Arama

İş İlanları (İş Arayanlar - Eleman Arayanlar)

Güncelleme: 16 Şubat 2017 Gösterim: 169.728 Cevap: 10
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
13 Temmuz 2006       Mesaj #1
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar,
Hepimizin bildiği bir gerçek var ki ; günümüzde ülkemizde genç neslin karşılaştığı en büyük sorunlardan birisi " İŞSİZLİK" problemidir malesef...
Sponsorlu Bağlantılar
Yeni mezunlara, iş arayanlara, kariyerinde değişiklik isteyenlere kısacası " İŞ HAYATI" ında kendine bir yer edinecek ya da edinmiş olanlara yönelik hertürlü paylaşıma açık arkadaşlarımızı bu platformda görmekten mutluluk duyarız...

Şimdiden bizimle bilgi paylaşımına giren tüm arkadaşlara teşekkür ederim...

Son düzenleyen Safi; 16 Şubat 2017 17:18
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
14 Temmuz 2006       Mesaj #2
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
Çalışan sayısının 300 bin civarında olduğu perakende sektörü, 70 milyar dolarlık iş hacmine ulaştı. Türk ekonomisinin beşte birini teşkil eden sektörde hızlı büyümeye paralel olarak eleman bulmada büyük sıkıntı yaşanıyor. Özellikle alışveriş merkezlerinin istihdamdaki payı oldukça fazla. Türkiye’deki 113 alışveriş merkezinin herbiri 1000-4000 kişilik istihdam yaratıyor. Yeni açılacak olanlarla 100 bin kişiye daha iş fırsatı doğacak. Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nuşin Oral, sektörün sunduğu iş fırsatlarını ve dernekle Yenibiriş’in bu konudaki işbirliğini anlattı.

Sponsorlu Bağlantılar

Alışveriş merkezleri şu an kaç kişiyi istihdam ediyor?


- Her alışveriş merkezi (AVM) bin ile 4 bin arasında değişen bir istihdam yaratıyor, ortalama olarak bin 500. Şu anda Türkiye’de 113 alışveriş merkezi var. Toplamda yaklaşık 170 bin kişilik istihdam demek. Önümüzdeki 5 senede açılacak AVM’lerle birlikte 100 bin kişilik bir istihdam daha olacak. Cadde mağazacılığı da buna ekleniyor tabii ki. Sektörde mevcut ihtiyacı bile karşılayacak eleman yokken, 5 sene içinde beklediğimiz büyük istihdam talebi sorun yaratıyor. O nedenle istihdamı artırmaya yönelik her türlü işbirliğini yapmaya çalışıyoruz. Özellikle nitelikli iş gücüne ulaşmak çok önemli. Derneğimizle Yenibiriş bu konuda işbirliği yapma kararı aldı. Dernek üyesi firmaların eleman ilanları Yenibiris.com’da yayınlanacak. Adaylar da buradan bu ilanlara başvuru yapabilecek. Sektörde eleman ihtiyacı çok hızlı ortaya çıktığı ve karşılanması gerektiği için interneti kullanmak bizim için çok önemli. Son yıllarda internet üzerinden yapılan başvurularda ciddi artış var. Derneğimizde 200 firma var. Büyük oyuncular da dahil. Bu işbirliği sayesinde başta üye firmalarımıza olmak üzere, sektöre büyük fayda sağlayacağımızı düşünüyoruz. Bir başka işbirliğini de Milli Eğitim Bakanlığı ile, ticaret liselerinde ilgili bölümler açılması konusunda yaptık. Bu sene ticaret meslek liselerinde perakende bölümü açılıyor. Orada henüz birkaç yüz kişi eğitim görecek. Ama diğer okullar da katıldıkça sayı artacaktır. En büyük amaç perakendenin cazibesini iyi anlatabilmek.

Nedir perakendenin cazibesi?


- Birincisi, hakikaten önü çok açık bir sektör. Çok hızlı büyüyor. İşgücü açısından da, çok değişik becerilerdeki elemanları sektörde kullanabiliyorsunuz. Muhasebecilik gibi tek tip beceri gerektirmiyor. Perakendenin satış, kasa, satış danışmanlığı gibi bir ön yüzü var ama bunun dışında yönetim kademeleri bulunuyor. Reyon şefleri, mağaza müdürleri gibi çok değişik çalışan profilleri var. Stok denetimi, lojistik yönetimi gibi başka bir ayağı da var. Çok değişik meslekleri içine alıyor.

SİRKÜLASYON FAZLA


Şu andaki sıkıntı nitelikli eleman azlığı. Satış danışmanlığının bugüne kadar meslek olarak görülmemesi önemli bir sorun. Kişi, mesleği işin içindeyken öğreniyor. Elemanı siz yetiştiriyorsunuz. Ama çok sık iş değiştiriliyor şu anda. Bin beşyüz kişilik AVM açılacak ama elemanı nereden bulacaksınız? En yakındaki başka bir alışveriş merkezinden. Böyle olduğu zaman da, sektöre kazandırmak yerine birbiri içinde hareket eden bir yapı oluşuyor. Bu sirkülasyon yüzde 50’lerden bugün yüzde 30’a düştü ama yine de çok yüksek bir oran. Yönetici seviyesinde çok daha az, ama satış danışmanlığında çok daha yüksek.

