Arama

Gezegenler ve Sağlık

Güncelleme: 14 Ocak 2015 Gösterim: 12.276 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Haziran 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
MERKÜR
Merkür Mitolojide Zeus ile Atlasın çocuğu Hermes olarak geçer. Hermes, Tanrıların habercisi anlamına gelir.

Sponsorlu Bağlantılar
Güneş’e en yakın gezegen olan Merkür, Güneşten sadece 28 derece uzaklıktadır. Genelde Güneşin bulunduğu burçta veya bir önceki ya da bir sonraki burçta bulunur. Güneşten fazla uzaklaşamaz. Bu nedenle Güneş’e kare veya karşıt açı yapamaz. Bu durum evrendeki uyum ve ahenk ilkelerinin ne kadar tartışılmaz ve ne kadar mükemmel olduğunu gösterir. Çünkü Merkür’ün Güneş ile sert açıları olsaydı insanların birçoğunda ciddi zihinsel sorunlar ve dengesizlikler görülecekti. Bize göre çok küçük bir ayrıntı gibi görünen bu 28 derecelik sınır, insanoğlunun zihinsel sağlığı açısından çok önemli bir gösterge.

Astrolojide İkizler ve Başak burcunu yöneten Merkür, diğer gezegenlere göre çok hızlı hareket eder ve aklı sembolize eder.
Zihinsel faaliyetleri simgeleyen Merkür, sorunları nasıl çözeceğinizi, mantık yürütme biçiminizi, düşünce sisteminizi, kendinizi ve diğer insanları ve objeleri nasıl değerlendireceğinizi ve nasıl ifade edeceğinizi işaret eder.

Telekominikasyon, her türlü iletişim ve haberleşmeleri yöneten Merkür’ün doğum haritasındaki konumu, yani hangi burçta ve ne çeşit açılar aldığına bağlı olarak kişinin zihinsel yeteneklerini gösterir.

Gezegenler ve Güneş arasında bilgi alışverişini en hızlı şekilde yapar. Madenler aleminde civa ile bütünleşen Merkür, tıpkı civa gibi hareketli ve bulunduğu kabın şeklini alan ve iletişimde bulunduğu gezegenleri etkilemekten daha çok etkilenen bir özelliğe sahiptir.

Astrolojik açıdan Merkür, gençleri sembolize eder. Kısa yolculuklar ve yakın çevre de Merkür’ün sorumluluğundadır.

Merkür sağlık astrolojisinde solunum ve sinir sistemini yönetir. Aldığı tüm sinyalleri nöronlar vasıtası ile diğer organlara iletmekle yükümlüdür. Bu nedenle her çeşit hastalığın temelinde Merkür’ün payı olduğunu düşünebiliriz.
Sert etkiler almış bir Merkür kişide zihinsel gerilimi işaret eder. Birbirini takip eden düşünceler yüzünden uyku sorunları ortaya çıkabilir. Bu tip durumlarda açık hava ve bol oksijenli ortamlara ihtiyaç vardır.
Merkür’ün zayıf olduğu bir konumdayken doğanlar da ise nörolojik sorunlar ortaya çıkabilir. Düşüncelerin ortaya konulması zor olacağı için buna bağlı olarak algılama bozuklukları da görülebilir.

Merkür ün yönettiği İkizler burcunun hassas organı akciğerlerdir. İkizler; sinir sistemi, solunum sistemi, tiroid bezi, tansiyon, omuzlar, eller, parmaklar, kaburgalar
Zihinsel gerilime bağlı olarak dikkat dağınıklığı, maymun iştahlılık ve tikler ortaya çıkabilir.

