diğer fakültelerinden öğretim elemanları ders vermek üzere görevlendirilmektedir.


Benzer Konular

18 Eylül 2008 / Lavie Taslak Konular
16 Eylül 2008 / Lavie Eğitim Bilimleri