Arama

Makyaj Malzemeleri - Allık

Güncelleme: 30 Aralık 2010 Gösterim: 32.018 Cevap: 8
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
16 Mayıs 2008       Mesaj #1
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Allık sürmek zor zanaattir. Teninize uygun rengi seçmek gerekir, doğru yere sürebilmek için yanaklarınızı içeri çekerek aynanın önünde şekilden şekile girmek gerekir ve tabii ki doğru fırçayı kullanmak allığın olmazsa olmazıdır. Teniniz için çok açık bir allıkla gelirken bir toz bulutunun içinden geçmiş gibi bir hava estirmek ya da bronz allık süreyim derken turuncu yanaklarla kınalı bir köylü güzeli gibi sırıtmak hepimizin korkulu rüyasıdır. Peki yanlış bir allık seçimi sonucu her bir fırça darbesinin açıkça seçilebildiği yanaklara ne demeli? İşte hatalı makyajın yarattığı bu durumlara düşmemek için size birkaç allık önerisi:

Sponsorlu Bağlantılar
Açık Ten
allik1
Hiçbir şey pembe beyaz uyumu kadar masum ve güzel bir görüntü oluşturamaz. Bu yüzden pembe allık beyaz tenlilerin vazgeçilmezi olmalı. Kadifemsi ve ince yapısı ile Flormar True Color pembe allık yanaklarınıza doğal bir görünüm kazandırıyor. Allığın fiyatı ise 10 ytl.
Buğday Ten
allik2

Peki buğday tenin cazibesine en iyi hangi allık gider? Ne çok koyu olup kaybolacak ne de ten renginden daha açık olup, uyumsuz duracak allıklardan kaçınması gereken buğday tenlilere bizim önerimiz rengini gül ve kehribarın karışımından alan Mac Ambering Rose allık. Ürünü Mac mağazalarından 43 ytl'ye satın alabilirsiniz.

Esmer Ten
allik3

Açık tenlilerin sürmek isteyip de, tereddüt ettikleri bronz allıklar, esmer tenliler için biçilmiş kaftan. İçinde pudra da bulunduran Sephora Blush Me bronz allık yumuşak ve ışıltılı dokusu ile yanaklarda uzun süre kalıcılığını sürdürüyor. Güzellik marketlerinde bulabileceğiniz allığın fiyatı 19.90 ytl.

Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
1 Ağustos 2008       Mesaj #2
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Allıklardan allık beğenemiyorsanız...

Sponsorlu Bağlantılar

Makyajın en önemli adımlarından biri olan allığın tam dört çeşidi bulunuyor: Doğal içerikli mineral allık, parlak duran stick allık, taze görünüm sunan krem allık ve uygulaması pratik olan pudra allık... Bunlardan hangisini seçeceğiniz ise size kalmış...




resim108825


* Mineral
En yeni allık çeşidi olan mineral allık, doğal içeriklere duyulan ihtiyaç doğrultusunda ortaya çıktı.

Toz pudra kıvamında olan bu tip allığın pudradan tek farkı, içinde sim tanecikleri barındırması. O nedenle uygulamadan önce mutlaka çalkalanması gerekiyor. Simlerin yarattığı fazla parlaklığı istemiyorsanız, mineral allığın altına bronzlaştırıcı mat bir pudra uygulamanızda fayda var.

* Stick
Cilde temas ettiğinde hemen eriyen bu allık çeşidi kozmetik dünyasında henüz yeni. Stick allıklar krem formüllere çok benzer ancak daha simli ve parlak dururlar. Ciltte uzun süre dayanıklılık gösterirler ve duru bir ifade yaratmaya yardım ederler.
Doğal bir görünüm peşindeyseniz, bu allıklar tam size göre.