Merkür ayrıca Başak burcunu da yönetir. Başak burcu; temizlik ve titizlik kavramları ile birleşir ve bağırsaklar en hassas organlardır.
Bağırsaklar hassastır ve batın bölgesinde ağrılar, spazmlar ortaya çıkar
Merkür’ün başak burcundaki görünümü; titizlik, takıntılar, kuruntular, saplantılı davranışlar, hastalık hastası, huysuzluk ve memnuniyetsizlik benzeri durumlar ortaya çıkarır

Hızlı hareket eden Merkür, bir burçta 15 gün kalır. Tüm Zodyak kuşağını devretmesi 88 gün alır. Merkür yılda iki ya da üç kez geri gider. 2005 yılında birini geçtiğimiz günlerde yaşadığımız retro (geri gitme) hareketi:
- 22 Temmuz -15 ağustos’da Aslan burcunda
- 14 Kasım – 3 Aralık’ da Yay ve Akrep burçlarında geri gidecek
Merkür’ün geri gittiği dönemlerde zihinsel faaliyelerdet de derinleşir. Bu sırada düşüncelerin ifade edilmesi zorlaşır ve buna bağlı olarak sorunlar ortaya çıkabilir. Bilgilerinizi analiz etmeniz zor olabilir ve belirli bir konuya takılı kalabilirsiniz. Karmaşa ve unutkanlıklar başlar. Dinleme, konuşma, öğrenme, araştırma, pazarlık, görüşme, satma- satın alma, resmi kontrat, anlaşma ve iletişimle ilgili her türlü konuda yeni girişimlerde bulunmak pek uygun değildir. Eski başlamış işlerinizi bitirmeye çalışmak veya önceden kalmış ve yarım bırakılmış işlerin gündeme gelmesi mümkündür. Yazma ve araştırma için Merkür’ün geri gitme dönemi en ideal zamandır.


URANÜS

Uranüs ,Astrolojide Kova Burcunun yöneticisidir.

Merkür'ün çok daha etkili ve büyümüş hali şeklinde tanımlayabileceğimiz Uranüs, aklın en üst biçimi dehayı sembolize eder. İlişkiler, özgürlük, yaratıcılık, yenilikler, güçlü arzular, orijinallik, eksantriklik, isyankarlık, sınırlar ve tabulardan nefret etmek, her konuya ilgi duymak ve kolay öğrenmek gibi anahtar kelimelerle Uranüs'ü kısaca tanımlayabiliriz.
Uranüs'ün keşfedildiği dönem çok ilginçtir. İnsanların yeni arayışlar içinde bulundukları, sömürgelerin sona erdiği, özgürlüğün ilan edildiği bu devre içinde, 1781 yılında Herschel tarafından keşfedilir. Uranüs devrim,sorgulama ve değişimi sembolize eder.Bu sorgulamalar ve değişimler kitlesel olabildiği gibi kişilerin astrolojik haritalarındaki özgürleşme ve farklılaşma alanlarını da ifade eder.


Uranüs'ün horoskoptaki doğal evi 11. Evdir. 11.ev arkadaşları,doğal grupları,entellektüel zevkleri ve yaşamdaki amaçları verir. Bir horoskopta Uranüs'ün yeri ve açıları kişinin yaratıcılığını hangi konularda açığa çıkaracağını, değişim alanlarını ve değişim ihtiyacının açığa çıkacağı ortamları belirler. Ayrıca kişinin kendisinde değişim isteğini uyandıracak kişi ve/ya grupları ve onlarla ilişkini de ifade eder.

Uranüs sürprizler ve beklenmedik olaylar gezegenidir. Geleceği, yeni teknolojiyi, internet ve sanal ortamı temsil eder. Yenilikçi, önceden bilinmeyen, sürpriz dolu, deneyci ve geleceğe dönük şeylerin gezegenidir. Elektrikle bağlantısı olan bu gezegen,vücutta da sinir sistemi (nöronlar) ile bağlantılıdır. Merkür’ün büyümüş hali olması sinirsel hastalıklarla ilişkisini de açıklar. Ayrıca kan dolaşımını, kanı, beyni yönetir.

Astrolojik haritasında güçlü Uranüs etkisi olan kişilerin, sağlıklarını korumak için yaşamlarında özgürlüklerini kısıtlayan ve sınırlama getiren koşullarla ilgili anlayışlarını geliştirmeleri ve ihtiyaçları olan değişimleri yapabilmeleri gerekir. Kan dolaşımı ile bağlantısından dolayı, dolaşım sistemi rahatsızlıkları ve pıhtılaşma problemleri görülebilir.Açık havada olmak, sağlıklı beslenmek ve fiziksel aktivite bu kişiler için önemlidir.