Mağazacılık çalışanını iş veya şirket değiştirmeye yönelten düşük ücret mi?


- Mağazacılık, uzun saatler çalışmayı gerektiriyor. Yarı zamanlı ve vardiya modeliyle çalışıyorsunuz. Ayakta durmayı, yoğun çalışmayı gerektiriyor. Vasıfsız olarak başlandığında ücretler daha düşük oluyor. Ama yetiştikten sonra çok daha fazla ücretler kazanılmaya başlanıyor. Sektörde ağırlıklı olarak ortaokul ve lise mezunları olduğu için genç bir çalışan profili var. Çalışanlar önemsiz nedenlerle de işi bırakabiliyorlardı. İzin vermeyince ya da istediği dönemde izin alamayınca ayrılıyorlardı. Çünkü kişi “yarın başka bir yerde işe girerim” diye düşünüyor. Nitelikli elemanlar arttıkça bu durum değişmeye başladı.
Başvurular Yenibiriş üzerinden.
Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği ile Yenibiriş, sektörün eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla işbirliği yapacak. Derneğe üye firmalar, eleman ilanlarını Yenibiris.com’da yayınlayacak, sektörde çalışmak isteyenler de başvurularını buradan yapacak. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Nuşin Oral, “sektörde böyle işbirliklerinin çok önemi var” diyor.

BAKIŞ AÇISI DEĞİŞİYOR


Çalışanın bakış açısını değiştirmeye yönelik neler yapıyorsunuz?


- Bu açıdan okulların çok faydası oldu. Tanıtım toplantıları yaptık. Perakende sektörünü hem ailelere hem öğrencilere anlattık. Perakendede 6 ayda veya bir senede hızlı bir şekilde ilerlemeye başlama imkanı var. Hangi alana yatkın olduklarını keşfettikten sonra geniş bir yelpazede çalışabilirler.

Profilde ne gibi değişiklikler var? Firmalar nasıl bir çalışan arıyor?


- 10 yıl önce ilkokul ve ortaokul mezunu almak zorundaydık. Şimdi organize perakende sektöründe lise mezunu olmak, olmazsa olmaz bir şart haline geldi. Mağaza müdürlüğü için de üniversite mezunu olmak tercih nedeni oluyor. Tabi şirket içinden yetişmemişse. Mağaza müdürlerinde şirket içinden yetişmek önem taşıyor. Ve bu süreç çok kısa olabiliyor. 6 ay veya bir senede mağaza müdürü olabiliyorlar. İşimiz masa başı değil. Kişinin hevesi olmalı. İnsan ilişkilerini sevmeli. Konuşma ve iletişim becerilerine sahip olmalı. Ayrıca ürünü sevmek lazım. En başarılı elemanlara baktığımızda ürünü tanıyan ve hemen benimseyenler olduklarını ve müşteriyle ilişkilerinde farklı bir boyut yakaladıklarını görüyoruz. Satın alma kararını müşteriye eleman verdiriyor.

Kişi hangi basamaklardan geçiyor?


Mağazaların büyüklüğüne ve yapısına göre değişiyor. Öncelikle reyon sorumlusu veya reyon şefi olabiliyorlar. Çok katlı bir mağaza ise birkaç departmana bakan kat sorumlusu olabiliyorlar. Mağaza müdür yardımcısı, mağaza müdürü, mağaza halkla ilişkiler sorumlusu olabiliyorlar. Terfi için bazı testlere tabi tutuluyorlar. Örneğin kasiyerlik için bu test matematik ağırlıklı. Yükselmek için önemli olan mağaza içinde gösterilen performans. Yaptıkları satışla da alakalı. Hemen hemen tüm mağazalarda prim modeli vardır. En başarılı satış danışmanları o reyonda kolaylıkla reyon sorumlusu olabiliyor. Ekip çalışmasına ve ekibi yönlendirme becerisine de bakılıyor.

İyi elemanları tutmak için neler yapıyor firmalar?


- Prim kriterlerinde farklılıklar yaratıyorsunuz. Terfi ettiriyorsunuz. Çünkü bir sonraki adıma geçince motivasyonları da ciddi ölçüde artıyor. Perakende, çalışanın emeğinin karşılığını en hızlı alabileceği sektörlerden biri. Bunun yanında çok ciddi paralar da kazanabiliyorlar. Mağaza müdürleri veya satış elemanları, diğer şirketlerdeki müdür seviyesindeki çalışanlardan çok daha fazla para kazanıyorlar.

Son düzenleyen Safi; 16 Şubat 2017 17:26
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
17 Ağustos 2006       Mesaj #3
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi

Herkese Profficeyonel olma fırsatı...

