Arama

Ekinezya ve Sağlık için Faydaları

Güncelleme: 21 Ekim 2011 Gösterim: 1.934 Cevap: 2
RivaN - avatarı
RivaN
Ziyaretçi
5 Mart 2010       Mesaj #1
RivaN - avatarı
Ziyaretçi
Ekinezya Bitkisi

Sponsorlu Bağlantılar
Ekinezya nedir ?

Anavatanı Amerika olan ekinezya bitkisi yerlilerce yaraların tedavisi ve yılan sokması boğaz ağrıları gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmıştır. Ekinezya otu hakkında birçok inceleme yapılmıştır. Ekinezya ile ilgili yapılan araştırmalar özellikle bitkinin savunma sistemini kuvvetlendirici yönüne odaklanmıştır.
Ekinezya Faydaları Nelerdir?

İnterferon üretimini destekleyerek vücudun savunma sistemini güçlendirir.
Grip için şifalı bitkiler : Özellikle enfeksiyon grip soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda kullanımıyla tanınmaktadır. Bağışıklık sistemi yeterince güçlü olmayanlar için ekinezya otu önemli bir doğal destektir.
Grip ve soğuk algınlığını önleyici etkisi nedeniyle hastalık öncesinde kullanılabileceği gibi hastalığın ilk belirtilerinin ortaya çıkması durumunda da kullanılabilir. ABD’deki Connecticut Üniversitesi Eczacılık Fakültesince yürütülen bir çalışmada soğuk algınlığı ve nezleye yakalanma olasılığını(%58) önemli derecede düşürdüğü tespit edilmiştir. Öksürük ve baş ağrısı gibi durumları hafiflettiği de görülmüştür.
İngiltere de yapılan bir araştırmada ise C vitaminiyle beraber alındığında soğuk algınlığı geçirme olasılığını %80lerin üzerinde azalttığı görülmüştür. Hastalığın zamanını da 1-1,5 gün azalttığı belirlenmiştir.
Yapılan araştırmalarda ekinezyanın akyuvar sayısında artışa neden olduğu tespit edilmiştir.
Kemoterapiden sonra vücut direncini yükseltmek için kullanılmaktadır.
Patojenik organizmalarla sağlıklı dokular arasındaki doğal savunma hattını yıkan bir enziminin oluşumunu önleyici etkisi olduğu görülmüştür.
Ekinezya bitkisi antiviral ve antibakteriyel etkilere sahiptir.
Egzama sedef sivilce gibi deri rahatsızlıklarında faydalıdır.
Yaraların iyileşme sürecini azaltır.

Alerjik reaksiyonların meydana gelmesini engelleyici özelliği de tespit edilmiştir.
Ekinezya ürünleri Echinaceae purpurea ve Echinacea angustifolia ‘dan üretilir.
Echinaceae purpurea : Kök veya yapraklarından yararlanılır.
Echinacea angustifolia : Köklerinden yararlanılır.

Almanyada yapılan araştırmalarda Echinaceae purpurea’nın yapraklarından elde edilen ürünlerin kullanımı tavsiye edilmiştir (Echinaceae purpurea herba). Diğer türleri tedavi için önerilmemiştir.
Alman sağlık bakanlığı tarafından yayınlanan çalışmada soğuk algınlığı, solunum yolları ve idrar yolları enfeksiyonları gibi rahatsızlıklarda ekinezya bitkisi önerilmiştir.
Önerilen kullanım şekli : 2-3 hafta kullanıp ara verilmesi tavsiye edilmektedir. Bazı kaynaklarda da en fazla 8 hafta kullanılması önerilmektedir. Hiç ara verilmeden sürekli kullanımı tavsiye edilmemektedir. Günde 1 ila 3 kapsül alınır.
Yine ekinezya çayı da 15 gün kullanıldıktan sonra ara verilmesi gerektiği belirtilmektedir.
Oto-immün hastalığı olanlar kullanmamalıdır.

biruni - avatarı
biruni
VIP Önce Sağlık
9 Kasım 2010       Mesaj #2
biruni - avatarı
VIP Önce Sağlık
Alıntı
RivaN adlı kullanıcıdan alıntı

Ekinezya Bitkisi

Sponsorlu Bağlantılar
2-3 hafta kullanıp ara verilmesi tavsiye edilmektedir. Bazı kaynaklarda da en fazla 8 hafta kullanılması önerilmektedir. Hiç ara verilmeden sürekli kullanımı tavsiye edilmemektedir. Günde 1 ila 3 kapsül alınır.
Yine ekinezya çayı da 15 gün kullanıldıktan sonra ara verilmesi gerektiği belirtilmektedir..

kuvvet verici (suplement), doğal doping özelliği olduğu için, sporcu harici kişilere yüksek dozajda kullanılması, vitamin fazlalaığına sebep olabilir.
Echinacea Root
Düşüncene katılmam şart değil, düşünceni anlatman için savaşırım...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Ekim 2011       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ekinezya yı bitkisel destek olarak alacaksanız kapsüllerinde Proherb Ekinezya olanından alın marka çok önemli değil proherb doğal üretildiğini gösteriyor size ipucu

Benzer Konular

10 Temmuz 2015 / _Yağmur_ Sağlıklı Yaşam