| | #1 (mesaj-linki) | |
| İş İlanları (Eleman Arayanlar)Arkadaşlar, Hepimizin bildiği bir gerçek var ki ; günümüzde ülkemizde genç neslin karşılaştığı en büyük sorunlardan birisi " İŞSİZLİK" problemidir malesef... Yeni mezunlara, iş arayanlara, kariyerinde değişiklik isteyenlere kısacası " İŞ HAYATI" ında kendine bir yer edinecek ya da edinmiş olanlara yönelik hertürlü paylaşıma açık arkadaşlarımızı bu platformda görmekten mutluluk duyarız... Şimdiden bizimle bilgi paylaşımına giren tüm arkadaşlara teşekkür ederim... Son Düzenleyen Hi-LaL; 15-02-2007 @ 11:56. | |
|
| | #2 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Kariyer Planlama, Mulakat Tiyoları , Etkili Özgeçmiş Hazırlama...Kısacası İş HayAvrupa' da 29 ülkede yayınlanan binlerce iş ilanının olduğu bir site adresi veriyorum size arkadaşlar. Malesef Türkçe dil seçeneği yok ama birçok dil mevcut...Avrupa' da İş İlanları | |
|
| | #3 (mesaj-linki) | |
| Her alışveriş merkezi bin 500 kişiye iş imkanı sağlıyor. Çalışan sayısının 300 bin civarında olduğu perakende sektörü, 70 milyar dolarlık iş hacmine ulaştı. Türk ekonomisinin beşte birini teşkil eden sektörde hızlı büyümeye paralel olarak eleman bulmada büyük sıkıntı yaşanıyor. Özellikle alışveriş merkezlerinin istihdamdaki payı oldukça fazla. Türkiye’deki 113 alışveriş merkezinin herbiri 1000-4000 kişilik istihdam yaratıyor. Yeni açılacak olanlarla 100 bin kişiye daha iş fırsatı doğacak. Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nuşin Oral, sektörün sunduğu iş fırsatlarını ve dernekle Yenibiriş’in bu konudaki işbirliğini anlattı. Alışveriş merkezleri şu an kaç kişiyi istihdam ediyor? - Her alışveriş merkezi (AVM) bin ile 4 bin arasında değişen bir istihdam yaratıyor, ortalama olarak bin 500. Şu anda Türkiye’de 113 alışveriş merkezi var. Toplamda yaklaşık 170 bin kişilik istihdam demek. Önümüzdeki 5 senede açılacak AVM’lerle birlikte 100 bin kişilik bir istihdam daha olacak. Cadde mağazacılığı da buna ekleniyor tabii ki. Sektörde mevcut ihtiyacı bile karşılayacak eleman yokken, 5 sene içinde beklediğimiz büyük istihdam talebi sorun yaratıyor. O nedenle istihdamı artırmaya yönelik her türlü işbirliğini yapmaya çalışıyoruz. Özellikle nitelikli iş gücüne ulaşmak çok önemli. Derneğimizle Yenibiriş bu konuda işbirliği yapma kararı aldı. Dernek üyesi firmaların eleman ilanları Yenibiris.com’da yayınlanacak. Adaylar da buradan bu ilanlara başvuru yapabilecek. Sektörde eleman ihtiyacı çok hızlı ortaya çıktığı ve karşılanması gerektiği için interneti kullanmak bizim için çok önemli. Son yıllarda internet üzerinden yapılan başvurularda ciddi artış var. Derneğimizde 200 firma var. Büyük oyuncular da dahil. Bu işbirliği sayesinde başta üye firmalarımıza olmak üzere, sektöre büyük fayda sağlayacağımızı düşünüyoruz. Bir başka işbirliğini de Milli Eğitim Bakanlığı ile, ticaret liselerinde ilgili bölümler açılması konusunda yaptık. Bu sene ticaret meslek liselerinde perakende bölümü açılıyor. Orada henüz birkaç yüz kişi eğitim görecek. Ama diğer okullar da katıldıkça sayı artacaktır. En büyük amaç perakendenin cazibesini iyi anlatabilmek. Nedir perakendenin cazibesi? - Birincisi, hakikaten önü çok açık bir sektör. Çok hızlı büyüyor. İşgücü açısından da, çok değişik becerilerdeki elemanları sektörde kullanabiliyorsunuz. Muhasebecilik gibi tek tip beceri gerektirmiyor. Perakendenin satış, kasa, satış danışmanlığı gibi bir ön yüzü var ama bunun dışında yönetim kademeleri bulunuyor. Reyon şefleri, mağaza müdürleri gibi çok değişik çalışan profilleri var. Stok denetimi, lojistik yönetimi gibi başka bir ayağı da var. Çok değişik meslekleri içine alıyor. SİRKÜLASYON FAZLA Şu andaki sıkıntı nitelikli eleman azlığı. Satış danışmanlığının bugüne kadar meslek olarak görülmemesi önemli bir sorun. Kişi, mesleği işin içindeyken öğreniyor. Elemanı siz yetiştiriyorsunuz. Ama çok sık iş değiştiriliyor şu anda. Bin beşyüz kişilik AVM açılacak ama elemanı nereden bulacaksınız? En yakındaki başka bir alışveriş merkezinden. Böyle olduğu zaman da, sektöre kazandırmak yerine birbiri içinde hareket eden bir yapı