Kişilerin haritalarında Uranüs’ün bulunduğu burç ,ev ve açılar önemlidir. Bu gezegen her burçta yedi sene kalır ve turunu 84 yılda tamamlar. Uranüs transitlerinde kişilerin haritalarında gezegenin bulunduğu evle ilgili konular gündeme gelir ve değişim süreci başlar. Uranüs şu dönemde Balık burcunda ilerlemektedir.
Uranüs'ün 2005 yılında sağlık açısından olumlu etkileyeceği burçlar; Boğa,Yengeç,Akrep ve Oğlak burçlarıdır.Bu kişiler sağlıklarını korumak için Uranüs'ün değiştirici etkisinden faydanabilirler. Alternatif yöntemlerle ilgilenmek,sağlıklı beslenme ve astoroloji ilgi alanlarına girebilir.
Uranüs'ün 2005 yılında sağlık açısından zorlayabileceği burçlar Balık,Başak,İkizler ve Yay burçlarıdır. Bu kişiler sinir sistemi ile bağlantılı rahatsızlıklar yaşamamak için rahatlatıcı bir takım yöntemlere başvurabilirler. Yoga ,meditasyon gibi yöntemler faydalı olacaktır.Uzun yürüyüşler,açık hava aktiviteleri ve beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi iyi gelebilir. Özellikle su tüketimini arttırmak ve meyve sebzeye ağırlık vermek önerilmektedir.



VENÜS
Astrolojide Venüs, duyguyu sembolize eder. Sanat, güzellik, aşk, ilişkiler ve finans konularını yöneten Venüs, duygulardan kaynaklanabilecek sağlık sorunlarını işaret eder.

Doğum haritanızda zayıf konumda bulunan veya sert etkilere maruz kalan bir Venüs, duyguları gösterememek veya anlaşılmamanın verdiği sıkıntılar olabileceğini ve buna bağlı sağlık sorunlarıyla karşılaşılacağını belirtir.

Boğa ve Terazi burçlarının yönetici gezegeni olan Venüs, kılcal damarlar, tiroit hormonları ve alyuvarlarla bağlantılıdır.
Doğum haritanızda Venüs sert etkileşimler alıyorsa hipoglisemi, diyabet söz konusu olurken, zayıf konumda bulunuyorsa; kan akışında bir problem ve kan damarları duvarlarındaki bir zayıflıktan bahsedebiliriz.
Kişisel yıldız haritanızda Venüs’ün bulunduğu konum ve aldığı açıları tüm bu sorulara cevap verir.

Hastalıkların kökeninde psikolojik ve duygusal karmaşa meydana geldiği zaman, moral açıdan zayıf dönemlerde sağlık sorunlarının çıktığı biliniyor. Özellikle üzüntülü ve depresif dönemlerde kolay hasta olunur. Venüs duyguları yönettiği için Venüs’ün sert etkiler aldığı dönemler ve Venüs’ün geri gittiği transit olarak tanımlanan geçişleri sırasında sağlık sorunları açığa çıkar.

Venüs bir burçta iki ya da üç hafta kalır. Hızlı hareket ettiği için insan üzerinde değiştirici, görünür etkiler meydana getirmez. Buna karşılık durduğu ve geri gittiği dönemlerde Venüs’le bağlantılı sağlık problemleri ortaya çıkabilir.
2005 yılında Venüs 24 Aralık 2005 de Kova burcunda geri gitmeye başlayacak ve 3 Şubat 2006 da Oğlak burcunda düzelecek. Bu dönemde alt bacak bölgesinde kan dolaşımı ile bağlantılı, kılcal damarlarla ilgili varis benzeri sağlık problemleri ortaya çıkabilir.