* Krem
Taze ve canlı bir cilt görünümü için harika bir seçim. Fondöten veya renkli bir nemlendirici üzerine en iyi uygulanabilen allık tipidir. Gün içinde ihtiyaç duydukça kullanabilmeniz için mutlaka çantanızda bir tane bu allıktan bulundurmalısınız. Bu arada krem allık, yüzünüzden tamamen siliniyorsa, yağ içermeyen formüllü bir krem allık tercih edebilirsiniz.

* Pudra
En iyi bilinen ve uygulaması en pratik olan pudra allık, mat fondötenin ve sabitleyici pudranın üzerine uygulanabilir. Bu nedenle de allıkların ustası olarak bilinir. Pudra allığı öncelikle hafif uygulamak çok önemli. Daha sonra cildinizde ön plana çıkarmak istediğiniz bölgelerde rengi iyice vurgulayabilirsiniz.



Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
15 Eylül 2008       Mesaj #3
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Allık sürme sanatı

İyi bir Mahmure okuru olduğundan makyaj sınavlarının birçoğunu başarıyla atlattın. Peki, neden hala allığını sürdüğünde Kelly Osbourne'a benziyorsun? İşte sana makyajın en önemli "detayı" olan allık sürmenin püf noktaları...

Renk tonları
1- Şeftali: Açık tenli ve sarışınsan bu renk tam sana göre.

2- Pembe: Buğday tenli ve kumrallar bu tonları tercih etmeli.

3- Toprak: Esmerler yüz hatlarını belirginleştirecek kahve tonlarını kullanmalılar.

Gölge oyunları
Allık, sadece yüzünü renklendirmekle kalmaz, aynı zamanda çeşitli gölgelendirmelerle yüz hatlarının daha belirgin olmasını sağlar. İşte bunun için yapman gerekenler...

Yüzün ovalse

Kalem veya stick allığınla elmacık kemikleri ve çenene küçük çarpı işaretleri yap. Sonra da bunları parmağınla hafifçe dağıt.

Yüzün yuvarlaksa
Yüzünü daha ince göstermek için, fotoğraftaki gibi her iki kaşının üst kısmına, şakaklarına ve alt kısmına küçük çarpılar yapıp, yine parmaklarınla dağıt.

Yüzün uzunsa
Yüzünün daha oval görünmesini sağlamak için allığını saç diplerine elmacık kemiklerine ve çenene uygulayıp, iyice dağıt.

Dilersen üzerine bir kat transparan pudra sürerek daha yumuşak bir görüntü elde edebilirsin.

Hangi allık nasıl sürülür?
Toz allık

Toz allıklar cilde mat bir görünüm verir. Fazla pratik değildir ama gün boyu kalıcılığını sürdürür. Nasıl uygulayacağına gelince...

Büyük allık fırçanı toz allığının üzerine sürüp, fazlalığını hafifçe silkeledikten sonra, elmacık kemiklerine uygula.

Gölge yapmak için allığının bir ton koyusunu şakaklarının alt kısmına ince bir çizgi şeklinde sürüp iyice dağıt. Fazlalığını kağıt peçeteyle alıp, üzerine bir kat transparan pudra sür.

Likit allık
Cilde bebeksi bir pembelik vermek için daha iyi bir yol olamaz! Çok yaygın olmasa da büyük cosmo-shop'larda rahatlıkla bulabileceğin likit allıklar, tıpkı oje gibi şişe ve fırçadan oluşur.

Fırçayı şişeye daldırıp, fazlalığını silkeledikten sonra yanaklarına çizgiler halinde sürüp, pamuk yardımıyla iyice dağıt.

Stick allık
Fırça gerektirmeyen ve cilde ekstra parlaklık kazandıran stick allığı uygulamak çok kolay. Tek yapman gereken bulamaç gibi bir görüntüye meydan vermemek için, stick allığını önce elinin üzerine sürmen ve parmaklarınla alıp, stratejik bölgelere uygulaman. Elmacık kemikleri ve burnunun üzeri bu iş için çok uygun!