oluşuyor. Bu sirkülasyon yüzde 50’lerden bugün yüzde 30’a düştü ama yine de çok yüksek bir oran. Yönetici seviyesinde çok daha az, ama satış danışmanlığında çok daha yüksek. Mağazacılık çalışanını iş veya şirket değiştirmeye yönelten düşük ücret mi? - Mağazacılık, uzun saatler çalışmayı gerektiriyor. Yarı zamanlı ve vardiya modeliyle çalışıyorsunuz. Ayakta durmayı, yoğun çalışmayı gerektiriyor. Vasıfsız olarak başlandığında ücretler daha düşük oluyor. Ama yetiştikten sonra çok daha fazla ücretler kazanılmaya başlanıyor. Sektörde ağırlıklı olarak ortaokul ve lise mezunları olduğu için genç bir çalışan profili var. Çalışanlar önemsiz nedenlerle de işi bırakabiliyorlardı. İzin vermeyince ya da istediği dönemde izin alamayınca ayrılıyorlardı. Çünkü kişi “yarın başka bir yerde işe girerim” diye düşünüyor. Nitelikli elemanlar arttıkça bu durum değişmeye başladı. Başvurular Yenibiriş üzerinden Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği ile Yenibiriş, sektörün eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla işbirliği yapacak. Derneğe üye firmalar, eleman ilanlarını Yenibiris.com’da yayınlayacak, sektörde çalışmak isteyenler de başvurularını buradan yapacak. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Nuşin Oral, “sektörde böyle işbirliklerinin çok önemi var” diyor. BAKIŞ AÇISI DEĞİŞİYOR Çalışanın bakış açısını değiştirmeye yönelik neler yapıyorsunuz? - Bu açıdan okulların çok faydası oldu. Tanıtım toplantıları yaptık. Perakende sektörünü hem ailelere hem öğrencilere anlattık. Perakendede 6 ayda veya bir senede hızlı bir şekilde ilerlemeye başlama imkanı var. Hangi alana yatkın olduklarını keşfettikten sonra geniş bir yelpazede çalışabilirler. Profilde ne gibi değişiklikler var? Firmalar nasıl bir çalışan arıyor? - 10 yıl önce ilkokul ve ortaokul mezunu almak zorundaydık. Şimdi organize perakende sektöründe lise mezunu olmak, olmazsa olmaz bir şart haline geldi. Mağaza müdürlüğü için de üniversite mezunu olmak tercih nedeni oluyor. Tabi şirket içinden yetişmemişse. Mağaza müdürlerinde şirket içinden yetişmek önem taşıyor. Ve bu süreç çok kısa olabiliyor. 6 ay veya bir senede mağaza müdürü olabiliyorlar. İşimiz masa başı değil. Kişinin hevesi olmalı. İnsan ilişkilerini sevmeli. Konuşma ve iletişim becerilerine sahip olmalı. Ayrıca ürünü sevmek lazım. En başarılı elemanlara baktığımızda ürünü tanıyan ve hemen benimseyenler olduklarını ve müşteriyle ilişkilerinde farklı bir boyut yakaladıklarını görüyoruz. Satın alma kararını müşteriye eleman verdiriyor. Kişi hangi basamaklardan geçiyor? Mağazaların büyüklüğüne ve yapısına göre değişiyor. Öncelikle reyon sorumlusu veya reyon şefi olabiliyorlar. Çok katlı bir mağaza ise birkaç departmana bakan kat sorumlusu olabiliyorlar. Mağaza müdür yardımcısı, mağaza müdürü, mağaza halkla ilişkiler sorumlusu olabiliyorlar. Terfi için bazı testlere tabi tutuluyorlar. Örneğin kasiyerlik için bu test matematik ağırlıklı. Yükselmek için önemli olan mağaza içinde gösterilen performans. Yaptıkları satışla da alakalı. Hemen hemen tüm mağazalarda prim modeli vardır. En başarılı satış danışmanları o reyonda kolaylıkla reyon sorumlusu olabiliyor. Ekip çalışmasına ve ekibi yönlendirme becerisine de bakılıyor. İyi elemanları tutmak için neler yapıyor firmalar? - Prim kriterlerinde farklılıklar yaratıyorsunuz. Terfi ettiriyorsunuz. Çünkü bir sonraki adıma geçince motivasyonları da ciddi ölçüde artıyor. Perakende, çalışanın emeğinin karşılığını en hızlı alabileceği sektörlerden biri. Bunun yanında çok ciddi paralar da kazanabiliyorlar. Mağaza müdürleri veya satış elemanları, diğer şirketlerdeki müdür seviyesindeki çalışanlardan çok daha fazla para kazanıyorlar. editor@yenibiris.com | |
|
| | #4 (mesaj-linki) | |
| İŞ İLanı..İlgilenenlere Duyrulur...![]() ![]() Son Düzenleyen Hi-LaL; 15-07-2006 @ 13:33. | |
|
| | #5 (mesaj-linki) | |