SATÜRN

Eski çağlarda Satürn, dünyaya en uzak ve en sonuncu gezegen olarak bilinirdi. 18.yüzyılda Uranüs keşfedildikten sonra bu değişmiş. Fakat manevi anlamda Satürn hala uzak, mesafeli ve soğuk olarak düşünülür. Keşfedildiği yıllarda dünya üzerinde açlık, kıtlık ve savaşlar hüküm sürüyordu. Hayatta kalabilmek ve açlıkla baş edebilmek için yapılan kısıtlamalar, getirilen disiplin ve tahammüller hep bu gezegene mal edilmiş. Ve sonuçta adı ‘büyük kötü ya da büyük öğretmen’e çıkmış. Ama bence başında ki halkalarla Güneş sisteminin en güzel gezegenlerinden biridir.

Astrolojide, Oğlak ve Kova burçlarını temsil eder. Satürn, yaşamda öğrenmek zorunda olduğumuz ne varsa bize yaptıran, yapabilmemiz için kararlı bir şekilde dayatan ve bunun için yıllarca bekleyebilen bir gezegendir. Çünkü o zamanı da yönetir. Ayrıca geleneksel ve tutucu davranarak kendini geçmişten kopmadan geleceğe hazırlar. Horoskop’ta doğal evleri 10 ve 11.evlerdir. 10. ev sosyal mevki, meslek ve ün verirken,11. ev, arkadaşlar, gruplar, entelektüel zevkler ve yaşamda ki amaçları verir. Bir horoskop’ta Satürn’ün yeri ve açıları, kişilerin enerjilerini nereye odaklayacakları ve sorumluluklarını nasıl kullanacakları hakkında bilgi verir.

Satürn, astroloji’de vücudun iskelet sistemini, kemikleri, saçları, dişleri, deri ve eklemleri yönetir. Oğlaklar ilerleyen yaşlarında eklem rahatsızlıkları yaşarlar. Sahip oldukları bilgiyi, bir öğretmen edasıyla bulundukları yerde aktardıkları için hareket etmeyi sevmezler. Kemikleri çok hassas olan oğlak insanları spora özel bir zaman ayırmaları gerekir. Aksi takdirde eklem tembellikleri ve kemik sorunları ortaya çıkar. Çeşitli romatizma sorunları vardır. Kendi üstlerinde baskı kurdukları ve inatçı oldukları için zaman zaman strese bağlı hastalıklar yaşarlar. Bu stres bazen ciltte kaşıntı veya saçlarda dökülme olarak ortaya çıkar.


Satürn’ün 2005 yılında sağlık açısından olumlu etkileyeceği burçlar; Boğa, Başak, Akrep ve Balık. Bu burçlarda bulunanlar, kendi gezegenlerine ait herhangi bir hastalığa yakalansalar bile, Satürn’den alacakları irade ve sabırla kolayca atlatacaklar.
Satürn’ün 17 Temmuza kadar su burcunda olmasından dolayı kişiler kendilerini hafif depresif hissedebilirler. Ama 17 Temmuzdan sonra Satürn Aslan burcuna girecek. O zamanda acelecilik ve geç kalmışlık duygusu içinde olabilirsiniz.

Bu yıl olumsuz etkilenen burçlar ise; Koç, Terazi ve Oğlak. Eğer Satürn’den sert açılar alıyorsanız, Koçlar; burkulma ve kırıklara karşı, Terazi; böbrekte taş oluşumu ve taş düşürmeye karşı, Oğlaklar ise rutubetli yerlerden kaçarak romatizma hastalıklarına karşı tedbirli olunuz.
Tabi ki bunların hepsi sadece burçlara göre yapılmış genel yorumlardır. Kişinin doğum haritasına bakılarak, sağlık durumu hakkında daha ayrıntılı bilgi edinilebilir.


JÜPİTER
Jüpiter gezegeni Güneş sistemimizdeki en büyük gezegendir. Bu gezegen astrolojide Yay ve Balık burçlarını yönetir. Başlıca prensibi kendinden daha büyük daha üstün bir şeyle yani evrensel olanla bağlantı kurmaktır. Bu yüzden, yaşama, kendine ve yüksek bir gücün varlığına inanmak ve güvenmek zorundadır. Bunu başarabilmek için de sürekli kendini geliştirmeli, ruhsal, zihinsel ve fiziksel olarak büyümeli ve yeni kültürler, yeni felsefeler tanımalıdır.