Kaynak: Mahmure Dergisi





HeliX - avatarı
HeliX
Ziyaretçi
16 Eylül 2008       Mesaj #4
HeliX - avatarı
Ziyaretçi
Allık az miktarda kullanılmalıdır. Stik ve ya krem allıkları ellerinizle ısıtarak ve ya bir ponpon ya da sünger yardımıyla uygulayabilirsiniz. Köpük allıklar elle uygulanmalı ve ya bir fırça yardımıyla cilde yayılmalıdır. Toz allıklarsa ponpon yardımıyla uygulanmalıdır. Bilyalı sıvı allıkları yanak üzerinde gezdirerek elle yaymak en idealidir. Kompakt allıklarsa kaplarnda bulunan sünger veya geniş bir allık fırçasıyla uygulanmalıdır. Allık uygulamasının altın metaryeli geniş ve yumuşak kıllı bir allık fırçasıdır. Doğal görünüm için eller de kullanılır. Top allıkta ise sadece fırça kullanılır.
Sivri ve üçgen Allık gülümsediğinizde yanağınızdaki en yüksek noktaya, oval yüzlerde elmacık kemiklerinin hemen altına sürülmeli, kare yüzlerde ise normal sürülüp şakaklara doğru çekilmelidir.
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
18 Mayıs 2009       Mesaj #5
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Pembe Allıklar Çok Gözde

all0

Makyaj ürünlerinin dolup taştığı mağazalara girildiğinde her kadın bir rengin önünde duruverir. Çünkü herkesin favori bir rengi vardır. Kimimiz o morlu farı almadan duramaz, kimimiz evde 9 tane olduğunu bile bile yine o aynı tondaki yeşil eyelinerı alır. Bazılarımız da pembeye hayrandır, ne olursa olsun pembe farların, allıkların, kalemlerin durduğu bir makyaj standının önünde saatlerce dikilebilir.
all1

Pembe allıklar makyajda her zaman en doğal duran ve yüz hatlarını yumuşatma özelliğine sahip olan allıklardır. Her pembe allık birbirinden çok farklı özelliklere sahip. Örneğin allığınızın çabuk uçup gittiğinden şikayetçiyseniz M.A.C. ailesine yeni katılan Powder Blush Devil, pigment zenginliği ile daha kalıcı bir pembelik vaat ediyor. Zaten kalitesini tartışmaya gerek bile olmayan M.A.C. allıkları makyözlerin de tercihi. Ürünün fiyatı 43 TL.
all2

Korres Zea Mays Powder Blush içerisindeki mısır nişastası tozu tanecikleri sayesinde, pürüzsüz ve eşit bir şekilde cilde dağılma özelliğine sahip. Doğal tonlardan, parlak tonlara kadar geniş bir renk yelpazesine sahip olan allıkların en güzel rengi ise tabiî ki tozpembe. Zengin renk paletiyle öne çıkan ürünün fiyatı ise 53 TL. Ürünü Sephora mağazalarında bulabilirsiniz.
all3

Sothys Blush Délicat, kalıcı olması ve sedef tanecikleriyle cilde ışıltı vermesi ile öne çıkıyor. Üstelik içindeki aktif maddeler sayesinde cilde çevrenin olumsuz etkilerine karşı koruma sağlayıp, anti-aging bakım sağlıyor. Yani hem pembe allığınızı sürerek doğal bir görünüm kazanıyor, hem de cildinizi havada bulunan zararlı radikallere karşı koruyorsunuz. Ürünün fiyatı ise 84 TL.

Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
5 Temmuz 2009       Mesaj #6
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Yüz Şekline Göre Allık Kullanımı

Allık, yüze renk ve derinlik katan bir makyaj malzemesidir. Tıpkı gözlerde kullanılan farlar gibi, yüz hatlarında uyum sağlaması gerekir. Allık hatların belirlenmesinde yardımcı bir makyaj ürünüdür.