İş dünyasında bir adım ileride yer alacak kadrolar yetiştirmeyi hedefleyen SmartPRO, Microsoft ve Yenibiriş, ofis ortamında bilgisayar kullanımı konusunda kendini geliştirmek isteyenlere yönelik bir eğitim kampanyasına imza attı. Kendi alanlarında önder firmaların işbirliği ile, her hafta başvuruda bulunan ilk 100 kişiye iki hafta süreyle Microsoft Office programı eğitimi veriliyor. SmartPRO Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimler sonucunda “Profficeyonel 101” sertifikası alacak olan katılımcıların, iş dünyasında en çok aranan özelliklerden biri olan Microsoft Office programı kullanımı konusunda yeterli ve tercih edilebilir hale gelmeleri hedefleniyor. Toplumlar arasındaki dijital uçurumun kapatılmasında eğitimin önemli bir rolü olduğuna değinen Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, bilişimin Türkiye’nin potansiyelini gerçekleştirmesine sağlayacağı katkı konusunda şunları söylüyor: “Farklı ve daha ileri bir Türkiye için hem tüm sektörlerin itici gücü olacak, hem de kendi başına güçlü bir ekonomi oluşturacak olan Bilişim, Türkiye’nin kalkınması için en gerçekçi çözüm seçeneklerinden birini oluşturuyor.”

Microsoft Türkiye Ürün Grubu Müdürü Sibel Yılmaz, Microsoft Office ürünlerini çok iyi kullanan kişilerin iş dünyasında her açıdan birkaç adım ileride olduğunu vurgularken, "Bu işbirliğinin amaçlarından biri de Türkiye'deki profesyonel sayısını artırarak ofis yetkinliğini daha da yukarı çekmek ve Microsoft Office’in Excel, Word, Powerpoint ve Outlook gibi bileşenlerini kullanarak verimlilik artışına katkı sağlamak.” diyor.

Geçtiğimiz yıl benzer bir program yürüttüklerini belirten SmartPRO Genel Müdürü Önder Eker ise, “Başlangıçta 1000 kişinin sertifika sahibi olması hedeflenen Profficeyonel programının kapsamı, gördüğü yoğun ilgi üzerine genişletilmiş ve bu olanaktan 2000’i aşkın kişi yararlanmıştı. Her geçen gün artan bir ihtiyaca cevap veren kampanyanın bu yıl da yoğun ilgi göreceğini umuyoruz." dedi.
Son düzenleyen Safi; 16 Şubat 2017 17:40
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
22 Ağustos 2006       Mesaj #4
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi

POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZLERİ


Emniyet Teşkilatının polis memuru ihtiyacını karşılamak üzere, 15 Ocak 2007 ve 17 Eylül 2007 tarihlerinde 2 dönem halinde yapılacak Polis Meslek Eğitimi için geçerlilik süresi devam eden 2005 veya 2006 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından 60.00 puan (60.00 dahil) ve üzeri puan alan en az 4 yıllık Yüksek Öğretim Kurumlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki Yüksek Öğretim Kurumu lisans mezunlarından (8.950) erkek , (550) bayan olmak üzere toplam (9.500) polis memuru adayı alınacaktır.

Aday müracaatları, 14 – 25 Ağustos 2006 tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlükleri Eğitim Şube Müdürlüklerine aşağıda belirtilen belgelerle yapılacaktır. Müracaatlar 25 Ağustos 2006 tarihi saat 17:00’da sona erecektir. Müracaat eden adaylar, İl Emniyet Müdürlüklerinde ön değerlendirme, Bölge Komisyonlarında da Mülakat ve Fiziki Yeterlilik Sınavına katılacaklardır. KPSS puanı, mülakat ve fiziki yeterlilik sınavlarından alınacak puanların toplamı neticesinde belirlenecek başarı sıralamasına göre 15 Ocak – 13 Temmuz 2007 tarihleri arasındaki 4.Dönem eğitimi için (200) bayan, (4.250) erkek, 17 Eylül 2007 - 14 Mart 2008 tarihleri arasındaki 5.Dönem eğitimi için (350) bayan, (4.700) erkek polis memuru adayı belirlenecektir.

ADAYLARDA ARANILACAK ŞARTLAR
POMEM’lere girmek isteyen adaylarda;
a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
b) En az dört (4) yıllık yüksek öğretim kurumu veya bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak (herhangi bir öğretim kurumundan disiplinsizlik nedeniyle çıkarılmamış olmak.),
c) Askerlik yapmayan erkekler ile bayan adaylar için.19.09.1980 tarihi ve takip eden tarihlerde, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için 19.09.1978 tarihi ve takip eden tarihlerde doğmuş olmak, (18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş geçerli sayılır.)
d) Erkekler için 1.67 cm, bayanlar için 1.65 cm’den kısa boylu olmamak (boy ölçüsünün santimetre olarak son iki rakamı ile kilosu arasında 15 kilogramdan eksik veya fazla fark olmamak.),
e) Sağlık yönünden, Sağlık Yönetmeliğinin 9 uncu maddesinde aranılan sağlık şartlarını taşımak (ancak görme yönünden aynı Yönetmeliğin göz hastalıkları A dilimi 1, 2, 3, 4 ve 7 nci maddesinde aranan şartları taşımak.),

