Arama

İstanbul - Pendik - Melek Aknil Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi

Güncelleme: 11 Eylül 2008 Gösterim: 15.374 Cevap: 0
Bia - avatarı
Bia
Ziyaretçi
11 Eylül 2008       Mesaj #1
Bia - avatarı
Ziyaretçi
Melek Aknil Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi

Sponsorlu Bağlantılar
2004 Eylül ayında eğitim-öğretime başlayan okul, eğitime %100 Destek projesi kapsamında Sn. Münevver NAMAR hanımefendi tarafından yaptırılmış ve annesinin adı verilmiştir.

Pendik - Kurtköy yolu üzerinde Şeyhli mahallesinde bulunan binamız cadde üstü konumda olduğundan ulaşım kolay sağlanmaktadır.
5 katlı tek bir binadan oluşan okulda 2 ayrı okul türü hizmet vermektedir.



Bilişim Teknolojileri Alanı
Anadolu statüsündeki alanımızda, öğrenciler 1. sınıfta diğer tüm liselerle ortak dersler görmektedirler. Lise 2. sınıftan itibaren alan dersleri okutulmaya başlanır. Son sınıfta haftada 3 gün işletmelerde beceri eğitimi görür.
Her yıl sınav sistemiyle 60 öğrenci alınacaktır.
Bu bölüm: Kişisel bilgisayar ve ağ bilgisayar sistemlerinin montaj ve kuruluşunu yapma, bilgisayarın çalışmasına engel olan faktörleri tespit etme, çözüm getirme gibi bilgi ve becerilerin yanında bazı yazılım programlarını da öğreterek “Bilgisayar Teknisyenliği Dalı” diplomasına hak kazandırır.
Son sınıf öğrencileri işletmelerde beceri eğitimine katılarak, iş dünyasıyla tanışırlar ve brüt asgari ücretin %30’unu kazanmaya başlarlar. Mezunlarımız 2 yıllık ve/veya 4 yıllık kendi alanlarındaki yüksek öğretim kurumlarına devam edebildikleri gibi doğrudan iş yaşamına da katılabilirler.

İstihdam alanları:
Bilişim Teknolojileri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;
  1. Bilgisayar teknik servisi hizmeti veren bilgisayar firmalarında, kamu kurum ve kuruluşlarında,
  2. Ağ kurulum ve yönetimi hizmeti veren ya da bu hizmete ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında,
  3. Kullanıcı ara yüzüne sahip uygulama ve veri tabanı programları kullanımı ve yönetimi hizmeti veren ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında,
  4. Web tasarımı hizmeti veren veya web ortamında çalışan etkileşimli programlar hazırlayan yazılım şirketlerinde ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında vb. yerlerde çalışabilirler.
Bilişim Teknolojileri alanında eğitim gören öğrencilerimiz 11. sınıfa geldiklerinde Dal seçimi yapmaktadırlar.

Alanımızda 2 farklı dal bulunmaktadır:
a)Veritabanı Programcılığı
b)Web Programcılığı
Giyim-Üretim Teknolojisi
Giyim sektörü , gerek yaratılan katma değer gerekse ihracat gelirleri içindeki yüksek payı nedeniyle Türkiye gibi yoğun genç nüfusa sahip ülkelerde önemli bir istihdam kaynağıdır.
Diğer sektörlerde olduğu gibi hazır giyim sektöründe de teknolojik gelişmeler paralelinde yapılan işin süresini kısaltmakta ve verimini arttırmaktadır. Dolayısıyla yeni teknoloji kullanımı geliştirip destekleyecek eğitimin verilmesi gereği de hissedilmektedir.Bu meslekte yetişmiş eleman bulmakta zaman zaman güçlükler yaşanmaktadır.Bilgi ve beceri düzeyi yüksek olan iyi yetişmiş meslek elemanlarının iş bulma şanslarının yüksek olduğu gözlenmektedir.

Okulumuzda Giyim Üretim Teknolojisi alanında hazırlanan öğretim programları ışığında eğitim verilmektedir.
Giyim Üretim Teknolojisine öğrenciler diploma notu ile kabul edilmektedir.Öğrenciler 1. Sınıfta tüm liselerle ortak dersleri görmekte ve isterlerse 1. Sınıfın sonunda okul değişikliği yapabilmektedirler. 2. Sınıftan itibaren Giyim Üretim Teknolojileri alan dersleri görmeye başlamaktadırlar.2. Sınıfın sonunda istedikleri dalları seçerek eğitimlerine devam etmektedirler. Son sınıfta haftada 3 gün olmak üzere işletmelerde beceri eğitimi görmektedirler.

Bu bölümde kadın giyim modelistliği dalı üzerinde eğitim verilmektedir.Bu bölümden mezun olan öğrencilerimiz 2 yıllık moda tasarımı ve hazır giyim bölümlerine sınavsız geçiş yapabilmekte yada sınava girip 4 yıllık Mesleki Eğitim Fakültelerinin Hazır Giyim Öğretmenliği Programlarına gidebilmektedirler.

Aynı zamanda bu bölümden mezun olan öğrenciler seçtikleri alan/meslek ve kazandıkları beceriler doğrultusunda özel tekstil fabrikalarında modelistlik, bölüm şefliği yapabilmekte; isterlerse kendi işyerlerini de açabilmektedirler.

İletişim:
Pendik Melek Aknil Anadolu Kız Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi
Şeyhli Mah. Ankara Cad. Okul Sokak No:1 Pendik-İstanbul
Tel : 0 (216) 595 30 00
Faks : 0 (216) 595 26 81
E-Posta : Bilgi@melekaknil.meb.k12.tr


Benzer Konular

11 Eylül 2008 / Bia Eğitim Bilimleri
11 Eylül 2008 / Bia Taslak Konular
5 Aralık 2008 / Yavru_Aslan Eğitim Bilimleri
12 Eylül 2008 / Bia Eğitim Bilimleri
11 Eylül 2008 / Bia Eğitim Bilimleri