| Herkese Profficeyonel olma fırsatıHerkese Profficeyonel olma fırsatı... İş dünyasında bir adım ileride yer alacak kadrolar yetiştirmeyi hedefleyen SmartPRO, Microsoft ve Yenibiriş, ofis ortamında bilgisayar kullanımı konusunda kendini geliştirmek isteyenlere yönelik bir eğitim kampanyasına imza attı. Kendi alanlarında önder firmaların işbirliği ile, her hafta başvuruda bulunan ilk 100 kişiye iki hafta süreyle Microsoft Office programı eğitimi veriliyor. SmartPRO Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimler sonucunda “Profficeyonel 101” sertifikası alacak olan katılımcıların, iş dünyasında en çok aranan özelliklerden biri olan Microsoft Office programı kullanımı konusunda yeterli ve tercih edilebilir hale gelmeleri hedefleniyor. Toplumlar arasındaki dijital uçurumun kapatılmasında eğitimin önemli bir rolü olduğuna değinen Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, bilişimin Türkiye’nin potansiyelini gerçekleştirmesine sağlayacağı katkı konusunda şunları söylüyor: “Farklı ve daha ileri bir Türkiye için hem tüm sektörlerin itici gücü olacak, hem de kendi başına güçlü bir ekonomi oluşturacak olan Bilişim, Türkiye’nin kalkınması için en gerçekçi çözüm seçeneklerinden birini oluşturuyor.” Microsoft Türkiye Ürün Grubu Müdürü Sibel Yılmaz, Microsoft Office ürünlerini çok iyi kullanan kişilerin iş dünyasında her açıdan birkaç adım ileride olduğunu vurgularken, "Bu işbirliğinin amaçlarından biri de Türkiye'deki profesyonel sayısını artırarak ofis yetkinliğini daha da yukarı çekmek ve Microsoft Office’in Excel, Word, Powerpoint ve Outlook gibi bileşenlerini kullanarak verimlilik artışına katkı sağlamak.” diyor. Geçtiğimiz yıl benzer bir program yürüttüklerini belirten SmartPRO Genel Müdürü Önder Eker ise, “Başlangıçta 1000 kişinin sertifika sahibi olması hedeflenen Profficeyonel programının kapsamı, gördüğü yoğun ilgi üzerine genişletilmiş ve bu olanaktan 2000’i aşkın kişi yararlanmıştı. Her geçen gün artan bir ihtiyaca cevap veren kampanyanın bu yıl da yoğun ilgi göreceğini umuyoruz." dedi. Başvurular için: Tıklayınız | |
|
| | #6 (mesaj-linki) | |
| Polis Olmak İsteyen Fakülte Mezunlarının Bilmesi GerekenlerPOLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZLERİNE ÖĞRENCİ ALINCAKTIR! (20.08.2006) Emniyet Teşkilatının polis memuru ihtiyacını karşılamak üzere, 15 Ocak 2007 ve 17 Eylül 2007 tarihlerinde 2 dönem halinde yapılacak Polis Meslek Eğitimi için geçerlilik süresi devam eden 2005 veya 2006 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından 60.00 puan (60.00 dahil) ve üzeri puan alan en az 4 yıllık Yüksek Öğretim Kurumlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki Yüksek Öğretim Kurumu lisans mezunlarından (8.950) erkek , (550) bayan olmak üzere toplam (9.500) polis memuru adayı alınacaktır. Aday müracaatları, 14 – 25 Ağustos 2006 tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlükleri Eğitim Şube Müdürlüklerine aşağıda belirtilen belgelerle yapılacaktır. Müracaatlar 25 Ağustos 2006 tarihi saat 17:00’da sona erecektir. Müracaat eden adaylar, İl Emniyet Müdürlüklerinde ön değerlendirme, Bölge Komisyonlarında da Mülakat ve Fiziki Yeterlilik Sınavına katılacaklardır. KPSS puanı, mülakat ve fiziki yeterlilik sınavlarından alınacak puanların toplamı neticesinde belirlenecek başarı sıralamasına göre 15 Ocak – 13 Temmuz 2007 tarihleri arasındaki 4.Dönem eğitimi için (200) bayan, (4.250) erkek, 17 Eylül 2007 - 14 Mart 2008 tarihleri arasındaki 5.Dönem eğitimi için (350) bayan, (4.700) erkek polis memuru adayı belirlenecektir. ADAYLARDA ARANILACAK ŞARTLAR POMEM’lere girmek isteyen adaylarda; a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, b) En az dört (4) yıllık yüksek öğretim kurumu veya bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak (herhangi bir öğretim kurumundan disiplinsizlik nedeniyle çıkarılmamış olmak.), c) Askerlik yapmayan erkekler ile bayan adaylar için.19.09.1980 tarihi ve takip eden tarihlerde, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için 19.09.1978 tarihi ve takip eden tarihlerde doğmuş olmak, (18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş geçerli sayılır.) d) Erkekler için 1.67 cm, bayanlar için 1.65 cm’den kısa boylu olmamak (boy ölçüsünün santimetre olarak son iki rakamı ile kilosu arasında 15 kilogramdan eksik veya fazla fark olmamak.), e) Sağlık yönünden, Sağlık Yönetmeliğinin 9 uncu maddesinde aranılan sağlık şartlarını taşımak (ancak görme yönünden aynı Yönetmeliğin göz hastalıkları A dilimi 1, 2, 3, 4 ve 7 nci maddesinde aranan şartları taşımak.), A dilimi 1)Bu siteme ait konjenital anomali, kronik ve ilerleyici hastalığı bulunmayacaktır. 