A dilimi
1)Bu siteme ait konjenital anomali, kronik ve ilerleyici hastalığı bulunmayacaktır.
2)İshiara kitabı ile yapılan muayenede parsiyel veya total diskromatopsi (renk körlüğü) bulunmayacaktır.
3)Göz ve göz ekleri tam ve sağlam olacaktır. Göze ait hiçbir operasyon ve lazer müdahalesi geçirmemiş olacaktır.
4)Göz ve göz eklerine ait eşkal belirleyici kalıcı sekel bulunmayacaktır.
7)Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile Fakülte ve Yüksek Okul lisans programına alınacak öğrencilerde refraksiyon kusuru her iki gözde ayrı ayrı myoplarda; (sferik + silendirik) – 2 Diyoptri ve hipermetroplarda + 1 Diyoptriyi geçmeyecektir. Mixt astigmatlarda transpozisyon sonrası değerlere göre işlem yapılır. Düzeltmeden önce ve/veya sonra sadece gözlerden birinin görme gücü en az 7/10 ve her iki gözde görme güçleri toplamı en az 16/10 olacaktır. şeklindedir.
f) Turistik işletme belgesi olan yerler hariç olmak üzere, daha çok suçluların barındığı veya suç işlemeye müsait yerlerde çalışmamak, genelev, birleşme yeri, randevu evi, tek başına fuhuş yapılan mesken ve bu gibi yerlerde aracılık, bekleyicilik ve benzeri bir iştigali bulunmamak; genel ahlaka aykırı oyun, temsil, film, video bant, vcd, teyp kaseti, şarkı sözü ve teknolojinin gelişimi ile ortaya çıkan benzeri muzır neşriyat vb. işler üzerinde çalışmaktan haklarında herhangi bir adli veya idari takibat devam ediyor olmamak veya hüküm giymemiş olmak,
g) Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile, Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, basit ve nitelikli zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç; kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devletin sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak veya bu suçlardan dolayı haklarında devam etmekte olan bir adli kovuşturmaya tabi olmamak,
h) Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya parti kollarına üye bulunmamak, daha önceden üyeliği var ise ayrıldığını belgelemek,
i) Alkol, uyuşturucu ve psikotrop maddeler ile kumar alışkanlığı bulunmamak,
j) Eşi hakkında; affa uğramış olsa bile, Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar ve 1/8/1999 tarihli ve 23773 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 4422 sayılı Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Kanunu kapsamındaki suçlarla, basit ve nitelikli zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç; kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devletin sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak veya bu suçlardan dolayı hakkında devam etmekte olan bir adli kovuşturmaya tabi olmamak,
k) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
l) İl Değerlendirme ve Seçme Kurulu tarafından haklarında 8 inci maddenin (d) bendinde belirtilen“erkekler için 1.67cm ve bayanlar için 1.65cm’den kısa boylu olmamak ve boy ölçüsünün santimetre olarak son iki rakamı ile kilosu arasında 15 kilogramdan eksik veya fazla fark olmamak” durumlar hariç, “POMEM öğrenci aday adayı olamaz” kararı verilmemiş olmak,
m) Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki herhangi bir eğitim kurumundan çıkmış veya çıkarılmış olmamak,
n) 2005 veya 2006 KPSS sınavından KPSSP3 puan türünden ez az 60.00 (dahil) puan ve üzeri puan almış olmak

BAŞVURU ESNASINDA ADAYLARDAN İSTENEN BELGELER
a) Form dilekçe,
b) Nüfus cüzdanı fotokopisi veya noterden tasdikli örneği,
c) Lisans diploması veya çıkış belgesi fotokopisi veya noterden tasdikli örneği,
d) 25/10/1982 tarihli ve 17849 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 5 ve 10 uncu maddelerinde belirtilen hususlara uygun olarak son bir yıl içerisinde çekilmiş 6 adet vesikalık fotoğraf,
e) İkametgah belgesi,
f) Vukuatlı nüfus kayıt örneği,
g) Kendisinin ve evli ise eşinin adli sicil belgeleri,
h) Evli ise evlenme cüzdanı fotokopisi veya noterden tasdikli örneği,
i) 2005 veya 2006 KPSS sonuç belgesinin fotokopisi veya noterden tasdikli örneği
istenir.

*Belgelerin aslı başvuru sırasında görevliye ibraz edilir. Adaylardan alınan belge fotokopileri görevli tarafından asıllarıyla karşılaştırılarak kontrol edildikten sonra “Aslı Görüldü” ibaresi ile sicil yazılarak imza edilir ve belgelerin aslı adaya geri verilir.
*Adaylar askerlikle ilişiği bulunmadığına dair belgeyi POMEM Müdürlüğüne planlaması yapılması durumunda ön kayıt sırasında ibraz edecektir.
Son düzenleyen Safi; 16 Şubat 2017 17:41
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
22 Ağustos 2006       Mesaj #5
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi

Polis Olmak İsteyen Fakülte Mezunlarının Bilmesi Gerekenler

Fakülte mezunları arasından polis alınması uygulamasına bu yıl da devam ediliyor. Polis olarak çalışmak isteyenlere iki önemli hatırlatmada bulunmak istiyoruz...