Bir horoskopta Jüpiter’ in bulunduğu alan hakkında yorum yaparken, kişinin kendine ve hayata karşı inanç ve güven duygusunu nasıl ve hangi alanlarda geliştireceği, neleri büyütme potansiyeline sahip olduğu, büyürken ve geliştirirken nasıl bir canlılığa sahip olduğu, hayatta neleri garantiye alabileceği, nerelerde şanslı olduğu gibi sorulara cevap bulabiliriz. Horoskoplarındaki Jüpiter tesirini iyi kullananlar en büyük, en başarılı, en şanslı denebilecek ne varsa bunları elde edebilirler. Ancak Jüpiter’ in sert etkileri yararları büyüttüğü gibi zararları da büyütür. Olumlu açılarda inanç, iyimserlik, neşe, yüce gönüllülük, ilerleme isteği gibi olumlu özellikleri büyütürken, kötü açılarda aşırı güven ve iyimserlik, tembellik, sorumsuzluk, gerçekçi olmayan beklentiler, boyunu aşan işlere kalkışmak, gereksiz risk almak, fanatizm, gösteriş, büyüklük taslamak, inkar etmek gibi olumsuzlukları da büyütebilir. Bu durum bedensel sağlık ve psikolojik yapı için de geçerlidir. Yani Jüpiter olumlu etkilerinde, vücudumuzun Jüpiter’le ilgili bölümlerine, fiziksel ve psikolojik anlamda sağlık, güç, enerji verirken, olumsuz etkilerinde bu bölgelerde meydana gelebilecek rahatsızlıkları büyütür.

Jüpiter’ in sağlıkla ilgili olarak vücudumuzda işaret ettiği alanlar: Karaciğer, safra kesesi, dalak, yağ metabolizması, pankreas, ensülin, kalçalar, uyluklar, siyatik sinirleridir. Beden içinde en çok karaciğer hastalıkları , kan hastalıkları,aşırı kilo problemleri, yüksek tansiyon, şeker, alerji gibi rahatsızlıklara neden olur. Yine doğum anında alınan sert etkilere bağlı olarak kalça çıkığı , ileri yaşlarda siyatik problemleri görülebilir. Psikolojik olarak Jüpiter’le ilişkilendirilen rahatsızlık ise Şizofrenidir. Bunların dışında sert etkileşim içinde olduğu gezegenin karakterine göre başka rahatsızlıklara da sebebiyet verebilir.

2005 yılında Jüpiter gezegeninin sağlık açısından olumlu etkileyeceği burçlar Terazi, Kova, İkizler, Aslan ve Yay burçlarıdır. Bu burçlar bu yıl Jüpiter’ den aldıkları olumlu etkiler sayesinde fiziksel açından kendilerini güçlü hissedecekler, eğer herhangi bir rahatsızlıkları varsa yine Jüpiter’in olumlu etkisiyle bunu çabuk atlatacaklardır. Bazen Jüpiter’ in olumlu açılarında kilo alma problemleri görülebilir. O yüzden eğer olumlu etkilenen burçlardan birindeyseniz ve kilo almak istemiyorsanız yediklerinize dikkat etmelisiniz. Akrep ve Başak burçları da bu yıl diğer burçlar kadar olmasa da Jüpiter’in olumlu etkilerini üzerlerinde hissedecekler.

Bu yıl Jüpiter’den olumsuz olarak etkilenen burçlar ise, Oğlak, Yengeç, Koç, Boğa ve Balık burçlarıdır. Eğer bu burçlardan birinde doğduysanız bu yıl Jüpiter’ den sert etkiler aldığınız için sağlık açısından biraz zorlanabilirsiniz. Eğer bir sağlık probleminiz yoksa ve kilo vermeyi planlıyorsanız bu yıl diyet yapmak için uygun bir yıl olacaktır.
Burada yapılan sağlıkla ilgili bu yorumlar Jüpiter gezegeninin, burçlara olan etkisine göre yapılmış çok genel yorumlardır. Astrolojik açıdan daha ayrıntılı ve isabetli bir sağlık yorumu yapılabilmesi için kişinin doğum anına göre çıkartılmış bir doğum haritasına ihtiyaç vardır.