2)İshiara kitabı ile yapılan muayenede parsiyel veya total diskromatopsi (renk körlüğü) bulunmayacaktır. 3)Göz ve göz ekleri tam ve sağlam olacaktır. Göze ait hiçbir operasyon ve lazer müdahalesi geçirmemiş olacaktır. 4)Göz ve göz eklerine ait eşkal belirleyici kalıcı sekel bulunmayacaktır. 7)Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile Fakülte ve Yüksek Okul lisans programına alınacak öğrencilerde refraksiyon kusuru her iki gözde ayrı ayrı myoplarda; (sferik + silendirik) – 2 Diyoptri ve hipermetroplarda + 1 Diyoptriyi geçmeyecektir. Mixt astigmatlarda transpozisyon sonrası değerlere göre işlem yapılır. Düzeltmeden önce ve/veya sonra sadece gözlerden birinin görme gücü en az 7/10 ve her iki gözde görme güçleri toplamı en az 16/10 olacaktır. şeklindedir. f) Turistik işletme belgesi olan yerler hariç olmak üzere, daha çok suçluların barındığı veya suç işlemeye müsait yerlerde çalışmamak, genelev, birleşme yeri, randevu evi, tek başına fuhuş yapılan mesken ve bu gibi yerlerde aracılık, bekleyicilik ve benzeri bir iştigali bulunmamak; genel ahlaka aykırı oyun, temsil, film, video bant, vcd, teyp kaseti, şarkı sözü ve teknolojinin gelişimi ile ortaya çıkan benzeri muzır neşriyat vb. işler üzerinde çalışmaktan haklarında herhangi bir adli veya idari takibat devam ediyor olmamak veya hüküm giymemiş olmak, g) Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile, Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, basit ve nitelikli zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç; kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devletin sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak veya bu suçlardan dolayı haklarında devam etmekte olan bir adli kovuşturmaya tabi olmamak, h) Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya parti kollarına üye bulunmamak, daha önceden üyeliği var ise ayrıldığını belgelemek, i) Alkol, uyuşturucu ve psikotrop maddeler ile kumar alışkanlığı bulunmamak, j) Eşi hakkında; affa uğramış olsa bile, Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar ve 1/8/1999 tarihli ve 23773 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 4422 sayılı Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Kanunu kapsamındaki suçlarla, basit ve nitelikli zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç; kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devletin sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak veya bu suçlardan dolayı hakkında devam etmekte olan bir adli kovuşturmaya tabi olmamak, k) Kamu haklarından mahrum bulunmamak, l) İl Değerlendirme ve Seçme Kurulu tarafından haklarında 8 inci maddenin (d) bendinde belirtilen“erkekler için 1.67cm ve bayanlar için 1.65cm’den kısa boylu olmamak ve boy ölçüsünün santimetre olarak son iki rakamı ile kilosu arasında 15 kilogramdan eksik veya fazla fark olmamak” durumlar hariç, “POMEM öğrenci aday adayı olamaz” kararı verilmemiş olmak, m) Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki herhangi bir eğitim kurumundan çıkmış veya çıkarılmış olmamak, n) 2005 veya 2006 KPSS sınavından KPSSP3 puan türünden ez az 60.00 (dahil) puan ve üzeri puan almış olmak BAŞVURU ESNASINDA ADAYLARDAN İSTENEN BELGELER a) Form dilekçe, b) Nüfus cüzdanı fotokopisi veya noterden tasdikli örneği, c) Lisans diploması veya çıkış belgesi fotokopisi veya noterden tasdikli örneği, d) 25/10/1982 tarihli ve 17849 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 5 ve 10 uncu maddelerinde belirtilen hususlara uygun olarak son bir yıl içerisinde çekilmiş 6 adet vesikalık fotoğraf, e) İkametgah belgesi, f) Vukuatlı nüfus kayıt örneği, g) Kendisinin ve evli ise eşinin adli sicil belgeleri, h) Evli ise evlenme cüzdanı fotokopisi veya noterden tasdikli örneği, i) 2005 veya 2006 KPSS