1- Bu yolla polis olacak fakülte mezunları, 6 yıl boyunca diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakil olamamaktadır.
2- Yaş şartı Kanun ile düzenlenmiş olup, bu şartın yükseltilip veya düşürülmesi ancak Kanun değişikliği ile mümkündür.

Fakülte mezunları arasından polis alınmasına imkan tanıyan 5336 sayılı yasa, 06/05/2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Bu kanuni düzenlemeye göre;

YAŞ ŞARTI
1- En az dört yıllık yüksek öğretim kurumlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olup, sınav tarihi itibarıyla 27 yaşından gün almayan erkek ve bayanlar ile askerliğini yapmış 29 yaşından gün almamış erkek adaylar arasında yapılacak seçme sınavında başarılı olanlar, altı aydan az olmamak üzere polis meslek eğitimine alınmaktadırlar.

EĞİTİMİ YARIDA BIRAKANLAR VEYA BAŞARISIZ OLANLAR MASRAFLARI ÖDER
2- Polis meslek eğitim merkezlerindeki eğitim-öğretim süresi içerisinde; giriş şartlarını taşımadıkları sonradan anlaşılanlar, eğitim ve öğretimini başarı ile tamamlayamayanlar, sağlık ve disiplin yönünden polis olamayacağına yetkili kurullarca karar verilenlerin polis meslek eğitim merkezleri ile ilişikleri kesilir. Sağlık veya ölüm dışındaki nedenlerle ilişiği kesilenlerden, ödenen harçlık ve yapılan masraflar kanunî faizi ile birlikte tahsil edilir.

ADAY POLİS MEMURU OLARAK ATANANLAR 6 YIL SÜREYLE NAKİL İSTEYEMEZ

3- Polis meslek eğitim merkezlerinde eğitimlerini başarı ile tamamlayanlar, Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarına aday polis memuru olarak atanırlar. Bu şekilde atananlar, atanma tarihinden itibaren altı yıl süreyle başka kurumlara nakil yoluyla atanamazlar. Bu süre zarfında memuriyetten çekilen, çekilmiş sayılan, meslekten veya memuriyetten çıkarma cezası alan ve aslî memurluğa atanamayarak ilişiği kesilenler, mecburi hizmet sürelerinin kalan her yılı için, kendilerine yapılmış olan öğretim masraflarını tazminat olarak ödemek zorundadırlar.
Kanununun uygulanmasını gösteren yönetmelik düzenlemesi ise 9/5/2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.
Son düzenleyen Safi; 16 Şubat 2017 17:42
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
28 Ekim 2006       Mesaj #6
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
GÖNÜLLÜ TAKIM ARKADAŞLARI ARANIYOR
1-YEŞİL ADACIKLAR DA YARDIMA İHTİYACIMIZ VAR
* Çocuklarla iyi iletişim kurabilen
* Çevre ve çevre sorunları hakkında bilgisi olan
* Sunum yapabilme yeteneğine sahip olan
* Gönüllü veya profesyonel olarak çevre ile ilgili STK'larda çalışmış
* 9 ay boyunca haftada 3 gün 3'er saatini bize ayırabilecek.
* Yeşil Adacıklar projesine bağlı çalışacak

BİZİM İÇİN:
* İlköğretim ve liselerde sunumlar yapacak
* Var olan sunumlar güncelleyecek ve yeni sunumlar hazırlayacak

2-AĞAÇLAR HAKKINDA BİR VERİ TABANI OLUŞTURMAK İSTİYORUZ.
* Temel düzeyde MS Office Kullanabilen
* İnternet ortamında araştırma yapabilen
* Ağaçlara ilgi duyan
* 9 ay boyunca haftada 2 Gün 2'şer saatini bize ayırabilecek.
* Yeşil Adacıklar Projesine bağlı çalışacak.

BİZİM İÇİN:
* Bizim için ağaçlar hakkında veritabanı oluşturabilecek
* Yeşil adacıklar projesi ile ilgili gerekli bilgileri veri tabanına girecek

3- AB GENÇLİK PROJELERİNDE YARDIMA İHTİYACIMIZ VAR.
* 18 - 25 yaşları arasında
* İnsan ilişkilerinin iyi olan ve takım çalışmasına yatkın
* Kültürler arası öğrenmeye açık
* 1 Yıl boyunca haftada 2 gün 2'şer saatini bize ayırabilecek.
* TURÇEK Gençlik Koordinatörlüğüne bağlı çalışacak.