*alıntı

maxi - avatarı
maxi
Ziyaretçi
14 Kasım 2014       Mesaj #2
maxi - avatarı
Ziyaretçi
478729 3 4 ae10e

Sponsorlu Bağlantılar
Bir çok danışanın merak ettiği konulardan birisidir sağlık. İnsan ömrünün gelişen bilimsel ve teknoloji sayesinde geçmiş uygarlıklara nazaran uzadığını bilmekteyiz. Yine de bu fiziksel madde aleminde varolmaktan vazgeçmeyi hiçbirimiz istemeyiz. Astroloji ile uğraşınca hayatın her aşamasında etkilerini araştırıyoruz tabiki de. Unutmamak gerekir ki haritanızda ki açılardan korkmayın sizi geliştirip büyümenizi sağlayacak olandır. Benimsenecek davranış modelleri ile de iradenizle başa çıkabilir ve çoğu şeyin üstesinden gelebilirsiniz.

Sağlık sorunlarında, ruhsal ve fiziksel bedeni ayrı tutarak sadece fiziksel sorunlar üzerinde belli bir takım tedavi yöntemi uygulamak sizce tek başına faydalı olabilir mi? Sprit, zihin ve fiziksel bedeni bir arada tutan bir bilince sahibiz ancak bunlar tam anlamıyla ayrı düşmese de karmaşık hala getiren aslında bizler olabilirmiyiz? Neden bize sadece sevdiklerimiz acı verirken sevmediklerimiz umurumuzda olmaz? Çünkü güdüler, anılar, ruh hali, endokrin bezleri, gezegensel etkilerin hepsi iç içe girmiş bir bütündür.

İç salgı bezlerinin dizilişi ile burçlar arasında ki bağlantı çok ilginçtir. Bedensel yönetim sıralamasının akış yönü, 1. Evin yöneticisi olan Koç burcundan ve yönetici gezegeni Mars'dan başlayarak yani insan vücudunda baş ile ilgili bölümden aşağıya doğru yani ayaklarla ilgili Balık burcuna doğru sıralanır. Gezegenler ile burçlar arasında yöneticilik bağından dolayı hangi gezegenin bedendeki hangi organı etkilediği bilinmektedir. Örneğin kalple ve beden duruşlarıyla ilgili çok konuda merkezde Güneş yer alır. Kadın hastalıkları, ödem, katarakt Ay ile ilgilidir. Sivilceler, guatr, egzama ise Venüs'ün etkisi ile oluşur. Mars-Pluton ise tüm ameliyatlar, yanıkları meydana getirir. Birdenbire çıkan olayları Uranüs başlatır. Alkol bağımlılığı, sara ve ilaç bağımlılığı Neptün ile ilgilidir. Bir çok kaza yoğun ve aşırı yorgunluk Pluto'nun etkisiyle oluşur. Sinirlilik, sağırlık ve bellek kaybı Merkür ile ilgilidir.

Yükselen burcun yaratmış olduğu belli açılar bedensel rahatsızlıkları belirtmesi açısından önemlidir. Bedeni etkileyen tüm hastalıklar ve kazalar yükselen ya da yönetici gezegenin almış olduğu açılar ile belirlenebilmektedir. Engelli insanların çoğunun 1.evinde yer alan gezegenlerin sert açılar aldığı görülebilmektedir. Yükselen birinci evin köşe noktası ve kişilikle ilgili olan bir bölümdür. Mars ve Satürn burada olumsuz etki yaratma ihtimali çok yüksektir.

Fiziksel beden, yaşamın sonuna doğru gerilimlere yenik düşmektedir. Maalesef hastalık bizi terk etmeyen yaşamda ki gerçeklerden biridir. Hastalığa karşı takınılacak tavır ise insanın normal yaşamını alt üst edebilmektedir. Oysa zihin belirtileri hastalık olarak değil, bedenin fiziksel ve zihinsel anlamda kötüye kullanıldığına ilişkin bir uyarı şeklinde yapmaktadır...