sonuç belgesinin fotokopisi veya noterden tasdikli örneği istenir. *Belgelerin aslı başvuru sırasında görevliye ibraz edilir. Adaylardan alınan belge fotokopileri görevli tarafından asıllarıyla karşılaştırılarak kontrol edildikten sonra “Aslı Görüldü” ibaresi ile sicil yazılarak imza edilir ve belgelerin aslı adaya geri verilir. *Adaylar askerlikle ilişiği bulunmadığına dair belgeyi POMEM Müdürlüğüne planlaması yapılması durumunda ön kayıt sırasında ibraz edecektir. BAŞVURU YERLERİ : İkamet ettiği İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlükleri Ön değerlendirme sınavı : Müracaat ettiği İl Emniyet Müdürlüğü Mülakat ve fiziki yeterlilik sınavı : Eğitim Daire Başkanlığınca belirlenecek bölge merkezleri MÜRACAAT TARİHLERİ :14 – 25 Ağustos 2006 tarihleri arası SINAV TARİHLERİ : ÖN DEĞERLENDİRME TARİHİ :28 - 29 - 31 Ağustos 2006 Son Düzenleyen Hi-LaL; 22-08-2006 @ 08:47. | |
|
| | #7 (mesaj-linki) | |
| Polis Olmak İsteyen Fakülte Mezunlarının Bilmesi GerekenlerPolis Olmak İsteyen Fakülte Mezunlarının Bilmesi Gerekenler Fakülte mezunları arasından polis alınması uygulamasına bu yıl da devam ediliyor. Polis olarak çalışmak isteyenlere iki önemli hatırlatmada bulunmak istiyoruz... 1- Bu yolla polis olacak fakülte mezunları, 6 yıl boyunca diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakil olamamaktadır. 2- Yaş şartı Kanun ile düzenlenmiş olup, bu şartın yükseltilip veya düşürülmesi ancak Kanun değişikliği ile mümkündür. Fakülte mezunları arasından polis alınmasına imkan tanıyan 5336 sayılı yasa, 06/05/2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Bu kanuni düzenlemeye göre; YAŞ ŞARTI 1- En az dört yıllık yüksek öğretim kurumlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olup, sınav tarihi itibarıyla 27 yaşından gün almayan erkek ve bayanlar ile askerliğini yapmış 29 yaşından gün almamış erkek adaylar arasında yapılacak seçme sınavında başarılı olanlar, altı aydan az olmamak üzere polis meslek eğitimine alınmaktadırlar. EĞİTİMİ YARIDA BIRAKANLAR VEYA BAŞARISIZ OLANLAR MASRAFLARI ÖDER 2- Polis meslek eğitim merkezlerindeki eğitim-öğretim süresi içerisinde; giriş şartlarını taşımadıkları sonradan anlaşılanlar, eğitim ve öğretimini başarı ile tamamlayamayanlar, sağlık ve disiplin yönünden polis olamayacağına yetkili kurullarca karar verilenlerin polis meslek eğitim merkezleri ile ilişikleri kesilir. Sağlık veya ölüm dışındaki nedenlerle ilişiği kesilenlerden, ödenen harçlık ve yapılan masraflar kanunî faizi ile birlikte tahsil edilir. ADAY POLİS MEMURU OLARAK ATANANLAR 6 YIL SÜREYLE NAKİL İSTEYEMEZ 3- Polis meslek eğitim merkezlerinde eğitimlerini başarı ile tamamlayanlar, Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarına aday polis memuru olarak atanırlar. Bu şekilde atananlar, atanma tarihinden itibaren altı yıl süreyle başka kurumlara nakil yoluyla atanamazlar. Bu süre zarfında memuriyetten çekilen, çekilmiş sayılan, meslekten veya memuriyetten çıkarma cezası alan ve aslî memurluğa atanamayarak ilişiği kesilenler, mecburi hizmet sürelerinin kalan her yılı için, kendilerine yapılmış olan öğretim masraflarını tazminat olarak ödemek zorundadırlar. Kanununun uygulanmasını gösteren yönetmelik düzenlemesi ise 9/5/2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Polis olmak isteyenlerin tabi tutulacağı sınavların neler olduğunu öğrenmek için tıklayınız. Emniyet Genel Müdürlüğünün yayımlandığı 2006 yılı ilanını görmek için tıklayınız. | |
|
| | #8 (mesaj-linki) | |