BİZİM İÇİN:
* AB Gençlik Projelerinde asistanlık yapacak

4-Yabancı Gönüllülerimize Türkçe öğretmek istiyoruz
* Türk Dili ve Edebiyatı Mezunu veya Öğrencisi olan
* Eğitim verebilecek düzeyde Türkçe Dilbilgisine sahip olan
* İletişim yeteneğine sahip olan
* 7 ay boyunca haftada 2 gün 2'şer saatini bize ayırabilecek.
* TURÇEK Gençlik Koordinatörlüğüne bağlı çalışacak.

BİZİM İÇİN:
* Avrupa Gönüllülük Hizmeti için Kurumumuzda çalışan bir Çekli ve bir Fransız gönüllümüze temel düzeyde Türkçe dil eğitimi verecek
Son düzenleyen Safi; 16 Şubat 2017 17:44
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
12 Kasım 2006       Mesaj #7
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi

20 bin polis daha alınıyor...



Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 2007 yılı ve sonrası için 20 bin yeni polis kadrosu verilmesini öngören kanun tasarısı, TBMM İçişleri Komisyonu'nda benimsendi. Tasarı önümüzdeki günlerde Genel Kurul'da yasalaştırılacak.

İçişleri Komisyonu, Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin Eki Cetvellerinin, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Ait Bölümünde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı, tali komisyon olarak görüşerek taşra teşkilatına 2007 yılı ve sonrası için 20 bin polis kadrosu ihdas edilmesini öngören tasarıyı kabul etti.

İçişleri Komisyonu, Çoruh Nehri üzerinde inşa edilecek baraj dolayısıyla Artvin'in Yusufeli ilçe merkezinin başka yere nakledilmesine ilişkin tasarıyı ise esas komisyon olarak benimsedi. Hükümet adına toplantıya katılan İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Alim Barut, Yusufeli'nde 1984-1986 yıllarında kaymakamlık yaptığını ifade ederek, ''Hafızam beni yanıltmıyorsa, Yusufeli'nin merkezi 1876 yılından bu yana, daha önce 4 kez değişmiş. Bu, 5. kez olacak'' diye konuştu.
Son düzenleyen Safi; 16 Şubat 2017 17:45
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
13 Şubat 2007       Mesaj #8
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi

İstatistik Kurumu işçi arıyor


TÜİK Başkanı Ömer Demir, nüfus sayımında çalıştırmak üzere geçici eleman istihdam ettiklerini belirterek, ancak bazı illerde başvuru eksikliği olduğunu anlattı.

"Özellikle İstanbul'da başvurular çok düşük kaldı. İşe ihtiyacı olanlara 1 ay sigortalı iş imkanı sağlıyoruz. Sayın halkımızın müracaatlarını bekliyoruz" diyen Demir, başvuruların kaymakamlıklara ya da TÜİK'in bölge müdürlüğüne yapılabileceğini söyledi.

TÜİK İstanbul Bölge Müdürü Zeki Bostancı da, 1 ay çalıştırmak üzere anketör ve veri girişi için toplam 9 bin eleman çalıştırmayı planladıklarını, ancak halen yaklaşık 4 bin kişiye ihtiyaçları olduğunu belirterek, özellikle anketör aradıklarını bildirdi.

Bostancı, anketörlerin en az 18 yaşında olmaları gerektiğini belirterek, daha önce getirdikleri 35 yaş üst sınırını, başvurular az olunca kaldırdıklarını kaydetti.

Anketörleri sigortalı olarak çalıştırdıklarını ve lise ya da üniversite mezunu olmalarına göre 510-550 YTL arasında ücret verdiklerini ifade eden Bostancı, gerçekten bu işi yapmak isteyenlerin başvurmalarını istediklerini,zira daha sonra vazgeçmeleri halinde sigortaları da yapıldığı için bir sürü bürokrasi, kırtasiye işi ile uğraşmak zorunda kaldıklarını anlattı.

Bostancı'nın verdiği bilgiye göre, mevcut başvurular dışında halen toplam 3 bin 885 kişiye ihtiyaç duyulan İstanbul'da en fazla eksik personelin bulunduğu ilçe 400 kişi ile Ümraniye oldu. Bu ilçeyi 300'er kişi ile Gaziosmanpaşa, Bağcılar, 250'şer kişi ile de Kadıköy, Üsküdar ve Büyükçekmece izliyor.

Adalar, Bakırköy, Eminönü, Eyüp, Maltepe, Sultanbeyli ve Şile ilçelerinde ise eksik personel bulunmuyor.
Son düzenleyen Safi; 16 Şubat 2017 17:45
Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
15 Şubat 2007       Mesaj #9
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi

sezonluk turizm elemanı

  • Şehir/Ülke: Tüm Türkiye
  • İlan Tarihi: 11.02.2007
  • İşe Alınacak Personel Sayısı: 40
Genel Nitelikler:
H2B Sezonluk çalışma vizesiyle, ABD de bulunan çok sayıdaki turistik işletmeye sezonluk eleman alımı yapılacaktır. Bu amaçla ABD de çalışmak isteyen adayların başvuruları değerlendirme alınmaktadır.