HÜLYA ATASCIOGLU
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
14 Ocak 2015       Mesaj #3
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Gezegenler ve Sağlık
MsXLabs.org

Güneş sisteminde yere alan gezegenlerinde sağlığımız üzerinde önemli etkileri vardır . Bunlar, kişilerin yıldız haritalarında bulundukları evlere, burçlara ve birbirleri ile oluşturdukları açılara göre, karşılaşabileceğimiz sağlık sorunları hakkında ip uçları verir

Her gezegen belli organları idare eder. Haritadaki sert etkileri bunlarla ilgili rahatsızlıklara yol açar.
  • Ay: mide, rahim, lenf bezleri, memeler, sindirim sistemi ve vücud sıvılarını etkiler.. Psikolojik bozuluklarla ilgisi vardır.
  • Merkür: Sinir sistemi, hareket organları, akciğerler, solonum organları, omuz ve köprücük kemiği.
  • Venüs: Böbrekler, boğaz ve üst solunum yolları, vucüt güzelliği...
  • Güneş: Kalp, kan dolaşımı, vücut ısısı, sırt bölgesi, omurilik, safra kesesi...
  • Mars: Baş bölgesi, beyin, gözler ve öd kesesi. Ayrıca kesikler, ameliyatlar, kanamalar yaralarla ilgilidir.
  • Jüpiter: Karaciğer, kan , damarlar ve hormonlar..
  • Satürn: Yaşlılık, deri, kemik, dişler, dalak ve kemiklerin ihtiyacı olan kalsiyum . Uzun süren, ağır hastalıklarla ilgilidir.
  • Uranüs: Bacaklar, ruhsal ve zihinsel rahatsızlıklar, hamilelikte görülen düşük olayları. Kazalar, kırıklar, tehlikeler ve ani olaylarla ilgilidir.
  • Neptün: Salgı bezleri, vücut sıvıları, beyin çalşımalarından düşünce ve hayal fonksiyonları ..
  • Pluton: Damar fonksiyonları, cinsel organlar, hayatın sonu..

Gezegen pozisyonlarının etkileri:

Kişiye özel sabitleşmiş haritalarda gezegenlerin pozisyonları sağlık konusunda söz sahibidir.
Şöyle ki;

1. ve 6. eve düşen gezegenler sağlığı etkiler.
Özellikle dişiler de AY’ın erkeklerde GÜNEŞ’in 6. eve düşmesi sağlığın bozulmasına neden olabilir.

GÜNEŞ, Satürn –Jüpiter – Mars ile yumuşak açı oluşturuyorsa sağlık iyi olur. Sert açılı ise sağlık sorunları verir.

Ay ve Mars arasında sert açı varsa sağlık konusunda olumsuz etki yapar. Mars’ ın Güneş ve Ay’la uyumlu açısı varsa genel olarak sağlam bir yapı verir...

6. evde bulunan burç, Mars, Satürn ve Uranüs gezegenlerinin yerleştiği burçlar ve evler hangi hastalıklara karşı istidatlı olunduğu hakkında bilgi verir.

Ufuk çizgisindeki Pluton, Neptün ile kavuşum halinde olması ruhsal rahatsızlıklara meyil verir. Merkür ve Venüs ile Uranüs kavuşumu da sinirsel durumlara, sıkıntı ve bunalımlara açıklık verir.

Jüpiter – Venüs – Şiron gezegenleri iyileştirici özelliktedir. Fakat , Güneş, Mars, ve Satürn ile sert ve uyumsuz açısı varsa olumsuzluk yaratabilir.

Kaynak:

Benzer Konular

7 Aralık 2018 / virtuecat Uzay Bilimleri
18 Temmuz 2014 / Misafir Cevaplanmış
25 Mart 2016 / Ziyaretçi Cevaplanmış
25 Mart 2016 / virtuecat Uzay Bilimleri
25 Mart 2016 / nötrino Uzay Bilimleri