| İş İlanları... İlanı Veren : Konu-İş Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. / OTOMOTİV Satınalma Mühendisi ,Referans Kodu: SA-01 ,İstanbul-Türkiye Kısa Şirket Tanıtımı İmalat yan sanayi sektöründe preslenmiş ve kaynaklı sac parçaların üretimi ile hizmet veren firmamız ÇATALCA/İSTANBUL'da faaliyet göstermektedir. Aranan Nitelikler: Mühendislik eğitimi almış (Makine veya Metalürji/Malzeme Mühendisliği) Sac ve endüstriyel malzeme satınalması konusunda tecrübeli Satınalma konusunda en az 3 yıl tecrübeli İngilizce bilen Sürücü belgesine sahip Avrupa yakasında ikamet eden Erkek adaylarda ASKERLİĞİNİ TAMAMLAMIŞ • Eğitim Derecesi : Lisans • Bölüm : Makine Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği • Deneyim Süresi : 3-5 yıl • Yabancı Dil : İngilizce Seviye :İyi • Zorunlu Diller : İngilizce • Bilgisayar Bilgisi : MS Office Programları Ek Bilgiler : • İş Alanı : Satın Alma • Organizasyondaki Yeri : Orta Düzey Yönetici • Çalışma Şekli : Tam zamanlı • Görev Yeri Şehir : İstanbul • Görev Yeri Ülke : Türkiye • . Yayınlanma Tarihi : 29.08.2006 • Son Başvuru : 29.09.2006 • Anahtar Kelimeler : satınalma,mühendis Notlar Adayın yukarıda da belirtildiği gibi Avrupa yakasında ikamet etmesi gerekmektedir. Firmamızın Anadolu yakasına servis imkanı bulunmamaktadır. CVsinde ikametgahı ANADOLU YAKASI veya İSTANBUL DIŞI gözüken adayların başvurusu, tarafımıza Avrupa yakasında ikamet edebileceklerine dair bir not belirtmezler ise değerlendirilmeye alınmayacaktır. Başvuru yapacak adaylara duyurulur. NOT : Başvuru yapabilmek için siteye üyelik gerekmektedir. Üyelik için lütfen >>>> tıklayınız ------------------------------------------------------------------------------------- İlanı veren : Pronet Güvenlik Hizmetleri Ltd.Şti / HİZMET Teknik Servis Elemanı Referans Kodu: TEKSER İstanbul-Türkiye Kısa Şirket Tanıtımı: Elektronik Güvenlik Sistemleri alanında lider konumda faaliyet gösteren şirketimizde,büyüyen ve gelişen organizasyonu için Sistem Departmanı Teknik kadromuza katılacak takım arkadaşları arıyoruz. Aranan Nitelikler : *Teknik meslek lisesi yada meslek yüksek okullarının elektrik / elektronik bölümlerinden muzun , *Güvenlik sistemleri kurulumu ve testi konusunda en az 2 yıl deneyimli , *Zayıf akım sistemleri ve network sistemleri kurulumu konusunda tecrübeli , *Bilgisayar donanımı konusunda tecrübeli, *Takım çalışmasına yatkın , *Seyahat engeli bulunmayan, *Aktif olarak araç kullanabilen, *Yoğun ve esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilecek, *Ms Office programlarını kullanabilen, *Askerlik engeli olmayan takım arkadaşları arıyoruz. Ek Bilgiler : • İş Alanı : Teknik Servis • Organizasyondaki Yeri : Eleman • Çalışma Şekli : Tam zamanlı • Görev Yeri Şehir : İstanbul • Görev Yeri Ülke : Türkiye • Yayınlanma Tarihi : 25.08.2006 • Son Başvuru : 25.09.2006 • Anahtar Kelimeler : teknisyen,teknik servis NOT : Başvuru yapabilmek için siteye üyelik gerekmektedir. Üyelik için lütfen >>>> tıklayınız Son Düzenleyen Hi-LaL; 31-08-2006 @ 16:41. Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi | |
|
| | #9 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Kariyer Planlama, Mulakat Tiyoları , Etkili Özgeçmiş Hazırlama...Kısacası İş Hay İlanı veren : Kariyerim Özel İstihdam Büroları ve Danışmanlık Ltd.Şti. Sekreter , Ankara-Türkiye Kısa Şirket Tanıtımı : Kariyerim Özel İstihdam Büroları ve Danışmanlık Ltd.Şti. Merkezi Ankara şubesi Antalya'da olan, İnsan Kaynakları Danışmanlığı, Personel Seçme ve Yerleştirme, Yönetim Danışmanlığı, İşgeliştirme ve meslek edindirme amaçlı kurs, seminer ve eğitim çalışmaları yapan bir firmadır. İş Tanımı : Danışmanlığını yaptığımız firma ve firmalar için sekreter arıyoruz Aranan Nitelikler: Ddiksiyonu düzgün ,büro makinaları kullanabilen ,işine hakim, bayan Ek Bilgiler: • İş Alanı : Destek Hizmetler • Organizasyondaki Yeri : Ofis Elemanı • Çalışma Şekli : Tam zamanlı • Görev Yeri Şehir : Ankara • Görev Yeri Ülke : Türkiye • Yayınlanma Tarihi : 09.09.2006 • Son Başvuru : 09.10.2006 • Anahtar Kelimeler : büro,ön muhasebe NOT : Başvuru yapabilmek için siteye üyelik gerekmektedir. Üyelik için lütfen >>>> tıklayınız ------------------------------------------------------------------------------------- İlanı veren: Kariyerim Özel İstihdam Büroları ve Danışmanlık Hizmetleri / DANIŞMANLIK Satış Sorumlusu ,Ankara-Türkiye Kısa Şirket Tanıtımı: Kariyerim Özel İstihdam Büroları ve Danışmanlık Ltd.