27B4275D559C107E69559AFDF13EE9

Allığı, burun ucunda, alın bölgesinde ve çene ile elmacık kemiklerinin altında kullanabilirsiniz. Allıklar iki çeşittir:
- Toz allıklar- Krem allıklarToz allıklar, fondöten ve pudra uygulaması yapıldıktan sonra, dışardan içeriye doğru sürülür. Bunun sebebi, allığa batırılan fırça ilk dokunduğu noktadan devam ettiği yol boyunca eksilme sağlar. Bu durum, perspektif etkisi yaratır. Tam tersini uygulandığında, yüzün ortasından başlayan bir koyuluk olacak ve görünüşü bozacaktır.
Krem allıklar, doğal ürünlerdir. Yüz şeklini tamamlayarak, kişinin en doğal görüntüye yakın durmasına yardımcı olurlar. Spor yaparken tercih edilirler.
Açık tenli kişiler, pembe rengin tonlarında allık seçmelidirler. Koyu cilde sahip olanlarda, şeftali ve kahverengi güzel durmaktadır. Gündüz makyajında, yumuşak ve geniş fırçayla allık dağıtılmalıdır. Gece makyajında ise, doğal cilt renginin iki tonu koyuluğundaki bir bronz tonlu allık daha çekici bir görüntü elde etmenizi sağlar.
Allık kullanımı, yüz şekline göre farklılık göstermektedir:
Oval yüz: En ideal yüz şeklidir. Oval yüze sahip kişilerde, alın bölgesi,çene kısmından biraz daha geniştir. Bu yüz şekline sahip değilseniz, ihtiyacınız olan bölgeyi belirleyip, koyu ve açık renkli fondötenlerle gölgeleme yaparak, yüz hatlarını belirginleştirebilirsiniz. Oval yüze sahip kişilerin, allık sürerken, kısa ve hafif darbelerle, elmacık kemiği ve şakaklarda yoğunlaşması iyi sonuç verir.
Kare yüz: Bu yüz hattındaki kişilerin geniş alınları ve elmacık kemikleri vardır.Allığı elmacık kemiklerinin üzerine doğru ve köşeli olan kısımlara doğru yaymak en iyi sonucu verecektir. Böylece istenmeyen alan gözden uzaklaşmış olur. Hafif darbelerle çene, burun ve alında da kullanarak, allıktan iyi sonuç alınır.
Yuvarlak yüz: Yuvarlak yüz hatlarına sahip kişilerin, yüzlerini daha ince göstermeleri gerekmektedir. Yuvarlak yüz hattındaki kişiler, geniş yanaklara sahiptirler. Yüzün fazla görünen kısmını koyu renkle arka plana almaları gerekir. Allık, elmacık kemiklerinin altından şakaklara doğru, çenenin iç kısmına ve alın genişliği söz konusu ise, saç diplerine sürülmelidir. Genel olarak bir V sürüşü yüzü olduğundan zayıf gösterecektir. Ayrıca saçlarınızı yanaklarınıza düşürerek hatlarınızı yumuşatmanız mümkündür.
Dikdörtgen yüz: Bu yüz yapısına sahip kişilerde,elmacık kemiklerden şakaklara doğru hafif yukarı ve gözün dış kısmına sürmek en iyi sonucu verecek uygulamadır. Çene kısmında da hafif allık uygulamak doğrudur.
Üçgen Yüz: Bu yüz tipine sahip kişilerde, alın oldukça geniş ve çene sivridir. En doğru teknik alın ve çenenin uç kısımlarına allık uygulamak ve yanağın alt kısmını açık bırakmaktır. Böylece allık sürülen kısım arka plana alınmış olur.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
30 Aralık 2010       Mesaj #7
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
En Güzel şekilde Nasıl Yapılır?