H2B NEDİR?
H2B vizesi doğrudan Amerikan hükümeti tarafindan sınırlı bir süre için sağlanan ?çalışma? vizesidir.
Bu programla işletmelerdeki sezonluk işgücü açığı kapatılmaktadır.Vize süresi bir yıldan daha kısa sürelidir. Ancak Özel Koşullarda vize türü katılımcının işletmesinin değiştirilmesi koşulu ile 3 yıla kadar 7-8 'er aylık süreler ile uzatılabilmektedir.

H2B vizesi ile ABD her yıl 66.000 kişiye sezonluk çalışma izni vermektedir. Work and travel ya da staj programlarından farklı olarak H2B programı çok daha geniş bir kitleye hitab ediyor.

KİMLER KATILABİLİR ?
18-34 yaş arası, en az lise mezunu olan ve orta derecede İngilizce konuşabilen herkes H2B programı ile Amerika?da sezonluk çalışma vizesi için başvurabiliyor.

PROGRAM KİMLER İÇİN İYİ BİR FIRSAT
Tüm dünyada populer olan H2B programının size en büyük avantajı, Amerika'da para kazanıp, giderlerinizi karşılayarak yaşama imkanı ve bu sayede hem yurtdışında çalışma deneyimi edinme hem dil pratiği yapmak hem de bir miktar birikim yapabilmek olacaktır.

Özellikle kariyerinin başında olan gençler için bu çok iyi bir deneyim, bireysel gelişim olanağı ve özgeçmişe yazılacak olan kıymetli bir nottur. Dilerseniz H2B çalışma süreniz boyunca( mesai saatleri dışında) dil eğitimi ya da farklı sertifika programlarına da katılabilirsiniz. Bunun için ayrıca bir vize daha almanıza gerek yoktur.

NE TÜR İŞLERDE ÇALIŞILIR ?
H2B programıyla en çok eleman talep eden sektör turizm ve turizmi destekleyen yan sektörlerdir.
H2B İş Türleri ve Çalışma Alanları:
>> oteller
>> restaurant zincirleri
>> eğlence parkları
>> casinolar
>> alışveriş merkezleri
vb çok sayıda işletme dahildir. Buna ek olarak taleb olması durumunda işletme ve pazarlama sektöründe de görev almanız mümkündür.

ÇALIŞMA SAATLERİ VE GELİR
H2B çalışma vizesi ile çalışanlar genellikle saatte 7-12 USD alırlar. Haftalık çalışma süresi çoğu zaman 40 saat civarında olmaktadır. Yüksek sezonda talep halinde fazla mesai (overtime) yaparak, fazla mesai saatleri için 1.5 kat fazla ödeme alabilirsiniz.
H2B vizesi ile çalışanlar ayda ortalama 1800 - 2500 USD gelir elde etmektedir. Bu ise 10 aylık bir çalışma sonunda 18.000-25.000 USD bir gelir elde etme imkanınız olduğunu göstermektedir

KONAKLAMA
Programa katılanların konaklama organizasyonu işveren ve sponsor kuruluş tarafından gitmeden önce yapılmaktadır. Genellikle katılımcılar işletmenin sunduğu imkanlar çerçevesinde konaklama koşullarına sahip olurlar.

Genellikle işverenler konaklama ihtiyacını karşılamak için oteller, pansiyonlar vb. ile özel anlaşmalar yaparak iki ya da daha fazla kişinin paylaştığı odalar ayarlar. Bazı durumlarda paylaşımlı dairelerde konaklayabilirsiniz.

Dilerseniz, gidince konaklamanızı siz de dilediğiniz biçimde değişltirebilirsiniz. Konaklama için bölgeye ve konaklama standartına göre haftalık 50-100 USD arasında bir ödeme yapmanız gerekecektir.
Son düzenleyen Safi; 16 Şubat 2017 17:46
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
3 Aralık 2007       Mesaj #10
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Türkiye'de işşizlik son noktasında ancak patronlar işe alacak eleman bulamıyor. Gençler vasıfsız işçi olarak dolaşıyor. Meslek Liseleri ara elaman yetiştiremiyor.
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, 400 bini acilen olmak üzere 1.5 milyon kalifiye elemana ihtiyaç bulunduğunu, sanayicinin Türkiye’de ara eleman bulamadığını söyledi ve "Meslek Liseleri İmam Hatip sorununa kurban edildi" dedi.

ATO’dan yapılan yazılı açıklamada, Aygün, Türkiye’de bir yandan işsizlik sorunu büyürken diğer yandan nitelikli ara eleman sıkıntısı çekildiğini kaydetti. Resmi rakamlara göre, gençlerde işsizlik oranının yüzde 19.2’ye ulaştığını, 2007 Ağustos ayı itibariyle 15-24 yaş arası genç işsiz sayısının ise 946 bin olduğunu hatırlatan Aygün, "Buna karşılık 400 bini acilen olmak üzere 1.5 milyon kalifiye elemana ihtiyacımız var" dedi.
Aygün, sanayicinin, nitelikli eleman bulamadığı için işini büyütmekten korktuğunu söyledi.