Şti. Merkezi Ankara şubesi Antalya'da olan, İnsan Kaynakları Danışmanlığı, Personel Seçme ve Yerleştirme, Yönetim Danışmanlığı, İşgeliştirme ve meslek edindirme amaçlı kurs, seminer ve eğitim çalışmaları yapan bir firmadır. İş Tanımı : Ankara'da danışmanlığını yapmakta olduğumuz firmamıza Satış Sorumlusu aramaktayız. Aranan Nitelikler: -İçecek sektöründe ( tercihen şarap firması ) deneyimli -Ankara'da çalışmış ve müşteri portföyü olan -Sürücü Belgeli -Bayan Ek Bilgiler: • İş Alanı : Yiyecek - İçecek Hizmetleri • Organizasyondaki Yeri : Uzman • Çalışma Şekli : Tam zamanlı • Görev Yeri Şehir : Ankara • Görev Yeri Ülke : Türkiye • Yayınlanma Tarihi : 09.09.2006 • Son Başvuru : 09.10.2006 • Anahtar Kelimeler : Satış, Pazarlama NOT : Başvuru yapabilmek için siteye üyelik gerekmektedir. Üyelik için lütfen >>>> tıklayınız ------------------------------------------------------------------------------------- PROAKTİF ULUSLARARASI DANIŞMANLIK / DANIŞMANLIK Muhasebe Uzmanı, Sakarya-Türkiye Kısa Şirket Tanıtımı: DANIŞMANLIĞINI YAPMAKTA OLDUĞUMUZ TÜRKİYE'NİN ÖNDE GELEN FİRMALARINDAN BİRİ OLAN MÜŞTERİMİZE MUHASEBE UZMANI ARANMAKTADIR. Aranan Nitelikler: Adapazarında ikamet eden En az 2 yıl deneyimli İngilizce bilen Ms office programlarına hakim Eta muhasebe programına hakim Prezentable görünüme sahip Bay ve bayan elemanlar aranmaktadır. Ek Bilgiler : • İş Alanı : Muhasebe • Organizasyondaki Yeri : Uzman • Çalışma Şekli : Tam zamanlı • Görev Yeri Şehir : Sakarya • Görev Yeri Ülke : Türkiye • Yayınlanma Tarihi : 09.09.2006 • Son Başvuru : 09.10.2006 NOT : Başvuru yapabilmek için siteye üyelik gerekmektedir. Üyelik için lütfen >>>> tıklayınız | |
|
| | #10 (mesaj-linki) | |
| İş İlanları... İlanı veren : İMER-L&T İş Makinaları Ltd.Şti. / Makine Teknik Müdür , Aksaray-Türkiye Kısa Şirket Tanıtımı Aksaray'da kurulmakta olan, İtalyan Türk ortaklığıyla kurulan, henüz yapım aşamasında Türkiye'nin en büyük Transmikser üretici fabrikasıdır. Ekim 2006'da faaliyete geçecektir. Aranan Nitelikler • Makine Mühendisi, • Çelik Konstrüksiyon İmalatında Deneyimli, • 3 Yıl Tecrübeli, • MS Office Programlarını Kullanabilen, • Çok İyi Derecede İngilizce Bilgisine Sahip. Ek Bilgiler • İş Alanı : Üretim • Organizasyondaki Yeri : Üst Düzey Yönetici • Çalışma Şekli : Tam zamanlı • Görev Yeri Şehir : Aksaray • Görev Yeri Ülke : Türkiye • Yayınlanma Tarihi : 13.09.2006 • Son Başvuru : 11.10.2006 • Anahtar Kelimeler : teknik müdür,makina mühendisi,çelik konstrüksiyon Notlar Başvuranların, yurtdışına seyahat engeli olmaması gerekmektedir. NOT : Başvuru yapabilmek için siteye üyelik gerekmektedir. Üyelik için lütfen >>>> tıklayınız ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- İlanı veren :GLOBAL ELEKTRONİK OTOMASYON SAN.TİC.LTD.STİ / ELEKTRİK-ELEKTRONİK Satış Elemanı , İstanbul-Türkiye Kısa Şirket Tanıtımı GLOBAL ELEKTRONİK OTOMASYON SİSTEMLERİ ve MÜHENDİSLİK HİZM. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. GLOBAL OTOMASYON, 2001 yılında OMRON ELEKTRONİK LTD.ŞTİ.’ nin Endüstriyel Otomasyon Bayisi olarak faaliyetlerine başlamıştır. Bu tarihten itibaren gerek OMRON marka malzemeler gerekse ihtiyaca yönelik olarak Endüstriyel Otomasyon ve Alçak Gerilim Şalt Ürünlerinin satışı konusunda çalışmaktadır. Ürün satışı konusunun yanı sıra, özellikle Makine İmalatçıları başka olmak üzere fabrika ve son kullanıcıların makine otomasyon ve revizyon çalışmalarına yönelik projelendirme ve anahtar teslimi kurulumlar yapmaktadır. İş Tanımı Müşteri ilişkileri ve ofis içi satışı yürütecek, müşteri ihtiyaçları doğrultusunda gelen malzeme taleplerine teklif hazırlayacak, stok yönetimi yapacak eleman Aranan Nitelikler E.m.l. veya m.y.o. elektrik / elektronik bölümü mezunu Endüstriyel otomasyon ürünleri konusunda tecrübeli Satış departmanında görev alacak Ms offıce programlarını iyi derecede kullanabilen Avrupa yakasında ikametgah eden Bayan satış elemanı Ek Bilgiler • İş Alanı : Satış • Organizasyondaki Yeri : Eleman • Çalışma Şekli : Tam zamanlı • Görev Yeri Şehir : İstanbul • Görev Yeri Ülke : Türkiye • Yayınlanma Tarihi : 13.09.2006 • Son Başvuru : 04.10.2006 • Anahtar Kelimeler : satış,elektronik,elektrik,otomasyon NOT : Başvuru yapabilmek için siteye üyelik gerekmektedir. Üyelik için lütfen >>>> tıklayınız ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Müşteri Hizmetleri Uzmanı , İstanbul-Türkiye