img set?outjpg&ampidgH6JytTk3RGVUFwtexj8Qw&ampsizel


Allığı, burun ucunda, alın bölgesinde ve çene ile elmacık kemiklerinin altında kullanabilirsiniz.
Açık tenli kişiler, pembe rengin tonlarında allık seçmelidirler. Koyu cilde sahip olanlarda, şeftali ve kahverengi güzel durmaktadır. Gündüz makyajında, yumuşak ve geniş fırçayla allık dağıtılmalıdır.
Gece makyajında ise, doğal cilt renginin iki tonu koyuluğundaki bir bronz tonlu allık daha çekici bir görüntü elde etmenizi sağlar.
Allık kullanımı, yüz şekline göre farklılık göstermektedir:

Oval yüz: En ideal yüz şeklidir. Oval yüze sahip kişilerde, alın bölgesi,çene kısmından biraz daha geniştir. Bu yüz şekline sahip değilseniz, ihtiyacınız olan bölgeyi belirleyip, koyu ve açık renkli fondötenlerle gölgeleme yaparak, yüz hatlarını belirginleştirebilirsiniz. Oval yüze sahip kişilerin, allık sürerken, kısa ve hafif darbelerle, elmacık kemiği ve şakaklarda yoğunlaşması iyi sonuç verir.

Kare yüz: Bu yüz hattındaki kişilerin geniş alınları ve elmacık kemikleri vardır.Allığı elmacık kemiklerinin üzerine doğru ve köşeli olan kısımlara doğru yaymak en iyi sonucu verecektir. Böylece istenmeyen alan gözden uzaklaşmış olur. Hafif darbelerle çene, burun ve alında da kullanarak, allıktan iyi sonuç alınır.

Yuvarlak yüz: Yuvarlak yüz hatlarına sahip kişilerin, yüzlerini daha ince göstermeleri gerekmektedir. Yuvarlak yüz hattındaki kişiler, geniş yanaklara sahiptirler. Yüzün fazla görünen kısmını koyu renkle arka plana almaları gerekir. Allık, elmacık kemiklerinin altından şakaklara doğru, çenenin iç kısmına ve alın genişliği söz konusu ise, saç diplerine sürülmelidir. Genel olarak bir V sürüşü yüzü olduğundan zayıf gösterecektir. Ayrıca saçlarınızı yanaklarınıza düşürerek hatlarınızı yumuşatmanız mümkündür.

Dikdörtgen yüz: Bu yüz yapısına sahip kişilerde,elmacık kemiklerden şakaklara doğru hafif yukarı ve gözün dış kısmına sürmek en iyi sonucu verecek uygulamadır. Çene kısmında da hafif allık uygulamak doğrudur.

Üçgen Yüz: Bu yüz tipine sahip kişilerde, alın oldukça geniş ve çene sivridir. En doğru teknik alın ve çenenin uç kısımlarına allık uygulamak ve yanağın alt kısmını açık bırakmaktır. Böylece allık sürülen kısım arka plana alınmış olur.

Renk tonları
1- Şeftali: Açık tenli ve sarışınsan bu renk tam sana göre.

2- Pembe: Buğday tenli ve kumrallar bu tonları tercih etmeli.

3- Toprak: Esmerler yüz hatlarını belirginleştirecek kahve tonlarını kullanmalılar.

Gölge oyunları
Allık, sadece yüzünü renklendirmekle kalmaz, aynı zamanda çeşitli gölgelendirmelerle yüz hatlarının daha belirgin olmasını sağlar. İşte bunun için yapman gerekenler…

Yüzün ovalse
Kalem veya stick allığınla elmacık kemikleri ve çenene küçük çarpı işaretleri yap. Sonra da bunları parmağınla hafifçe dağıt.

Yüzün yuvarlaksa
Yüzünü daha ince göstermek için, fotoğraftaki gibi her iki kaşının üst kısmına, şakaklarına ve alt kısmına küçük çarpılar yapıp, yine parmaklarınla dağıt.