ÇİN’DEN ELEMAN İTHAL EDECEK HALE GELDİK
Kepçe operatörü, kalıpçı, sıvacı, fayansçı, parkeci, ütücü, overlokçu, düz makineci, perdeci, frezeci, grafiker, doğramacı, büz ustası gibi meslek dallarında eleman bulamadıklarına dikkati çeken Aygün, "Ne yazık ki ülkemiz genç, dinamik fakat vasıfsız insan gücü cenneti haline geldi.
Çin’den ara eleman ithal edecek hale geldik
" dedi.
Aygün, sadece Ankara’da 131 meslek dalında 150 bin nitelikli elemana ihtiyaç duyulduğunu da ifade etti.

YÖK’E ELEŞTİRİ
Türkiye’de 15-24 yaşında gençler arasında lise mezunu işsiz sayısının 205 bin olduğunu söyleyen Aygün, mesleki eğitim politikalarını da
eleştirdi. Meslek liselerinin imam hatip okulları tartışmasına kurban edildiğini, 1997 yılından itibaren imam hatip okullarıyla birlikte YÖK’ün katsayı engeline takılan meslek liselerinin cazibesini kaybettiğini savunan Aygün, "Bu yolla imam hatip sorununu çözemediğimiz gibi meslek liselerini de kaybettik" dedi.

ELEMAN SIKINTISI ÇEKİLEN MESLEKLER
Ailelere, diplomalı işsiz olmamaları için çocuklarını mesleki eğitime yönlendirmeleri çağrısında bulunan Aygün, nitelikli eleman ihtiyacı bulunan 131 mesleği şöyle sıraladı:
"Emlak uzmanı, kasap, ince sac ustası,
kepçe operatörü, kadayıfçı, montaj elemanı,
kalıpçı, yufkacı, gümrük komisyoncusu, demirci,
tatlıcı, presci, tuğlacı, pastacı,
panç tezgah operatörü, sıvacı,
kuruyemiş satış görevlisi, CNC tezgah operatörü,
alçıcı, aşçı, iş makinesi operatörü,
fayansçı, şarküteri tezgahtarı,
resepsiyonist, elektrik tesisatçısı,
otel kat görevlisi, eczacı kalfası,
su tesisatçısı, turizm, madeni eşya imalatçısı,
kaloriferci, araba yağlamacı,
plastik torba imalatçısı, klimacı,
kaportacı, kolonya imalatçısı,
boyacı, oto boyacı, kozmetik satış temsilcisi,
parkeci, motor teknisyeni, karo ustası,
mermerci, eksozcu, büz ustası,
çatı ustası, döşemeci, mermer cilacısı,
profilci, oto elektrikçi, mermer döşeyicisi,
demir imalatçısı, lastik tamircisi, sistire ustası,
camcı, şanzımancı, nitelikli garson,
izolasyoncu, oto camcısı, aşçı, i
skeleci, tornacı, aşçı yardımcısı,
asansörcü, frezeci, kuyumcu ustası,
marangoz, börek ustası, mıhçı,
doğramacı, mücellit, gümüş işleme ustası,
nargileci, dizgici, perdeci,
inşaat malzemeleri satış görevlisi,
renk ayırımcı, gözlük teknisyeni,
keresteci, sinema makinisti,
kuruyemiş ustası, hırdavatçı, barmen,
peynir imalatçısı, cilacı, kuyumcu ustası,
çoban, mobilya imalatçısı,
tıbbi cihaz pazarlamacı, tıbbi cihaz tamiri ve bakım,
bilgi işlemci, teknik ressam, yangın tüpü dolum ve bakım,
pazarlamacı, kadastro uzmanı,
telefon tamircisi, elektrik teknisyeni,
maden işçisi, çiçekçi ve baharatçı tezgahtarı,
halıcı, cam eşya imalatçısı,
bilgisayar yazılımcısı, hamal,
büro makineleri tamircisi,
oto lastiği tamircisi, ütücü,
elektronik teknisyeni, metal büküm işleri,
overlokçu, diş teknisyeni,
ayakkabı ve çanta imalatçısı,
terzi, grafiker, marangoz,
perdeci, iletişim uzmanı, doğrama,
ayakkabı malzemeleri imalatçısı,
demir, sac, profil teknisyeni,
köseleci, saraciye ustası, ozalitçi,
deri- kösele dikiş ustası, kırtasiyeci,
asistan-sekreter, ecza teknisyeni,
muhasebeci, fotoğrafçı,
telefon operatörü, fırıncı-pideci ve reprezantör.
Son düzenleyen Safi; 16 Şubat 2017 17:47

Benzer Konular

1 Nisan 2015 / Saqo KoLiq Soru-Cevap
30 Haziran 2011 / MrHxor Soru-Cevap
16 Haziran 2013 / Misafir Soru-Cevap
12 Temmuz 2013 / Intersect Telefon
5 Mart 2016 / Baturalp X-Sözlük