İş Tanımı • Müşteri hizmetleri Departmanında çalışarak iç ve dış müşterilere hizmet vermek, • Müşteri siparişlerini takip etmek, • Sipariş, stok, sevkiyat, fatura takiplerini, analizlerini ve raporlamalarını yapmak, • İç ve dış müşterilerin sorularını cevaplandırmak, sorunlarına çözüm yolları bulmak, • Bağlı bulunduğu departman müdürüne periyodik olarak gerekli olan raporlamaları sunmak. Aranan Nitelikler • Üniversite mezunu, • Müşteri Hizmetlerinde daha önce benzer bir görevde çalışmış, • İyi derecede ingilizce bilgisine sahip, • Mutlaka bir ERP programında çalışmış, • Ofis programlarına hakim, • Analitik düşünme ve veri analiz becerisine sahip, • Problem çözme becerisi gelişmiş, • Yazılı ve sözlü iletişimi kuvvetli, • İnsan ilişkilerinde başarılı, • Sabırlı, • Takım çalışmasına yatkın, • 35 yaşını aşmamış. • Yabancı Dil : İngilizce Seviye :İyi • Zorunlu Diller : İngilizce Ek Bilgiler • İş Alanı : Müşteri İlişkileri • Organizasyondaki Yeri : Uzman • Çalışma Şekli : Tam zamanlı • Görev Yeri Şehir : İstanbul • Görev Yeri Ülke : Türkiye • Yayınlanma Tarihi : 13.09.2006 • Son Başvuru : 13.10.2006 • Anahtar Kelimeler : müşteri ilişkileri Notlar Çağrı merkezi ile ilgili bir pozisyon değildir. Bu nedenle çağrı merkezi deneyimi olan ve bu yönde kariyer hedefine sahip adayların başvurmaması önemle rica edilir. İnsan Kaynakları Departmanı NOT : Başvuru yapabilmek için siteye üyelik gerekmektedir. Üyelik için lütfen >>>> tıklayınız -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- İlanı veren : Bilişim Eğitim Merkezi / EĞİTİM Sistem Uzmanı Eğitimciler İstanbul-Türkiye Kısa Şirket Tanıtımı Bilişim Eğitim Merkezi, gelişen teknolojiye uyumlu eğitim standardının gereklerini yerine getirerek hizmet vermek amacıyla 1999 yılında faaliyete başlamıştır. Sadece bilişim eğitimleri veren Bilişim Eğitim Merkezi, alanında uzman, yenilikçi ve kaliteli eğitmen kadrosuyla, kişi ve kurumlara tüm bilgisayarlı eğitimlerin verildiği bir eğitim ve kariyer merkezidir. Sektörünün öncü ve yenilikçi kurumu olan Bilişim Eğitim Merkezi; Mühendis, mimar, tasarımcı, teknisyen ve teknikerlere yönelik Kariyer + (Plus) ve bilişim alanında kariyer yapmak isteyenler için geliştirilen CAP (Computer Academic Program) eğitimleri ile Türkiye’nin alanında uzmanlaşmış en önemli merkezidir. Standartlarını bilişim sektörüne ve gelişen teknolojiye uygun olarak belirleyen Bilişim Eğitim Merkezi, kursiyerlerine kişisel gelişim ile beraber iş ve kariyer imkânı sağlayacak ‘’kaliteli’’ ve “öğreten’’ eğitim modelini uygulamaktadır. Bilişim Eğitim Merkezi; Kadıköy, Bakırköy ve Beşiktaş şubelerinde konusunda uzman ve mesleklerinde kariyer sahibi eğitim kadrosuyla hizmet vermektedir. İş Tanımı Bilişim eğitimleri alanında teknolojiyi ve yenilikleri yakından takip ederek ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda yeni eğitim modelleri geliştiren kurumumuzun Kadıköy, Bakırköy ve Beşiktaş Şubelerinde görevlendirilmek üzere Part Time ve Full Time eğitmen adayları aramaktayız. Aranan Nitelikler o Windows Server 2003 konusunda deneyimli o Active Directory, ISA 2004, Exchange Server yönetim ve konfigürasyonuna hakim o MCSE, MCSE , MCSE:M veya MCT sertifikalarından en az birine sahip o Literatürü takip edebilecek seviyede ingilizce bilen o Tercihen eğitmenlik deneyimi bulunan Ek Bilgiler • İş Alanı : Eğitim • Organizasyondaki Yeri : Uzman • Çalışma Şekli : Yarı zamanlı • Görev Yeri Şehir : İstanbul • Görev Yeri Ülke : Türkiye • Yayınlanma Tarihi : 13.09.2006 • Son Başvuru : 13.10.2006 • Anahtar Kelimeler : eğitim, mühendislik, bilişim,sistem NOT : Başvuru yapabilmek için siteye üyelik gerekmektedir. Üyelik için lütfen >>>> tıklayınız | |
|
![]() |
| Etiketler |
| arayanlar, eleman, İlanları |
İş İlanları (Eleman Arayanlar) Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Çalıntı Araç İlanları | VooDooSouL | Otomobiller - Arabalar | 37 | 1 Gün Önce 15:30 |
| ''Kendisini eleman kabul eden'' bir küme söyleyebilir misiniz? | imt-1 | Soru-Cevap | 1 | 23-03-2009 16:51 |
| Gümrük İşletme Meslek Elemanı | P.u.S.u | Meslekler | 0 | 09-06-2007 03:43 |