Yüzün uzunsa
Yüzünün daha oval görünmesini sağlamak için allığını saç diplerine elmacık kemiklerine ve çenene uygulayıp, iyice dağıt.
Dilersen üzerine bir kat transparan pudra sürerek daha yumuşak bir görüntü elde edebilirsin.

Hangi allık nasıl sürülür?

Toz allık
Toz allıklar cilde mat bir görünüm verir. Fazla pratik değildir ama gün boyu kalıcılığını sürdürür. Nasıl uygulayacağına gelince…
Büyük allık fırçanı toz allığının üzerine sürüp, fazlalığını hafifçe silkeledikten sonra, elmacık kemiklerine uygula.
Gölge yapmak için allığının bir ton koyusunu şakaklarının alt kısmına ince bir çizgi şeklinde sürüp iyice dağıt. Fazlalığını kağıt peçeteyle alıp, üzerine bir kat transparan pudra sür.

Likit allık
Cilde bebeksi bir pembelik vermek için daha iyi bir yol olamaz! Çok yaygın olmasa da büyük cosmo-shop’larda rahatlıkla bulabileceğin likit allıklar, tıpkı oje gibi şişe ve fırçadan oluşur.
Fırçayı şişeye daldırıp, fazlalığını silkeledikten sonra yanaklarına çizgiler halinde sürüp, pamuk yardımıyla iyice dağıt.

Stick allık
Fırça gerektirmeyen ve cilde ekstra parlaklık kazandıran stick allığı uygulamak çok kolay. Tek yapman gereken bulamaç gibi bir görüntüye meydan vermemek için, stick allığını önce elinin üzerine sürmen ve parmaklarınla alıp, stratejik bölgelere uygulaman. Elmacık kemikleri ve burnunun üzeri bu iş için çok uygun!

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
30 Aralık 2010       Mesaj #8
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Allık Kullanımı

Yüzümüze enerji ve heyecan kazandırabilmek için genellikle allık kullanımı önerilmektedir… Güne uykusuz ve yorgun başladığımızda yüzümüzde “düşme” olarak tabir ettiğimiz geçici kırışıklar meydana çıkabilir ve yüz hattımızda hafif solgunluk oluşabilir. Bunu gidermek için genellikle allık kullanımı öneririz.

Allık, cildi doğal rengi olan pembeye çevirmesini sağlar. Makyaj öncesinde dikkat etmemiz gereken bir diğer husus, fondotön ve allığın birbiri ile eşdeğer özelliğe sahip olmasıdır. Sıvı fondöten uygulanmak isteniyorsa, allık seçiminizde sıvımsı ve kremsi özellik aranıyor olması gerekir…

Allık kullanımında bir diğer dikkat edilmesi gereken madde de allık kullanımının yapılacağı fırçadır. Fırça, diğer fırçalarından farklı olmalıdır. Ülkemizde genellikle fırça tercihi konusuna pek önem verilmese de allık fırçaları normal fırçalara göre daha büyük ve daha geniş olmalıdır…

allikkullanimi
allık kullanımı

Allık sürülme işlemine başlamadan önce, fırça tamamen temiz olmalıdır. Üzerinde daha önce yapılmış makyaj kırıntıları bulunmamasına dikkat edilmeli; fırçanın temiz ve arındırılmış olması noktasında daha büyük özen gösterilmelidir. Bu uygulanan allığın kalitesini ortaya çıkaracaktır. Aksi halde yeni kullanacağınız allık ile daha önce kullanılmış olan allığın karışması durumunda yüz hattınızda bir dalgalanma meydana gelecektir.
Allık kullanımı tabii ki belirli renklere göre yapmak gerekir. Kıyafet ve rujunuza göre renk seçmeniz; makyaj ve allık konusunda sizi başarılı gösterecektir. Allığı yüzünüze uygulama sırasında, fırça darbelerini belli bir düzene göre yapmanızı tavsiye etmekteyiz.

En çok kullanılan fırça darbeleri, yüzün iç kısmından dış kısmına doğru olandır. Uygulama esnasında dairesel ve yumuşak haraketler yapılmalıdır ki yüzümüzün bir kısmı koyu bir kısmı açık olmamalıdır. Ayrıca bu fırça darbeleri ile yüz hattınızda kan dolaşımını daha düzenli bir hale getirebilir ve yüzünüzde doğal bir canlılığa sahip olabilirsiniz…

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
30 Aralık 2010       Mesaj #9
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Doğru renk allık nasıl seçilir?

Allık yüzünüzde sanki spordan yeni çıkmışsınız da yanaklarınız kızarmış gibi durmalı.

allik22032

İşin sırrı doğru uygulamayla allıkla bu doğallığı yakalayabilmekte. Yanaklarınıza bir çimdik atın ve orada nasıl bir renk oluşuyor ona bakın. Kimi yanaklarda pembe kimi yanaklarda ise kırmızılık oluşur. Oluşan renge göre allığınızı seçin!

Çünkü bu sizin doğal renginiz demektir. Allık da doğal durmalı. Amaç yanaklarda şeritler oluşturmak değil. Hangi ten grubunda olduğunuz da çok önemli. Soğuk ten grubuna sahipseniz pembe ve gül kurusu tonlarını seçmelisiniz. Sıcak ten grubuna sahip iseniz turuncu/mercan/kiremit tonları sizde muhteşem duracaktır.


ORTA BOY FIRÇAYLA UYGULAYIN


* Krem veya likit allıkları parmak uçlarını kullanarak veya bir süngerle sürün.


* Pudra allıkları orta boy bir fırçayla sürmelisiniz asla küçük bir fırçayla değil.


* Allıkların içinde çıkan fırçaları asla kullanmayın. Kare şeklinde ve küçük oldukları için kötü sonuç verir.


* Çenenizi çok mu sivri buluyorsunuz? Toprak tonlarında bir allık ile çenenize hafifçe dokundurun. Böylece çenenizin sivriliğini almış olursunuz.


* Gıdığınız mı var? Yine kahve/toprak tonlarında bir allık sürün ve gıdığınız birkaç saatliğine yok olsun!


* Burnunuzu çok geniş buluyorsanız burun kenarlarına kahve/toprak tonlarında bir allık ile burnunuzu inceltebilirsiniz.


* Pembe ve şeftali rengideki allıklar sizi daha çocuksu, ve sağlıklı gösterir.Tam elmacık kemiklerinin ortasına sürün farkı göreceksiniz.Gül kurusu, kahve, kiremit tonları daha olgun ve seksi etki yaartır.


Kuru ciltler krem allıkları tercih etmeli. Yanaklarınızı hem nemli tutacaktır.


Allık fırçanızı allığa çok hafifçe batırdıktan sonra fırçayı bir üfleyin, fazlalığı almak için. En iyi görüntüye elde etmek için allığı yanaklarınıza sürdüğünüzde fırçayla bol bol dağıtmaya çalışın.


KALICI OLMASI İÇİN


Yağlı bir cilde sahipseniz krem veya likit allık kullanmayın. Çünkü yağlı ciltten krem veya likit allık hemen akar gider.Toz allık da yağlı ciltte çok uzun süre kalmaz ama bu konuda size bir ipucu vereceğim. Önce bir kat toz allık sürün. Sonra üzerine bir kat transparan toz pudra ile geçin. Son olarak da bir kat daha allık sürün. Şimdi daha uzun süre dayanacaktır.

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

19 Ocak 2012 / RuYa Sağlıklı Yaşam
14 Haziran 2010 / RuYa Taslak Konular
4 Ekim 2009 / RuYa Taslak Konular
1 Aralık 2011 / Misafir Soru-Cevap
30 Eylül 2015 / nötrino X-Sözlük